Diğer The Knick 1. Sezon Yorumları

1x1 . bölüm ..

ilk bölümü güzeldi karakterlerde renkli özellikle doktor thackery ve başta gösterdikleri sakallı prof bayağı renk katmıştı diziye .. ameliyat sırasında bazı hastaların parçaları artıyor geri koymayı unutuyorlar :) benim elektronik eşyaları tamir edişime benziyor?tamirat sırasında mutlaka parça arttırırım bir telefon tamir etmiştim tamirden önceki ağırlığından 300 gram kaybetmişti :) tabi çalışmadı :)
ameliyat sahneleri mideyi alt üst edecek yerler gibi duruyor ama ilginç ve merak uyandırıyor :)
başta kesip doğradıkları kadını rezil ettiler, zaten jules adlı sakallı kaybettiği 12. hastanın acısına dayanamayıp intihar etti

dizideki sağlık müfettişide
rüşvetti, üçkağıtçı, dolandırıcı bir tip ama öyle vatandaşlar konuya renk katar :)

bizim başroldeki thackery adlı profda sanırım az bişey ırkçı ve faşo bir tip
bayan robertson ın başhekim yardımcılığına getirmeyi düşündüğü zenci algernon u işe almamak için çok çabaladı tabi sonunda kabul etmek zorunda kaldı, ipler bayan robertson ın elinde ..

bizim forumda doktor adayları çoktu onların eminim zevkle takip edecekleri dizi, @şirin doktordu sanırım gerçi artık işe başlamıştır çoluk çocuk sahibidir :)
ben doktor adayı olmasamda hastaları bozuk televizyon gibi yatırıp sök çıkar yaptıkları kısımlar şahaneydi diziye devam edeceğim :)

bu diziyi kimler izler tabiki hanibal i izleyen herkes izleyebilir konu benzemesede kanlı canlı sahneler hanibal i aratmıyor :) diğer arkadaşlarda ilk bölüme bakarsa vazgeçemeyecekler :)

dikkatimi çeken bir sahnede hamile kadının ters dönen çocuğunu düze çevirmek için
leğene yatırmalarıydı soğuk suyu hisseden anne karnındaki beybi topaç gibi düze kaçacakmış yöntem süper :)

Ben destek attım ama sonraya :X
Herkes destek attı yazıda da izleyen çıkmadı. :D
ilk bölümü sevdim diziye devam edeceğim :)

@sürgünüm @yatutarsa @Harunnn60 sizde bu diziyi kaçırmayın derim :)

Son düzenleme:
1x1

Dizi güzel dizi hakkını yemeyelim ama uzun bir ilk bölümdü ve bana hitap etmedi açıkcası. Orasını burasını deşelim bana göre değil. :D Diziye kapıları tam kapatmıyorum, takipci sayısı çok olursa destek veririm. :)

Doktor psikopatın teki çıktı iyimi. :D Bence zenci zenci diye küçümsedikleri adam iyi yerlere gelecek gibi. :)

1x2. bölümü

hikayeyi sevdim ilk bölümde yavaş yavaş ısındığımız karakterlere ikinci bölümde daha çok ısındık diyebilirim :)
özellikle algernon adlı zenci doktorun başarılı olmasını istiyorum. insan hayatının sudan ucuz olduğu dönemlerde, zencilerin ne kadar başarılı olsalarda, beyaz eğemenliğin etkisindeki toplum tarafından dışlandığı zamanları güzel yansıtıyor dizi

bizim güya başhekim yardımcısı olan gariban algernon oturacak doğru dürüst ev bulamamış zencilerin kullandığı döküntü binalarda yaşıyor.
algernonun fikirleri pekde önemsenmiyor, yinede başhekim olan kokain bağımlısı thackery nin ne kadar ırkçı bir yaklaşım sergilesede doğruyu bulacağına dair umudum var :) birazda vatandaş içinde bulunduğu ortama göre davranmak zorunda ..
hastaneye gelen zenciler tedavi edilmiyor başka hastanelere yönlendiriliyor
hastaneyi ekonomik olarak destekleyen denetleyen cornelia adlı kadın herkesten daha çok vicdan sahibi gibi duruyor.. ama güzellikte @OzaN ın favorisi lucy benimde favorim kızı kolay kolay kimseye bırakmam :) zaten dizide başka güzelde pek yok gibi .. umarım lucy, thackery ile yakınlaşmaz kendisine yakışır olanı bulur :)

bölüm sonunda
tackery nin japon veya çinlilerin işlettiği, güzel fahişelerin çalıştığı bir yerde kokain veya kadın ihtiyacını giderdiğini gördük ama kadınların yarım çıraz görünen yerleri bizi kesmedi? daha fazla özgürlük açıklık istiyoruz :) HBO ya yakışır sahneler istiyoruz :)

@Forumdash umarım ilk bölüme başlamışsındır ?

@sürgünüm @yatutarsa @xemrexxx sizleride bekleriz diziye :)

1x3. bölüm
güzel bir bölümdü karakterlerin iyi ve de kötü yönlerini görebildiğimiz bayağı etkili bir bölümdü
doktor thackery nin bazen umursamaz tavrının altında aslında iyi yönlerinin olduğunu keşfedebiliyoruz
eski sevgilisi abby burnıu kopuk bir vaziyette geldi ona yapılan ameliyat ilginçti kolundan parçayı burna yapıştırıp öylece deri oluşmasını beklemek ..
zenci doktorumuz algernon ise hastanenin ücra köşelerinde kendisine özel muayene ve ameliyat masası açtı zencilere hizmet veriyor tabi ölenleri ormana atıyorlar orasını fazla karıştırmamak lazım :)
algernonda hastasını kaybedince gidip kavğa etmek için birilerine bulaştı :)
yönetici hernan ise evden aldığı küpeleri sevgilisine veriyor ve karşılığındada esmer güzel sevgilisinin hızlı pire dansı yapmasını istiyor :))
o güzel kız öyle pireyle harcanacak kızmı hernondaki kafayı şeetsinler :)
ayrıca aynı hernon yeni insan kadavrası bulmak için ölenlerden birinin cenazesini gizlice alıp onun yerine yaktığı domuzun küllerini ölenin ailesine teslim etmeyi düşünecek kadar kurnaz :)

Son düzenleme:
1x4. bölüm

dizi harika gidiyor biraz thackery kısımları sıkıcı gitsede geri kalan hikaye sürükleyici
ameliyatlarda kanı boşaltmak için yeni bir keşif yaptı algernon
yeni icat edilen elektrik süpürgesinden ilham aldı yeni bir alet üzerinde çalışıyor ..
o dönemin at arabasından oluşan ambulanslarıda ilginç ve komikti hastayı yetiştirmeye çalışırken tıstıslayan bir alarm sesi çıkarılmaya çalışılmış :)
lucy başhekim thackery i takip etmese çok daha iyi olacak,onca düzgün insan dururken lucy en problemli dangalağın peşinde koşturuyor :)
ameliyat sahnesinde algernon ve diğer yardımcı doktorun kapıştıkları yer ilginçti , orda biraz algernonun ukalalık yaptığını düşünüyorum :)
zenci algernonun hikayesini öğrenmiş olduk
algernon cornelia nın babasına hizmetkarlık yapan annesi babası sayesinde okuma şansına erişmiş biri, maddi desteği cornelianın ailesi vermiş ..

bölüme puanım =8

1x5 . bölüm

diziyi sanırım bir ben izliyorum, kendi sesim yankı yapıyor, ıssız mağara ortamı var :)

yine güzel bir bölümdü

zenci algernon çoğu yerde dışlansada kendi çabalarıyla kendisini kanıtlamaya çalışıyor yavaş yavaş kabul görecek gibi
thackerry zorunlu kaldığı durumlarda algernondan yardım istemekten çekinmiyor , o dönemki ameliyatlar çok daha değişik bir ortamta yapılıyor her ameliyatın tribünde izleyicileri mevcut eski arenadaki gladyatörlerin dövüşünü izlermiş gibi seyirciler ameliyatı izliyor :)
cleary adlı hastaneye hasta ve ceset taşıyan görevlinin rahibe ile kanun dışı kürtaj yaptırmaları ve parayı aralarında bölüşmelerinin ilk hamlesi başarısız oldu ,
hastane müdürü üçkağıtçı barlow ise pezoluğa başladı polisle işbirliği yapıp mafyaya fahişe temin ediyor, bu şekilde mafyaay olan borcunu ödüyor,
bu bölümde ilk kez kullanıma giren x ışınlarıyla hastanın filmini çekmeye yarayan aletin piyasa ilk çıkışını hastane sahibinin ilk başta ekonomik koşullardan dolayı bu aletleri almak istememesini sonra yeniliklere uymak zorunluluğu hissettiği için kararından vazgeçişini gördük
tackery nin algernonun annesini tedavi ettiği sahnede harikaydı :)
/spoiler]

@sürgünüm bu dizinin konusunu seveceğinden emindim bir başlasan gerisi gelecek yeterki niyetlen :)

dizi izleyecek arkadaş aranıyor :) dur @xemrexxx tosbağasınada haber verelim birde @Forumdash ın tekrar kulağını çınlatalım :)) bir kişi daha bulsam yeterli :)

@sürgünüm bu dizinin konusunu seveceğinden emindim bir başlasan gerisi gelecek yeterki niyetlen :)

dizi izleyecek arkadaş aranıyor :) dur @xemrexxx tosbağasınada haber verelim birde @Forumdash ın tekrar kulağını çınlatalım :)) bir kişi daha bulsam yeterli :)
Sevmem hastane dizilerini, hem bu aralar filmlere gömüleceğim fırsat bulursam Boardwalk Empire'ye başlayacağım. Six Feet Under'in 4 sezonuna da başlarım akşam sabah.:X

Sevmem hastane dizilerini, hem bu aralar filmlere gömüleceğim fırsat bulursam Boardwalk Empire'ye başlayacağım. Six Feet Under'in 4 sezonuna da başlarım akşam sabah.:X
şimdi ilk bölümünü bu gece izle bir 40 dakika ayıramıyormusun :) ilk bölümüne bak hala izlemiyorum dersen tamamdır :) şimdi ise tamam değil?ilk bölümü izlemesen ikide bir etiketlerim buraya seni :)

şimdi ilk bölümünü bu gece izle bir 40 dakika ayıramıyormusun :) ilk bölümüne bak hala izlemiyorum dersen tamamdır :) şimdi ise tamam değil?ilk bölümü izlemesen ikide bir etiketlerim buraya seni :)
Yancı arıyorsun ama Allah çok versin başka kapıya, Insomnia filmini izleyeceğim şimdi yorumum 2 saat sonra.:)

Yancı arıyorsun ama Allah çok versin başka kapıya, Insomnia filmini izleyeceğim şimdi yorumum 2 saat sonra.:)
hannibaldeki kanlı sahneler burdada var harika sahneler muhteşem anlatılmaz yaşanır :) yancı aramıyorum vallahi dizi muhteşem olmasa sana tavsiye etmem :)

1x2

Uzun bir aranın ardından sonra ikinci bölümü izleyebildim ama izlediğim son bölümü olacak muhtemelen. :)

Dizi aşırı ağır ilerliyor, sevilesi karakterler yok. Özellikle sonlarına doğru iyice koptum diziden. Bir sonraki bölümü izlettirecek hiçbir şey yok, ilk bölümdeki ilgi çekicilik de ilk bölümle sınırlı kalmış. :)

Yine de dizinin kaliteli ve üzerinde uğraşılmış bir dizi olduğunu söyleyerek hakkını da vermem lazım. Clive Owen da baya iyi oynuyor, ileride Emmy adayı falan olursa şaşırmam. Fakat dizi bana göre değilmiş bu bölümle anladım. :)

6/10

1x6. bölüm

harika bir bölüm daha izledim ,
karakterlere alışınca hikaye daha ilgi çekici oluyor

zenci algernonun buluşları thackery i bayağı etkiledi artık aralarında buzlar eridi gibi
neely nin müstakbel kayınpeder adayı nelly ile oğlunun evliliğine yatırım olarak bakıyor kadın zor durumda
thackery yeni keşifler yapmak için çinli fahişeleri kobay olarak kullanıyor fahişelerde bir harika çinli falan ama muhteşem şeyler :)
bertie ile lucy yi birbirlerine yakıştırıyorum umarım evlenirler :)

1x7. bölüm

vatandaş fahişe sevgilisini kurtarmak için koşturarak randevu evine gider nefes nefese kapıyı kırarark içeri girerki birde ne görsün kurtarmaya geldiği sevgilisinin üstünde bir zenci arkasında da 5 kişi kuyruğa girmiş sevgiliyi rencide ediyorlar :))
devamı spoiler içinde çok müstehcen hareketler :)

bu bölümde beyazlar ile siyahlar arasındaki çatışmalar doruk noktasındaydı, yolda bir zenci kadına tacizde bulunan beyaz polis, kadının kocası tarafından bıçakla yaralanınca tüm faşo beyazlar ayaklanıp hastaneyi bastı
thackery kendisinden beklenmeyecek şekilde zencilerden yana tavır aldı
algernon un icatları muhteşem özellikle kan çekme sistemi harika işliyor
zenci algernon un kendisini büyüten ailenin kızıyla arasında sadece dostluk var zannediyordum bunlar işi ilerletti sevişmeye kadar götürdüler işi
@OzaN ın lucy si bertie ile evlenir diyordum ama babası yaşındaki thackery ile birlikte oldu , lucy artık gözümden düştü :)

@destere spoiler içine etiketlemişsin az daha spoiler yiyordum. :D

Dizi sonradan açılıyor herhalde imdb puanı tekrar yükselişe geçip 8.5 olmuş. Ödül mevzularında da adı geçmeye başladı. İlk bölümü de sevmiştim aslında ama iki niye öyle geldi anlamadım. Belki bir şans daha veririm. :)

Diziyi izlemiyorum, ama çok merak ettiğim birşey var. @destere Doktorun uyuşturucu basacak damarı kaldımı? :D
beleşe bilgi vermek yok merak eden izler :))

@destere spoiler içine etiketlemişsin az daha spoiler yiyordum. :D

Dizi sonradan açılıyor herhalde imdb puanı tekrar yükselişe geçip 8.5 olmuş. Ödül mevzularında da adı geçmeye başladı. İlk bölümü de sevmiştim aslında ama iki niye öyle geldi anlamadım. Belki bir şans daha veririm. :)
bence erken terkettin kendine has güzel bir dizi diğerlerinden çok farklı bir dizi konu olarak belki herkese hitap etmiyor ama sevenide kolay kolay bırakmaz o türden bir dizi :)

1x8. bölüm

çok güzel bir bölümdü herzamanki gibi,

kokain tükendi thackery kokain krizinde artık doğru dürüst ameliyatıda yapamıyor , thackery nin lucy ile ilişkisi devam ediyor adam dört ayak üstüne düştü bertie ise lucy e aşık, kızın başhekimle oynaştığından habersiz? durumdan haberdar olsa babasının zorlamasına gerek kalmadan thackery nin yanından ayrılacak

nelly ile zenci edwards arasındaki ilişkide tam gaz devam ediyor nelly nin vucudu yüzünden daha güzelmiş harika duruyordu oysa lucy bu konuda daha ketum bir türlü gögüslerini göremedik hep önünde kanepe var :)