HBO Silicon Valley 1. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vallaha mı. :D Türkçe'ye de çok yakın kelimeleri. :)
Dizinin prodüksiyonunu üstlenen Mike Judge daha önce F-18 uçaklarının programlanmasında çalışmış..1987 yılında Silikon Vadisi’ne taşınıp burada bir girişimin parçası olmuş. Dolayısıyla diziye gerçek yaşamdan tecrübelerini aktardığı açık.:) @OzaN

S01 B01
İzledim diziyi güzeldi. Öyle uzakta kaçmadı bana😕

Richard'ın Mark Zucherberg'a benzerliği kopardi:X
Dan Malcher'ın yani Hooli'nin sahibi bu hooli de çok gönderme alıntı var gibi geldi:X
Hooli (Hulu)
Hooli(google)
Hooli'nin reklamı (apple reklamları)

Sanki son buldugu "lets just make happen" sloganı bana bi yerden tanıdık geliyor ama çıkaramadım(b)

Diziyi haftalık mı yoksa biriktirip toptan mı izlesem karar veremedim:( 7/10

@OzaN @sürgünüm

Yok o tek izledi. Beni de izlemem için zorluyor ama bir türlü sıra gelmiyor. :D Bir sonraki başlayacağım bitmiş dizi o olacak herhalde ama önce eldekileri temizleyip bir de 2-3 tane daha yeni başlayanlara göz atmam lazım. :)

Ben diziyi bitirdim. Şimdi 2.kez izliyorum, şuanda da 6. sezondayım :D Sen daha başlayamadın :D

Bırak yeni dizileri filan hemen başla işte :D

2. Bölümü izledim

Dizi gittikçe güzelleşiyor, efsane olur böyle giderse. Öyle bir hava var dizide.İkinci bölüm iyi güldürdü.:)

İkinci bölümde en çok Koca Kafa'yı yerip zırt pırt harika biri dediklerinde güldüm bir de Richard boş bardaktan fırt çekerken.:)

Mokaçino kapıdan girince yan odaya geçen gençler :D

Richard sandı ki şirket çoktan kuruldu. Peter Gregory şirketi açmamış meğer, şirketi kayıt ettirmesi lazım Richard'ın.:)

Çek de şirket adına transfer edildiği için kendi hesabına da yatıramadı. Parayı alabilmek için şirketi resmen açması lazım.:)

8/10

@OzaN @Forumdash

Son düzenleme:
1x2

Güzel bölümdü yine. İlk bölümdeki yarattığı heyecan geçti bende ama bu beklenen bir durumdu. :) Komedi yönü de biraz daha fazlaydı bu bölüm.

Özellikle Koca Kafa ile ilgili sahneler komikti. :D

Şirket kurmanın o kadar da kolay bir şey olmadığını gördü ekip.

Gavin Belson ile düşman olmaları iyi olmadı. Algoritmayı gerçekten çözerlerse bizimkinin iş anlamsız kalır. :(

Peter Gregory de zor adam çıktı. Rehberlik etmesi için rehberlik edebileceği kadar şey olması gerekliymiş. 😕

Bu bölüm yan karakterlere yavaş yavaş girmeye başladılar ama ekipte Richard ve sürekli yanında dolaşan uzun saçlı adam dışındakileri henüz pek tanıyamadık. Yan karakterlere alıştıkça diziye daha da sıcak bakmamız muhtemel. :)

Bu arada Türkçe'ye nasıl çevirdiler bilmiyorum ama uzun saçlının sürekli "asshole olmalısın" ayarı sözler söylemesinin ardından Richard çıldırdıktan sonra "ne asshole ama" demesi güzeldi. :D

8/10

1x2

Güzel bölümdü yine. İlk bölümdeki yarattığı heyecan geçti bende ama bu beklenen bir durumdu. :) Komedi yönü de biraz daha fazlaydı bu bölüm.

Özellikle Koca Kafa ile ilgili sahneler komikti. :D

Şirket kurmanın o kadar da kolay bir şey olmadığını gördü ekip.

Gavin Belson ile düşman olmaları iyi olmadı. Algoritmayı gerçekten çözerlerse bizimkinin iş anlamsız kalır. :(

Peter Gregory de zor adam çıktı. Rehberlik etmesi için rehberlik edebileceği kadar şey olması gerekliymiş. 😕

Bu bölüm yan karakterlere yavaş yavaş girmeye başladılar ama ekipte Richard ve sürekli yanında dolaşan uzun saçlı adam dışındakileri henüz pek tanıyamadık. Yan karakterlere alıştıkça diziye daha da sıcak bakmamız muhtemel. :)

Bu arada Türkçe'ye nasıl çevirdiler bilmiyorum ama uzun saçlının sürekli "asshole olmalısın" ayarı sözler söylemesinin ardından Richard çıldırdıktan sonra "ne asshole ama" demesi güzeldi. :D

8/10
Hepiniz g.t herifsiniz.:)

S01 B02 izledim
2.bölüm ilkine göre daha güzeldi daha komikti. Koca kafayı sanki bizim türk bir oyuncaya benziyordu.

Buldum:X Caner Özyurtlu
AE88AE72E499A6418BF268B4r.jpg

Bizde çekilde koca kafayı bu oynasın:F

Algoritma olayını anlamadım(b) atıyorum Google'ın arama özelliğini Yandex (dizideki terimiyle) "tersine muhendislik" mi yapmişta çıkmış? Yoksa arama özelliğinin patentini onlarada satmiş mi google???

@OzaN @sürgünüm

S01 B02 izledim
2.bölüm ilkine göre daha güzeldi daha komikti. Koca kafayı sanki bizim türk bir oyuncaya benziyordu.

Algoritma olayını anlamadım(b) atıyorum Google'ın arama özelliğini Yandex (dizideki terimiyle) "tersine muhendislik" mi yapmişta çıkmış? Yoksa arama özelliğinin patentini onlarada satmiş mi google???

@OzaN @sürgünüm
Koca Kafa diyorki; bende anlarım algoritmadan ama Richard 10 anlarsa ben X anlarım diyo :)

S01 B02 izledim

@OzaN @sürgünüm
Orada altyazılar çok hızlı geçti tam anlayamadım geri almaya da üşendim ama bilmemiz gereken kısım bizimkiler önemli bir açık bırakmışlar ve algoritmayı çözebilecek bir bilgiyi onlar elde etmiş. :(

Koca Kafa diyorki; bende anlarım algoritmadan ama Richard 10 anlarsa ben X anlarım diyo :)
Hayır repliği demiyorum :X

Orada altyazılar çok hızlı geçti tam anlayamadım geri almaya da üşendim ama bilmemiz gereken kısım bizimkiler önemli bir açık bırakmışlar ve algoritmayı çözebilecek bir bilgiyi onlar elde etmiş. :(
Mark kılıklı ezik oğlumuz kafeden içecek alırken diğer 2'liye bulut tabanlı bi site dicem artık ne deniyorsa ona. Oraya attı programı onlar ordan aldılar.Yardım ederiz diye keklemişlerdi.

Benim sordugum Yandex'te aynı arıyor Google'de. Google arama özelliğini benden çaldi diyip bişey yapabilir mi?? Bunu merak ediyorum. Mesela Shazam ve SoundHound 2'side şarkı buluyor 2'side birbirleriner dava acabilir mi? Açamamalari için dizideki gibi ters muhendislik mi yapmişlar(b)

Mark kılıklı ezik oğlumuz kafeden içecek alırken diğer 2'liye bulut tabanlı bi site dicem artık ne deniyorsa ona. Oraya attı programı onlar ordan aldılar.Yardım ederiz diye keklemişlerdi.

Benim sordugum Yandex'te aynı arıyor Google'de. Google arama özelliğini benden çaldi diyip bişey yapabilir mi?? Bunu merak ediyorum. Mesela Shazam ve SoundHound 2'side şarkı buluyor 2'side birbirleriner dava acabilir mi? Açamamalari için dizideki gibi ters muhendislik mi yapmişlar(b)
Repliği demediğini biliyorum.:)

O Algoritma falan benim ilgimi çekmiyor ben dizinin komedi tarafına bakıyorum.Birde Richard başarılı olabilecek mi şirket kurabilirmi bunlar daha çok ilgimi çekiyor.:)

Yalnız dünkü bölümde kazançlı çıkan yine Koca Kafa oldu 600 bin dolar teklif aldı bu salaklığıyla :D

@Harunnn60 yeni başadı bu dizi senide bekleriz.:)

O Algoritma falan benim ilgimi çekmiyor ben dizinin komedi tarafına bakıyorum.Birde Richard başarılı olabilecek mi şirket kurabilirmi bunlar daha çok ilgimi çekiyor.:)

Yalnız dünkü bölümde kazançlı çıkan yine Koca Kafa oldu 600 bin dolar teklif aldı bu salaklığıyla :D
Adam Mark kılıklıdan patenti almak için içinde 600bin demişti ilk teklifi (b) dimi??:X

Dava açmasına açarlar ama çok büyük ihtimal sonuçsuz kalır. Kodlama yapısı vs farklı olduğu için. :):)

Yani algoritmayı tam olarak çözerlerse Richard'ların hiçbir şeyi kalmaz desek yeridir. :) Ama çözemediler henüz, tersine mühendislik ile çözmeye çalışacaklar. :)

@Harunnn60 yeni başadı bu dizi senide bekleriz.:)
tamam , sen beğendin mi diziyi :D