Fringe
Böylesine başyapıt, kült, gelmiş geçmiş ve gelebilecek açık ara En İyi bilimkurgu dizisi olan, hakkında ekşide bile binlerce (üçbini geçkin) entry girilip yüzlerce defa methedilen, olağanüstü bir dizi olan, Lost, Breaking Bad, Game Of Thrones, Prison Break, Dexter, Six Feet Under, Oz gibi "dizi alanında gelinebilecek en üst düzey diziler"grubuna giren bir dizinin. ...
Tek bir konusunun dahi olmaması büyük kayıp.
Bu dizi, rahatlıkla söyleyebilirim ki gelmiş geçmiş en iyi 20 diziden biridir ve konusu açılan dizilerin alayından iyidir. Bu dizi Lost'un kardeşidir ve Lost'u sevmiş bir kişinin bu diziyi sevmemesinin imkanı yoktur.
Ancak ve ancak büyük hata ve önyargıya düşüp, ilk bölüm ve ilk bölümleri sıkıcı bulduğu için vazgeçmiş olabilir.
Ki bu büyük bir kayıptır. Evet ben de ilk bölümü biraz sıkıcı bulmuştum ama çok değil birkaç bölüm sonra... Destansı bir dizi olmaya başladı. Her bölümü ayrı bir olay, ayrı bir keyif ve zevktir Fringe'nin.
Öyle her izlediğim diziyi övmem, hele böyle hiç övmem yalnızca üç beş tane vardır. Bu da onların arasında.
Ve benim önerim bu başyapıt dizinin ayrı bir yorum konusunun açılması yönünde, klasikler ya da fox kategorisi içinde. Zaten iki üç bölüm izleyen biri istese de bırakamaz, yorumlar gelmeye başlar. Bu diziyi izlememiş olanları gıpta ediyorum, çok şanslılar hafızalarında Fringe ile ilgili bir detay olmadığı için zevkle izleyecekleri hiç izlenmemiş mis gibi 5 sezon var.
@OzaN