Kurtlar Vadisi VATAN Yorum&Sohbet Konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan takas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Filmi yorumlamaya geldim LM konusunu gördüm olay dağıldı. Neyse asıl konumuza dönelim. :A

Film senaryo olarak beklendiği düzeyde olmamış. Yani çok yüzeysel geçilmiş öyle bir konu üzerinde daha etkileyici bir yapım olabilirmiş. Daha derine inmelerini ve bir çok bilinmeyene değinmelerini isterdim. Bu şekliyle daha çok seyirciyi aksyiona doyuran ve temposu kolay kolay durmayan vasatın belki de bir tık üstünde bir film olmuş.

Teknik açıdan genel olarak başarılı. Ses kurgusu ve miksajı yerli yapımlara göre başarılı olmuş. Dikkat ettim sinemada buna, Oscar filmerini izlerken de dikkat ederim genelde. Tabi bir kıyas yapmıyorum elbette ama yerli standartlara göre iyi olmuş. Çünkü çok silah sesi veya başka sesler bir arada olmuş bir çok sahnede ve bunlar ses kurgusunda iyi kotarılmış. Dediğim gibi teknik açıdan görsel kalite açısından bir emek harcanmış belli ve belirli bir kalitede olduğunu söylemek gerek. Prodüksiyon bedelini merak ettim doğrusu.

Bunların dışında bazı duygu yüklü sahneler vardı yok diyemez kimse. Milli duyguların ön plana çıkmasını sağladılar bazı yerlerde ve güzeldi bunlar. Ana ekipten ise bunu çoğunlukla veren Güllü olmuş. Bazı yerlerde komediyi iyi vermiş bazı yerlerde de milli duyguyu ve hiddeti. Diğerleri özellikle Cahit çok yapmacıktı elbette her zamanki gibi. Polat'sa zaten Polat yani ne fazla ne eksik. Karizmasından pek bir şey eksilmemiş. Ama dediğim gibi senaryo vasatın üstüne çıkamadığı için, filmde etkileyici diyalog çok az olduğu için ve film neredeyse tek mekan olduğu için o geceyle ilgili diğer bir çok şey daha işlenebilirdi diyorsunuz. Filmin söylediği ve verdiği mesajlar var yok değil elbette. Ama hep o burukluk oluyor izlerken.

Sözün özü diğer Vadi filmlerinin gerisinde belki Filistin'le aynı seviyede olabilir veya bir tık yukarda, aksyionu ve teknik kalitesiyle izlenebilir bir film olmuş. Yani sıkılacağınız veya 4.5 kadar gömülecek bir film değil bana göre. Olsa olsa 6, 6.5, 7 arasında gider gelirim. Son noktada nereye varırım bilemiyorum tabi. :D
Abi ellerine saglik guzel bir inceleme olmus. Ama filistin ile ayni seviyede veya bir tik ustundeyse bence iyi bir gelisme bu. Cok buyuk kan kaybi yasadilar sonucta, ne elestiriler karalamalar yapildi. Ben acikcasi Necati Sasmazida cok istekli gordum genel anlamda. Umarim bu istegi guzel seyler ortaya cikarir. Sonucta gercekten su an ulkede kaliteli bir yapim olduguna inanmayan benim gibileri icin, buna ihtiyacimiz var.

Abi ellerine saglik guzel bir inceleme olmus. Ama filistin ile ayni seviyede veya bir tik ustundeyse bence iyi bir gelisme bu. Cok buyuk kan kaybi yasadilar sonucta, ne elestiriler karalamalar yapildi. Ben acikcasi Necati Sasmazida cok istekli gordum genel anlamda. Umarim bu istegi guzel seyler ortaya cikarir. Sonucta gercekten su an ulkede kaliteli bir yapim olduguna inanmayan benim gibileri icin, buna ihtiyacimiz var.
Yapılan eleştirilerin bazılarına katılmamak elde değil kesinlikle. Oyuncu kadrosu konusuna ve senarist ekibinin daha usta isimlere verilmesi konusuna katılıyorum. Çünkü eksikler göze çarpıyor bunu görmemek çok zor. Ama iyi olmasını özlem duyulan Vadi'nin gelmesini kim istemez. Bakalım neler gösterir önümüzdeki süreç. Dizi adına konuşmak için erken şu aşamada.

Kismen katiliyorum. 1 reyting almak demek toplumla butun olamamak demektir, ama bu kalitesiz oldugunu gostermez. Leyla ile mecnun eger bu kadar seviliyorsa belli bir kesim tarafindan bu benim icin o dizinin kaliteli oldugunu gostermeye yeterde artar en azindan hitap ettigi grup tarafindan seviliyor.Ama zirveye koymak dizinin kendisi gibi absurd olmakla beraber bir cok turk dizisinede hakaret benim icin.Bazen fan olalim derken ..... cikariyoruz acikcasi :A:A
Sevdim seni delioğlan :A Kalıcı ol, daha çok mesaj yaz :A

Boş yapma :D Kim sana Lm dedi sen sabaha kadar susmazsın artık :D
Yaptık bir hata artık sıva sıvayabilirsen şimdi :A

O şimdi oyun oynuyordur hiç zaman ayırıp gelir mi buraya. Ortalığı karıştırıp klasik bir şekilde kayıplara karışmış. :A
Aman diyim benden sana tavsiye fazla takılma bu @Doğu yla kediciklerim var deyip seni kandırmasın :D
Evet, oyunda şu anda :A
nPMLCn97QCC2OWJ--yUeDA.jpeg
La ne biliyim sizin konuyu basacağınızı, bilsem kalırdım :A @XanTier de Enes gibi laf anlamıyor ağır fanboy çıktı :A

@MEnes ile bu konuları defalarca konuştuk. Benim LM'ye ve kitlesine büyük saygım var. Dizileri yıllar önce yayından kalkmasına rağmen hala unutmamışlar, eyvallah böyle diziler ayda yılda bir gelir tamam ama kalkıp da Türkiye'de yapılmış en iyi dizi demek hem matematik bilimine hem sanata hem de sizin gibi kültürlü insanlara yakışmıyor :A Imdb konusunu da defalarca konuştuk. Ben o sitenin rahmani verileri sunduğuna inanmıyorum. Hele ki Türkiye'deki dizilerin bazılarının underrated veya overrated olduğunu düşünüyorum. Belki yabancı filmlerde veya dizilerde de aynı tarife uygulanıyodur o konulara vakıf olamadığım için bilemeyeceğim.

Mesut Özil Kurtlar Vadisi Vatan filminden hikaye eklemiş. Özil de izliyor

La ne biliyim sizin konuyu basacağınızı, bilsem kalırdım :A @XanTier de Enes gibi laf anlamıyor ağır fanboy çıktı :A

@MEnes ile bu konuları defalarca konuştuk. Benim LM'ye ve kitlesine büyük saygım var. Dizileri yıllar önce yayından kalkmasına rağmen hala unutmamışlar, eyvallah böyle diziler ayda yılda bir gelir tamam ama kalkıp da Türkiye'de yapılmış en iyi dizi demek hem matematik bilimine hem sanata hem de sizin gibi kültürlü insanlara yakışmıyor :A Imdb konusunu da defalarca konuştuk. Ben o sitenin rahmani verileri sunduğuna inanmıyorum. Hele ki Türkiye'deki dizilerin bazılarının underrated veya overrated olduğunu düşünüyorum. Belki yabancı filmlerde veya dizilerde de aynı tarife uygulanıyodur o konulara vakıf olamadığım için bilemeyeceğim.
Üzgünüm, fanboy olduğum için dislike atmaktan kendimi alamadım :A:A

Yav Dağ 2 ve Vatan'ı kıyaslıyorlar @XanTier sen de bunlara cevap veriyorsun :A Dağ 2 şuana kadar yapılmış en kaliteli Türk filmleri arasında, eğer ikisi arasında bir karşılaştırma yapılacaksa KVV'yi senaryo bakımından Akasya Durağı kalitesinde görebiliriz :D

Filmi yorumlamaya geldim LM konusunu gördüm olay dağıldı. Neyse asıl konumuza dönelim. :A

Film senaryo olarak beklendiği düzeyde olmamış. Yani çok yüzeysel geçilmiş öyle bir konu üzerinde daha etkileyici bir yapım olabilirmiş. Daha derine inmelerini ve bir çok bilinmeyene değinmelerini isterdim. Bu şekliyle daha çok seyirciyi aksyiona doyuran ve temposu kolay kolay durmayan vasatın belki de bir tık üstünde bir film olmuş.

Teknik açıdan genel olarak başarılı. Ses kurgusu ve miksajı yerli yapımlara göre başarılı olmuş. Dikkat ettim sinemada buna, Oscar filmerini izlerken de dikkat ederim genelde. Tabi bir kıyas yapmıyorum elbette ama yerli standartlara göre iyi olmuş. Çünkü çok silah sesi veya başka sesler bir arada olmuş bir çok sahnede ve bunlar ses kurgusunda iyi kotarılmış. Dediğim gibi teknik açıdan görsel kalite açısından bir emek harcanmış belli ve belirli bir kalitede olduğunu söylemek gerek. Prodüksiyon bedelini merak ettim doğrusu.

Bunların dışında bazı duygu yüklü sahneler vardı yok diyemez kimse. Milli duyguların ön plana çıkmasını sağladılar bazı yerlerde ve güzeldi bunlar. Ana ekipten ise bunu çoğunlukla veren Güllü olmuş. Bazı yerlerde komediyi iyi vermiş bazı yerlerde de milli duyguyu ve hiddeti. Diğerleri özellikle Cahit çok yapmacıktı elbette her zamanki gibi. Polat'sa zaten Polat yani ne fazla ne eksik. Karizmasından pek bir şey eksilmemiş. Ama dediğim gibi senaryo vasatın üstüne çıkamadığı için, filmde etkileyici diyalog çok az olduğu için ve film neredeyse tek mekan olduğu için o geceyle ilgili diğer bir çok şey daha işlenebilirdi diyorsunuz. Filmin söylediği ve verdiği mesajlar var yok değil elbette. Ama hep o burukluk oluyor izlerken.

Sözün özü diğer Vadi filmlerinin gerisinde belki Filistin'le aynı seviyede olabilir veya bir tık yukarda, aksyionu ve teknik kalitesiyle izlenebilir bir film olmuş. Yani sıkılacağınız veya 4.5 kadar gömülecek bir film değil bana göre. Olsa olsa 6, 6.5, 7 arasında gider gelirim. Son noktada nereye varırım bilemiyorum tabi. :D
Böyle objektif bir yorumda bulunduğun için teşekkür ediyorum aga :D

Yav Dağ 2 ve Vatan'ı kıyaslıyorlar @XanTier sen de bunlara cevap veriyorsun :A Dağ 2 şuana kadar yapılmış en kaliteli Türk filmleri arasında, eğer ikisi arasında bir karşılaştırma yapılacaksa KVV'yi senaryo bakımından Akasya Durağı kalitesinde görebiliriz :D

Böyle objektif bir yorumda bulunduğun için teşekkür ediyorum aga :D
Grce yapacak çok işim var sanki, yazışıyoruz işte. :A

Ömer Uçar ve Ramiz Karaeski heyt bee :)

Hey gidi hey :) EZEL hüzünlendirdi be.. Ama bende ihtimal vermiyorum bu oyuncuları alabileceklerine zaten bu adamlar boşta durmaz elbet vardı projeleri

Beni geçmişten tanıyanlar tanır eskiden vadiyle yatar vadiyle kalkardım, Necati Şaşmaz sağolsun diziyi öyle bir seviyeye getirdi ki gözümde ARKA SOKAKlardan farksızdır.Necati Şaşmaz'ı gerçekte tanımadığım için karekterini bilmem uzaktan gördüğüm kadar beyfendi, çalışkan adam gibi adam buraya tırnaklarıyla gelmiş.Ben NŞ'ı aynı Gs başkanı Dursun Özbek gibi görüyorum başkan futboldan anlamadığını anladı futbolu bilenlere bıraktı ee görünen köy kılavuz istemiyor sende bu işi bilenlere bırak.İşi bilenlerle kavga etmişsin yollarınız ayrılmış onun yerine nerede işi bilmeyen adam var Pana Filmde çalıştırmaya başladın.Hayır bu kadar eleştiriden nasıl ders almıyorsun aklım almıyor.Şu sinemada oynattığın oyunculara bak allahını seversen kadro çok zayıf hadi kadroyu geçtim tanıtım bile doğru dürüst yapamadın hadi onu geçtim sinema filmini bile çok yanlış zamanda yayınladın yani Necati Şaşmaz abi yapamıyorsun artık anla ya işi bilenlerle çalış yada daha fazla vadinin seviyesini aşağıya indirmeden bitir.Sinema filmine gitmeyi düşünmüyorum gidenlerden aldığım olumsuz tepkiler yüzünden.

Kesinlikle katılıyorum, söylenecek başka birşey yok

Son düzenleme:

Ah benim kadim dostum sana bir türlü anlatamadım derdimi. Biz zaten işin içinde sanat olduğu için bu kadar kendimizi yırtıyoruz. O dizi 2011 yılında kimsenin beklemediği bir anda Türk Tv'lerine yapılmış bir baş kaldırıdır. Adeta tokat gibi gelmiştir ekranlara anlayabilene tabi. İçerisinde barındırdığı o kadar muazzam şey var ki kusursuz kelimesini yakıştıracak olacağım sınırlı işlerdendir. Mesela Ezel'de ikinci sezon bazı bölümler sıkıcıdır deriz hani bunu söylemekten kendimizi alamayız. Ama LM'de 103 bölüm içerisinde sıkıldığım tatmin olmadığım diğer bölümlere oranla 1 tık altta kalan bölüm sayısı toplasan 1 veya 2'dir. Yani bunun fanboylukla alakası yok gerçekten kaliteli gerçekten efsanevi bir yapım olduğu için bu kadar övüyoruz. Kendin diyorsun siz kültürlü insanlar yapmayın bari yakışmıyor diye. Yani o kadar çabalamamıza rağmen ne yaparsak yapalım diziyi 1 numaradan indiremiyoruz çünkü verdiği duyguyu öyle bir yedirmiş, hissettirmiş ki mükemmel kelimesinin karşılığı o oluyor yani. :D