harika bir haber sonunda birlikte izleyecek birini buldum tabi sende yarıda bırakmazsan ? erken sevinmemek gerek1x1
Başlarım diyip de kenara attığım dizilerden birisiydi bu dizi. Ta ki bugüne kadar. Diziyi seveceğimi düşünüyordum açıkçası. Hem anlattığı konu hem de dönem dizisi olması bakımından epey ilgi uyandıran bir diziydi. Kısacası dizi hakkında konuşmak için henüz erken ama bölüm için konuşacak olursam oldukça başarılı bir giriş bölümüydü.
Ameliyat sahneleri mide açısından rahatsız edici olsa da izlemesi keyif verici bence. Çok gerçekçi ve heyecanlı oluyor bence de.
Başroldeki doktor karakteri de hayli ilginç bir tip gibi.
Puanım: 8.5/10
Diziyi büyük ölçüde ilk bölümden sevdim zaten. Yani büyük konuşmayım ama çok büyük bir sürpriz olmazsa diziyi bırakmam.harika bir haber sonunda birlikte izleyecek birini buldum tabi sende yarıda bırakmazsan ? erken sevinmemek gerek
sanırım üç kişi başladık sonra @OzaN ekti bizi bir arkadaş daha vardı kaan dı sanırım o da kayboldu kaldık mı tek başına? kendin yorumla kendin oyna durumunda kaldım )Diziyi büyük ölçüde ilk bölümden sevdim zaten. Yani büyük konuşmayım ama çok büyük bir sürpriz olmazsa diziyi bırakmam.
benimde dizide favorim algernon adlı zenci doktor , başarılı olmasını istiyorum her zaman haksızlığa uğrayanın yanındayımdır umarım thackery nin tüm engellemelerine rağmen başarılı olur1x3
Yine iyi bir bölümdü. Olayların geneli sadece hastane ortamında geçmesine rağmen diziyi izlemek şahsen bana keyif veriyor.
Algernon esaslı bir doktor. Adamcağız kendi imkanlarıyla elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama psikolojik sorunları var sanırım bölümün sonundaki sahneden anladığım kadarıyla.
Lucy şimdilik bence de dizideki en güzel kız. Ama Thackery ile arasında bir şeylerin olacağı şimdiden belli.
benimde dizide favorim algernon adlı zenci doktor , başarılı olmasını istiyorum her zaman haksızlığa uğrayanın yanındayımdır umarım thackery nin tüm engellemelerine rağmen başarılı olur
evet göründüğü gibi değil vatandaş, aslında hem çevre koşulları hemde hastaları iyileştirmek için çırpınırken onları ameliyat masasında kaybetmesi biraz psikolojisinide bozmuş adamın bir çok yanlışı olmasına rağmen doğrusu daha çok olan biri thackery ..Ben Thackery'i de seviyorum aslında. Yanılmıyorsam 2. bölüm yorumunda dediğin gibi o dönemin şartları ve çevre yapısı Algernon'a böyle davranmasında etkili bence de.
1x4
Yine güzel bir bölümdü. Aslında dizi standart bir şekilde ilerliyor. Bir çizgi var o çizgiyi ne aşıyor ne de o çizginin altında kalıyor.
Algernon'ı sevsem de bence de o yumruğu hak eden ukala davranışları vardı ameliyat sahnesinde.
Thackery'nin sürekli olarak Çin mahallesinde kafa bulduğu mekanla ilgili sahneleri ilerde bir sonuca bağlayacaklardır herhalde. Çünkü her bölüm istisnasız gösterilen bir olay.
Puanım: 8/10
algernon için aynı bölümde senin yorumun aynısını yapmışım demekki doğru veya yanlış davranış herkes tarafından benzer şekilde tepki görüyor algernon orda ukala tavırlar içindeydi yumruğu haketmişti..
thackery nin çin mahallesine uğraması mazot temininden kaynaklı? adam uyuşturucuyu mazot gibi kullanıyor bitince çin mahallesine koşturuyor
lucy hakkında hiç yorum yapmıyorsun onu pas geçmemek lazım
Yani evet uyuşturucu temini için gidiyor da her bölüm sürekli olarak gösterilmesi zaman kaybı bence. Biz zaten Thackery'nin ne kadar keş biri olduğunu 2 bölümle anlamıştık.
Lucy güzel kız söylemiştim bunu. Yani Lucy'le ilgili pek bir gelişme olmuyor. Gelişme olursa yazmaya dikkat ederim bundan sonra. Bir de zaten işe bisikletle gidip gelmesi ve Thackery'e ilgi duymasından başka pek de bilgimiz yok kızın hakkında. Biraz kapalı kutu ya da çok sade olduğundan bende öyle bir his uyandırdı bilemeyeceğim.
ilk aletlerin bulunuşu kullanım şekli çok ilginç basit dediğimiz elektrik süpürgesi ne işleri kolaylaştırıyor1x5
Yine çok güzel bir bölümdü. 45 dakika ne ara geçti anlamadım.
Hastanedeki film aletlerinin piyasaya çıkışını bu bölümle gördük. Hayli ilginç bir olaydı bence. Aslında basit bir alet gibi gözükse de o zamanlar ne kadar değerli olduğunu da görmüş olduk.
Bu bölüm Thackery ile Algernon'lı sahneler çoktu. Araları yavaş yavaş düzeliyor gibi. Thackery'nin Algernon'ın annesini tedavi ettiği sahne bence de çok iyiydi. Hatta bölümün en iyi sahnesi olabilir.
Sonda Lucy ile Thackery'nin bisiklet sahnesi de iyi gibiydi. Thackery bir ara bisikletle baya hız yapmıştı tepetaklak düşer mi diye bekledim ama düşmedi.
Bu arada dizide dikkat ediyorum da ikidir Edison'ın adı geçiyor. Sanırım bizim bildiğimiz Edison'dan bahsediyorlar. Bu da hoş bir ayrıntı.
yani bir yemin ettim diyorsun lucy den bahsetmiyeceğim diyorsun )1x6
Güzel bölümdü yine. Bölümlerin ilerlemesi sonucu hikayenin rayına oturmasıyla diziyi izlemek daha da zevkli bir hal alıyor.
Thackery ve Algernon'ın aralarındaki yumuşama diziyi daha da zevkli hale getiren bir etken. Tabii daha ortada pek bir şey yok ama ikisinin karşılıklı buluşlarını izlemek zevkli oluyor.
Bir de bu bölüm Cornelia'nın kayın pederi olmaya aday adamla Cornelia'nın bölümün sonlarına doğru olan sahnesi de ilginçti.
Lucy'lik kayda değer bir olay olursa bahsediyorum. Kıza garezim yok.ilk aletlerin bulunuşu kullanım şekli çok ilginç basit dediğimiz elektrik süpürgesi ne işleri kolaylaştırıyor
edison derken sanırım ampülü bulan vatandaşdn bahsediyorsun dediğin doğru aynı dönemi anlatıyor dizi
yani bir yemin ettim diyorsun lucy den bahsetmiyeceğim diyorsun )
peki öyle olsun
ben 9. ve 10 bölümleri sona sakladım da sen hızlı gidiyorsun bende bir iki güne izleyeyim kalan iki bölümü
9. ve 10. bölümler çıkmıştıda ben hemen bitmesin diye izlemeyi sonraya bırakmıştım yani alt yazıları hazır sanırımLucy'lik kayda değer bir olay olursa bahsediyorum. Kıza garezim yok.
Ben hızlı gitmek durumundayım maalesef. Sanırım 1 hafta öncesine kadar çevirilerde de sıkıntı varmış ama şimdi çevirmeye başlamışlar. Geçen gün 9. bölümü çevirmişlerdi şimdi de 10. bölümü çeviriyorlar.