Showtime Homeland - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1x11. bölüm

carrie patlamadan sonra ilaçlarını kullanamayınca kafayı yedi gibi yeşil kırmızı mor diye sayıklıyor gerçi o renklerde olayın parçalarını birleştirdi fakat kadının tavır ve davranışları pek hayra alamet değil manik hallerde çift kişilikliymiş nasıl cia de görev yapıyor yada yaptırılıyor acaba?
bölüm sonunda brody nin carrie ye ihaneti çok kötü oldu kadın brody i beklerken kapıda david i buldu, kadın işindende uzaklaştırıldı ..

1x12. bölüm
final bölümü kaliteli oyunculuklarıyla, gerilim dozunun yüksekliği ve heyecanıyla harikaydı..
tek kusuru senaryodaki mantıksızlık, senaryoda kimi yerlerde neden nasıl niçin noluyor falan oldum sorularıma cevap alamadım , heyecan olsun diye fazla yüzeysel gitmişler gibiydi ..
bölüme brody nin kızı dana damga vurdu babasına sakız gibi yapıştı şüphelenmesini anladımda bu kadar takıntı yapması mantık dışıydı sanki iyi saatte olsunlar gelmiş kıza, bir anda babasını takip etmeye başladı.. babası bombayı beline sararken odasına kadar gidip kapıda bekleyip baba gitme konuşalım gibi sözleri gereksizdi sıkıcıydı , claire danes, carrie karakteriyle harika oynuyor resmen yaşıyor karakteri , aynı zamanda damian lewis de brody karakteriyle çok çok başarılı bomba patlatmaya çalıştığı esnadaki heyecanı muhteşemdi gerilim son noktadaydı :)
başka bir mantıksızlıkta öldü sanılan bir denizci eğer ABD aleyhine dönmüşse diğerininde dönme ihtimali akıllara gelir , brody den şüphelenmek için bu kadarı yeterli, onu o kadar kolaylıkla başkan yardımcısının burnunun dibine getirmezler zaten CİA çok basite alınmış dizide, aynı zamanda brody nin daha kararlı olması, o bombayı odaya girdikten sonra patlatması gerekirdi mantık bunu söylüyor, heleki o kızının bomba patlatacakken telefon edişi çok saçmaydı olaya dram katmak için vermişler gazı vermişler gazı ama kaliteden uzaklaşmışlar..

@Forumdash @sürgünüm @OzaN

1x11. bölüm

carrie patlamadan sonra ilaçlarını kullanamayınca kafayı yedi gibi yeşil kırmızı mor diye sayıklıyor gerçi o renklerde olayın parçalarını birleştirdi fakat kadının tavır ve davranışları pek hayra alamet değil manik hallerde çift kişilikliymiş nasıl cia de görev yapıyor yada yaptırılıyor acaba?
bölüm sonunda brody nin carrie ye ihaneti çok kötü oldu kadın brody i beklerken kapıda david i buldu, kadın işindende uzaklaştırıldı ..

1x12. bölüm
final bölümü kaliteli oyunculuklarıyla, gerilim dozunun yüksekliği ve heyecanıyla harikaydı..
tek kusuru senaryodaki mantıksızlık, senaryoda kimi yerlerde neden nasıl niçin noluyor falan oldum sorularıma cevap alamadım , heyecan olsun diye fazla yüzeysel gitmişler gibiydi ..
bölüme brody nin kızı dana damga vurdu babasına sakız gibi yapıştı şüphelenmesini anladımda bu kadar takıntı yapması mantık dışıydı sanki iyi saatte olsunlar gelmiş kıza, bir anda babasını takip etmeye başladı.. babası bombayı beline sararken odasına kadar gidip kapıda bekleyip baba gitme konuşalım gibi sözleri gereksizdi sıkıcıydı , claire danes, carrie karakteriyle harika oynuyor resmen yaşıyor karakteri , aynı zamanda damian lewis de brody karakteriyle çok çok başarılı bomba patlatmaya çalıştığı esnadaki heyecanı muhteşemdi gerilim son noktadaydı :)
başka bir mantıksızlıkta öldü sanılan bir denizci eğer ABD aleyhine dönmüşse diğerininde dönme ihtimali akıllara gelir , brody den şüphelenmek için bu kadarı yeterli, onu o kadar kolaylıkla başkan yardımcısının burnunun dibine getirmezler zaten CİA çok basite alınmış dizide, aynı zamanda brody nin daha kararlı olması, o bombayı odaya girdikten sonra patlatması gerekirdi mantık bunu söylüyor, heleki o kızının bomba patlatacakken telefon edişi çok saçmaydı olaya dram katmak için vermişler gazı vermişler gazı ama kaliteden uzaklaşmışlar..

@Forumdash @sürgünüm @OzaN
Spoilik bişey yok ama spoi içine alayım yinede:X
Sarı "Dana" kızımızı sevmemişssin belli :F:F

Spoilik bişey yok ama spoi içine alayım yinede:X
Sarı "Dana" kızımızı sevmemişssin belli :F:F
aynen dana yı sevmedim :)
daha doğrusu gidişatı kızın üstüne vermeleri olmadı

CİA çok amatör gösterilmiş bir çok olay tesadüflere bağlı gidiyor :)

Showtime'a tarihindeki ilk en iyi dizi Emmy ödülünü kazandıran Homeland, dördüncü sezonuyla ekranlara geri dönüyor.

Pek beğenilmeyen üçüncü sezon sonrası dördüncü sezonuyla yepyeni bir sayfa açacak dizi, eleştirmenlerden genel olarak pozitif yorumlar almaya başardı.

Bol ödüllü dizinin dördüncü sezonu bu gece yayınlanacak iki bölümle birlikte başlayacak. Diziyle ilgili bölüm yorumlarını bu başlıktan yapabilirsiniz...

Eğer henüz üçüncü sezondaysanız: https://fav10.net/forum/threads/homeland-3-sezon-yorumları.200800/

Eğer ilk iki sezondaysanız: https://fav10.net/forum/threads/homeland-dizi-yorumları-geçmiş-sezonlar-1-2.227764/

IMG_2115.jpg

4x1

Diğer bölümle aynı anda yorum yapacaktım ama diğer kısmı akşama izleyeceğim için bunu şimdi yapayım dedim.

Dizi maalesef baya kötü başladı. Sanki üç sezondur heyecanla izlediğim Homeland'in yeni sezon açılışı değil de hiç izlemediğim bir dizinin 5. sezon 7. bölümüydü. :(

Üşüyoruz Brody reyis. :( Brody reyis olmadan dizi gerçekten çok eksik. Ben dizinin biraz da aile dramasıyla harmanlanmış halini seviyordum ama şimdi saf CIA dizisi haline gelmiş ve hiç sevmedim bu halini.

Genel olarak çok sıkıcıydı ve iki kısmı ayrı ayrı izlemem de bu yüzden. Böyle devam ederse diziye nasıl devam ederim bilmiyorum. Daha ilk bölümdeyken "inşallah bu sezon iptal edilir de izlemek zorunda hissetmeyiz" diye düşünmedim değil. :(

Tek Walking Dead'i andıran Sandy'li aksiyon sahnesi iyiydi ama umarım Sandy'ye bir şey olmamıştır, tek iyi yeni karakter gibi. (Bir de çocukta potansiyel var ama henüz erken.)

Umarım diğer bölümlerde alıştığımız Homeland'e kavuşuruz ama şu anki haliyle bölüme verebileceğim puan:

5/10

4x1 ve 4x2'yi izledim.

Güzel bir giriş oldu... İlerleyen bölümlerde dahada heyecanlı dakikalar olacak gibi... Carrie gibi duygusal yönü aklının önüne geçebilen biri asla CIA'de çalışamaz...Birçok sorunu olmasına rağmen yinede izlemesi son derece keyifli...:)

İkinci bölümü izlemediysen okuma, tadın kaçmasın. :)

@OzaN Sandy (Corey Stoll) The Strain dizisinde oynuyor, iki dizide nasıl oynayacaktı? Sandy'yi kalabalığın içinde linç ettikleri sahne güzeldi. :)

Malum olay olmamış gibi davranılması seyirciyi tutmak için en iyi karardı bence. Carrie- Brody aşkı artık yok. CIA-İran- El Kaide üçgeninde kaybettik. Carrie'yi geçen sezon İstanbul'a atanması noktasında bırakmıştık ama Afganistan, Kabil sokaklarında yürüken bulduk..

Bombalanan evden sağ çıkan tıp öğrencisi Aayan dikkat çekici bir karakter, elindeki video internette yayılınca hayatı daha da çıkmaza girdi, umarım okulundan da olmaz. Çantasında da ne sakladığını merak ediyorum. :)

Gelelim Frannie'ye, nereden bulmuşlarsa saçlar gözler aynı Brody, hık demiş burundan düşmüş. :) Claire bebeğini benimsemediği için küvette bir an boğmak istedi. O sahneler fena halde travmatikti. :(

Son olarak Claire, Lockhart’ı ikna edip Langley’den Islamabad’a tayinini çıkarttırdı.. zaten bebeğinden de uzaklaşmak istiyordu. :(

4x1 sönük bölümdü sanki. 7/10 aldı benden.
4x2 iyi bölümdü kanımca. 8/10

4x2

Bu bölümü de sevmedim, benim sevdiğim Homeland bitti. Sanki başka bir diziyi izlemeye başladım. Normal koşullarda bu temposuzlukta, sıkıcılıkta ilerleyen diziyi bırakırdım ama üç yılın hatrına bir anda silemem Homeland'i. :(

@sürgünüm öyle ama en azından birkaç bölüm daha görebilirdik ilk bölümde ölümü çok erken oldu. :(

Carrie'nin bebeği boğmak istediği sahnede çok kızdım. Brody'den biraz bahsetmeleri güzeldi ama yok yani Brody'lerin kendileri olmadan olmuyor. Dana ve gıcık annesini bile özledim. :(

5/10

Dün gece dizi bittikten sonra kafama takıldı. Pakistan'da trafiğin soldan aktığını biliyormuydun? :) @OzaN

Yok ben sadece İngiltere'de sanıyordum o durum. İlginçti gerçekte ve üzerinde düşünmemiştim dizide heyecanlı yere denk geldiği için. :):)
Tabi bunun üstüne biraz kafa yordum. Sallıyorda olabilirim ama Pakistan, İngiliz sömürgesi altında kaldığı zamanlarda trafik böyle şekillenmiş olabilir. :)

Tamam yarın cmts sabahlarım ama gelipte yorum yapmam bir dizi için :X Söz konusu [HASHTAG]#Homeland[/HASHTAG] ise yaparım :X

S04 B01-02 izledim

Harika başladı yine:)
İlk başlarda @OzaN 'ın yorumunu okumadan 5 puan verdiğini görünce ohaa napmişlar diziye demiştim önceden. Dizinin ilk dakikalarında hala yorumdaki puan kafamda diziyi izlememe engel oluyordu resmen:( Neyseki #Homeland'in senaryoyu nasıl işlediği filan bildiğimden kendimi tuttum iyi ki de tutmuşum:X Bölümün ilk dakikaları filan sönük olsa da bölüm sonu yeni katılan CIA şefi Sandy'nin sonu ile harika bi kapaniş yaptılar :X

Dİzi bildiğin TWD gibiydi:F Sandy'e üzüldüm :( Neden birden o suclu gösterildi anlamadım:( Claire'de bunun üzerine gidecek zaten.

Claire demişken Allah belanı versin :bağır:Kadında insani duygu denen bişey yok :bağır: O bebeğe nasıl kıymayı aklından geçirdin???? Garibim nasılda babasına benziyor. Cast'ı süper yapmişlar. Çocuğu gördükçe Claire, Brody'le gerçekten sette ..... düşündüm :F

Dizinin ikinci bölümünde bebeğin boğulma sahnesi haricinde pek heycanlandıran bişey yoktu:T: Quinn reyiz yanındaki kızla dalga geçildi diye Mahir'cilik oynadı :A Hayır o arkadaşlara lafla da mudahale yapılabilirdi.Sonuçta iki erkek başbaşalardı :A (anladınız siz)

İstanbul'a gelemeyişlerini hala anlamadım ben :T: İstanbuldaki İstasyon şefliği görevi resmen Pakistan olarak değiştirildi. Hadi diyelim burda çekilseydi Kerem Bursin'in rolü şuanki castta var mı? Aayan?

Bu arada Aayan Life of Pi'deki çocukmuş:X Aayan yerine basitleştirilmiş türkçeyle Ayhan diyecem bundan sonra:F

İlk bölüm:8.5/10
ikinci bölüm:7/10

4x3

Bölümün başı yine kötüydü ama ikinci yarısı ısınmaya başlar gibi oldum sezona. Yalnız ne kadar ısınsam da ilk sezonlara yaklaşamayacağı kesin. Keşke eskisini bitirip Homeland: Carrie'nin Yolu falan diye devam etselerdi en azından eski sezonlar lekelenmemiş kalırdı. :):)

Carrie ile Aayan'ın sahnesi güzeldi. Zaten Aayan tek umut veren yeni karakter görünümünde.

Queen'i normalde hiç sevmem ama mecburen seveceğiz herhalde bu sezon başka sevilesi karakter kalmadı gibi. Sonlarda Carrie ile videodan çıkarımda bulunmaları ileride heyecan gelebileceğine işaret ama ne kadar olabilir bilemiyorum...

6'ya yakın bir yerlerden olmak üzere:

7/10

4x3

Çok ballı dizi ha. Düşünsenize İşid yüzünden en az 10 sezon daha garantisi var adamların. :)

Brody olmayınca bir yanımız eksik gibi dizide , ben hala umutluyum flashbacklerle yer alabilir. :)

Ana konuya ufak ufak girişlerle alıştırma durumunda şu anda, belliki Pakistan istihbaratı öldürmüş Sandy'i zaten Amerikalılar hiç güvenmezler Pakistanlılara. Devlet yardım aldığı için ABD'den her istediklerini yerine getiriyor ama içlerinde çalışan adamlar istihbarat bilgilerini El Kaide ve Taliban gibi terör örgütlerine sızdırıyorlar..

İstiridye kafalı ajan Quinn meğer Carrie'ye aşıkmış. Carrie tek kaldı orda Quinn'in yanına dönmesi iyi olacak, baştan beri Quinn'i çok sevmiyorum ama idare edeceğiz artık. Quinn'in tombiş sevgilisi bu zamana kadar gördüğüm en tatlı şişman. :)

Aayan'dan ne bilgiler dökülecek merakla bekliyorum. Bir ara Carrie ablası yaşında olmasa öpecek sandım çocuğa nefesini hissettirip, damardan konuşma yaptı. :)

8/10

S04B03 izledim

Aynen denildiği gibi, dizi yeni yeni kendine geliyor ve 3.sezondaki gibi 5.bölümde de ani patlak verip heycanı katlayacaklarını düşünüyorum:)

Quuin en sevilmeyen karakter olmuş belli:F Bide ortalıkta yari çıplak gezince "cool hareketlerle" karakteri gösterince hepten uyuz oldum :T: Dövüş sinsi sinsi bi yerlere gir çık ama o hareketlerden o davranişlardan uzak dur :T:

Carrie Ayhan'ı nefesiyle ıkna etti:X Ekran başinda milyonlarca kişiyi de ikna etmiştir :F:F
Saul reyiz bu sezon az mı görünecek:( Brody gitti Saul yok:(

Ben de @OzaN ve @sürgünüm 'ün ortalamasını alayım 7.5/10 vereyim :X

S04B03 izledim

Aynen denildiği gibi, dizi yeni yeni kendine geliyor ve 3.sezondaki gibi 5.bölümde de ani patlak verip heycanı katlayacaklarını düşünüyorum:)

Quuin en sevilmeyen karakter olmuş belli:F Bide ortalıkta yari çıplak gezince "cool hareketlerle" karakteri gösterince hepten uyuz oldum :T: Dövüş sinsi sinsi bi yerlere gir çık ama o hareketlerden o davranişlardan uzak dur :T:

Carrie Ayhan'ı nefesiyle ıkna etti:X Ekran başinda milyonlarca kişiyi de ikna etmiştir :F:F
Saul reyiz bu sezon az mı görünecek:( Brody gitti Saul yok:(

Ben de @OzaN ve @sürgünüm 'ün ortalamasını alayım 7.5/10 vereyim :X
Saul reyisin bir olayı kalmadı gibi geçen sene adını unuttuğum başkan adayı ile olan atışmaları falan güzeldi de bu sene ona ne senaryo çıkarabilirler bilmiyorum. :(

Forum İstatistikleri

Konular
171,866
Üyeler
8,462
Son Üye
erco