Milliler, Hırvatlar'dan İstediğini Aldı: 1-1

sürgünüm

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
65,202
Puanı
1,059

2018 Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçına Hırvatistan deplasmanında çıkan Türkiye, ilk puanını 1-1'lik skorla aldı.

İlk yarısı dengeli, ikinci yarısı Hırvatistan kontrolünde geçen bir oyuna sahne olan maçta, Hırvatlar 4 kez direğe takıldı, Rakitic'in golünü Hakan karşıladı ve Türkiye 1 puanla dönerek iyi bir başlangıç yaptı.

Gruptaki diğer rakiplerimiz Finlandiya-Kosova ve Ukrayna-İzlanda mücadeleleri de tıpkı bizim maçımız gibi 1-1 sona erdi.

Bu kadroyla çıkarsak maç sabaha kadar oynansa gol atamayız. Defans yapmayı da beceremediğimizden kesin yeniliriz. Benim gördüğüm muhtemel 11'de Topal-Serdar defansta orta sahada Tolga-Ozan önlerinde Volkan-Emre-Hakan-Cenk yazıyordu. Bakalım hangi kadro çıkacak?

Edit: Ligtv'den bakmıştım sanırım. Şimdi orada da konudaki kadro görünüyor sabah farklıydı.

Taktiğimiz al topu, Emre'ye at, Emre gitsin pozisyona soksun gibi bir düşünce varsa, orada sıkıntı yaşarız. En büyük kozumuz Emre Mor ama bütün görevi Emre'nin üzerine yıkmamamız lazım. Kalecimizin hata yapmaması lazım, defansın çatlak vermemesi lazım, orta sahamızın yavaş olmaması lazım ve forvetimizin pozisyona girebilmesi lazım, ki Hırvatistan karşısında iyi bir oyun ortaya koyabilelim.

Esas amacımız Hırvatistan karşısında iyi oyun ortaya koyabilmek olmalı, Türkiye'nin gerçek ruhunu sahaya yansıtabilmek olmalı. Ruhla oynadıktan sonra her şeyi başarabiliriz ve ruhla oynayan milli takımın neler yapabileceğini her zaman gösterdik, umarım yine gösteririz.

Cenk Tosun ne abi BJK deyken kanser etti zaten.
Cenk Tosun'un gol atması için beslenmesi gerekiyor. Ceza sahası içinde 4-5 kere net gol pozisyonuyla buluşması gerekiyor ki 1-2 tanesini gole çevirsin? Attı işte Beşiktaş'ta 2 haftada 3 gol, daha ne bekliyorsun?
Hırvatlar seni bu kadar gol pozisyonuna sokmaz orası ayrı...

Benim de derdim bu 4-5 taneden 1-2 tanesi
Gomez olsa anca 1 tanesini kaçırır

Allah yolumuzu açık etsin. Rahat rahat bir grubu atlattığımız maçlar görelim.

Zor bir maç olur bakalım nasıl olacak olumlu bir sonuç umuyurum

Fatih Terim'in en büyük özelliği, işini sonlara doğru bırakması ve zor durumda iken takımını öne geçirebilmesi. Bu özelliğini Hırvatistan karşısında bu kadroyla konuşturabilirse eğer, eleştirilere cevap vermiş olur. Bu özelliğini konuşturamazsa, görevinden bir adım daha uzaklaşmış olur. Takıma en acilinden ruh aşılaması gerek.

Kanser olmadan tamamlayacağımız bir grup olur inşallah. Yolumuz açık olsun.

Milli takımımızın ilk 11'i belli oldu:

Volkan Babacan, Şener, Serdar Aziz, Kaan Ayhan, İsmail, Ozan, Okay Yokuşlu, Mehmet Topal, Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor, Cenk.

Rusya karşısında iyi toplar kesmişti Çağlar Söyüncü ama Kaan Ayhan tercih edilmiş.

Volkan Şen çok hatalı oynamıştı Rusya maçında, Hakan Çalhanoğlu tercih edilmiş sol tarafta.

Okay Yokuşlu tercih edilmiş orta sahada.

Rusya maçından sonra Hırvatistan maçına üç değişiklik gelmiş. Bakalım nasıl sonuç verecek.

Sadece Emre Mor değil de, takım olarak iyi performans sergilersek çok iyi olacak.

Umarım kazanırız maçı.

Hakan Çalhanoğlunun artık kendini göstermesi lazım herkes eleştiriyor.

Hırvatistan 11'i: Kalinic, Vrsaljko, Corluka, Vida, Strinic, Badelj, Modric, Rakitic, Pjaca, Perisic, Mandzukic.

Allah'tan Sırna Milli takımı bıraktı. Avrupa Şampiyonasında sadece ilk yarı 18 orta (15'i isabetli) yapmıştı.