"Breaking Bad de bile böyle üst düzey bir çekim yoktu" cümlesini ben yazmışım ve gördüğün gibi tamamen bana öz bir yorum. Başkalarının "Breaking Bad in yönetmenliği daha iyiydi" cümlesini eleştirmek gibi bir şey gördüğün gibi söz konusu olmamış kendi adıma yönetmenlik açısından daha iyi olduğunu belirtmiştim.
"Hatta klasiklerin bile klasiği " dizinin klasik olduğunu kimse inkar etmiyor sanırım beğenen beğenmeyen? Klasiklerin klasiğinden kasıt klasiklerin en iyisi olduğu. Orda yine tutup da " kimse Breaking Bad in daha klasik olduğunu demesin " gibi yine başkalarının görüşünü konu alan bir yorumda bulunmamışım. Kendi fikrimi belirtmişim, yukardaki mesajımda da da dediğim gibi başkalarını hedef almayan yorumlar beni ilgilendirir sadece
"Hiç şüphesiz yorum konusu açılan dizilerin %99 undan daha kaliteli " evet fazlasıyla iddialı ve öznel bir cümle olmuş ama yine ve yine söylüyorum bunda da " herkes için söylüyorum, konusu açılan dizilerin alayından daha kalitelidir,
bu kişiden kişiye değişmez " gibi bir cümle de kullanmamışım? Başkasının görüşünü değil direk kendi görüşümü belirtmişim.
Ama kabul ediyorum biraz yoruma ve tartışmaya açık olmuş. Ki ben asla benim herkes için genel olarak söylediğim yani nesnel olan yorumlarıma eleştiri gelmesine karşı çıkmam, saygı duyarım
Ama başkaları da geneli hitap alan yorumlarına karşı eleştiriye açık olmalı
Tutup da "
Şişirilmiş" bir dizi deseydim işte o zaman direkt ve başka anlamlara yormaksızın direkt olarak başkalarını hedef almış olurdum. Ve cevap gelmesi de kaçınılmaz olurdu vesselam.
Son olarak dizilere abartı puan verip vermemem sadece benim kişisel zevklerimi ilgilendiren bir konu, işte sabahtan beri anlatmaya çalıştığım bu, insanların kişisel zevklerini ve beğenileri hedef alan yorumlar her daim tartışmayı fişekleyici yorumlardır. Eğer
"Bu dizi çok güzel, şu yönünü beğendim şu yönünü beğenmedim. " diyorsam bu sadece beni ilgilendiriyor, katılıp katılmadığını belirtebilirsin ama bunun tersini iddia etmek pek doğru değil.
" bu diziyi nasıl beğeniyorlar, tam bir şişirilmiş dizi " demişsem bu sadece beni değil herkesi ilgilendiriyor. Yanlış mı? İşte bu yüzden Ya gelecek cevaplara hazırlıklı olunmalı ya da yorum yaparken genele hitap eden iğneleyici tarzı sözler söylememeli.