Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Geçen bölümlerde müzik sesinin konuşma sesinden daha yüksek olması gibi bir durum vardı. Bu bölümde müzik ayarlarının içine etmişler. Mükemmel ötesi müzikler, mükemmel ötesi senaryo ve oyunculuk. Ama müziği düzgün ayarlayamıyorlar.
Bölüm yine on numaraydı, Utanç üzerine ve Kerpeten Ali'nin ön planda olduğu güzel bir bölümdü. Sonu her zamanki gibi çok iyiydi.
Meşhur İstiklal Caddesinde öpüşme ve trenle kaçış bölümüydü. Senaryo ve oyunculuk yine dört dörtlük. Ama Istiklal Caddesinde bariz bir şekilde kameraya bakan onlarca kişi gördüm, ayrıca silahlı çatışma sahnesinde araba daha hasar görmeliydi. Bunlar dışında mükemmele yakın bölümdü.
Çok acemi bir ilk bölümün ardından muhtemelen kendini en iyi dizi bölümlerinden biri olarak atayan bir ikinci bölüm vardı. Sporla beraber 4 bölüm üst üste izlemiş bulundum.
Dizinin atmosferi, denizde çekimin zorluğunu tınlamadılar. Bir gerçek var ki bunca zaman geçmesine ragmen 1. sezonun aynı tadındalar.
Sırasıysa 6.5/10 , 9.5/10, 8.0/10, 8.5/10
House M.D 1x1
Çok çok iyi bir giriş bölümüydü.
Daha ilk bölümden bu kadar sağlam replik ile başlamaları, direk düşünmeden 1. sezonu indirme listesine koymama sebep oldu.
Diziye adını veren ismim gerçekten iyi seçilmiş, capslardan felan ezberlemiştik kendisini aslında.
Daha önce de demiştim benim için yerli yabancı diye bir şey yoktur, mükemmel olan ve olmayan vardır. Insanlar yerli-yabancı ayrımı yaptığı için ben de zaman zaman onlara uyuyorum ama aynı şey değil. Benim için Ezel, insanların tanımıyla Yabancı olan birçok diziden çok daha üstün. Aynı zamanda yeri Toprak Kokusu, Karımı Beklerken, Marsın Kızları gibi dizilerin yanı değil.
Yani illa yerli-yabancı kutuplaşlaştıracaksak Ezel yabancı dizidir, yerli değil. Zaten oyuncular ve mekan Türk olmasa, ABD yapımı olsa ortalığı dağıtırdı.
Daha önce de demiştim benim için yerli yabancı diye bir şey yoktur, mükemmel olan ve olmayan vardır. Insanlar yerli-yabancı ayrımı yaptığı için ben de zaman zaman onlara uyuyorum ama aynı şey değil. Benim için Ezel, insanların tanımıyla Yabancı olan birçok diziden çok daha üstün. Aynı zamanda yeri Toprak Kokusu, Karımı Beklerken, Marsın Kızları gibi dizilerin yanı değil.
Yani illa yerli-yabancı kutuplaşlaştıracaksak Ezel yabancı dizidir, yerli değil. Zaten oyuncular ve mekan Türk olmasa, ABD yapımı olsa ortalığı dağıtırdı.
ezeli o dizilerin yanına koymazken revolution,gossip girl gibi dizilerin yanına koyuyorsun ilginç kutuplaştırmaya gerek yok derken kutuplaştıman güzel oluyor neyse
ezeli o dizilerin yanına koymazken revolution,gossip girl gibi dizilerin yanına koyuyorsun ilginç kutuplaştırmaya gerek yok derken kutuplaştıman güzel oluyor neyse
Hayır sonuçta Lost, Breaking Bad, GOT, Fringe, PB, Oz gibi diziler de bizlere göre yabancı değil mi? Ezel i de onların yanına koyuyorum. Zaten izlediğim dizi sayısı sınırlı, şuana kadar finaline kadar sadece saydığım dizileri (Oz devam ediyor) takip ettim. Öteki yabancı diziler mesela The walking dead gibi dizilerin de birçok yerli diziden pek farkı yok.
Hikayenin başlangıç olayı, en sevdiklerimden diyebilirim.
Amaç 'ilgisiz' ölümleri kovalamak, ortada bir yazılım var, bunu başlatan kişi ve ölümleri durdurmayı çalışan kişi ve bunların nasıl dahil oldukları var.
Çok sağlam bir ilk bölüm olsada, halen herşey aydınlanmadı gözümde yavaş yavaş açıklanacak belli ki.
9.5/10
İlk sezon onayını aldı bende;
Bir değişiklik olmazsa, deneyeceğim 3 dizi daha var..
Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama şaka maka bir Türk dizisi kişisel sıralamamda Top 5 e girdi! Bu, Oz'u bile gölgede bırakır kalite, senaryo, kurgu açısından. Mesih dizilerden Lost, Breaking Bad, Prison Break ve Fringe'in ardından şuan 5.sırama rahatlıkla girdi ve GOT'u bile geride bıraktı.
Tatile çıkar ayak son kez yeniden öneriyorum, en azından bir iki bölüm bakın zaten devamı gelir. Bir bölümü iki partta da pekâlâ izlenebiliyor yabancı dizi süresi gibi. @OzaN@Danger UA!@cevaa güvence olarak da @sürgünüm e sorabilirsiniz ne denli kaliteli olduğunu ve Türk dizisi gibi olmadığını.
Gerçekten bu Türk dizisi değilmiş, eğer bu Türk dizisiyle ötekiler ne? Ötekiler Türk dizisiyse bu ne? Flashbackler, Flashforwardlar, Şimdiki Zamanlar, oyun içinde oyun... Resmen Lost'un bilimkurgu olmayan intikam konulu Doğu versiyonu.
Bu diziden de öte, klasik bir roman. Zaten dünya klasiği Monte Kristo Kontu'dan uyarlanma ve çok çok iyi uyarlanma. 2000'ler deki sinema filmi uyarlaması bile Ezel in yanında hiç kalır.
Her bölüm zeka dolu kurgu, oyun içinde oyun, tıpkı Prison Break gibi kıvrak senaryo ancak batılı değil Doğulu bir tarz olduğu için Amerikan tarzında da değil. Hayata ve insana dair her şey var, dünya edebiyatı'ndan nokta alıntılar bile her bölümde var (bunu yalnızca Leyla ile Mecnun yapıyordu arada, onun kalitesi de malum)
Müzikler zaten sanırım şuan kadar dinlediğim en iyi dizi müzikleri. Öyle böyle değil, anlatılmaz dinlenir.
Sözün özü, şu diziyi ölmeden önce muhakkak izleyin, Türk dizisi diye önyargı oluşmasın kesinlikle Türk dizisi değil, süresi uzun ama yabancı ülkelerde bir bölümü iki bölüm halinde kesip 45 er dakika yayınlıyorlar. Yani bir bölümü 45 dakika izleyip, kalanını sonradan da izleyebilirsiniz benim gibi, hiç farketmez. Ama muhakkak bu yapıt izlenmeli, kendi topraklarımızdan dünya düzeyinde bir dizi çıkmış ve yeni haberimiz oluyor.
Uzaktan bakınca abartıyor gibi duruyorum ama değil, Ekşi'de bile yaklaşık 1000 küsür sayfa dolusu entry girilmiş, Breaking Bad e ise 715 küsür sayfa, Prison Break 200 lerde. Yani elbette kıyaslamıyorum, sadece dünya standartlarında olduğunu göstereyim diye belirttim.
İntikam, kader, suç, insan psikolojisi gibi konularda kimse eline su dökemez, bu topraklara böyle bir dizi daha gelir mi, şüpheli. Hatta dünyaya böyle bir dizi daha gelir mi, o da şüpheli
Ramiz Dayı nın planı mükemmeldi, hiç beklemiyordum böyle bir şey. Ali yine tırt oldu.
etiketini yeni gördüm cnm evet tek ben izliyordum galiba sende 2.sezonu bitirip 3.sezonda bana yetiş
genel olarak beğendinmi diziyi bak 2.sezon çok iyi o gözlüklü henry özellikle çok heeycan kattı diziye zaten 18.bölümdü 2.sezon
9 bölümün kalmış 9 bölüm sonra bitiyor yenis ezona 3.sezonu bekleriz
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.