Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

S05e06

Ortalara kadar mükemmele yaklaştı ama ondan sonra durgunlaştı. Bölümün başındaki önceki bölümlere ait hatırlatmalar iyiydi.

Kralın Şehrine kış henüz gelmedi ama Şeriat İs Coming! Şu din adı altında yapılan paralel yapılanma iyice sıkmaya ve sinir bozmaya başladı. Kral Jeffrey i özlettiler resmen ulan! :D

Tommen denilen kral bozması ne işe yarar? Şimdi Jeffrey olacaktı da o dincilerin alayını kesip biçecekti ah ah...

Tek çare Stannis. Ramsey denilen mikroptan da gına geldi!

Ve tabi ki Daanerys Targaryen in görülmediği her bölüm gibi bu bölüm de güzel geçti. :) Yine de geçtiğimiz sezonların çok gerisinde.

7.9/10

5x7 yi izledim bir şey olmadan 5.sezon da bitecek gibi böyle 50 sezon sürer dizi :))
cersei ile margery-olenna arasındaki savaşı izlemeye devam ettik margery mapus damlarına düştü baelishin oyunuyla cersei de ona katıldı zindana atıldı artık tommen totoş totoş oturur tahtta

sonunda tyrionla khaleesi buluştu buradan ümitliyim bir şeyler çıkabilir:) khaleesi evlenecekse tyrionla evlensin:F

arya yoktu bu bölüm iyi oldu hikayesi fok balıklarına sarıyordu çünkü

theon iyice tırsmış ramseyden sansa kurutlmak için işareti koymasını istedi gidip ramseye verdi işareti :) kadının dersini yüzmeleri kötü olmuş

sam kara kalede yanlız kaldı top gibi oyniyiler çocukla:) kızla bebek gidecek gibi

kızıl kadın stannisten kızını kurban etmesini istedi kazanabilmesi için bakalım reyiz napacak

point: 7.5

s05e07

Bence sezonun en iyi bölümüydü. Elbet önceki sezonların yine gerisinde ama sezon geneline baktığımızda bir hareketlenme var, bir zahmet de olsun artık, sezon finaline 3 bölüm kalmış.

Demek Yahudilik GOT evreninde de var imiş, bence bu 7 yıldızlı bilmem neler Yahudilikten uyarlanmış gibi. Ama onlar 7 Tanrı'ya inanıyordu galiba, arada ince farklılıklar var.

Lannister ler ABD yi temsil ettiğine göre önce Yahudilik ile ABD ne alaka diyordum? Ama sonra anladım. Tabi, şuanda da günümüz ABD sini kim yönetiyor arka planda? ..

Normalde Cercei ye olanlara sevinmem gerek ama bu dinci tarikattan daha da nefret ediyorum, resmen ülkeyi ele geçirip şeriatı yayacaklar. Hepsinin kellesinin alındığı gün içim rahatlayacak

Üşüyoruz kral Joffrey!

Yıllardır beklenen karşılaşmalardan birini gördük, zaten geçen yaz çok kötü bir Spoiler yediğim için Khallessi ile Tyron un fotoğrafını görmüştüm ama olsun yapacak bir şey yok.

Sırada Jon Snow ile Khallessi, Cercei ile Khallessi, Stannis ile Khallessi gibi karakterlerin birbirlerini görmeleri kaldı. Heralde 20.sezona doğru hepsini bir arada görebiliriz böyle giderse

Bu arada Sansa giderek güzelleşmeye başlıyor. Ayrıca Martell Hanesinin kızları da hiç beklenmedik anda öne çıktı. Acaba amacı neydi? :D

8.4,5/10

S05B07
Benimde hiç bişey yazasım yok.2 önemli sahne vardı onlarda son dakikalardı.

Cersei ve Tyrion'ın sahneleri

7/10

5x7

Çoğu kişi bölümün epey kısır geçtiğini yazmış ama bence taşların yerine oturduğu bir bölüm oldu 8. bölüm efsane olacak. :)

Cersei dini siyasete karıştırmanın sonunu gördü. Kendim ettim kendim buldum. Bundan sonra olacaklar: Baelish Lady Olanna ile işbirliği yapacak. Sarışın oğlan tanıklıktan çekilecek. Lancel Kral'ı Cersei'nin emriyle öldürdüğünü itiraf edecek. Ayrıca ilişkilerini de açık edecek. Cersei sokakta utanç yürüyüşü yaparken içimizin yağları eriyecek. :)

Lady Olenna Tyrell, kadının gözünün içine baka baka Cersei'ye kaşar dedi. :)

Alçak şişko Sam yeminini bozdu, çılgın Gilly'i götürdü. Ayrıca, Gilly'nin bebeği zatürre olacak çıplak çıplak dolaştırıyor çocuğu, biri bu mal kıza çocuğunu giydirmesi gerektiğini söylesin. :)

Yükleyin yükleyin 7 krallığın tüm derdini tasasını Sansa'ya yükleyin. Umarım Ramsay'in derisinin yüzülüşünü de keyifle izleriz. :)

Pılını pırtını topla Endülüs'e gidiyoruz hacı, Dorne'lu kadın bulacaz. :) @destere

Bu arada Tyrion Daenerys ile buluştu neler olacak acaba? önümüzdeki bölümde ikisine bol bol yer verilir sanırım. :)
9/10

5x7

Sezon beklenenin altında geçiyor özellikle son 2 bölümdür bu bölüm sonlara doğru biraz toparlasa da genel olarak bakınca durgundu.

Tyrion ve Targaryen bir araya geldi sonunda bakalım neler olacak en heyecan verici yer orasıydı.

Cersei etme bulma dünyası sonuçta kendi kaşındı ve attılar onu da içeri şimdi ona bi şey olmaz da diyemiyorum Ned, Robb Stark, Joffrey'den sonra. :D

Sam'in manitası Gilly yine paçayı yırttı bizim kurt sayesinde.

Bronn'un da sesi güzelmiş ama az daha gümbürtüye gidiyordu zehir nedeniyle son anda yırttı o da paçayı. :D

8/10

tyrion reyiz çok emin konnuşmuş başına bir şey gelmese bari .ss @yatutarsa @mrt-06 @Bully @cevaa @sokak sanati @Tolstoyevski @BesaleT
Şarkıların hepsi güzel olmuş Tyrion'un bile. :D

Son düzenleme:
Malum sahnedeki kız 1996 lı imiş
o_o.gif

FB_IMG_1432637931362.jpg

İzledim bölümü. Bazı sahneler 10'luktu bazı sahneler 7'lik. Ama 10'luk sahneler 12-13'e kadar çıktığı için bölüm çok güzel oldu bence.:D

Sonunda Lennister ile Khaleesi kavuştu. Aslında çok ayılıp bayılmıyorum o karakterlere ama yinede önemli karakterler olduğu için çok heyecanlandım.:D

Baelish fena tuzak kurdu Cercie'ye bu arada.:F Babaanne ile iyi attılar zindana.:A Ama hem Margarie'nin hem Cercie'nin kaybetmesi kötü oldu.:( Bu İnançın bi tarafı iyi kalktı bakalım kim indirecek. Tommen'da nasıl kralsa.😡 Beterin beteri resmen. İnança bir komplo kurup onu baştan almalılar. Margarie ile Cercie konuşması da güzeldi.

Sansa ile Ramsey'ın sahnesi iğrençti.:( Kadını yüzmüş yaa inanamıyorum.:( Ama Sansa iyi laf koydu.:F Ramsey'e Tommen'da bir piç dedi büyük kahkaha attım.:F

Stannis ile kızıl kadının sahneside iyiydi. Çok enteresan bir teklif geldi Stannis'e. Kabul etsinde Sansa'yı kurtarsın.

Dorne prenseslerinin Bizim Jemie'nin yoldaşına kurduğu tuzak harikaydı.:F İyi yola getirdi.

Gilly iyi yırttı yine. Sam ile sevişmeside iğrençti.:(

8.8/10

5x7

Nihayet ben de izleyebildim dün gece. :)

İlginç bir bölümdü çünkü şöyle ki bazı kısımlar tavan yaptı 10 puana doğru yürüdü bazı kısımlar ise derin sıkıntılara soktu sıkıcılığıyla. :) Yine de sonuç olarak 8 ile 9 arasında kalarak 9- diyeceğim. :)

Cersei'nin sahneleri çok uzundu ve sıkıntıdan patlattı. Bölümün yarısı neredeyse onun sıkıcı diyaloglarıyla geçti ama meğer bağlanacağı iyi bir yer varmış. Üşümüyoruz Cersei beter ol. Yobazlık da işe yarayabiliyormuş. :D

Ve beklenen buluşma nihayet gerçekleşti. Çok iyiydi o sahne. En sevdiğim karakterlerden ikisi nihayet karşı karşıya. Gelecek haftaki bölümde neler olacağını merakla bekliyorum. :)

Dorne'lu kadının sahnesi enteresandı. Dünyanın en güzel kadını olduğuna ikna etti bir şekilde. :D

Sam'li kısımları pek sevmiyorum. Jon Snow reyis ile ilgili de bir şey olmadı.

Sansa'nın sahneleri yine üzücüydü. Yalnız Jon Snow'un lord kumandan olduğunu öğrenmesine sevindim. Ne olur gülsün artık Starkların yüzü. :(

Son olarak Stannis'ten bahsedelim. Kızını feda etmesi kötü olur ya, kızıl kadına uymamalı bu kez ama kesin uyacak. :(

9- /10

5x7

Sonlara doğru bölümler güzelleşmeye başladı.

Dorne'lu kadından başlayayım :D Adama olanın aynısı banada oldu :D İlk başta bumu güzel filan diyordum ki malum şeyi görünce durup bi düşündüm, sonra kabul ettim :D

Sam'da o haliyle götürdü kızı :D

Cersei rahiple konuşurken lafın nereye geldiğini anladığı anda kaçmaya çalışması çok iyiydi be, yaptıklarının cezasını çekme vakti geldi :D

Nihayet Khaalesi ve Tyrion reyiz buluştu, gelecek bölümlerde ikilinin sahnelerini merakla bekliyorum :D Ayrıca Khaales'den bu sezonda acayip soğudum, Tyrion reyizle filan evlenirse ancak sevebilirim yine :D
9/10

Güzel güzel diyoruzda şuana kadar beklenilenin yarısı bile yok artık katıldığım bir yorum var: 1 senedir bunun için mi bekledik?

Resmi anlamaya çalışmayın izlememişler spoiler yersiniz.

11377394_1109422072405551_826995455534774836_n.png

Winter finally came :)

5x8

Sonunda White Walker tehlikesinin, "Winter is coming" sözünün ne anlama geldigini anlamis olduk. Sezon basindan beri yavas giden dizide böyle bir bölüm yayinlayarak tüm elestirileri sessiz birakti :)

5x8

Holy..

Artık Winter is coming diyemeyeceğimize üzülüyorum. Her oyun başlangıcında yazdığım bir kelimeydi. :(

Jon reyizin klıcı neden parçalanmadı? Adam neden şok oldu? Daha fazlası için sezon finalini bekleyin demişler tarzı bir mesaj vardı. :D

Tyrion sonunda hakettiği yere kavuştu, Starklar ile birlik olurlar umarım bi 2sini seviyorum zaten. Jon reyizi başa koymaları koşuluyla. :D

Cercei tek başına ailesini parçalamaya başladı, babası kötü felandı ama severdik. :D Oğlu ise ondan beter saldırı emri verse herhangi bir zarar mümkün değil, 2 tane kıcı kırık heriften korkuyor olamaz.

Şöyle bir durum var Stannis nasıl kazanamyı düşünüyor? Bu sezon finalinde o vardır diye düşünmüştüm bir anda ölülüleri devreye soktular felan stannis ölücek mi acaba?

Bizim ölüler ilk girdiğinde bu ne çöplük dedim felan arkadan atlılar gözünce bu neyin Cool'luğu demeye başladım. :D Bayağı tarzlardı. Jon reyiz'in o elamanı destiği sahne bölümün en iyi sahnesi olarak akıllarda kalacaktır.

Keşke bi bölüm önceden olsalardı şimdi 7 bölüm yattılar. Son 2 bölüm çok üst düzey bölüm koyup bizi amele gibi 1 sene bekleticekler. :D

5x8

Game Of Thrones tam anlamıyla ne zaman başlayacak diyorduk bu bölüm her şeyi unutturdu resmen. :D

Bölümü yorumlamaya pek gerek yok şahaneydi Jon reyiz yine müthişti. :D

9.7/10

5x8
Efsane bölümdü la. Ne desem az kalır valla müthişti. GoT tarihine geçecek bir bölümdü :D
Kış geldi beyler kesin bilgi :Z
Ak gezenlerin sesinin duyulduğu sahneden itibaren heyecan tavan yaptı.
Jon Snow'un dövüştüğü sahne de çok iyiydi.
Çocuklarını tekneye bindiren ablaya üzüldüm. Yani ne kadar çocuk da olsa ak gezen sonuçta onlar. :( En çok onu kaybettiğimize üzüldüm.
açaydım kollarımı.png
10/10

5x8 i izledim :) ilk 3 sezon 9*.bölümleri bomba yaparlardı son 2 sezondur 8.bölüm bomba oluyor umarım tek bölümlük olmaz bu sefer de kalan 2 bölümde bu ayarda ya da yakın olur:)

ak gezen panpalarım sonunda geldiler sayıları da bir hayli arttı yabanileri yiyince bakalım nasıl başa çıkacaklar bunlarla :D
jon snow valyrian kılıcıyla öldürdü akgezeni bakalım savaştaki rolü ne olacak denildiği gibi ejderhalardan biri ona gelecek mi :D

tyrionla khaleesi işbirliğine gitti:) khaleesi son zamanlarda saçmalamıştı tyrion toparlar onu jorahın kovulması iyi olmadı ama madam hala khaleesinin gözünme girme derdinde ne friendzonemuş ne sadakatmiş arkadaş

cersei kendi etti kendi buldu çıkamıyor zindandan jamie de yok oğlu da totoş totoş bir şey yaPMIYOR bakalım nasıl kurtulacak bence baelish bir oyun çevirir kurtarır :) cersei nin yürüyüşünü merakla bekliyoz hala:A

aryanın hişkayesini başka yöne çevirsinler artık ilgi çekici değil hiç atlayasım geliyor

sansa da kardeşlerinin yaşadığını öğrendi bakalım neler yapacak kurtulmak için

5x8

Vahşet - ül Dehşet - i muntazam! Şüphesiz Got tarihinin en iyi bölümlerinden biri, hatta hiç abartmıyorum en iyi ilk 3 bölüme girer bu bölüm. Ama bundan da iyi bölümler olacağı kesin

ilk defa Akgezenler le bu kadar yakın bir çatışma oldu, ki bu savaş provasının provası gibi bir şey, gerçek savaş çıktığında kesin tarihe geçecek bir bölüm olur

en çok da devin ölmediğine yani onlara katılmadığına sevindim

anladığım kadarıyla insanlar akgezenler tarafından ölünce hemen akgezen olmuyor, ilk başta zombi gibi akılsız bir varlığa dönüşüp sonradan akgezenler tarafından akgezenlere dönüşüyorlar. Yani tek bir akgezen Jon Snow u bu kadar zorlamışsa, yüz binlerce akgezen ordusu dünyayı ele geçirir?

Bu bölümden sonra büyük finalde demir tahta ak gezenlerin kralının oturacağını ve bütün dünyanın akgezenlere dönüşeceğini düşünmeye başladım

Ygritte yi andıran yabani kızın sanırım çocuklarını öldürmemek için onlara teslim olduğu an oldukça dramatik idi

Cercei resmen kendi kazdığı kuyuya düştü. Bir deyim ancak bu kadar cuk oturabilirdi

ne Targaryen ne Lannister ne Stark ne de Baretheon... Akgezenler gümbür gümbür geliyor!

Bu sezon son iki bölüm bu bölümden daha iyi olur mu bence olmaz. Tam sezon finallik bir bölümdü.

Edit : Son 15 dakikada müzikler daha etkileyici olabilirdi

10/10

Son düzenleme:
5x8

Vahşet - ül Dehşet - i muntazam! Şüphesiz Got tarihinin en iyi bölümlerinden biri, hatta hiç abartmıyorum en iyi ilk 3 bölüme girer bu bölüm. Ama bundan da iyi bölümler olacağı kesin

ilk defa Akgezenler le bu kadar yakın bir çatışma oldu, ki bu savaş provasının provası gibi bir şey, gerçek savaş çıktığında kesin tarihe geçecek bir bölüm olur

en çok da devin ölmediğine yani onlara katılmadığına sevindim

anladığım kadarıyla insanlar akgezenler tarafından ölünce hemen akgezen olmuyor, ilk başta zombi gibi akılsız bir varlığa dönüşüp sonradan akgezenler tarafından akgezenlere dönüşüyorlar. Yani tek bir akgezen Jon Snow u bu kadar zorlamışsa, yüz binlerce akgezen ordusu dünyayı ele geçirir?

Bu bölümden sonra büyük finalde demir tahta ak gezenlerin kralının oturacağını ve bütün dünyanın akgezenlere dönüşeceğini düşünmeye başladım

Ygritte yi andıran yabani kızın sanırım çocuklarını öldürmemek için onlara teslim olduğu an oldukça dramatik idi

Cercei resmen kendi kazdığı kuyuya düştü. Bir deyim ancak bu kadar cuk oturabilirdi

ne Targaryen ne Lannister ne Stark ne de Baretheon... Akgezenler gümbür gümbür geliyor!

Bu sezon son iki bölüm bu bölümden daha iyi olur mu bence olmaz. Tam sezon finallik bir bölümdü.

10.5/10
büyük finali görebilecek miyiz sence:D