sahur kaçtaydı istanbulda bari diziyle birleştirip uyuyayım
En geç 4'e kadar sahur yapmak mümkündü sanırım.
sahur kaçtaydı istanbulda bari diziyle birleştirip uyuyayım
iyi zaten dizi de 4-5 arasıEn geç 4'e kadar sahur yapmak mümkündü sanırım.
Dizi fena sızmış galiba. Kesin bir yerlerden yerim spoiler içim rahat
Bence de o ikisine kalsın hep diyorum 'A8x4
Güzel bölümdü ama tabii bir önceki bölümden sonra ne izlesek kesmeyecekti.
Cersei'yi çok fena güçlendirdiler bir kez daha. Dany ise ağır yaralı ve işi çok zor. Ejderhasının bu kadar kolay öldürülmesi üzücü oldu. Bence sahne de kötü çekilmiş. Durup dururken bir anda kendimizi savaşın içinde bulmamızı sevemedim.
Jaime'nin bir kez daha dönüşünü de sevemedim.
Taht sonunda Tyrion ve Sansa'ya kalacak bu gidişle.Hesaplar çok karışık.
Unutmadan Missandei
9/10
4. bölümü izledim, yorumu yaparım daha sonra da imdb puanlarına tekrar baktım bu arada. 3. bölüm 8.5'e düşmüş, 4. bölüm ise 7.5 puan. Açık ara en düşük puanlı bölüm olmuş daha şimdiden. Bu durumu gördükten sonra Breaking Bad'in ne kadar efsane bir dizi olduğunu tekrar anladım. Bir dizinin final sezonunun en iyi sezonu olması gerçekten çok büyük bir iş. BB dışında bir dizi bile aklıma gelmiyor benim en iyi sezonu final sezonu olan. Ve görünen o ki GoT da bunu başaramayacak maalesef...
Çok kötü, çok çok kötü. Diyaloglar çok basitleşti bu sezon, çok önemli karakterler aptallaştırıldı.
Jaime Lannister'ı oyuncak ettiler. Bu adam 7.sezon finalinde karakter gelişimini tamamlamıştı. Şimdi niye böyle bir yola girdiler?
Bronn'un sahnesi inanılmaz dandik. Bu adam elindeki şeyle nasıl girdi oraya? Çıkarken desenize yakalayın şu adamı orası sizin karargahınız alooo!!
Bu üçlüyle çok güzel bir diyalogla geçen bir sahne yapabilirlerdi ama mantık hatasının da sınırlarını zorlayan bir sahne yapmışlar. Adam diyor ki savaşı kazanırsanız Highgarden'ı verin yoksa sizi öldürürüm. Lan adamlar savaşı kazanırsa 7 krallığa hükmetmiş olacak tek başına nasıl öldüreceksin?
Euron yine spawn olmuş bir yerlerden geçen bölüm de havadan gelerek donanmayı yok etmişti.
Dany 20 askerle Kraliçe'nin kapısına dayandı şaka mıydı bu? Cersei niye onları harcamadı bu kadar az kişiyken? Ejderha vardı demeyin 1 önceki sahnede 3 okla ejderhanın nasıl öldüğü ortada.O da ayrı bir saçmalıktı zaten.
Tyrion başı kesik tavuk gibi dolanıyor ne yaptığını kendi de bilmiyor. Bu adamı 2 sezondur madara ettiler madara.
8x4
Diyalogları ve replikleriyle öne çıkan, oldukça iyi bir bölümdü.
Öncelikle dizinin neden bu kadar gömüldüğünü gerçekten anlayamıyorum. Bu dizinin odak noktası hiçbir zaman Night King olmadı zaten. Bu dizi ağırlıklı olarak Güney'de geçti ve ana odağı hep taht için verilen mücadeleydi. Hatta ve hatta hayran olunan ilk beş sezon Kuzey'i görmezdik neredeyse. Sürekli Night King'le bitmek bilmeyen bir savaş ve sürekli Kuzey'i görsek bu dizi bu kadar başarılı olamazdı zaten.
Yapımcılar final sezonunun üç bölümünü Kuzey'deki savaşa, üç bölümünü Güney'deki savaşa ayırmışlar ki bu gayet mantıklı bulduğum bir tercih. 6 bölümün bu şekilde planlaması gayet makul ve mantıklı bana kalırsa. Hak etmedikleri şekilde abartılı eleştirildiklerini düşünüyorum.
Dizi bu bölümle beraber ana odağına dönmüş oldu. Cercei sezonlar geçtikçe yavaş yavaş güçlenmiş bir karakter, taht için de oldukça iddialı bir konuma gelmiş oldu beklenildiği gibi. Dany'nin verdiği kayıplar ve uyguladığı yanlış stratejileri bunda baş etken. Ve tabii Euron'u da unutmamak gerek, orada ejderhayı vurdukları mekanizmayı geçtiğimiz sezon yapmayı planlamışlardı yanlış hatırlamıyorsam. (Buraya bir parantez açmak istiyorum, fragmanda Euron gökyüzüne şaşırmış gözlerle bakıyor ve ejderha sesi duyuyoruz, öldüğünü sandığımız iki ejderhadan biri çıkar gelir mi diye düşünmeden edemedim...) Başarılı da oldular. Bunun sonucunda Dany hem ejderhasını, hem de en başından beri yanında olan Missandei'yi kaybetmiş oldu. Şaka maka yanında neredeyse kimse kalmadı, en çok güvendiği iki dostunu da kaybetmiş oldu. Bu da karakter gelişimi açısından çok önemli çünkü sanırım tahtı almak için halkı katledecek.
Tyrion'ı yeniden bol bol konuşurken ve öne çıkmış bir şekilde görmek güzel oldu. Aynı şekilde Lord Varys'in de aktif olarak rol aldığı bir bölümdü. Özellikle Lord Varys, Jon'un tarafına kaymış durumda biraz. Kaybedenin tarafında asla yer almayı istemeyecek bir karakter zaten.
Bunlar dışında Sansa'da çok iyi geliştirilmiş bir karakter. Bu bölümde verdiği tüm kararlar ve stratejiler Dany'nin verdiği karar ve stratejilerden daha başarılıydı. Onun da karakter gelişimini çok başarılı buluyorum. Ramsay'i andığı sahnede geçmişe şöyle bir gittim ve yaşadıklarını hatırladım.Kuzey'i en sonunda onun yöneteceğini düşünüyorum, hatta kim bilir belki tahtı bile alabilir. Hiç şaşırmam.
Arya ve Tazı eski günlerdeki gibi yine bir araya geldiler. Aralarında geçen diyaloglar güzeldi. Arya'nın kehanetine göre "Kahverengi - Mavi - Yeşil" gözlü üç kişiyi öldürmesi gerekiyor. Geriye yeşil gözlü kişi kaldı, Cercei'nin ölümünün de Arya'nın elinden olacağını düşünmüyorum.
Yoksa...
Ekli dosyayı görüntüle 67823
Gelelim bence bölümün en önemli olan kısmına, Jon'un Aegon olduğu ince ince yayılmaya başladı. Sansa'nın bunda payı büyük tabii. Dany eğer babası gibi bir katliam yaparsa hem Kuzey, hem Güney direkt Jon'u yani aslında tahtın gerçek varisini desteklemeye başlayacaktır.
Öyle veya böyle geriye kaldı iki bölüm ve artık tahta kimin oturacağını, Kuzey'i kimin yöneteceğini, Jaime'nin ve Arya'nın neler yapacağını hiç kestiremiyorum. Önümüzdeki bölümün 10/10 puanlık, destansı bir bölüm olacağını düşünüyorum. Merakla bekliyoruz son iki bölümü.
Sahiden madara olmayan karakter kalmadı bir Arya’yı şişirdikçe şişirdiler o kadar. Bölüme bakar mısın sinek avlar gibi iki üç okla o devasa ejderhayı bile harcadı adamlar, hem de Greyjoy aptalına. Bazen benim geçmiş sezonlarda izlediğim dizi farklı, bu dizi farklı da ben mi olayları abartıyorum diye düşünmüyor değilim. Oberyn Martel’i, Rob Stark’i hiç olmadık anda etkileyici bir şekilde öldüren diziden nereye. Jaime’nin sezonlar süren karakter olgunlaşmasını bile hiç olmamış gibi yok sayacak düzeydeler. Hele o kitap okuyan akılcı konuşan Tyrion gitmiş yerine saray soytarısı bir adam gelmiş.
Night King’in bile o sözde büyük savaşta öldüremediği Ejderhayı herif iki üç okla öldürdü. Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum gerçi Night King efsanesini öyle harcamalarından sonra bu dizide her şey mümkün. Bir bakmışsın Sam’in dişlek karısı Cercei’yi öldürmüş, bir bakmışsın Sam Daenerys’in ırzına geçmiş. Öyle bir pembe dizi kıvamına soktular ki diziyi her şey mümkün bence bu saatten sonra.
HERKESe yeşil göze cersei deniyor ama4. bölümü izledim, yorumu yaparım daha sonra da imdb puanlarına tekrar baktım bu arada. 3. bölüm 8.5'e düşmüş, 4. bölüm ise 7.5 puan. Açık ara en düşük puanlı bölüm olmuş daha şimdiden. Bu durumu gördükten sonra Breaking Bad'in ne kadar efsane bir dizi olduğunu tekrar anladım. Bir dizinin final sezonunun en iyi sezonu olması gerçekten çok büyük bir iş. BB dışında bir dizi bile aklıma gelmiyor benim en iyi sezonu final sezonu olan. Ve görünen o ki GoT da bunu başaramayacak maalesef...
Dizi şu anda aşırı bilindik gidiyor. Hiç o bildiğimiz, bizi sürekli şaşırtan GoT seviyesinde değil..
Son dakika: Game of Thrones’un son güncel bölümü (8x4) IMDb’de açık ara gelmiş geçmiş en kötü ve en düşük puanlı Game of Thrones bölümü seçildi. Bölüm şimdilik 7.3 puana sahip...
@MEnes @Sherlock @Maskeli Fedai @MasacRE @bazinga @Danger UA!
Dizi şu anda aşırı bilindik gidiyor. Hiç o bildiğimiz, bizi sürekli şaşırtan GoT seviyesinde değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?