Sohbet & Muhabbet Konusu

İltihaba Yediğin bir gıda mı dokundu ?
 
Reactions: Yakamoz-Asi
İltihaba Yediğin bir gıda mı dokundu ?

Yok hayır. 2015/2016 senesinde ilk kez bir iltihab geçirmiştim. Sebebi divertikülit denilen bir hastalık. Yakalandığın zaman arada bir böyle yoklayabiliyor eğer dikkat etmezsen. Bu sefer ki ikinci kez yokladı. Bugün ki kontrolde, 2 adet divertikülit olduğu tekrar teyit edildi. Yani 5 sene öncesi ile aynı. Tabi bunlar çoğalır, iltihablar sıklaşır ise, tek çözüm ameliyat ile o bağırsak kısmını kesmek. Ofiste bir arkadaş var, o da oldu böyle. Onun 35cm kestiler. Yan etkisi olmadı dedi ama tabi nette okursan illa ki zamanla yan etkisi oluyor.

Bir daha olmaması için lifli gıdalar, sulu yemekler ve bol su içip, büyük tuvaletini yumuşak tutmak. Yani kabızlığı önlemek.

Tabi böyle bir gerçek de var. Bu hastalık normalde 50 hatta 60 yaş üzeri kişilerde olur genelde. Bende erken başlama sebebi bilinmiyor.