Kurtlar Vadisi VATAN Yorum&Sohbet Konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan takas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
KV'ye de 9 verdim. Zaten benim nezdimde ikisi birinclik için yarışır, LM burun farkıyla önde :A:A
Ben de mesela Muhteşem Yüzyıl'ı hiç sevmem ama 10 üzerinden minimum 8 veririm, Aşk-ı Memnu'yu keza.. Hiç sevmem ama 10 üzerinden 7 küsür veririm. Çünkü uluslararası alanda başarılar kazanmış yapımlar. Kendilerini sattırmış, birçok ülkede izlettirmiş işler. Yalnızca izlettirmek ve ticari olarak kar sağlamak da kıstas değildir yanlış anlaşılmasın. Aynı zamanda farklı coğrafyalarda da beğenilmiş bu yapımlar. Ezel, Vadi de öyle. Şimdi tutup da bu yapımları LM'nin gerisine koymak ne biliyim bana tuhaf geliyor. Rahmani değil.

Ben de mesela Muhteşem Yüzyıl'ı hiç sevmem ama 10 üzerinden minimum 8 veririm, Aşk-ı Memnu'yu keza.. Hiç sevmem ama 10 üzerinden 7 küsür veririm. Çünkü uluslararası alanda başarılar kazanmış yapımlar. Kendilerini sattırmış, birçok ülkede izlettirmiş işler. Yalnızca izlettirmek ve ticari olarak kar sağlamak da kıstas değildir yanlış anlaşılmasın. Aynı zamanda farklı coğrafyalarda da beğenilmiş bu yapımlar. Aynı zamanda Ezel, Vadi de öyle. Şimdi tutup da bu yapımları LM'nin gerisine koymak ne biliyim bana tuhaf geliyor. Rahmani değil.
Kaliteyi başarı olarak ölçemezsin ki? Komedi dizisi o, komedi dizisi yerel olur. Bizim kültürün komedisi, 1 reyting alan bir yapım bu kadar olay yaratıyorsa boş değildir yani. 1 reyting, Türkiye genelinde 600bin seyirci demek şaka gibi. :D Ama ülkenin gündemi bu oluyor, genç kesim bunu konuşuyor. Zaten gençlere hitap etmesi bir seviyenin üstünde olduğunu gösteriyor. Bizim orta yaş düşünmeyi sevmez biliyosun, ona görsel ve işitsel destekli dizi yapman lazım illa ki. :)
Ayrıca LM'nin sevilmesinin sebebi 1. Harika karakterler, 2. Duygusallık. Ben hayatımda sadece LM'de ağladım. Sadece güldüren bir diziye kimse bu kadar bağlanamaz zaten, duygusal sahnede bi çocuk gibi suratım düşerdi izlerken. Yani insanın gönlünde yer etmesi demek izlediğin karakterin hissettiklerini hissetmek demek, bu konuda LM'nin üstüne görmedim ve bunu hiçbir şeyde yaşamadım, (Sadece Witcher'da yaşadım, o yüzden de onu çok çok severim :A:A) KV'nin Elif sahneleri dahil. Bu son cümlem epey iddialı ama ne dediğimi çok iyi biliyorum. KV'yi 4, LM'yi 2 kez izlemiş biri olarak konuşuyorum. LM sonradan geldi ve gönlümdeki KV tahtını aldı ve ben bu kararımda kesinim.

panaya oyuncu önerilerim tabi bir projeleri yoksa :D :D

1377085748167.jpg

Kaliteyi başarı olarak ölçemezsin ki? Komedi dizisi o, komedi dizisi yerel olur. Bizim kültürün komedisi, 1 reyting alan bir yapım bu kadar olay yaratıyorsa boş değildir yani. 1 reyting, Türkiye genelinde 600bin seyirci demek şaka gibi. :D Ama ülkenin gündemi bu oluyor, genç kesim bunu konuşuyor. Zaten gençlere hitap etmesi bir seviyenin üstünde olduğunu gösteriyor. Bizim orta yaş düşünmeyi sevmez biliyosun, ona görsel ve işitsel destekli dizi yapman lazım illa ki. :)
Ayrıca LM'nin sevilmesinin sebebi 1. Harika karakterler, 2. Duygusallık. Ben hayatımda sadece LM'de ağladım. Sadece güldüren bir diziye kimse bu kadar bağlanamaz zaten, duygusal sahnede bi çocuk gibi suratım düşerdi izlerken. Yani insanın gönlünde yer etmesi demek izlediğin karakterin hissettiklerini hissetmek demek, bu konuda LM'nin üstüne görmedim ve bunu hiçbir şeyde yaşamadım, (Sadece Witcher'da yaşadım, o yüzden de onu çok çok severim :A:A) KV'nin Elif sahneleri dahil. Bu son cümlem epey iddialı ama ne dediğimi çok iyi biliyorum. KV'yi 4, LM'yi 2 kez izlemiş biri olarak konuşuyorum. LM sonradan geldi ve gönlümdeki KV tahtını aldı ve ben bu kararımda kesinim.
Olabilir ben de komedi severim ama beni hiç güldürmüyor LM. Tek tük yani. Ben fanlar tarafından çok abartıldığını düşünüyorum. Aynı Güneşin kızları oğlanları çilek reçeli üzüm kokusu tarzı dandirik gençlik dizilerinin hashtaglerinin 1 milyon barajını aşması gibi geliyor bana.

Olabilir ben de komedi severim ama beni hiç güldürmüyor LM. Tek tük yani. Ben fanlar tarafından çok abartıldığını düşünüyorum. Aynı Güneşin kızları oğlanları çilek reçeli üzüm kokusu tarzı dandirik gençlik dizilerinin hashtaglerinin 1 milyon barajını aşması gibi geliyor bana.
Daha bir tane ergen görmedim bu diziyi izleyen, hepsi gerçekten genç dediğimiz kişilerdi. O yüzden hashtaglerin şişirme olmadığına inanıyorum. Ki 2011 yılında hashtag işleri şimdiki gibi değildi, daha sağlıklı bir kitlesi vardı Twitter'ın.
Düzenli izledin mi? Düzenli izlemeyince bana da saçma gelmişti, çünkü harbiden çok saçma :F Ama diziyi tanımaya başlayınca absürt kelimesinin anlamını tamamen kavrıyorsun ve o kadar ilginç ki, sahnede ne olacağını bilmemene rağmen daha sahne başlamadan kahkahaya boğuluyosun. Çok ilginç bir tecrübe, nasıl oluyor gerçekten hala çözemiyorum Zaten 1-1.5 yıl geç başladım ben de. Sonra kendime epey küfretmiştim :A

Son düzenleme:
Yüzdeyüz eminim film yayınlansa da düşük atsam diye pusuda yatanlar vardır. Hiçbir sanatsal dayanağı da yok. Şimdi LM Türkiyenin en iyi dizisi mi yani? Ahahaha buna gülerler anca. Koskoca eski Vadi, EZEL, Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl varken yayından kaldırılan LM mi en iyi oluyor? :) Demek istediğim şu; fanlara ve şişirmelere açık olan bir sitenin referans alınması saçma geliyor bana. Hadi yabancı film/dizi izlerken bakarsın eyvallah da Türkiye'de yemez hocam :)
Aşkı Memnuyla Yalan Yüzyıl ne alaka lan

Leyla ile Mecnunun 9 küsür olduğu bir siteden bahsediyoruz. IMDB çöptür, hiçbir genel geçerliliği olamaz ve kıstas kabul edilemez.
Filmi yorumlamaya geldim bunu gördüm fırladım. :A Ulan şu mesajı atmasan olmazdı yani. İlla beni devreye sokacaksın Leyla ile Mecnun'a laf ettirmem. :A İmdb'de Leyla ile Mecnun'un o puanda olması kesinlikle olması gerekendir ama Kurtlar Vadisi'nin (eski vadinin) o puanda olması yanlıştır. Buna katılmakla birlikte Türkler'in propaganda yaparak işleri pohpohlaması çoktur bu da yanlıştır. Ama Leyla ile Mecnun bu pohpohlanmanın dışında hak ettiği yerdedir. :D

Son düzenleme:
Daha bir tane ergen görmedim bu diziyi izleyen, hepsi gerçekten genç dediğimiz kişilerdi. O yüzden hashtaglerin şişirme olmadığına inanıyorum. Ki 2011 yılında hashtag işleri şimdiki gibi değildi, daha sağlıklı bir kitlesi vardı Twitter'ın.
Düzenli izledin mi? Düzenli izlemeyince bana da saçma gelmişti, çünkü harbiden çok saçma :F Ama diziyi tanımaya başlayınca absürt kelimesinin anlamını tamamen kavrıyorsun ve o kadar ilginç ki, sahnede ne olacağını bilmemene rağmen daha sahne başlamadan kahkahaya boğuluyosun. Çok ilginç bir tecrübe, nasıl oluyor gerçekten hala çözemiyorum Zaten 1-1.5 yıl geç başladım ben de. Sonra kendime epey küfretmiştim :A
Ben 2011'de başlamıştım ilk bölümle izlemeye. Ve o zamanlar o kadar garip geliyordu ki o diziyi izlemek ne olduğunu bile çözememiştim yani izlerken. Çok değişik tarzı ve karakterleriyle beni benden almıştı. Sonrasında kaçırdığım şeyleri 2. ve 3. kez izledikten sonra fark ettim ki ben nasıl izliyormuşum bu diziyi dedim. Çünkü o kadar ince ve güzel mesajlar, göndermeler varki dizide ilk izleyişte ve 2011 12 yıllarında bunları fark edememişim bile. Leyle ile Mecnun hayatın ta kendisidir derim her zaman ve 1 numaradaki yerini hiç bir diziye vermem. Eski Vadi'ye bile veremiyorum olmuyor yani.

Ben 2011'de başlamıştım ilk bölümle izlemeye. Ve o zamanlar o kadar garip geliyordu ki o diziyi izlemek ne olduğunu bile çözememiştim yani izlerken. Çok değişik tarzı ve karakterleriyle beni benden almıştı. Sonrasında kaçırdığım şeyleri 2. ve 3. kez izledikten sonra fark ettim ki ben nasıl izliyormuşum bu diziyi dedim. Çünkü o kadar ince ve güzel mesajlar, göndermeler varki dizide ilk izleyişte ve 2011 12 yıllarında bunları fark edememişim bile. Leyle ile Mecnun hayatın ta kendisidir derim ve 1 numaradaki yerini hiç bir diziye vermem. Eski Vadi'ye bile veremiyorum olmuyor yani.
LM'yi hisseden birisi zaten başkasına 1 numara diyemez kolay kolay. Ama onu hissetmek de kısa sürede olmuyor gerçekten. Ama hala şaşarım, uzun yıllardır tahtta oturan KV'yi yavaş yavaş indirdi tahtından. O süreci çok iyi hatırlıyorum, içimde savaşlar vermiştim epey. Hayır bunu yapamam Vadi'ye dedim ve en sonunda kabul ettim evet daha iyi :D

yazık acıdım hakikatten motoru yakmış bu :F:F
Sen git Polatcılık oyna Allah aşkına :A:A:A:A

ne leylayla mecnunmuş be amma abarttınız şebeklik yaparak reyting alan bir diziydi sonra bana göre hemde konuları farklı ve kurtlar vadisi efsanesi ile kıyaslanması aşırı saçma bana göre

Son düzenleme:
LM'yi hisseden birisi zaten başkasına 1 numara diyemez kolay kolay. Ama onu hissetmek de kısa sürede olmuyor gerçekten. Ama hala şaşarım, uzun yıllardır tahtta oturan KV'yi yavaş yavaş indirdi tahtından. O süreci çok iyi hatırlıyorum, içimde savaşlar vermiştim epey. Hayır bunu yapamam Vadi'ye dedim ve en sonunda kabul ettim evet daha iyi :D

Sen git Polatcılık oyna Allah aşkına :A:A:A:A
Bir şey söyliyim mi eski Vadi'yi Leyle ile Mecnun'u güncel izlerken aynı sürelerde izledim. Yani 2011 yılında falan çok geç izledim eski Vadi'yi. Ve gerçekten o kadar kısa sürdü ki bitirmem neye uğradığımı şaşırmıştım. LM'de ise hem güncel izliyordum zaten deli gibi izliyordum izledikçe hasta oluyordum. Ama o zamanlar o kadar efsane olduğunu fark edemiyordum heralde nasıl izlediğimi düşünüyorum da garipsiyorum yani. Ama 2. 3. kez izledikten sonra o demin de söylediğim detaylar ve bir çok şey gösterdi ki yapılmış ve yapılacak diziler arasında bundan iyisi gelmeyecek yok yani. :D

ne leylala mecnunmuş be amma abarttınız şebeklik yaparak reyting alan bir diziydi sonra bana göre hemde konuları farklı ve kurtlar vadisi efsanesi ile kıyaslanması aşırı saçma bana göre
1 reyting alan diziyi konuşmak saçma hele ki zirveye koymak bambaşka bir nirvana. 60. 70. oluyordu la:F:F