Hesabı Kim Ödemeli ?

Kızın maddi durumu senden iyiyse veya aynıysa niye hesabı sen ödüyorsun?

1980 yılında değiliz ki artık kadınlar ve erkekler aynı ekonomik bağımsızlığa ve güce sahip.

Seni bence gelmişken yolalım diyorlar

Reactions: Yakamoz-Asi

Aynen renktaṣım. Yaṣandı bu. Daha neler yaṣandı da. İnsan o an kör oluyor maalesef.

Reactions: Gerekli24
Kızın maddi durumu senden iyiyse veya aynıysa niye hesabı sen ödüyorsun?

1980 yılında değiliz ki artık kadınlar ve erkekler aynı ekonomik bağımsızlığa ve güce sahip.
Ya bırakın şu 1980 geyiklerini

Benim dünyamda böyle işine gelen olursa buyursun gelsin ben Alman hesabıymış yok 1 sen 1 benmiş falan gelemem öyle şeylere...
Bir de trip atan erkekler falan var erkekleri kadınlaştırıyorsunuz yapmayın etmeyin

Aynen
iṣte genel anlamda bence yeni nesil kızlar da böyle. Ben bunu görüyorum. @xdragxx dikkat et yolarlar.
Yok abi siz de beni enayi yaptınız

Cüzdanına elini atmayan biriyle işim olmaz zaten ben istediğim için ben öderim o istediği için değil anlamıyorsunuz o ince çizgiyi

Cüzdanına elini atmayan biriyle işim olmaz zaten ben istediğim için ben öderim o istediği için değil anlamıyorsunuz o ince çizgiyi

Sen harbi harbi kız kendiliğinden öder diyormusun bu 2025 senesinde? Arkadaṣ çevrende bile ben ödüyorum diyorsun, kız niye ödesin.
senin isteğe bakmıyor o. Ne diyeceksin kıza sen ödemek istemiyorsan

Reactions: xdragxx

Ben anladım seni zaten değmeyecek kişiye bunu yapmazsın kız kendini belli eder zaten biraz yolunacak kaz gözüyle baktığı iyi niyetle mi baktığı diğeriyle de öyle bir şey alırsan işin olmaz zaten senin

Sen harbi harbi kız kendiliğinden öder diyormusun bu 2025 senesinde? Arkadaṣ çevrende bile ben ödüyorum diyorsun, kız niye ödesin.
senin isteğe bakmıyor o. Ne diyeceksin kıza sen ödemek istemiyorsan
Öder abi benim bir sevgilim vardı kafayı yediriyordu lavobaya diye hesabı ödeyip geliyordu kaç kez kavga etmişimdir siz hep yanlış kişileri mi buldunuz anlamadım ki

Arkadaş çevremde ben ödüyorum demedim hesap önüme geliyor da herkes elini cebine atsın diyorum erkeğe para yedirmem o kadar da değil

------

Aynen öyle beni anlayan kişi

Sen ballısın valla yemin olsun

Eee gerçekler öyle. Eğitim ve kültür seviyesi vs açısından birbiriyle aynı ya da yakın seviye olan bir çiftte aileden özel bir durum yoksa gelirler de benzer seviyededir. Sen zengin değilsen dışarıda niye bütün hesapları sen ödeyeceksin ki?
Düzenli olarak iyi mekanlara gitseniz, yeme içme vs ekonomik olarak seni vurur zaten. Yoksa bir cafede aldığın iki kahveyi sen ödemişsin ya da o ödemiş bir önemi yok.

Evlendin diyelim, kiraya çıkacaksın, ev döşeyeceksin, eve bir şey alacaksın vs. orada da ortaklaşmak gerekmeyecek mi? Eve yeni fırın alacaksınız mesela, enayi gibi her şeyi sen mi ödeyeceksin?
Senin o düşünce kültürü 1980'lerde, erkeğin çalışıp kadının çalışmadığı aile yapısında kaldı, bence yenile düşünce yapını.

İlişki nedir bilmem maalesef.
Fakat yakın arkadaşlarla falan olan atraksiyonlarda ya yarı yarıya ya bir sen bir ben taktiği. Tabii kaba hesaba dayalı değil, paranın hesabını çok yapmam bu konularda.

Reactions: Yakamoz-Asi
İşte böyle kızlar zaten niyetini belli eder sürekli şuraya gidip şuraya gidip lüks yerlere para harcatmaz da bu tarz kızlara da zaten erkek hesap ödemekten gocunmaz. Hatta bir erkek çok fazla hesabı bölüşelim muhabbeti yapıyorsa bence o kızı o kadar sevmeme ihtimali de mevcuttur diye düşünüyorum. Ha benim gibi en azından şu an para harcamak istemiyorsanız o dönemlerde bu işlere girmeyin zaten

Yani dimi öyle lavabo diye gidip hesap ödesin, ben ona çifte yemek bile yediririm.
@xdragxx

Sedef benim yazdıklarımdan bu sonucu mu çıkardın cidden

Benim tüm hesabı erkek öder dediğim bir mesaj yok ki. Diyorum ki bir yemeğe çıktık mesela o yemeği ben öderim. Yemek sonrası kahvedir, tatlıdır kadın öder. Genelde bu şekilde yürütürüm yeri geldiği zaman da karşı taraf yemeği öder. Yani %70lerde erkek ağırlıklı bir durumdan söz ediyorum %100 diye bir şey demedim...
Ben Alman usulüne karşıyım bir gün ben öderim diğer gün kadın ödere karşıyım aslında. Bu işleri düşünmemek lazım random bir şekilde devam edilmeli ve erkeğin ağırlığı 0.75lerde kadının ağırlığı 0.25 olmalı bu tür durumlarda diyorum

Evlilik konusu zaten başka bir şey. Beraber yuva kuruyoruz kimde ne varsa ortaya koyar ona göre ev dizilir, kira ödenir evlilikte de erkek tüm parasını harcar kadın dediğin maaşına dokunmaz mı diyorum ben

Reactions: Gerekli24
Yanlış anlama ama genel olarak kendinden maddi olarak aşağıda olan bir erkekle bir kadının ciddi düşüneceğini düşünmüyorum istisnalar illa vardır. Genel olarak kadında ödese en çok parayı erkek harcar eskiden nerdeyse tamamen erkekti ha yıllar sonra başka bir şey olursa bilmem orasını