Sizce Atatürk Öldü mü, Öldürüldü mü?

bu arada bizzat ismet inönüyle ilgili kitaplara ve kesin kaynaklara sahip hocamızın anlattığına göre ismet inönü defalarca atatürkü öldürmeye çalışmıştır inönü kötü bi liderdi ve türkiye yi kötü yönetmiştir atatürk ten sonra böyle birinin gelmesi talihsizliktir.
atatürkü öldürmeye çalıştığını bizzat kitabında yazmıştır inönü

Böyle bir iftiraya inanmam. İsmet İnönü, Atatürk'ün en yakın arkadaşlarından biriydi. Milli mücadelenin en önemli ikinci adamıydı. Hatta ölürken de vasiyetnamesinde onun çocuklarına miras bırakmıştır. Devletin başına başbakan olarak bizzat Atatürk seçmiştir kendisini.

Atatürk öldükten sonra Atatürk'ü karşısına alamayan kişiler İsmet İnönü üzerinden CHP'yi zayıflatmaya ve kendi düşüncelerini egemen kılmaya çalışmışlardır. İsmet İnönü çok başarılı bir yönetim mi sergiledi? Maalesef hayır Atatürk'ün açtığı ilerleme yolunda devam ettiremedi. Tabii başarılı yönleri de çoktu özellikle 2. Dünya Savaşında ülkeyi savaş dışında tutarak büyük iş başardı. Fakat çok uzun süre devletin başında kaldı ve özellikle son dönemlerinde kötü bir yönetim gösterdi. Belki de bayrağı çok daha erken devretmesi gerekiyordu bu kadar çok yıpranmaması için.

Sonuç olarak İsmet İnönü hakkında ortaya atılmış pek çok iftira var fakat bunlara itibar edilmemeli...

Böyle bir iftiraya inanmam. İsmet İnönü, Atatürk'ün en yakın arkadaşlarından biriydi. Milli mücadelenin en önemli ikinci adamıydı. Hatta ölürken de vasiyetnamesinde onun çocuklarına miras bırakmıştır. Devletin başına başbakan olarak bizzat Atatürk seçmiştir kendisini.

Atatürk öldükten sonra Atatürk'ü karşısına alamayan kişiler İsmet İnönü üzerinden CHP'yi zayıflatmaya ve kendi düşüncelerini egemen kılmaya çalışmışlardır. İsmet İnönü çok başarılı bir yönetim mi sergiledi? Maalesef hayır Atatürk'ün açtığı ilerleme yolunda devam ettiremedi. Tabii başarılı yönleri de çoktu özellikle 2. Dünya Savaşında ülkeyi savaş dışında tutarak büyük iş başardı. Fakat çok uzun süre devletin başında kaldı ve özellikle son dönemlerinde kötü bir yönetim gösterdi. Belki de bayrağı çok daha erken devretmesi gerekiyordu bu kadar çok yıpranmaması için.

Sonuç olarak İsmet İnönü hakkında ortaya atılmış pek çok iftira var fakat bunlara itibar edilmemeli...
Atatürk Fevzi Çakmağı seçmiştir bazı tarihçilere göre

- - - Ekleme - - -

Sanırım kaynaksız saçma sapan bilgilere inananlardansın sen.

Atatürk'ün yanında 12 yıl uşaklık eden bir insan bunu söylüyor.

1 gecede yarım kilo rakı içmek nedir? Tıbbi sonuçlarını araştır inanmıyorsan sen dene... Sirozu araştırmanı öneririm.
Bizde biliyoruz herhalde içki içtiğini

ne iftirası admin neye dayanarak bunları söylüyosun biz de bizzat kanıtı var kendi yazdığı kitapta atatürkü defalarca öldürmeye çalıştığını yazmıştır bu kesinlikle doğrudur inönü kütüphanesinde var onun kitabı
atatürk görevdeyken cumhurbaşkanıyken onu alaşağı etmeye çalışmıştır ama başaramamış bunu bi türlü inönü başarısız bi yönetim sergilemiştir bende önceden seviyodum ve semapti duyuyodum atatürktten sonra 2.önemli kişi falan diyodum ama malesef gerçekler öyle değil çok kötü bi yönetim sergileyip ülkeyi ileri götüremedi

Bende İsmet İnönü tarafından öldürüldüğüne dair çok yazı okudum ki zaten Atatürk ile İsmet İnönünün arası ölmeden önce çok açıktı ve Atatürke İsmet İnönünün öldüğü söylenmişti bu yüzdende İsmet İnönünün çocuklarına daha İnönü yaşarken yetim maaşı bağlatmıştı diye anlatan bir yazıda okumuştum

ne iftirası admin neye dayanarak bunları söylüyosun biz de bizzat kanıtı var kendi yazdığı kitapta atatürkü defalarca öldürmeye çalıştığını yazmıştır bu kesinlikle doğrudur inönü kütüphanesinde var onun kitabı
atatürk görevdeyken cumhurbaşkanıyken onu alaşağı etmeye çalışmıştır ama başaramamış bunu bi türlü inönü başarısız bi yönetim sergilemiştir bende önceden seviyodum ve semapti duyuyodum atatürktten sonra 2.önemli kişi falan diyodum ama malesef gerçekler öyle değil çok kötü bi yönetim sergileyip ülkeyi ileri götüremedi

Kendi araştırmalarıma kendi yorumlarıma göre söylüyorum. Hangi kitapta tam olarak ne yazdığını göster bilelim. :)

İyi bir yönetim sergileyemediğini ve pek çok hata yaptığını ben de kabul ediyorum zaten ama bu ülkenin kurucularından biri olarak saygıyı hakediyor, maruz kaldığı pek çok itftirayı da haketmiyor.

Bende İsmet İnönü tarafından öldürüldüğüne dair çok yazı okudum ki zaten Atatürk ile İsmet İnönünün arası ölmeden önce çok açıktı ve Atatürke İsmet İnönünün öldüğü söylenmişti bu yüzdende İsmet İnönünün çocuklarına daha İnönü yaşarken yetim maaşı bağlatmıştı diye anlatan bir yazıda okumuştum

o öldürmedi de diğer söylediklerin doğru araları çok açıktı atatürk ismet inönünün kendisini öldürmek istemsini de biliyordu ve kendisinden sonra onu istemiyordu

Kendi araştırmalarıma kendi yorumlarıma göre söylüyorum. Hangi kitapta tam olarak ne yazdığını göster bilelim. :)

İyi bir yönetim sergileyemediğini ve pek çok hata yaptığını ben de kabul ediyorum zaten ama bu ülkenin kurucularından biri olarak saygıyı hakediyor, maruz kaldığı pek çok itftirayı da haketmiyor.[/SIZE]

tmm bunu hocaya söylicem kaynakların hepsi ondaymış ama dediklerim kesin doğrular inanmak istemesende gerçekleri bilmen lazım inönü atartürkü defalarca öldürmek istedi ama başaramamış atatürkte bundan haberdardı

- - - Ekleme - - -

yalnız bu dediğim kitap sadece inönü de var malatyalıdır bilirsiniz[/B][/COLOR][/FONT]

Belgem yok ama yorumsal olarak OzaN'ın bu konuda söylediklerine katılıyorum...

Kim ölse komplo teorisi kurulmak isteniyor, ben şahsi fikrim olarak Atatürk'ün sirozdan öldüğünü söylüyorum. Günde yarım kilo rakı içen bir insanın sirozdan ölmesi değil ölmemesi ilginç olmaz mıydı?

yav biz kafamızdan uydurmuyoruz bu konu bizim dalımıza girer tarihe girer ve bununla ilgili tek belgede hocamızdadır inönünün yazdığı kitap elinde inönü bizzat yazdı bunları başka da hiçbi yerde yok devlette de bu bilgi yoktur muhtemelen

Kim ölse komplo teorisi kurulmak isteniyor, ben şahsi fikrim olarak Atatürk'ün sirozdan öldüğünü söylüyorum. Günde yarım kilo rakı içen bir insanın sirozdan ölmesi değil ölmemesi ilginç olmaz mıydı?
İçki içiyor olması onun sirozu olmadığı anlamına gelmez zaten. Sirozu vardır büyük ihtimalle. Ama ölüm sebebi o mu? Bence öldürüldü. Ha, öldürülmeseydi birkaç yıl sonra sirozdan ölürdü belki de.

Ben İnönü'yü sevmem Atatürk'ü kıskandığını düşünüyorum ama bence Atatürk eceliyle öldü.

Bence öldürüldü