Netflix House of Cards 2. Sezon Yorumları

Ben diziyi senin gibi politik/siyaset yönden pek takipe etmiyorum ama Başkan yardimcisi başarılı olunca neden başkan düşssünki?
Hayatta da böyle değilmi bir şirkette başarız olan CEO'nu yerine yenisi gelmiyormu veya Başarısız olan Teknik Direktörün yerini birileri alıyor.

Başkan başarısz olmalı ki veya Frank oyun oynayıp-tezgahlayıp başarız gösterip yerini almalı.

Hayatta da böyle değilmi bir şirkette başarız olan CEO'nu yerine yenisi gelmiyormu veya Başarısız olan Teknik Direktörün yerini birileri alıyor.

Başkan başarısz olmalı ki veya Frank oyun oynayıp-tezgahlayıp başarız gösterip yerini almalı.
O bakımdan doğru söylüyorsun da Frank Başkan'ı ikna ediyor sonuçta Bakan'ın kararı oluyor. Ekip işi gibi bişey olmuş oluyor. Haa belki Frank başkana yakın olur onun bir sırrını afişe eder o zaman geçer başkanlığa?(Bush olayı filan gibi heralde(b)) Diğerlerinin oylarıyla(b) abd Siyasetine de pek ilgim yok ne desem havada kalır:X

O bakımdan doğru söylüyorsun da Frank Başkan'ı ikna ediyor sonuçta Bakan'ın kararı oluyor. Ekip işi gibi bişey olmuş oluyor. Haa belki Frank başkana yakın olur onun bir sırrını afişe eder o zaman geçer başkanlığa?(Bush olayı filan gibi heralde(b)) Diğerlerinin oylarıyla(b) abd Siyasetine de pek ilgim yok ne desem havada kalır:X
Ben kendi tahminimi yapayım Frank Başkanın ayağını kaydıracak onu başarısız gösterip kendi geçecek yerine ama bu 3 veya 4'üncü sezondamı olur bilemem.:)

Şuan sadece Başkanın güvenini kazanıyor.Tusk'u da bi ara tamamen ortadan çıkaracaktır.

Ben kendi tahminimi yapayım Frank Başkanın ayağını kaydıracak onu başarısız gösterip kendi geçecek yerine ama bu 3 veya 4'üncü sezondamı olur bilemem.:)

Şuan sadece Başkanın güvenini kazanıyor.Tusk'u da bi ara tamamen ortadan çıkaracaktır.
Tusk'a olan tavrini zaten geçen bölümde "iki yuzlu diyerek" gösterdi. Olabilir 2.sezonda başkan yardımcılıgı 3.sezon başkan olur muhtemelen:X

Tusk'a olan tavrini zaten geçen bölümde "iki yuzlu diyerek" gösterdi. Olabilir 2.sezonda başkan yardımcılıgı 3.sezon başkan olur muhtemelen:X
İki yüzlü diyerek haklıydı Tusk Başkana onun bu işin altından kalkamayacağını söylemişti.

2x5

Sezonun temposu en düşük bölümüydü herhalde şu ana kadar. Fakat yine de hiç sıkmadan izlettirdi kendini. :) Süresinin tam kararında olması da bunda önemli etken tabii. :)

Frank, şimdi de Raymond'a taktı gibi kafayı. :) Başkanlık yolunda önce onu ekarte edecek herhalde. :)

Lucas'ı çok kolay yakaladılar. Bundan sonra ondan yana nasıl konu çıkacak acaba? :bilmem:

Bir önceki bölümde değindiğim kadın karakterleri tamamen unuttular herhalde. Bu bölüm bu sezonun ana karakterlerinden olmasını beklediğim kongre üyesi kadın da yoktu. :)

7/10

S02 B05 izledim
Bence de son 2 bölümdür düşük tempoda gibi :) Neyse bazı güzel sahnelerde vardi. Mesela;
Şu Frank'in dedesinin dedesini canlandıran adam ile olan sahneler gayet güzeldi:) Frank'in başkanliğa takıklıgını dedesinini dedesinin vatanı için canını verdiğine yorabilirmiyiz???

Dizinin ilk başlangıc sahnesi sex sahnesi ile başlayınca "hımmm sex dolu bi bölüm izleriz, şantajlar sex üzerinden olur" sandım:X Hatta o kadar tedirgin oldum ki Frank korumasını çinlinin yanına gönderir diye aklımdan geçti:F Belki de çinli ile Frank'in korumasının (meachum'un) aynı oda da olup pis pis bakmasından kaynaklanmiştir bilemem:A (hep ABD'nin oyunu bunlar işte:X)

Şu hacker'ın köpek taklidi muhteşemdi. "Ben sizin köpeğinizim

5.ve 6. bölümü izledim

Beşinci bölüm sıkıcıydı,altıncı bölüm iyiydi.:)

Her sahneyi, repliği, en ufak bir bakışı ve kelimeyi bile kaçırmadan izlemek istiyor insan... Odaklanılan konu bir yana sinematografik anlamda da dopdolu bir yapım...
Senelerdir böylesi bir diziye özlem duymuşum onu hissettim...:)

Herşeyi iyi güzelde, bir abd başkanı nasıl bu kadar salak olur, aklım almıyor. Gerçi G. Bush gibi bir başkanları olmuştu ama sanırım bush bile bu kadar salak olamazdı.:)

Frank ve Tusk arasında güç savaşına şahit oluyoruz,Tusk bütün köprüleri attı bütün bir şehri elektriksiz bıraktı.

Bu arada Claire'de boş durmuyor başkanın karısını Christina ile kışkırtıyor.:)

Lucas Frank'la baş edilemeyeceğini öğrenemedi ve hapisi boyadı.

Rachel'in sonda anlattığı şeye Doug niye bu kadar şaşkın baktı ya beynim yandı.:)

Bence Doug un başı Rachel ile ilerde belaya girecek. Frank kızı aradan çıkarmak isteyecek Doug kayışı kopartacak o zaman.:)

Beşinci bölüme 8
Altıncı bölüme 9/10 veriyorum.:)

@OzaN @Forumdash @ @destere

bugün itibariyle bende başladım diziye :D

iyi yerler
ilk bölüm beğendim gibi , oyuncuları yeni tanıyorum , ayrıca Frank bizlede konuşması + puan getiriyor benim için ,başrol oyuncuları gerçekten iyi , birde ilk bölüm sinema tadındaydı :)

kötü yerler
yan karakterlerin konuşmaları sıkıcıydı :(

7.8 :)

bugün itibariyle bende başladım diziye :D

iyi yerler
ilk bölüm beğendim gibi , oyuncuları yeni tanıyorum , ayrıca Frank bizlede konuşması + puan getiriyor benim için ,başrol oyuncuları gerçekten iyi , birde ilk bölüm sinema tadındaydı :)

kötü yerler
yan karakterlerin konuşmaları sıkıcıydı :(

7.8 :)
Vay bir HoC izleyicisi daha kazanmak üzereyiz. :D

Yalnız 1. sezonun kendi başlığı var oraya yazarsan daha iyi olur. Hem @destere ve @sürgünüm'ün yorumlarını da okuyabilirsin her bölüm sonrası. :):)

https://fav10.net/forum/threads/house-of-cards-1-sezon-yorumları.214187/

biz izliyoruz annemle TWD , killing , prison break , breaking bad filan izledik yani :D
malum sahneleri geçiyoruz tabiki de :D
TWD'de Prison Break'te falan pek bir şey yok zaten. :D Orange Is the New Black'teki gibi tamamen açık yerler var baya ama sorun etmiyorsanız sorun yok zaten 50 dakikada en fazla 1-2 dakikada oluyor öyle şeyler. :D

Haftaya orumumu aksatmadan yapayım. Son 5 bölüm kaldı:X

S02B07 izledim(dun gece izledim)
Biraz daha devlet işlerini az oldugu bölümdü. Bu bölümde daha çok ilişkiler üzerinden hamle ve planlar yapılıyor.

Özellikle Başkan ile Frank'in akşam yemeğinde Başkan ve First lady biraz gerildiler hemde tam da tatlının servis edildiği sahne de:X Frank ve Claire için asıl tatlı buydu ve birbirlerine attıklari bakış muhteşem ötesiydi:X Bu dizi de siyaseti bıraksınlar böyle fitne fücurluk yapsınlar inanın ev hanımlari bile izler:A
Bölümün özet budur yaa :X
s63p20.jpg

@OzaN @sürgünüm @destere

@Forumdash 2x6 yorumunu yapmadan 2x7'ye atlamışsın. Yorumları boşluyor musun bu ara nedir? :( Ben de dizileri boşladığını düşünüp geride kalmadığıma seviniyordum. :D

6. ve 7. bölümleri izlerim 2-3 gün içinde. :)