Bölümün ilk kısmında Tyrion zekasını konuşturdu. Dany ile ve diğer ailelerle Westeros planları yapıldı. Hepsi yamyam gibi saldılarım keselim biçelim Kings Landing'i dedi. Tyrion ise zeki bir planla hepsini ikna etti. Yapılan plan Casterly Rock üzerine zaten. Orayı fethetme gerçekleşecek gibi ama son sahneden sonra işler biraz değişecek gibi ona da geleceğim birazdan.
Melisandre'nin gelmesi Jon'dan bahsetmesi falan o kısım iyiydi. Dizide karakterler azaldığından dolayı hepsi birbirleriyle etkileşime giriyor artık bu da hoşumuza gidiyor yani. Jon'a Tyrion tarafından yazılan mektup ve içeriği Dany ile farklıydı. Dany hemen havalara girdi yok gelsin diz çöksün falan. Tyrion zeki adam öyle bir içerikte mektup yollamayacağı kesindi yani.
Dany Jon karşılaşması yakındır hatta önümüzdeki bölüm bile olabilir yani. Jon'un yol macerasını göstermezler direk zaman atlanır görüşme yapılır bence. Görüşmeyi ve sonuçlarını ise merakla bekliyorum.
Sam kısmı biraz sahne doldurmalık gibiydi. Sam'in asıl amacına yönelik bir sahne yoktu. Biraz geçmişe vefa gösterip Mormont soy adını duyunca soyun kurumaması için Jorah'a yardım etmeye karar verdi. O sahne biraz acı vericiydi. Adamın kabuklarını soyması falan baya can yakıcı gözüktü. Hastalıktan kurtulsa bile Jorah'ın hikayesi ne olacak bilemedim. Dany'nin yanına gidecektir kuşkusuz ama affedilir mi bilinmez.
Keza Missandei Grey Worm sahnesi ise tamamıyla dizinin popüler kültüre armağanı olmuş. 6 dakika sürdü bu sahne. Tamam karakterler benimsenmiş karakterler aralarında geçmişte de bir şeyler oldu ama bu olay gereksiz yani. Nathalie Emmanuel popüler olduğu için oyuncunun popülaritesi düşmesin diye görsel şov yaptılar. Ama 7 bölümlük bir sezonda bir bölümün 6 dakikasını alması ana hikayeye bir katkı vermez abi. Demek ki dizi planlamasında hala bu tarz sahnelere yer ayırabiliyor ve anlatacak hikayesini 13 bölüme sığdırabilecek kadar zamanı var, ben bunu anladım bu sahneden. Ha Nathalie ablamız formundan bir şey kaybetmemiş bunu da belirteyim yani.
Arya'nın hikayesi bir anda değişti. Cercei'yi öldürmeye gidiyorum dedi ama Kuzey'deki hiç bir şeyden haberi yoktu tabi garibimin. Eski bir dostla karşılaşıp Jon'un yaşadığını öğrendikten sonra yüzündeki değişim ve giren müzik duygulandırdı. Ben de Arya gibi mutlu oldum o sahnede. Winterfell'e gidince ise çok daha duygusal anlar bizleri bekliyor olacak. Kurt sahnesi ise yine zaman doldurma gibi oldu sanki. Kendi kurtu gelse bir anlamı olurdu ama ileriki bölümlerden birinde olacak gibi heralde o karşılaşma.
Jon Kuzey'i Sansa'ya emanet edip gitti. Baelish'le olan sahnesi iyiydi. Verdiği tepki de öyle. Sansa'ya güvenemiyorum açıkçası orada yanlış bir şeyler olabilir Jon'un yokluğunda. Littlefinger'ın da yüzündeki gülümsemeden bir şeyler çıkacak gibi. Bu adamın sevgisine de inanamıyor insan yüzü o güveni vermiyor resmen.
Son sahne ise yukarıda da dediğim gibi dizinin artık hareketleneceğinin göstergesiydi. Beklenmedik bir saldırı gerçekleşti. Klasik boş bir sahne sanıyordum Elania Sand'la Yara takılır muhabbetler olur sahne geçer diyordum. Euron geldi kıyım yaptı resmen. Fazla prodüksiyon ayırmak istememişler ki sahneyi gece yapmışlar ve diğer gemileri fazla göstermeden 5 10 gemi yakıp orayı geçiştirmişler. Ama Euron yüksek ihtimal Theon ve Yara'nın donanmasını yakıp geçti orada. Gemi üstündeki savaş sahnesi kan ve kıyımlar güzeldi. Greyjoy'ların nasıl sayko olduğunu görmemiz açısından iyi çekilmiş. Bazı detaylarla bunları iyi gösterdiler. Adamın kuleğını kesmesi dişlerini koparması falan. Euron da baltasıyla sağlam manyaklıklar yaptı hoşuma gitti. 2 Sand kızını harcadı Euron baya güçlü gösterdiler burada. Dorne'lulara ise dizi zaten gereken önemi vermemişti burda da saygınlıkları düştü iyice. Euron Cercei'ye hediye olarak Elania'yı getirecek ve Dorne'un Cercei'den taraf olmasını sağlayacak sanırım. Yani teorilerdeki borozan muhabbeti pek ihtimal dahilinde değil gibi.
Bu arada fragmanı izledim tahmin ettiğim gibi bir dahaki bölüm Dany Jon karşılaşması olacak dizi artık yolculuklara pek zaman ayırmayacaktır olması gerektiği gibi. Ayrıca Castelry Rock kapışmasını ve sonucunu da merakla bekliyorum. Gel Pazartesi gel...