amonun abd ra nın da İngilizler olduğunu zaten bölümde belirttiler. ra amonla ayrıldığı için amon yeni bir ra olması için polata teklif yaptı polatta kabul etmedi
Tapınakçıların arasında da ayrılıklar Armageddon vs Lion timlerinin kapışması bunu gösteriyor. Bence Ra Amondan daha güçlü Tapınakçıların içinde.
alıntıdır
alıntıdır buda hoşuma gitti paylaşmak istedim
31. Bölümde Amon-Polat diyaloğu hepimizi dikkatimizi çekti ve düşündürdü.
Diyalog zamanı Amon Polata Aten tarafından bölündüklerini, yani aslında, Tapınakçıların bölünmüş olduğunu ve onlarla savaşmak için Polata ihtiyacı olduğunu söyledi. (tamam, ona ortaklık teklif etdi. Amonun Polata ihtiyacı yok, sayın amonseverler.) Peki bu Amonun anlatdığı hikayede kim kim oldu o zaman? Diğer konularda yazılsa da, ben de tam olarak diyalogu aktarmak istedim.
Amon Polata dedi ki, eskiden Tanrıların egemenliğinin kabul edildiyi zamanda Amon ve Ra birleşib tek bir Tanrı oldular. Huzur içinde hükümranlıklarını sürdürdüler. Taki Tanrı Aten bütün Tanrılar beraber olmalı dediyi zamana kadar. Ondan sonra Ra Amondan ayrıldı.
Polat dedi ki, Amerika sensin, Ra İngiltere. Peki ya, Aten kim?
Amon dedi ki, onun bir önemi yok. Yeni bir Dünya düzeninde Ra olmak istermisin?
Şimdi kısa bir analiz yapalım. Ra İngiltere, yani Mr.Key ve yanındaki o adam. Ondan daha büyükleri de ola bilir. Amerika zaten belli. Peki, Aten kim? Burada Atenin Yüce Majeste olduğunu tahmin ediyorum. Zira Yüce Majeste son sezonda baya karmaşık işler çevirdi ve bombayı da son bölümde patlatdı. Yani toplantıya katılmayarak. Yani Yüce Majestenin amacı Amon ve Rayı zayıflatarak en güçlü olmak. Yani aslında Tapınakçılar şu anda 3 yere bölünmüş bulunmaktalar.
1. Amerika - Amon
2. İngiltere - Ra
3. Diğer Avrupa ülkeleri olduğunu düşündüğüm - Aten
Yani Amon Polata Aten ve Raya karşı ortaklık teklif etdi.