4x2
Sezonun ilk bölümüne tekrardan bir göz attıktan sonra nihayet güncel avatarımızın da verdiği karizmatik ruh haliyle maceraya dönmüş olduk... Bölüm tam beklediğim ölçüde karışık ve önceki sezonlardan çok uzaktı. Adeta Fransız kaldım, dut yemiş bülbüle döndüm ve yadırgadım... Ama birkaç bölüme iyice ortama alışır ve yabancıaşmayı üzerimden atarım gibi.
Yine de o ilk iki sezonun verdiği tat, heyecan, adrenalin, aksiyon, gerilim, vahşet, gizem... Onlar bambaşka bir seviyeydi gerçekten, bu bölümleri izleyince insan daha iyi anlıyor. 3.sezonun da ilk kısmını fazla diyalog olduğu için sevememiştim. SNK'yi biz kan ve vahşeti için sevdik, masa başı şovlarıyla değil...
Daha bizimkileri görmedik şaka maka. Bunlar kim ulan. Devlerin hikayesini görmemiz gerekiyordu gerçi, arka planlarında yatan gerçekleri, mevzularını filan ama insan ister istemez yadırgıyor bunlar da kim oluyor diye. Reiner bir ölemedi gitti bu arada. İyice kasıntı tip haline gelmiş.
Bu arada bu sezonki çizimleri pek beğenemedim, eskisi gibi doğallık yok. Hele o göz çizimlerine hiç alışamadım büyük büyük. İlk sezondaki teknik kalite daha bir üst düzeydi.
Galiba asla ilk sezondaki o meşhur orman baskını, kovalamacası sahnesinin verdiği keyfi bir daha yaşamayacağız gibi...