Klasik Seinfeld - Dizi Yorumları

Friends'te misal Ross, Rachel'i gördüğü rüyalarından kıskanmıştı buna benzer bir olay değil gerçi ama o dizide kıskançlık teması da var, bunda pek yok çünkü dizinin olayı romantik komedi değil onu iyice anladım yani
Elenör'le Seinfeld, Ross ile Rachel gibi değiller en azından kesin olarak.

Reactions: Dosi
Değil evet.
O ho Friends'te öyle olaylar olacak ki hoşuna gitmeyecektir büyük olasılıkla
neyse çokta birşey demiyeyim

Peki Seinfeld yoksa HIMYM?

Reactions: Tolstoyevski
Değil evet.
O ho Friends'te öyle olaylar olacak ki hoşuna gitmeyecektir büyük olasılıkla
neyse çokta birşey demiyeyim

Peki Seinfeld yoksa HIMYM?
HIYMM'in bütün bölümlerini izlediğim için iki diziyle de tam kıyaslama yapamıyorum şimdilik ama şu aşamada elbette ki HIYMM çok daha bana yakın tarzda, önde bir dizi.

Nasıl Friends'de de aynı tepkiler var. 😱
Joey, Chandler'ın düşürdüğü Monica'nın fotoğrafını yerde görüp kaldırdığında Rachel'e yakalanmıştı ve o bölüm Joey'a sapık muamelesi yapmışlardı hep.

Şu biri diğerini banyoda yanlışlıkla gördü diye, diğerininde gidip banyoda bakmaya çalışma sahnelerini diyorum
o tarz durumlar çok oldu ve normal karşılandı ve çok detaylar yazmayalım. @Tolstoyevski 'nin spoi kısmına bakma huyu var meraktan

Ama orada intikam maksatlıydı. Seinfeld'de öyle değildi sanki.

Ya şu diziyi ne çok abarttınız

Seinfeld çok daha iyi ondan.

Kalite olarak bakacaksak zaten HIYMM yerin dibine girer o son sezonlara doğru, onu tartışmaya bile gerek yok

Sadece o diziye daha alışkın olmamdan, bitirdiğim ilk ve tek sitcom olmasından dolayı şimdilik daha şey.

Kalite olarak bakacaksak zaten HIYMM yerin dibine girer o son sezonlara doğru, onu tartışmaya bile gerek yok

Sadece o diziye daha alışkın olmamdan, bitirdiğim ilk ve tek sitcom olmasından dolayı şimdilik daha şey.
İlklerin bir önemi değeri hep oluyor. Benim Friends olayım gibi

Bakalım Friends senin için HIMYM önüne geçecek mi

İlklerin bir önemi değeri hep oluyor. Benim Friends olayım gibi

Bakalım Friends senin için HIMYM önüne geçecek mi
Şimdi bulamadım fakat bir yorumumda, HIYMM'i bitirdim, Friends'e henüz başlamadım ama şimdiden çok daha önünde HIYMM'in demiştim
Yani puan olarak en azından her türlü Friends çok daha önünde olacaktır, şu an bile önde zaten.

Bu arada ben Seinfeld'e ilk 2016'da başlamışım 😱 Aklımdan tamamen uçmuş, Friends ve HIYMM'dan bile önce izlemiş olmalıyım ilk bölümünü. Ama devamını getirememişim o dönem

Şu alttaki yorumum ise kaderin cilvesi, şimdilerde resmen tam tersi yönde gibiyim hey gidi hey...

Büyük laflar edilmiş zamanında

Güldürdün

Boşver hocam sen Seinfeld'i izleme bence sarmadıysa uzatmanın anlamı yok

Boşver hocam sen Seinfeld'i izleme bence sarmadıysa uzatmanın anlamı yok
Bu yaklaşım doğru değil, daha da heves kırıyor açıkcası izleyip izlememeyi puanlara bakarak söylemek yani. HIYMM'in da çoğu bölümüne 5-6 vererek finaline geldim, mühim olan izlemiş olmak yoksa komedi insanı hiç olmadım o konuda yapacak bir şey yok.

Reactions: xdragxx
Komedi insanı olmayıp L&M fanı olmayı nasıl başardın diye soracam ama sormadım say L&M komedi değil dersin

Ya yok heves kırmak için demiyorum
Anladığım kadarıyla sıcak, samimi bir dizi istiyorsun ama Seinfeld'i 9 sezon da izlesen öyle sıcaklık bulman mümkün değil çünkü dizinin hiçbir zaman amacı sıcaklık olmuyor bunu eskiden izleyen @Dosi de bilir

Zaten henüz 17 bölüm falan izlediniz sanırım dizi komedi olarak dizi 3.sezonun ortasıyla bence çıta yükseltiyor. 4.sezon zaten favorim George efsanesinin doğuşu.
Neyse 4.sezonun ortalarına gel de yorumların o zaman daha sağlıklı olur bence. Ama 4.sezona gelip de yine Friends hem sıcaklık olarak (ki bu konuda zaten Seinfeld bu türde bir dizi değil) hem komedi olarak Friends'in gerisinde dersen bence Friends'e odaklanman senin için daha mantıklı sadece
Seinfeld'i yine sonra bitirirsin.

Tabii bunlar benim düşüncem sen yine bildiğin gibi takıl

------

Bu arada rastgale sahurda bugün 3x13 yani benim için top 5 Seinfeld bölümünden biri olan The Subway izledim
Bölüme puanım rahatından bir 9.3

Kramer koçum benim iyi tüyo alıp parayı 30'a katladı gerçi sonraki bölümde batırıyordu ama olsun

Komedi anlayışım Leyla ile Mecnun, Kolpaçino gibi daha değişik bir komedi türüne yakın sanırım, ama dediğim gibi ben puanları bol keseden dağıtarak izlemem pek dizileri ama bir şekilde yine de bitiririm oldum olası.
Better Call Saul'u bile yerden yere vurarak bitirdim, şimdi yeni sezonu çıksa da izlesek diye bekliyorum misal. Yani 5-6 puanları sık sık görmeye hazır ol sen şimdiden, 7 üstü ortalama üstüdür benim için.

Tabii 4.sezondan sonra sarmazsa uzatmanın manası kalmaz bunu ben de düşünmüştüm ve bakacağız artık dediğin gibi.

Forumda iki diziyi de izleyenler arasında Seinfeld'i daha iyi bulan tek sen varsın, niye böyle tuhaf karşılanmış bir tepki veriyorsun ki

Yanii ben diziyi izleyen birisi olarak 4.sezon sarmazsa dizi bir daha sarmaz diye düşünüyorum
Az değil 5-6-7-8-9.sezonları düşünsek en az bi 100 bölüm var sarmayan diziyi o kadar izlemenin de mantığı yok bence bak durumuna

Eğer sararsa bana göre her sezon bir önceki sezonun üstüne koyarak gider. Özellikle 8.sezon benim için zirveydi

------

Forumda iki diziyi de izleyenler arasında Seinfeld'i daha iyi bulan tek sen varsın, niye böyle tuhaf karşılanmış bir tepki veriyorsun ki
Forumda ben olabilirim ama ekşiye girip bakarsan büyük çoğunluğun Seinfeld dediğini görebilirsin sadece girip bakman yeterli olur
Seinfeld vs Friends meme yazıp görsellere de bakabilirsin bu ikili arasındaki son kıyasım olacak vereceğin cevap ne olursa olsun

Bu arada tuhaf bir tepki değil aslında
Ortada 2 dizi var. Sıcaklık olarak Friends önde, komedi olarak Friends önde dendiği vakit niye Seinfeld'e devam edilsin ki? Friends'e tamamen odaklanmak çok daha mantıklı. Ben sanki sen diziden anlamıyorsun Tolsto git ergen dizisi Friends izle falan mı demişim mesajlarımda

------

Aynısı mesela bende That 70's Show'da olmuştu @Tolstoyevski bu arada
Ha sardı ha saracak diye 2 sezon bitirdim sonrasında da cık sarmıyor diye bıraktım

Son düzenleme:
Yok bu sefer ikisinin kıyaslanmasına girmeyeceğim yine ama insanlar Friends daha komik deyince bunu tuhaf karşılıyorsun. Ona değindim. Ayrıca senin mantığında bir türün sadece en iyi dizilerini izleyelim, diğerlerine hiç bakmayalım.

Ekşiye girdiğimde Friends konusunun 400 küsür sayfa, Seinfeld'in 100 küsür sayfa olduğunu görüyorum. Demek ki daha çok beğenilmemiş.

IMDB'de 35 sitcomun yer aldığı anket. Friends açık ara zirvede. 2.sırada da Office var.

Konu hangisinin daha çok yorum aldığı ya da hangisinin daha çok izlendiği değildi ki. En çok izlenen, en çok takipçisi olan en iyi olacak diye bir şey yok. Sen forumda iki diziyi izleyenler arasında tek Seinfeld daha iyi diyen sensin dedin ben de diğer yerlere bak dedim
Elma ile armutu karşılaştırmışsın neyse 983592938523.kez bu konuyu tartışmak istemiyorum

Tuhaf karşılamıyorum ki bu arada. Tolsto'nun yorumlarında diziyi çok ortalama gördüğünü gördüm. Dedim biraz daha bak bu şekilde devam ederse bırak tamamen Friends'e geç
Bunda da anormal bir şey yok. Bir kişiye göre çok daha iyi bir yapım varsa ondan kötü bir yapımla beraber gitmesi pek mantıklı değil bence. Çok daha iyi gördüğü yapıma tamamen odaklanıp onu bitirmesi daha mantıklı. Tolsto da şu sıralar sıcak bir dizi arıyorsa Friends bu tanıma daha çok giriyor

Reactions: phoebebuffay
Anketlerde Friends önde hep.

Friends daha genel kitlenin izlediği ve neredeyse herkesin bildiği bir dizi. Ekşi gibi ortamlarda aynı klasmanda iki dizi kıyaslandığında her zaman daha az popüler olan övülür. Breaking Bad vs Sopranos konusunda çoğunluk Sopranos gelmiş geçmiş en iyi dizi şeklinde yorum yapar mesela. Ama normalde Sopranos'un BB'nin yarısı kadar bile izleyeni, seveni yoktur. Friends-Seinfeld de aynı şekilde.