Netflix House of Cards 2. Sezon Yorumları

2x2

Nihayet beklenen gün geldi ve ikinci bölümü izledim. :):)

Muhteşem sezon açılışından sonra (hatta yine muhteşem olan sezonun son bölümlerini de katabiliriz) dizi kendi normallerine dönmüş bu bölümle.

Zoe'nin eksikliği hissediliyor. :(

Peter Russo da yok zaten dizide ana karakter eksikliği yaşanıyor gibi. :(

Frank reyis başkanın işlerini karıştırmaya başladı. Bu arada başkan da çok silik bir karakter, manipüle etmesi çok kolay. :D

Bir türlü ısınamadığım gazeteci çocuk en sonda ne yaptı anlamadım kolay mı öyle telefon kayıtlarına ulaşmak. :D

Bölümün repliği: "Democracy is overrated" :)

8/10

Dizinin 2.bölümünde siyaset olarak pek yorum yapılacak bişey yok :X Francis işleri sinsi ve derinden götürmeye devam diyor.

Claire tecavüze uğramiş zamnında:( Francis'den adama karşi bi hareket bekliyorum umarım da yapar. F. ve C.'nin WC'de yaptıklari munakaşa da ayrıca dizinin en iyi sahnelerindendi.

Şu gazeteci oğlan metrodaki görüntüleri gördüğünde bişeyler yakalar sandım ama:( olmadı. Ayrıca internetten telefon kayıtlarini bulmak çok saçma:X Öyle bi sistem olsa dinlemeler neden yapılsın???? :F

2x3

Tempo yeniden artmaya başladı gibi, bir önceki bölüme göre de daha iyiydi. Muhtemelen artmaya devam da edecek. :)

Zoey ve Peter Russo'nun gitmesi sonrası dizide karakter boşluğu olduğunu yazmıştım geçen haftaki yorumumda.

Sanırım Zoey'nin yerini Rachel dolduracak. Karakteri sevmeye başlıyorum gibi ama bu bölümde olduğu gibi yoğunlaşmaya devam etmeliler onun üzerinden. :)

Christina'nın da rolü artar umarım. O da sevdiğim bir karakterdi.

Adını henüz öğrenemediğim Frank'in aday göstermek istediği siyasetçi kadının hikayeleri şimdilik ilgimi çekmiyor ama Peter Russo'ya da ilk bölümlerde pek ısınamamıştım. İlerleyen bölümlerde o kadın üzerinden ilgi çekici olaylar olması olası.

Lucas'ı en başından beri sevmiyorum nedense ama onun konusu şu an dizideki ilgi çekici noktalardan biri ve gizemli bir şekilde devam ediyor. Bakalım nereye çıkacak işin ucu...

Frank yine zekasını konuşturuyor siyasi alanda. En sonu yine çok iyiydi. Kevin Spacey'nin seyirciyle konuşması gerçekten diziye büyük bir hava katıyor ve diğer dizilerden farklı kılıyor.

9 versem mi diye kararsız kaldım ama sanırım bir tık daha iyi bölümlere saklasam daha iyi olacak gibi. :)

8/10

S02B3 izledim
Politika yönü çoktu ve kafam yoruldu izlerken:X
Ama sondaki gibi sade sahne muazzamdı:X Francis'in özellikle TV'de gösterilip hala bizle konuşması:X Son sahneden önceki bir sahne olan Francis ile Tusk'ın kısa konuşması ve Francis'in Tusk'a iyiki yuzlu demesi bölümün en iyi sahnesiydi:oley: Adam bildiğin g... oldu kaldi:F

Şu dövme yaptıran kadın ne ayak anlamadım(b) Kapşonlu filan görünce "aha telefondaki(Lukas ile konuşan)" dedim bi an:X Diziye gizem katıcak güzel:X
Neyseki Lucas ile konuşan adam Breakout Kings'deki Lloyd çıktı:oley: Tam rolünü bulmuş bence. Onun öyle bir tipi var:X Breakout Kings'te de tuhaf roldeydi:F(hatta süperdi, diziyi izlettirendi:X)

Şu Claire'nin konuştuğu adamı da bi yerden hatırlıyordum ama tek doğru düzgün izlediğim GG dizisi çıktı:X

7.5/10 olsun bu haftalık:X

2. Sezon 1. Bölümü izledim

Nooooluyo lan!?:)

İkinci sezon tek kelimeyle efsane başladı...

Adamlar sezon finali gibi sezon başlangıcı yaptılar kanım dondu şerefsizim :)

oha, oha. çok belliydi ama. oha!:) Sezon finalinde Zoe salağına kimle uğraştığının farkında değilsin,durumu çaktığı anda önce sana son kez çakar, sonra da tabutuna çivi çakar demiştim.Geçen sezon finalinde yapması gerekeni 2. sezon başında yaptı.:)

Frank ne zaman benimle konuşacak diye gerilmiştim, bölümün sonunda seni unuttuğumu mu düşündün deyince hem şaşırma oldum, hem rahatladım.:)

Bu arada Edward'ın aldığı FU kol düğmeleri; Frank Underwood mu demek yoksa başka bir göndermemi yapıyor bize terbiyesiz herif?:)

Söylenebilecek tek kelime var.Kusursuz.10/10

@OzaN @Forumdash @ @destere

2. Sezon 1. Bölümü izledim

Nooooluyo lan!?:)

İkinci sezon tek kelimeyle efsane başladı...

Adamlar sezon finali gibi sezon başlangıcı yaptılar kanım dondu şerefsizim :)

oha, oha. çok belliydi ama. oha!:) Sezon finalinde Zoe salağına kimle uğraştığının farkında değilsin,durumu çaktığı anda önce sana son kez çakar, sonra da tabutuna çivi çakar demiştim.Geçen sezon finalinde yapması gerekeni 2. sezon başında yaptı.:)

Frank ne zaman benimle konuşacak diye gerilmiştim, bölümün sonunda seni unuttuğumu mu düşündün deyince hem şaşırma oldum, hem rahatladım.:)

Bu arada Edward'ın aldığı FU kol düğmeleri; Frank Underwood mu demek yoksa başka bir göndermemi yapıyor bize terbiyesiz herif?:)

Söylenebilecek tek kelime var.Kusursuz.10/10

kol düğmesini avatar yapmiştim:F:F

2. Sezon 2. Bölümü izledim

Türkiye'de ki siyaset akademilerinin House of Cards dizisini öğrencilerine izletmeleri gerekiyor; özellikle de muhalefet akademilerinin.:)

tanıdık geliyor mu?:)

Bit10FlIEAA57PH.jpg

"Başkanlığa bir adım uzağım ama adıma bir oy bile kullanılmadı. Demokrasi abartılmış kavram"

Öyle bir amerikan başkanı var ki bu dizide 10 yaşındaki çocuğu koy danışmanı olarak yanına tüm öğretmenlerin ödev vermesini yasaklar o derece. Frank Underwood bir akıl veriyor ha evet öyle yapalım, Raymond Tusk başka bir akıl veriyor valla doğru diyorsun evet onu yapalım, adamın kendi başına verdiği bir karar görmedim.:)

8.5/10

2 sezon 1. ve 2. bölümlerini izlemeyide başrdım sonunda:)

gazeteci zoe uda öldürünce frankın zekasına olan sempatimde ortadan kalktı.. vatandaş katile dönüştü resmen önce russo şimdi zoe, görüntü olarak ilginç bir sahneydi ama mantık sınırlarını aşan bir sahneydi frank gibi yanında her daim sadık köpekleri bulunan adamlar metroda yüzlerce insanın kameraların bulunduğu alanda bu haltı işlemez? ayrıca başarı için her yol mübah olmamalı dünyadaki en karaktersiz şahısların bile olmazsa olmazları olmalı oysa frank basamakları yükselmek için her tür pisliği yapıyor bir sınır koyamamış kendisine diziyi sevmeyerek izlemeye başladım..... artık frank ın ne pislik olduğunu görmek hoşuma gitmiyor sadece bir gün gelipte kazığa oturtulacaktır belki umuduyla izlemeye devam ediyorum
ikinci bölümde ise claire e zamanında tecavüz eden şahsa frank elleriyle madalya taktı ya! işte hayat böyle bişey dedim sen birilerine takarsan birileride sana veya karına takar frank amca:)) o sahnede frankın sinirlenip ortalığı ayağa kaldırmasıda anlamsızdı frank alışmıştır bu tarz pisliklere..... kendisi gazeteciyle, karısı ressamla oynaşırken sorun yoktu şimdimi zedelendi hergele:))

her iki bölümede 8 puan veriyorum ..

@Forumdash @sürgünüm @OzaN @Çiğdem- @Ahmad

Dizinin 2.bölümünde siyaset olarak pek yorum yapılacak bişey yok :X Francis işleri sinsi ve derinden götürmeye devam diyor.

Claire tecavüze uğramiş zamnında:( Francis'den adama karşi bi hareket bekliyorum umarım da yapar. F. ve C.'nin WC'de yaptıklari munakaşa da ayrıca dizinin en iyi sahnelerindendi.

Şu gazeteci oğlan metrodaki görüntüleri gördüğünde bişeyler yakalar sandım ama:( olmadı. Ayrıca internetten telefon kayıtlarini bulmak çok saçma:X Öyle bi sistem olsa dinlemeler neden yapılsın???? :F
General Frank'a Claire için 5 dk.çıktık diyince kıllanmıştım zaten.:)

2x4

Yine oldukça sağlam bir bölümdü, özellikle sonlara doğru gayet sürükleyiciydi.

Claire'ı normalde pek sevmem, sahneleri de çok ilgimi çekmez ama bu bölümde en iyi sahneler onundu. Röportaj epey ilgi çekiciydi bakalım devamı ne olacak. :)

Frank'in manipüle edemeyeceği kişiler de varmış demek ki. Ne yaptıysa kandıramadı bu sefer. :D

Frank'in yerine gelen kadın da işi çözdü Frank'in izinden ilerliyor. Frank kadar kötü olmadığını düşünürsek favori karakterlerimiz arasına girmesi muhtemel ilerleyen bölümlerde. Tabii Frank onun da biletini kesmezse. :):)

Bilgisayarla ilgili mevzuları pek anlamadım. Kimdi o iki adam anlamadım. :bilmem:

Şu geçen bölüm öne çıktığını söylediğim kız -Rachel'di galiba adı- onu da görseydik iyiydi. Galiba düşündüğüm kadar önplana çıkmayacak. Ya da bu bölümde ihtiyaç kalmamış olabilir çünkü Claire'in ve Frank'in konuları bölüm süresini rahatlıkla doldurabilecek düzeydeydi. :)

9/10

S02 B04 izledim
Dizi hem sakin hemde olaylar olay diyebileceğim bir bölümdü.
Claire en sevdiğim karakter @OzaN'ın aksine. Francis ile olan ilişkisi dizi en sevme sebebimdi :X

Bu bölümde Claire resmen döktürdü. Hem öcünü almişken hem de kocasinin kariyerinde biraz daha rol model oldu:X
Claire'nin geçen sene resimciyle olan aşna fişne olaylari bu sene yanındaki çırakla(basın danişmanımıdır nedir(b)) olmaz:T:

Francis oy almak için için adamın burnundan girdi ağzından çıktı desek tam yeridir:F Ama bence adam oyunu vericek :A Claire olayı sayesinde:X

Bölümün en güzel sahnesi prison break spin-offunun psikopatindan geldi:X Şu hacker gazeteci oğlana süper tokat attı yaa:F:F Sanki kamera arkasında gıcıkttıda rol gereği değil gerçek atti gibiydi:XGazetecide bişey diyemedi:A
Bölüme 8.5 veriyorum:X
Bölüme

2. Sezon 3. Bölümü izledim

İzlerken EN çok keyif aldığım dizi.izlerken tabi dünyayı bunlar yönetecek bizim Egemen Bağış'mı yönetecek diyorum içimden.:)

@OzaN @Forumdash siz işin siyaset yönünden hiç söz etmemişsiniz ama bu bölümde iktidar oyunları ve politikanın insanı ne derece insanlıktan çıkarttığını gösterdiler.

Frank sağlık reformu ie ilgili kanun çıkarmaya çalışırken cumhuriyetçileri oyuna getirdi.Senatoda çoğunluk sağlamak için

Cumhuriyetçilere aranızdan 6 kişi seçin dedi ve o senatörler gelmeyincede meclis polisiyle kelepçelenerek zorla getirildi.

Bunun dışında dizi de çok manyak gidiyor şu ana kadar. ilk sezonda bu kadar çok yönlü bir dizi değildi. :)

8.5/10

4.bölümü izledim

House of Cards'ın Türk versiyonunun çekildiğini düşünüyorum ve gözümde malesef Fıkralarla Türkiye canlanıyor.:)

Claire'nin kürtaj oldum açıklaması Frank'ı Cumhuriyetçilere ve kamuoyuna karşı zor durumda bırakacaktı.(Amerika'da Cumhuriyetçiler bizim Başbakan gibi muhafazakar ve kürtaja karşılar.)Ama Claire'den şok olduğum o açıklama geldi tecavüz sonrası kürtaj oldum dedi.Belliki bu konudan siyasi olarak puan kazanmayı kafasına koymuştu çok önceden Claire & Frank ikilisi.:)

Yoksa o general'a madalya takmazdı Frank öyle güzel bir yol izlediler ki, sadece kamuoyunu değil, first lady dahil bütün senatonun eşlerini, ordudaki kadınları ve hatta cumhuriyetçi-demokrat ayrımı olmaksızın bütün kadınların desteğini alabilecekleri bir noktaya geldi mevzu. claire'in başarısını gözardı etmek olmaz, kadın frank gibi bir adamın eşi olmak için yaratılmış neredeyse.:)

9/10

4.bölümü izledim

House of Cards'ın Türk versiyonunun çekildiğini düşünüyorum ve gözümde malesef Fıkralarla Türkiye canlanıyor.:)

Claire'nin kürtaj oldum açıklaması Frank'ı Cumhuriyetçilere ve kamuoyuna karşı zor durumda bırakacaktı.(Amerika'da Cumhuriyetçiler bizim Başbakan gibi muhafazakar ve kürtaja karşılar.)Ama Claire'den şok olduğum o açıklama geldi tecavüz sonrası kürtaj oldum dedi.Belliki bu konudan siyasi olarak puan kazanmayı kafasına koymuştu çok önceden Claire & Frank ikilisi.:)

Yoksa o general'a madalya takmazdı Frank öyle güzel bir yol izlediler ki, sadece kamuoyunu değil, first lady dahil bütün senatonun eşlerini, ordudaki kadınları ve hatta cumhuriyetçi-demokrat ayrımı olmaksızın bütün kadınların desteğini alabilecekleri bir noktaya geldi mevzu. claire'in başarısını gözardı etmek olmaz, kadın frank gibi bir adamın eşi olmak için yaratılmış neredeyse.:)

9/10

Kırmızı yere +1. Dizinin o bölümünde WC kavga sahnesinde bi boşluk oluşmuştu. Orda aklımda "noluyor yaa" demiştim ki bu sonraki bölümde hamlelerini yaptılar:X

Kırmızı yere +1. Dizinin o bölümünde WC kavga sahnesinde bi boşluk oluşmuştu. Orda aklımda "noluyor yaa" demiştim ki bu sonraki bölümde hamlelerini yaptılar:X
Farkındaysan Frank tv'den eşini izlerken şaşırtıcı bir tepki göstermedi herşey önceden planlanmış gibi.

ABD'de çocuk önemli kendi çocuğun yok milletin çocuğunu nasıl düşüneceksin diye hesap sorulmasından da kurtulmuş oldular.

Farkındaysan Frank tv'den eşini izlerken şaşırtıcı bir tepki göstermedi herşey önceden planlanmış gibi.

ABD'de çocuk önemli kendi çocuğun yok milletin çocuğunu nasıl düşüneceksin diye hesap sorulmasından da kurtulmuş oldular.
Evet tv'de izleme sahnesinde sanki hala adamdan oy koparirim gibi yalandan izliyormuş gibi yaptıği çok belliydi:F:F

Yanındaki kadın kendisinden de dişli çıktı,ikna etti senatörleri.Ne diyorsun ikili arasında yakınlaşma olumu ileride?
Jackie ile Francis arasında mı? Olabilir. Claire bişey demiyor zaten. Eğer Frank'in yukselmesinde işe yarayacaksa önümüzdeki bölümlerde bişey görebiliriz.Zoe ile oldugu gibi:X Zaten o dövmenin devamını görmeliyiz:A

Jackie ile Francis arasında mı? Olabilir. Claire bişey demiyor zaten. Eğer Frank'in yukselmesinde işe yarayacaksa önümüzdeki bölümlerde bişey görebiliriz.Zoe ile oldugu gibi:X Zaten o dövmenin devamını görmeliyiz:A
Şimdi herşey yolunda gidiyor Frank Başkan Yardımcılığında da başarılı ama aynı zamanda bu Başkana'da artı olarak yazılmıyormu? Tam tersi Başkan'ın başarısız olması Frank'ın Başkan olması gerekmiyor mu?

Şimdi herşey yolunda gidiyor Frank Başkan Yardımcılığında da başarılı ama aynı zamanda bu Başkana'da artı olarak yazılmıyormu? Tam tersi Başkan'ın başarısız olması Frank'ın Başkan olması gerekmiyor mu?
Ben diziyi senin gibi politik/siyaset yönden pek takipe etmiyorum ama Başkan yardimcisi başarılı olunca neden başkan düşssünki?