HBO The Night Of - 1. Sezon Yorumları

Konu 17 Temmuz'da açılmış @OzaN @Forumdash siz neden bu kadar geç kaldınız izlemekte onu anlamadım? (b) @MasacRE- 'de 2.bölümde kalmış. :F
Eğer toplu izleyeceksek izlerim. :D
Benim çok izlemediğim dizi vardı bu yaz salladım hepsini resmen:X yenilere de pek başlamadım. Stranger Things'le bu diziyw göz dikmiştim fırsatım şimdi oldu buna:X

1x2

İlk bölüm kadar dolu olmasa da güzel bölümdü yine.

John Torturro'nun karakterini daha çok gördük bugün ve adama baya ısındım. Bence çok da iyi oynuyor.

Cinayetle ilgili daha fazla ipucu için biraz daha beklememiz gerek gibi gözüküyor. :)

8/10

1x1

Forumda görüp daha doğru yorumlara göre şans verdim, normalde vermeyi düşünmüyordum. :D

Beğendim açıkcası. Normalde olan olayları şuan düşünsem güzel gelmiyor ama bize yansıtılan, tepkiler çok iyiydi. Kadro kendini izletiyor, avukat ile sorguda ki adam bence doğru seçimler,ikiside.

Şöyle birşey vardı aslında, gerçek hayatta olsa siz napardınız, nasıl kararlar verirdiniz, nasıl çakallık yapmaya çalışırdınızın cevabını vermesini geçtim o an hissettirdi. İzlenmesi gereken tek kısım oydu diye düşünüyorum.

Katil kimle alakalı
O geveze zencinin yanında ki soğuk yüzlü zenci şu bilgilerle katil. En azından yönetmenin bize söylediği. Yada bize öyle gösterip tersten vurayım, çocuk şizofren veya uyuşturucu aldı kafayı yediye bağlarlar ki saçma olur öylesi

Veya direk kadın yaptı, zaten sürekli bir intihar modundaydı, o kafayla deştirdi kendini. Ama zenci daha olası gibi, ama o zencinin varlığından habersiz polisler, bizim kahramanda o kafayla hatırlamayacağına göre neyse kimin eli kimin cebinde belli değil şuan.

8.4/10

1x3

Güzel bölümdü yine.

Michael Kenneth Williams reyisi de görmek güzeldi. :)

Bakalım avukatla ilgili olay nasıl yoluna girecek. (b)

8/10

S01B02

Biraz durgun bir bölümde ama seyir zevki hala güzel :X
ben niyeyse avukattan kıl kapıyorum ya:F Bir de hala kafayı ilaç etkisiyle filan sıyırdı diye düşğnmeden edemiyorum:X

Yarın da 3.bölümü izlerim. Ray'i bu gece askıya aldım iyi mi:X
7.5/10

1x1

İlk başta süresini görünce hevesim kaçtı ama şimdi söz verdim izleyeyim dedim. Neyse işte dizi başlıyor çocuğun başını şansızlıklar bırakmıyor. Bir ara benim yüzüm asıldı böyle bir off çektim filan. :( Çocuğu kendi yerime koydum. :F @OzaN @Forumdash @MasacRE- zaten stresli bir gün geçirmiştim birde sizin yüzünüzden iki kat streslendim. :A

Herkes katil tahminleri yapmış benim dememe gerek kalmadı ama çocuğun nasıl bir şansızlıktır abi bu ya. Kızı alıyorsun kız ölüyor, polise yakalanıyorsun say say bitmiyor. Yerin dibine girseydin daha iyiydi cidden. :D

2 küçük mantık hatası buldum. 1- Çocuğu karakola götürüyorlar kapıda arama yok mu. Hani avm'lerde olur ya. Yani çocuk bıçağı en az 2 saat ceketin içinde tuttu. bana saçma geldi açıkçası.

2- Babası gece boyunca oğlunu bulmaya çalıştı ( telefonla ) yahu hiç mi bir sokağa bakmaya aklın gelmedi. Daha sabah fark ediyorsun arabanın kayıp olduğunu.

Tabi bunlar küçük şeyler büyütülecek şeyler değil. Muhtemelen daha fazla heyecan artsın diye yapmışlar ama biraz gözüme battı benim. :D

9.0

Her gün 1 bölüm izlerim. :A

1x1

İlk başta süresini görünce hevesim kaçtı ama şimdi söz verdim izleyeyim dedim. Neyse işte dizi başlıyor çocuğun başını şansızlıklar bırakmıyor. Bir ara benim yüzüm asıldı böyle bir off çektim filan. :( Çocuğu kendi yerime koydum. :F @OzaN @Forumdash @MasacRE- zaten stresli bir gün geçirmiştim birde sizin yüzünüzden iki kat streslendim. :A

Herkes katil tahminleri yapmış benim dememe gerek kalmadı ama çocuğun nasıl bir şansızlıktır abi bu ya. Kızı alıyorsun kız ölüyor, polise yakalanıyorsun say say bitmiyor. Yerin dibine girseydin daha iyiydi cidden. :D

2 küçük mantık hatası buldum. 1- Çocuğu karakola götürüyorlar kapıda arama yok mu. Hani avm'lerde olur ya. Yani çocuk bıçağı en az 2 saat ceketin içinde tuttu. bana saçma geldi açıkçası.

2- Babası gece boyunca oğlunu bulmaya çalıştı ( telefonla ) yahu hiç mi bir sokağa bakmaya aklın gelmedi. Daha sabah fark ediyorsun arabanın kayıp olduğunu.

Tabi bunlar küçük şeyler büyütülecek şeyler değil. Muhtemelen daha fazla heyecan artsın diye yapmışlar ama biraz gözüme battı benim. :D

9.0

Her gün 1 bölüm izlerim. :A
Beğendin mi yani :X izlettiriyor kendini, sıktığını düşünmüyorum. Sen de benim gibi ilk başta süreyle demorilize olmuşsun :X

Birde
dedektörle arama diyorsun sanırım(b)sonuçta polisler yakalamişlardi. Üstünü aramişlardi arabadayken ama bıcağa sıra gelecekken diğer polis engellemişti. Polis üstünü aradiği içşn karakolda dedektör kullankıyorlar demek.

Babanın arabayı fark etme olayı sonda bana da oha dedirtti:X Sen evden hastaneleriçararken diğer oğlun arabayla sokakları arasaydı dimi ama:X Zaten ilk diğer oğlan fark etti. O da kös kös evde oturmuş:F

Beğendin mi yani :X izlettiriyor kendini, sıktığını düşünmüyorum. Sen de benim gibi ilk başta süreyle demorilize olmuşsun :X

Birde
dedektörle arama diyorsun sanırım(b)sonuçta polisler yakalamişlardi. Üstünü aramişlardi arabadayken ama bıcağa sıra gelecekken diğer polis engellemişti. Polis üstünü aradiği içşn karakolda dedektör kullankıyorlar demek.

Babanın arabayı fark etme olayı sonda bana da oha dedirtti:X Sen evden hastaneleriçararken diğer oğlun arabayla sokakları arasaydı dimi ama:X Zaten ilk diğer oğlan fark etti. O da kös kös evde oturmuş:F
Karakollarda hiç yok mudur yahu kapıda ki şeylerden. Şuna benzer yani.
1203472_6ea85cc2709d426917b66fc89390b674_640x640.jpg

İyi bende elime silah alayım nasıl olsa o arama şeyi yok. Hemen ateş ederim yani.
Yani orada bir mantık hatası demeyelim de senaristler heyecan olsun diye uzatmışlar diyelim en iyisi. :X

Beğendim beğendim. Süre gözümü korkuttu dediğin gibi. Hatta bir ara Outcast'ı mı izlesem dedim. Neyse söz verdim bunu izleyeyim dedim. :F

Karakollarda hiç yok mudur yahu kapıda ki şeylerden. Şuna benzer yani.
1203472_6ea85cc2709d426917b66fc89390b674_640x640.jpg

İyi bende elime silah alayım nasıl olsa o arama şeyi yok. Hemen ateş ederim yani.
Yani orada bir mantık hatası demeyelim de senaristler heyecan olsun diye uzatmışlar diyelim en iyisi. :X

Beğendim beğendim. Süre gözümü korkuttu dediğin gibi. Hatta bir ara Outcast'ı mı izlesem dedim. Neyse söz verdim bunu izleyeyim dedim. :F
@pompy'e sormak lazım arka sokaklarda bu olaylar nasıl işleniyor:F

1x4

Yine çok iyiydi. Hatta ikinci kısmıyla ilk bölümden sonraki en iyi bölümdü. Dizi dediğin böyle olacak işte. Alkışlar HBO'ya. :clapping:

Naz'ın suçlamayı kabul etmemesine sevindim. Zor bir durumda kaldı gerçekten ama yapmadığı bir şeyi kabul etmesi de yanlış olurdu.

İşin ilginci o dedektif olacak adam da Naz'ın yapmadığından ciddi şekilde şüpheleniyor ama gidip de konuyu araştırmıyor. Ne biçim dedektifsiniz diyeceğim ama aslında dizinin gerçekçiliğini de gösteriyor olabilir. Muhtemelen çoğu dedektif gerçekte de böyledir. Bir potansiyel suçlu buldun mu suçu ona yık gitsin. :):)

9- /10

8. Bölüm (Final)

Beklentiyi yükselttiler ve gerçekten ağzımız açık izleyeceğimiz bir final olacağına bizleri inandırsalar da, gayet sıradan hiçbir sürprizi olmayan bir şekilde final yaptılar. Şaşırtıcı bir şey olsun, oha diyelim isterdim ama olmadı.

Fakat sezon geneli itibariyle güzeldi tabi ki. İkinci sezon iddiaları konuşulsa da HBO True Detective'de yaşadığı ikinci sezon başarısızlığının ardından tadında bırakmak isteyecektir. Olma olasılığı da yüksek, başka bir konu ve oyuncu kadrosu ile sürpriz sayılmaz.

Oyunculuklar iyiydi. John Turturro, Bir Ayrılık'tan Peyman Moaadi ve Dedektif Box gibi tecrübeli oyuncularla Riz Ahmed ve Chris Bryant gibi gençleri iyi harmanlamışlar. Riz Ahmed'i cezaevindeki yeni imajıyla Quaresma ve Eren Derdiyok'a benzettiğimi de belirteyim. :)

Dizi birçok filmde olduğu gibi seyredenlerin ''Katil kim?'' veya ''Kimin masum'' olduğuna kendilerinin karar vermesinin istenmesi dolayısıyla boşluklar bırakarak bitti.

Sezon boyunca yapılan tahminler, her şeyden bir şey çıkarmaya çalışarak pür dikkat izlemeceler boşaymış. Naz gerçekten masum muydu? Cinayetin üstünde şüphe oluşturmaması için olay yerindeki bıçağı yanına almayı düşünebilirken, karanlıkta kalan kısımları hatırlamadığına gerçekten inanmalı mı? Kızın yanında değil de mutfakta nasıl uyandı? vs. birçok soru var akılda kalan.

Box'ın bulduğu Andrea ile o gece tartışan kişi katil olabilir. Şu anda en büyük şüpheli o kişi. Savcının yeniden duruşma istemeyip davadan çekilmesi de bu yönde düşünmeye sevk ediyor.

Savcı teyzenin mahkemede Naz'a söylediği ''Onu bıçaklamış olsanız da olmasanız da ona yardım edebilirdiniz'' ve Hz. Muhammed'ten alıntı yaptığı ''İhtiyacı olana yardım etmek için acele edin'' sözü çok doğruydu. Naz gerçekten iyi bir insansa kıza yardım etmeliydi diye düşünüyorum. Uyuşturucu ve şok hali olabilir fakat her şeyin üstünü örtmeye yetmez.
8.5/10

1x5

Güzel bölümdü yine ama bol bol sinir oldum. :)

Naz bu zamana kadar akıllı davranıyordu ama bu bölüm saçmalamaya başladı. Hapishane ortamına fazla uyum sağladı. Üstelik uyuşturucu da kullanıyormuş. :(

Pakistanlı güzel kadın ve bizim avukatın beraber çalışacak olması güzel oldu. Dizide en sevdiğim karakter avukat reyis artık. :)

8/10

1x5

Güzel bölümdü yine ama bol bol sinir oldum. :)

Naz bu zamana kadar akıllı davranıyordu ama bu bölüm saçmalamaya başladı. Hapishane ortamına fazla uyum sağladı. Üstelik uyuşturucu da kullanıyormuş. :(

Pakistanlı güzel kadın ve bizim avukatın beraber çalışacak olması güzel oldu. Dizide en sevdiğim karakter avukat reyis artık. :)

8/10
Belki hapishanede hayatta kalmak için böyle bir imaj değişikliğine gitmiştir. Malum Amerika'nın en kötü hapishanelerinden ve zayıf insanı eziyorlar.

1x2 'yi öğlen izlemiştim. İlk bölüme göre temposu düşüktü ama yinede iyiydi.

1x3 yorumum;
Nasir hapishaneye girdi. En belalı tiplerin arasına düştü. Aslında orada ki mahkumlara da hak veriyorum tecavüz, ölüm hemde bir bayana yapılan suçu kimse kolay kolay affetmez ( genel olarak konuştum )
Nasir o adamın teklifini kabul etsin ama kesin o zenci adam ben seni koruyorum sende bu dediğimi yap diyecek. :D

Sarışın teyze parasız ben avukatlığı yaparım dedi. Bu işte burnuma kötü kokular geliyor. Hem dava zor hemde parasız hemde bizim avukattan ihaleyi aldı. :D

1x2 : 8.0
1x3 : 8.5

S01B03

Güzel, akıcı ve şüpheci bir bölümdü.

Çok hızlı gitmeyin yaa:( yarın finali izlerim görürüsünüz @Harunnn60 @OzaN :F

baştan beridir şu avukattan şüpheleniyordum bu bölüm çığırından cıktı. 75binden 50bine düş. Kedi sana hemen sırnaşsın, sonra sen o kediyi eline eldiven takarak ölüme yolla:rage::rage::rage:

Bunarada Naz'ın banyo yaparken tedirginliği ve sonrasın attiği bakiş şizoya bağladiği yönunde gelişmler mi acaba dedim.

Naz o koğuşun kabul etse yine kendi adamları tarafından korunacak, etmese de kendi adamları tarafından öldürülecek :F Adam kendi adamlarıyla hem güvence sağlıyor hem tehtit savuruyor. Arada gardıyan kadını da hallediyor. Adam ceza mı çekiyor paşa hayatımı belli değil:F

8.5/10

1x6

@Forumdash yarın finali izlemek hedefim. :A Bir an önce finali izlemek istiyorum çünkü her yerde finalle ilgili bir şeyler görüyorum. Spoiler yemeden yetişmek ve rahat rahat gördüklerimi okumak istiyorum. :D

Bu bölüm öncekilere kıyasla birazcık durağandı ama iyiydi tabii genel olarak. Bölümle ilgili spoiler içinde bir şeyler yazacaktım ama uykum geldi, unuttum şu an. :A

8/10

S01B03

Güzel, akıcı ve şüpheci bir bölümdü.

Çok hızlı gitmeyin yaa:( yarın finali izlerim görürüsünüz @Harunnn60 @OzaN :F

baştan beridir şu avukattan şüpheleniyordum bu bölüm çığırından cıktı. 75binden 50bine düş. Kedi sana hemen sırnaşsın, sonra sen o kediyi eline eldiven takarak ölüme yolla:rage::rage::rage:

Bunarada Naz'ın banyo yaparken tedirginliği ve sonrasın attiği bakiş şizoya bağladiği yönunde gelişmler mi acaba dedim.

Naz o koğuşun kabul etse yine kendi adamları tarafından korunacak, etmese de kendi adamları tarafından öldürülecek :F Adam kendi adamlarıyla hem güvence sağlıyor hem tehtit savuruyor. Arada gardıyan kadını da hallediyor. Adam ceza mı çekiyor paşa hayatımı belli değil:F

8.5/10
Bunlar bizi beklemiyor hiç. :A En iyisi biz kendimiz aramızda anlaşalım. :A