Klasik Seinfeld - Dizi Yorumları

Şu cıplak görme olayı Friends dizisinde de çok var ve aşağı yukarı aynı tepkiler. Bu biraz onların kültürü diyelim :A
Yoksa kesinlikle Friends daha önde o konuda :A
İlerde tüm sezonu izleyince rast gele Seinfeld izlenebilir. Hatta hepsini izlemeden de atlayıp bakılabilir gibi. Hakim olunur yani diziye Friends'e oranla.
Friends'te misal Ross, Rachel'i gördüğü rüyalarından kıskanmıştı buna benzer bir olay değil gerçi ama o dizide kıskançlık teması da var, bunda pek yok çünkü dizinin olayı romantik komedi değil onu iyice anladım yani :A Elenör'le Seinfeld, Ross ile Rachel gibi değiller en azından kesin olarak. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Friends'te misal Ross, Rachel'i gördüğü rüyalarından kıskanmıştı buna benzer bir olay değil gerçi ama o dizide kıskançlık teması da var, bunda pek yok çünkü dizinin olayı romantik komedi değil onu iyice anladım yani :A Elenör'le Seinfeld, Ross ile Rachel gibi değiller en azından kesin olarak. :A
Değil evet.
O ho Friends'te öyle olaylar olacak ki hoşuna gitmeyecektir büyük olasılıkla :A neyse çokta birşey demiyeyim :A
Peki Seinfeld yoksa HIMYM? :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Değil evet.
O ho Friends'te öyle olaylar olacak ki hoşuna gitmeyecektir büyük olasılıkla :A neyse çokta birşey demiyeyim :A
Peki Seinfeld yoksa HIMYM? :A
HIYMM'in bütün bölümlerini izlediğim için iki diziyle de tam kıyaslama yapamıyorum şimdilik ama şu aşamada elbette ki HIYMM çok daha bana yakın tarzda, önde bir dizi. :A

• Güldürdün
Şu cıplak görme olayı Friends dizisinde de çok var ve aşağı yukarı aynı tepkiler. Bu biraz onların kültürü diyelim :A
Yoksa kesinlikle Friends daha önde o konuda :A
İlerde tüm sezonu izleyince rast gele Seinfeld izlenebilir. Hatta hepsini izlemeden de atlayıp bakılabilir gibi. Hakim olunur yani diziye Friends'e oranla.
Nasıl Friends'de de aynı tepkiler var. 😱
Joey, Chandler'ın düşürdüğü Monica'nın fotoğrafını yerde görüp kaldırdığında Rachel'e yakalanmıştı ve o bölüm Joey'a sapık muamelesi yapmışlardı hep. :A

• Güldürdün
Nasıl Friends'de de aynı tepkiler var. 😱
Joey, Chandler'ın düşürdüğü Monica'nın fotoğrafını yerde görüp kaldırdığında Rachel'e yakalanmıştı ve o bölüm Joey'a sapık muamelesi yapmışlardı hep. :A
Şu biri diğerini banyoda yanlışlıkla gördü diye, diğerininde gidip banyoda bakmaya çalışma sahnelerini diyorum :A o tarz durumlar çok oldu ve normal karşılandı ve çok detaylar yazmayalım. @Tolstoyevski 'nin spoi kısmına bakma huyu var meraktan :A

Şu biri diğerini banyoda yanlışlıkla gördü diye, diğerininde gidip banyoda bakmaya çalışma sahnelerini diyorum :A o tarz durumlar çok oldu ve normal karşılandı ve çok detaylar yazmayalım. @Tolstoyevski 'nin spoi kısmına bakma huyu var meraktan :A
Ama orada intikam maksatlıydı. Seinfeld'de öyle değildi sanki. :A

• Güldürdün
Ya şu diziyi ne çok abarttınız :A
Seinfeld çok daha iyi ondan.

Kalite olarak bakacaksak zaten HIYMM yerin dibine girer o son sezonlara doğru, onu tartışmaya bile gerek yok :A

Sadece o diziye daha alışkın olmamdan, bitirdiğim ilk ve tek sitcom olmasından dolayı şimdilik daha şey. :A

• Güldürdün
Kalite olarak bakacaksak zaten HIYMM yerin dibine girer o son sezonlara doğru, onu tartışmaya bile gerek yok :A

Sadece o diziye daha alışkın olmamdan, bitirdiğim ilk ve tek sitcom olmasından dolayı şimdilik daha şey. :A
İlklerin bir önemi değeri hep oluyor. Benim Friends olayım gibi :A
Bakalım Friends senin için HIMYM önüne geçecek mi :A

• Güldürdün
İlklerin bir önemi değeri hep oluyor. Benim Friends olayım gibi :A
Bakalım Friends senin için HIMYM önüne geçecek mi :A
Şimdi bulamadım fakat bir yorumumda, HIYMM'i bitirdim, Friends'e henüz başlamadım ama şimdiden çok daha önünde HIYMM'in demiştim :A Yani puan olarak en azından her türlü Friends çok daha önünde olacaktır, şu an bile önde zaten. :A

Bu arada ben Seinfeld'e ilk 2016'da başlamışım 😱 Aklımdan tamamen uçmuş, Friends ve HIYMM'dan bile önce izlemiş olmalıyım ilk bölümünü. Ama devamını getirememişim o dönem :A

1x1

Diziye başlamadan önce komedi ile ilgili tüm ön yargılarımı ceketi kapıya asar gibi asıp geride bıraktım. Zaten yemek sonrası olduğu için kafam da güzeldi.

Bir iki sahnede yüz kasım oynamadı değil, özellikle Seinfeld'in apartman arkadaşı karakterini doğal olduğu için daha çok beğendim ve gerçekten komikti, ağzını dergiyle silmesi filan. :D

Ayrıca Seinfeld'in stand-up sahneleri de iyiydi. Hatta dizinin en komik diyalogları o sahnelerde, sanırım Oz'daki Augustus Hill gibi, finale kadar bu teknikte ilerliyor dizi? Bölümdeki konu ile paralel bir stand Up kesiti. Ki fena fikir de değil aslında.

Dizideki gülme efektini hiç sevmedim, zaten oldum olası nefret etmişimdir. Arada sadece tek bir adamın kahkasını efekt olarak koymuşlar, tüm dikkat dağılıyor. Nerede gülünüp nerede gülümsemesi gerektiğini siz mi söyleyeceksiniz izleyene? #HeilLeylaİleMecnun!

Ayrıca kadın erkek ilişkilerine dair her şeyden nefret eden biri olarak, umarım bu dizi de HIYM, Friends ve TBBT gibi kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu değildir. Hayattan, ondan bundan alınma komedilere açığım lakin kadın erkek ilişkilerine asla!

Bölümden bunlar çıktığında pek de komedi kalmıyor ortada. Ben istiyorum ki ayıptır söylemesi, köpek gibi güleyim, gülmekten yerlere yatayım. Öyle köpek gibi güldüğüm bir dizi-film hatırlamıyorum fakat gülmekten gözümden yaşların aktığı ve dolayısıyla çok rahatlatıcı, masaj etkisi bırakan yapımları hatırlıyorum. En azından rahatlatmalıydı. Yine de ilk bölümün hatrına birkaç bölüm daha izleyeceğim, eğer kadın erkek ilişkileri saçmalığı devam edecekse bana paydos, yok Stand Up sahnelerindeki gibi kaliteli espriler havada uçuşacaksa yola devam. :)

5.7/10

Şu alttaki yorumum ise kaderin cilvesi, şimdilerde resmen tam tersi yönde gibiyim hey gidi hey... :A

Friensds ve HIYM direkt olarak salt kadın erkek ilişkileri ve nefret ederim. Fakat Leyla ile Mecnun'un kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu olmadığını hepimiz biliyoruz, dizilerdeki aşklara karşı değilim, kadın erkek ilişkisi edebiyatı yapmalarına karşıyım, "Kadınları anlamak çok zor ", "Kadınlar şöyledir, ah şu kadınlar.. " , "ah şu erkekler..." gibi bayıcı cümlelerin geçtiği diziler asıl kastettiğim, Seinfeld'in ilk bölümünde de bu olaya yer verildiği için tereddüt ettim ama dediğin gibi hayat üzerine tespitlere kapım açık. Zaten ilk sezon 5, ikinci sezon 13 bölüm sürüyormuş. 3.sezona kadar dayanmaya çalışırım. :)

• Güldürdün
Şimdi bulamadım fakat bir yorumumda, HIYMM'i bitirdim, Friends'e henüz başlamadım ama şimdiden çok daha önünde HIYMM'in demiştim :A Yani puan olarak en azından her türlü Friends çok daha önünde olacaktır, şu an bile önde zaten. :A

Bu arada ben Seinfeld'e ilk 2016'da başlamışım 😱 Aklımdan tamamen uçmuş, Friends ve HIYMM'dan bile önce izlemiş olmalıyım ilk bölümünü. Ama devamını getirememişim o dönem :A

Şu alttaki yorumum ise kaderin cilvesi, şimdilerde resmen tam tersi yönde gibiyim hey gidi hey... :A
Büyük laflar edilmiş zamanında :A
Güldürdün :A

• Güldürdün
3x1, 3x2

Bu bölümlerle birlikte anladık ki cidden her bölüm birbirinden bağımsız ilerliyor, bir önceki bölümle bir sonraki bölüm arasında karakterler haricinde hiçbir ortak nokta yok gibi, varsa da kayda değer değil.

3x1'de George'in masaj olayı ve sonrasında kafasının karışması tebessüm ettirdi. Onun yerinde olsaydım ben de erkeğe masaj yaptırmak istemezdim, fakat bunun sebebi erkeklerin elinin daha ağır olması tabii ki.. :A

3x2 bence de ilk bölümün gerisindeydi. George'ün dobralığı sonrası yaşananlar. Bu bölümde anladım ki dizide romantizme gerçekten yer yok, Seinfeld de Elenör'e öyle Ross'un Rachel'e olduğu gibi aşık değil. Kremlin'in Elenör'ü çıplak görmüş olmasından hiç rahatsız olmadı. :A

Şunu da anladım ki Friends benim için sanırım daima Seinfeld'in önünde olacak her anlamda. Buna güldürme de dahil... Friends'in sıcaklığını henüz bulamadım bu dizide. :A
Boşver hocam sen Seinfeld'i izleme bence sarmadıysa uzatmanın anlamı yok :A

• Olmamış
Boşver hocam sen Seinfeld'i izleme bence sarmadıysa uzatmanın anlamı yok :A
Bu yaklaşım doğru değil, daha da heves kırıyor açıkcası izleyip izlememeyi puanlara bakarak söylemek yani. HIYMM'in da çoğu bölümüne 5-6 vererek finaline geldim, mühim olan izlemiş olmak yoksa komedi insanı hiç olmadım o konuda yapacak bir şey yok. :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
Bu yaklaşım doğru değil, daha da heves kırıyor açıkcası izleyip izlememeyi puanlara bakarak söylemek yani. HIYMM'in da çoğu bölümüne 5-6 vererek finaline geldim, mühim olan izlemiş olmak yoksa komedi insanı hiç olmadım o konuda yapacak bir şey yok. :A
Komedi insanı olmayıp L&M fanı olmayı nasıl başardın diye soracam ama sormadım say L&M komedi değil dersin :A
Ya yok heves kırmak için demiyorum :A Anladığım kadarıyla sıcak, samimi bir dizi istiyorsun ama Seinfeld'i 9 sezon da izlesen öyle sıcaklık bulman mümkün değil çünkü dizinin hiçbir zaman amacı sıcaklık olmuyor bunu eskiden izleyen @Dosi de bilir :A
Zaten henüz 17 bölüm falan izlediniz sanırım dizi komedi olarak dizi 3.sezonun ortasıyla bence çıta yükseltiyor. 4.sezon zaten favorim George efsanesinin doğuşu.
Neyse 4.sezonun ortalarına gel de yorumların o zaman daha sağlıklı olur bence. Ama 4.sezona gelip de yine Friends hem sıcaklık olarak (ki bu konuda zaten Seinfeld bu türde bir dizi değil) hem komedi olarak Friends'in gerisinde dersen bence Friends'e odaklanman senin için daha mantıklı sadece :A Seinfeld'i yine sonra bitirirsin.

Tabii bunlar benim düşüncem sen yine bildiğin gibi takıl :A
------

Bu arada rastgale sahurda bugün 3x13 yani benim için top 5 Seinfeld bölümünden biri olan The Subway izledim :A Bölüme puanım rahatından bir 9.3 :A

Kramer koçum benim iyi tüyo alıp parayı 30'a katladı gerçi sonraki bölümde batırıyordu ama olsun :A

Komedi insanı olmayıp L&M fanı olmayı nasıl başardın diye soracam ama sormadım say L&M komedi değil dersin :A
Ya yok heves kırmak için demiyorum :A Anladığım kadarıyla sıcak, samimi bir dizi istiyorsun ama Seinfeld'i 9 sezon da izlesen öyle sıcaklık bulman mümkün değil çünkü dizinin hiçbir zaman amacı sıcaklık olmuyor bunu eskiden izleyen @Dosi de bilir :A
Zaten henüz 17 bölüm falan izlediniz sanırım dizi komedi olarak dizi 3.sezonun ortasıyla bence çıta yükseltiyor. 4.sezon zaten favorim George efsanesinin doğuşu.
Neyse 4.sezonun ortalarına gel de yorumların o zaman daha sağlıklı olur bence. Ama 4.sezona gelip de yine Friends hem sıcaklık olarak (ki bu konuda zaten Seinfeld bu türde bir dizi değil) hem komedi olarak Friends'in gerisinde dersen bence Friends'e odaklanman senin için daha mantıklı sadece :A Seinfeld'i yine sonra bitirirsin.

Tabii bunlar benim düşüncem sen yine bildiğin gibi takıl :A

Komedi anlayışım Leyla ile Mecnun, Kolpaçino gibi daha değişik bir komedi türüne yakın sanırım, ama dediğim gibi ben puanları bol keseden dağıtarak izlemem pek dizileri ama bir şekilde yine de bitiririm oldum olası. :A Better Call Saul'u bile yerden yere vurarak bitirdim, şimdi yeni sezonu çıksa da izlesek diye bekliyorum misal. Yani 5-6 puanları sık sık görmeye hazır ol sen şimdiden, 7 üstü ortalama üstüdür benim için. :A

Tabii 4.sezondan sonra sarmazsa uzatmanın manası kalmaz bunu ben de düşünmüştüm ve bakacağız artık dediğin gibi. :A

• Güldürdün
Forumda iki diziyi de izleyenler arasında Seinfeld'i daha iyi bulan tek sen varsın, niye böyle tuhaf karşılanmış bir tepki veriyorsun ki :A

Komedi anlayışım Leyla ile Mecnun, Kolpaçino gibi daha değişik bir komedi türüne yakın sanırım, ama dediğim gibi ben puanları bol keseden dağıtarak izlemem pek dizileri ama bir şekilde yine de bitiririm oldum olası. :A Better Call Saul'u bile yerden yere vurarak bitirdim, şimdi yeni sezonu çıksa da izlesek diye bekliyorum misal. Yani 5-6 puanları sık sık görmeye hazır ol sen şimdiden, 7 üstü ortalama üstüdür benim için. :A

Tabii 4.sezondan sonra sarmazsa uzatmanın manası kalmaz bunu ben de düşünmüştüm ve bakacağız artık dediğin gibi. :A
Yanii ben diziyi izleyen birisi olarak 4.sezon sarmazsa dizi bir daha sarmaz diye düşünüyorum :A Az değil 5-6-7-8-9.sezonları düşünsek en az bi 100 bölüm var sarmayan diziyi o kadar izlemenin de mantığı yok bence bak durumuna :A
Eğer sararsa bana göre her sezon bir önceki sezonun üstüne koyarak gider. Özellikle 8.sezon benim için zirveydi :A
------

Forumda iki diziyi de izleyenler arasında Seinfeld'i daha iyi bulan tek sen varsın, niye böyle tuhaf karşılanmış bir tepki veriyorsun ki :A
Forumda ben olabilirim ama ekşiye girip bakarsan büyük çoğunluğun Seinfeld dediğini görebilirsin sadece girip bakman yeterli olur :A Seinfeld vs Friends meme yazıp görsellere de bakabilirsin bu ikili arasındaki son kıyasım olacak vereceğin cevap ne olursa olsun :A
Bu arada tuhaf bir tepki değil aslında :A Ortada 2 dizi var. Sıcaklık olarak Friends önde, komedi olarak Friends önde dendiği vakit niye Seinfeld'e devam edilsin ki? Friends'e tamamen odaklanmak çok daha mantıklı. Ben sanki sen diziden anlamıyorsun Tolsto git ergen dizisi Friends izle falan mı demişim mesajlarımda :A
------

Aynısı mesela bende That 70's Show'da olmuştu @Tolstoyevski bu arada :A Ha sardı ha saracak diye 2 sezon bitirdim sonrasında da cık sarmıyor diye bıraktım :A

Son düzenleme:
Forumda ben olabilirim ama ekşiye girip bakarsan büyük çoğunluğun Seinfeld dediğini görebilirsin sadece girip bakman yeterli olur :A Seinfeld vs Friends meme yazıp görsellere de bakabilirsin bu ikili arasındaki son kıyasım olacak vereceğin cevap ne olursa olsun :A
Bu arada tuhaf bir tepki değil aslında :A Ortada 2 dizi var. Sıcaklık olarak Friends önde, komedi olarak Friends önde dendiği vakit niye Seinfeld'e devam edilsin ki? Friends'e tamamen odaklanmak çok daha mantıklı. Ben sanki sen diziden anlamıyorsun Tolsto git ergen dizisi Friends izle falan mı demişim mesajlarımda :A
Yok bu sefer ikisinin kıyaslanmasına girmeyeceğim yine ama insanlar Friends daha komik deyince bunu tuhaf karşılıyorsun. Ona değindim. Ayrıca senin mantığında bir türün sadece en iyi dizilerini izleyelim, diğerlerine hiç bakmayalım.

Ekşiye girdiğimde Friends konusunun 400 küsür sayfa, Seinfeld'in 100 küsür sayfa olduğunu görüyorum. Demek ki daha çok beğenilmemiş. :A

IMDB'de 35 sitcomun yer aldığı anket. Friends açık ara zirvede. 2.sırada da Office var. :A

• Güldürdün
Yok bu sefer ikisinin kıyaslanmasına girmeyeceğim yine ama insanlar Friends daha komik diyince bunu tuhaf karşılıyorsun. Ona değindim. Ayrıca senin mantığında bir türün sadece en iyi dizilerini izleyelim, diğerlerine hiç bakmayalım.

Ekşiye girdiğimde Friends konusunun 400 küsür sayfa, Seinfeld'in 100 küsür sayfa olduğunu görüyorum. Demek ki daha çok beğenilmemiş. :A

IMDB'de 35 sitcomun yer aldığı anket. Friends açık ara zirvede. 2.sırada da Office var. :A
Konu hangisinin daha çok yorum aldığı ya da hangisinin daha çok izlendiği değildi ki. En çok izlenen, en çok takipçisi olan en iyi olacak diye bir şey yok. Sen forumda iki diziyi izleyenler arasında tek Seinfeld daha iyi diyen sensin dedin ben de diğer yerlere bak dedim :A Elma ile armutu karşılaştırmışsın neyse 983592938523.kez bu konuyu tartışmak istemiyorum :A

Tuhaf karşılamıyorum ki bu arada. Tolsto'nun yorumlarında diziyi çok ortalama gördüğünü gördüm. Dedim biraz daha bak bu şekilde devam ederse bırak tamamen Friends'e geç :A Bunda da anormal bir şey yok. Bir kişiye göre çok daha iyi bir yapım varsa ondan kötü bir yapımla beraber gitmesi pek mantıklı değil bence. Çok daha iyi gördüğü yapıma tamamen odaklanıp onu bitirmesi daha mantıklı. Tolsto da şu sıralar sıcak bir dizi arıyorsa Friends bu tanıma daha çok giriyor :A

• Güldürdün
Reactions: phoebebuffay
Konu hangisinin daha çok yorum aldığı ya da hangisinin daha çok izlendiği değildi ki. En çok izlenen, en çok takipçisi olan en iyi olacak diye bir şey yok. Sen forumda iki diziyi izleyenler arasında tek Seinfeld daha iyi diyen sensin dedin ben de diğer yerlere bak dedim :A Elma ile armutu karşılaştırmışsın neyse 983592938523.kez bu konuyu tartışmak istemiyorum :A

Tuhaf karşılamıyorum ki bu arada. Tolsto'nun yorumlarında diziyi çok ortalama gördüğünü gördüm. Dedim biraz daha bak bu şekilde devam ederse bırak tamamen Friends'e geç :A Bunda da anormal bir şey yok. Bir kişiye göre çok daha iyi bir yapım varsa ondan kötü bir yapımla beraber gitmesi pek mantıklı değil bence. Çok daha iyi gördüğü yapıma tamamen odaklanıp onu bitirmesi daha mantıklı. Tolsto da şu sıralar sıcak bir dizi arıyorsa Friends bu tanıma daha çok giriyor :A
Anketlerde Friends önde hep. :A
Friends daha genel kitlenin izlediği ve neredeyse herkesin bildiği bir dizi. Ekşi gibi ortamlarda aynı klasmanda iki dizi kıyaslandığında her zaman daha az popüler olan övülür. Breaking Bad vs Sopranos konusunda çoğunluk Sopranos gelmiş geçmiş en iyi dizi şeklinde yorum yapar mesela. Ama normalde Sopranos'un BB'nin yarısı kadar bile izleyeni, seveni yoktur. Friends-Seinfeld de aynı şekilde. :A

• Güldürdün