Kız Olsaydınız Örtünürmüydünüz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hafız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kız Olsaydınız Örtünürmüydünüz?

• Kullanılan toplam oy
    15
namz tabiki olmali cunku İslamin sartlarindan biri fakat imansiz gosteris namazi insani cennete goturmezi kastettim .sen ovunmek istemesen bile oyle anlasiliyoe ondan dedim

Pardon ama namus başını örterek mi korunuyor namaz kılarken taksın kafi gerisi kendi isteğine bağlı o zamanın şartları onu gerektirmiş ama şu anda 21.yy'dayız.
Ayrıca Mehmet çok yanlış düşünüyorsun sen ne sanıyorsun cennete sadece müslümanlar mı girecek? Öyle bir iyilik yapmıştır ki bu dünyada hristiyan o iyiliğin haddi hesabı yoktur belki o da cennete girer.

namz tabiki olmali cunku İslamin sartlarindan biri fakat imansiz gosteris namazi insani cennete goturmezi kastettim .sen ovunmek istemesen bile oyle anlasiliyoe ondan dedim
Elhamdürillah kılıyorum dedim ben niye övüniyim ki bununla her müslümanın yapması gereken bir şey :(

- - - Ekleme - - -

Pardon ama namus başını örterek mi korunuyor namaz kılarken taksın kafi gerisi kendi isteğine bağlı o zamanın şartları onu gerektirmiş ama şu anda 21.yy'dayız.
Ayrıca Mehmet çok yanlış düşünüyorsun sen ne sanıyorsun cennete sadece müslümanlar mı girecek? Öyle bir iyilik yapmıştır ki bu dünyada hristiyan o iyiliğin haddi hesabı yoktur belki o da cennete girer.
Hristiyanlar asla cennete giremez ALLAHU TEALA cennete sadece müslümanlar girecektir buyurmuştur :)

benim bildigim kadariyla sadece muslumanlar

- - - Ekleme - - -

muslumanliktan onceki hristiyanlar ve hristiyanliktan oncek yahudiler de girebilecekti galiba

Toprağa tohum catarsın. Sularsan büyür.

Tohum islam sulamak da sevaplardır. Tohum olmadan büyümez.

benim bildigim kadariyla sadece muslumanlar

- - - Ekleme - - -

muslumanliktan onceki hristiyanlar ve hristiyanliktan oncek yahudiler de girebilecekti galiba
Mesela bir adam hristiyanlık zamanında öldüyse cennete girebilirdi ama şimdi müslümanlık son din onun için cennete girmesi için müslüman olması lazım.

Öyle mi bilmiyordum.
Ama Müslümanlıktan önce ölen Hristiyanlar cennete girebilir yani Hristiyanlık bozulmamışken Hristiyan olan insanlar.

Cennete girecekler:
Zamanında gelmiş peygamberler tabii olanlar veya sonradan olanlar.

İslamiyet'ten haberi olmadan yaşayan insanlardan sadeece aklını kullanarak her şeyin yaratıcısı olduğuna inalar,

Hz. Muhammed'den sonra gelen her müslüman cehenneme uğrayarak ya da uğramayarak cvenenete girecektir.

Buluğ çağına gelmeden ölen çocuklar ise direk cennete giderler.

Bakara süresi 62.ayet
BAKARA SURESİ 62. AYET MEALİ
Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah'a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar.

Cennete girecekler:
Zamanında gelmiş peygamberler tabii olanlar veya sonradan olanlar.

İslamiyet'ten haberi olmadan yaşayan insanlardan sadeece aklını kullanarak her şeyin yaratıcısı olduğuna inamak.

Hz. Muhammed'den sonra gelen her müslüman cehenneme uğrayarak ya da uğramayarak cvenenete girecektir.
Evet ALLAH'a inanlar cehennemde cezalarını çekip eninde sonunda cennete girecektir.

Ben de hiç giremiyorlar sandım giriyorlarmış işte. :D
bknz: Bakara Süresi 62.Ayet

İçinde zerre miktarda dahi iman kalmışsa bu insan cenneti elbette görecektir Ama hem Müslüman hemde cezalarını çektikten sonra.
Tabiki Hristiyanlar Yahudiler Musevilerde Cennete giricikler ama ozamanda gönderilen kitabın hükümlerini yerine getirerek.
Günümüzde ise sadece Müslüman ve Amelleri iyi olsan insanlar cennete girip diğer müslümanlar cezasını çektikten sonra giricek vede en önemlisi ŞU ANKİ Putperest Musevi bunların hiç biri cennete giremez nekadar iyilik yaparsa yapsın Adam Allaha inanıcak ilk önce..

Son düzenleme:
İslamiyet geldikten sonra diger dinlerin gecerliligi kalmadi o yuzden kafir durumuna gectiler ve kafirler cehennemliktir diye yorumlar var ama Bakara 62 baska bisey kastediyor olablir

Ben de hiç giremiyorlar sandım giriyorlarmış işte. :D
bknz: Bakara Süresi 62.Ayet

Hristiyanlar ve yahudiler kendi zamanlarinda eger allaha ve peygamberine inandiklari zaman cennete gidebilirler
Ancak simdiki hristiyanlar ve yahudiler son peygambere inanmadiklari icin cennete gidemezler diye biliyorum

İslamiyet geldikten sonra diger dinlerin gecerliligi kalmadi o yuzden kafir durumuna gectiler ve kafirler cehennemliktir diye yorumlar var ama Bakara 62 baska bisey kastediyor olablir

burdan kasıt şimdiki hristiyan ve yahudilerin arasından da eğer doğru yolu bulup Allaha iman etmişse ve günahlarına tövbe ettiyse Allah isterse onlarda girer tabi ayetten kasıt bu.