Bölümü Dany ile açtık. Varys ile karşılıklı konuşmalarını izledik. Varys çok akıllı bir karakter, nasıl konuşması gerektiğini biliyor karşısındaki kişiyi ikna edebilmek için. Aynı özellik Littlefinger'da da var. Dany'i kendisine inandırdı ve birbirlerine karşılıklı sözler verdiler. Bence bu söze uymayan Dany olacak.
Ardından uzun zaman sonra Melisandre'yi görmüş olduk. Dany'e Jon'dan bahsetti. Jon ve Dany'nin bir araya gelebilmeleri için birisinin Dany'e Jon'dan bahsetmesi gerekiyordu zaten. Bu kişi Melisandre oldu. Ben Jon ve Dany'nin anlaşacağını düşünüyorum. Böylece Kuzey, Ak Gezenler'e karşı güçlenmiş olacak. Önümüzdeki hafta Jon ve Dany karşılaşması gerçekleşecektir muhtemelen. Dizi finale yaklaştığı için olaylar hızlı gelişiyor haliyle.
Sam'in sahneleri geçtiğimiz hafta olduğu gibi biraz süreyi doldurmaya yönelik gibi geldi bana. Jorah'ı iyileştirecek anladığım kadarıyla. Ardından Jorah Dany'nin yanına gidecektir ancak Dany, Jorah'ı affeder mi bilinmez.
Missandei ile
@Tolstoyevski'nin deyişiyle Melo arasında yaşananlar ise unutulmaya yüz tutmuş GoT erotizmini yeniden gözler önüne serdi. Hatırladığım kadarıyla Lekesizler hadım, dolayısı ile Melo'da öyle. Ki bunu dizinin önceki sezonlarında görmüştük yanlış hatırlamıyorsam. Zaten aralarında ileri seviyede bir şey yaşanmadı gibi geldi bana.
Arya ise eski dostundan edindiği bilgiler doğrultusunda Kuzey'e gitmeye karar verdi. Bence doğrudan Kralın Şehri'ne gitsin. Çünkü Cercei'i öldürme potansiyeli en çok onda var bana göre. Özellikle sezonun ilk bölümünde yaptıklarından sonra... Ancak muhtemelen Kuzey'e dönecek ve Starklar yeniden bir araya gelmiş olacaklar. Açıkçası kavuşma sahneleri de görülmeye değer ve oldukça duygusal olacaktır, merakla bekliyorum.
Onun dışında Jon, Kuzey'i Sansa'ya bıraktı ve Dany'e doğru yol aldı. Sansa eskiye göre çok daha zeki, Littlefinger illaki onun aklını çelmeye çalışacaktır. Ancak ben başarılı olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Şayet amacına ulaşabilirse Kuzey'i ve Jon'u kötü günler bekliyor demektir. Heleki Ak Gezen tehlikesi yaklaşıyorken...
Son sahne ise muazzamdı. Euron kelimenin tam anlamıyla katliam yaptı. Böylece onunda ne denli tehlikeli ve psikopat bir karakter olduğunu görmüş olduk. Theon ve Yara'nın donanmasını yok etti gördüğümüz kadarıyla, buda Dany'e karşı ilk darbe geldi demek. Bakalım bundan sonra olaylar nasıl şekillenecek.
Cercei akıllıca hamleler yapıyor, Euron ile anlaştı ve Dany'nin donanmasını yok etti, Tarlyler ile de anlaşmaya yakın gibi. Yani Cercei'i hafife almamak lazım.