Elhamdürillah kılıyorum dedim ben niye övüniyim ki bununla her müslümanın yapması gereken bir şeynamz tabiki olmali cunku İslamin sartlarindan biri fakat imansiz gosteris namazi insani cennete goturmezi kastettim .sen ovunmek istemesen bile oyle anlasiliyoe ondan dedim
Hristiyanlar asla cennete giremez ALLAHU TEALA cennete sadece müslümanlar girecektir buyurmuşturPardon ama namus başını örterek mi korunuyor namaz kılarken taksın kafi gerisi kendi isteğine bağlı o zamanın şartları onu gerektirmiş ama şu anda 21.yy'dayız.
Ayrıca Mehmet çok yanlış düşünüyorsun sen ne sanıyorsun cennete sadece müslümanlar mı girecek? Öyle bir iyilik yapmıştır ki bu dünyada hristiyan o iyiliğin haddi hesabı yoktur belki o da cennete girer.
Pardon ama namus başını örterek mi korunuyor namaz kılarken taksın kafi gerisi kendi isteğine bağlı o zamanın şartları onu gerektirmiş ama şu anda 21.yy'dayız.
Ayrıca Mehmet çok yanlış düşünüyorsun sen ne sanıyorsun cennete sadece müslümanlar mı girecek? Öyle bir iyilik yapmıştır ki bu dünyada hristiyan o iyiliğin haddi hesabı yoktur belki o da cennete girer.
Aynen adam ne kadar iyilik yaparsa yapsın ALLAH'a karşı geliyor şirk koşuyorsa cennete giremez.
benim bildigim kadariyla sadece muslumanlar
Toprağa tohum catarsın. Sularsan büyür.Pardon ama namus başını örterek mi korunuyor namaz kılarken taksın kafi gerisi kendi isteğine bağlı o zamanın şartları onu gerektirmiş ama şu anda 21.yy'dayız.
Mesela bir adam hristiyanlık zamanında öldüyse cennete girebilirdi ama şimdi müslümanlık son din onun için cennete girmesi için müslüman olması lazım.
benim bildigim kadariyla sadece muslumanlar
- - - Ekleme - - -
muslumanliktan onceki hristiyanlar ve hristiyanliktan oncek yahudiler de girebilecekti galiba
evet girebilirdiÖyle mi bilmiyordum.
Ama Müslümanlıktan önce ölen Hristiyanlar cennete girebilir yani Hristiyanlık bozulmamışken Hristiyan olan insanlar.
Evet ALLAH'a inanlar cehennemde cezalarını çekip eninde sonunda cennete girecektir.Cennete girecekler:
Zamanında gelmiş peygamberler tabii olanlar veya sonradan olanlar.
İslamiyet'ten haberi olmadan yaşayan insanlardan sadeece aklını kullanarak her şeyin yaratıcısı olduğuna inamak.
Hz. Muhammed'den sonra gelen her müslüman cehenneme uğrayarak ya da uğramayarak cvenenete girecektir.
Ben de hiç giremiyorlar sandım giriyorlarmış işte.
bknz: Bakara Süresi 62.Ayet
Ben de hiç giremiyorlar sandım giriyorlarmış işte.
bknz: Bakara Süresi 62.Ayet
İslamiyet geldikten sonra diger dinlerin gecerliligi kalmadi o yuzden kafir durumuna gectiler ve kafirler cehennemliktir diye yorumlar var ama Bakara 62 baska bisey kastediyor olablir