Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

5x4

Güzel bölümdü her zamanki gibi. :)

Son sahne baya iyiydi. Daenerys'in akıl hocası öldü sanırım. Ben Lekesizler'in lideri de ölecek herhalde diye düşünüyordum ama o kurtuldu.

War is coming. :D Stannis'le Bolton'ın savaşını merakla bekliyorum. İnşallah bir sürpriz olmaz da Stannis savaşı kazanıp Winterfell'ı alır.

Melisandre'nin Jon Snow'a yaklaşacağı belliydi. Jon Snow da bekleneni yaptı. Sahnenin sonunda Melisandre'nin "You know nothing John Snow" deyişi güldürdü. :D

Jamie ve Bronn'un sahneleri de iyiydi.

Puanım: 9/10

5x4. Bölüm

çok güzeldi

çipoğlan snow un aklına şaşarız kucağına düşen kısmeti elinin tersiyle itti ya beyince eksiklik var yada vatandaşın malzemeden çalmışlar:)

özellikle tyrion lu , jamie li kısımlar muhteşemdi , dorne lu kızlarda dikkate değerdi :)
arya ve yarmagül brienne yoktu onların yokluğuda hissediliyor ben yarmagülede fena alıştım kadını görmesem işim ters gider :)

cercie ile margaery arasında kalan ergen tommen zor durumda
cercie düşmanlarını temizlemek için dinin gücünü kullanmaya başladı her iktidar az çok dini zaten kullanırda cercie bayağı bir ipin ucunu yüce rahip e bıraktı gibi ? loras ı tıktılar tommen cücüğü iktidarını nasıl kullanacağından bir haber kadınların parmağında kuklaya dönmüş üzüldüm velede :)
jamie ile bronn un atlılarla mücadelesi güzeldi özellikle bronn bir atın bacaklarını kesip düşen adamı jamie ile başbaşa bırakırken '' o yeterince yavaşlamıştır '' diyordu , yalnız jamie onu bile zor halletti :)
dorne un kızlarıda güzelmiş oberyn in karısı hırslı, kızı sempatik kızın dişi amazon arkadaşları sıcakkanlı falandı yani beğendim :) özellikle kuma gömülen adama direk soktukları sahne güzeldi :)
jorah la tyrion un sahneleri harikaydı tyrion zeka küpü jorah ın neden kendisini khaleesi ye götürmek istediğini anlamış adam, yalnız bu sohbet jorah ın hoşuna gitmedi pek :)
stannis in boltonları temizlemesini istiyorum bende..
arkadaşlar yorumlarında stannis i bu sezon daha kendilerine yakın bulmuşlar, bunun nedeni aslında seyircilerin kuzeye yani stark lara olan sempatisinden kaynaklı? stannis i destekliyoruz neden stanis in kaşı gözü için değil, çipoğlan snowdan hayır yok, starkların öcünü alamayacak bu gidişle alsa alsa stannis alır diyerekten bu sezon bende stanis i destekliyorum umarım başarılı olur ?
baelish sansayı terkedip cercie nin çağrısına ayak uydurmayı düşünüyor ama cercie nin pekde bealish i hoş karşılayacağını sanmıyorum zaten adamın ticarethanelerine (genelev) baskın düzenlemeye başlamışlardı, baelish uyanık biri bu sefer bu durumdan nasıl sıyrılacak göreceğiz ?
son sahnede lord barristan şov vardı, adam tek başına o yaşlı haliyle 10 kişiyi doğradı, solucanı kurtardı ama sonunda kendiside öldürüldü

Son düzenleme:
S05B04

G.o.T'a göre ortalama bi bölümdü.
Gelin kaynana savaşları devam ediyor.Olan yavrucağa oluyor.Gülerek acıdım Tamer mi Tomer mi ne haltsa

Jamie'nin savaş sırasında protezi kalkan görevi işlevindeydi:X ha kılıçla savaştın ha kılıç kalkanla.Adam donanımlı tabi kendini geliştirmeleri.Dediği gibi şanstı.

Jon az daha ateşli kadın ile işi pişirecekti.Kadın starklarla yatmayı seviyor:X Stannis'e de üzülüyorum yada kızına bilemedim.

Sansa ile Kuşçu mu diyim Serçe mi diyim bilemedim ama öptü kızı yaa[emoji34]

Obreyn'nin karısı ve kızlarına bittim :X umarım konusu iyi işlenir ve güzel bi seyir olur bizim acımızdan.

Deanerys'in abisi güzel şarkı söylermiş.İlk bölümlerdeki hali flashback gibi beynimde belirdi.[emoji23] [emoji23]
Cüce ejderhaların anasına gidiyormuş.Geçen hafta da tahmin etmiştik. Cücemizin yaptıgı en iyi şey ne?Taktik başka napacak ki? Cüce verecek taktiği Ejderhaları da anası yönetecek birlikte ........ Deanerys ve Tyrion el ele hep beraber finale [emoji122] [emoji122]

Unutmadan Arya yooodu bu bölüm:( İğnesini bulamazlar inş.

8/10

Son düzenleme:
5x4

Uhuu ne bölümdü la öyle son anlarda bildiğin nefesim kesildi. :)

Yine sevdiğimiz karakterler bir bir ölüyor. Bi bitmediniz be arkadaş. :(

Harpiyan'ın oğulları nerden çıktı ya! Lekesizleri dar yere çektiler mizrak dar alanda etkisizdir bu şekilde güçlerini düşürdüler ince bi strateji yapmışlar.

Saldır kızım sende ejderhalarınla.. bırak bu hanımefendi ayaklarını. :)

Stannis'in kızıyla yaptığı konuşma çok iyiydi adama helal olsun duygulandım.

Baelish'in Sansa'yı öpmesi, Obreyn'in karısı ve kızları, Tyrion'lu sahneler ile Jmie ve Bron'un atlılarla mücadelesi çok güzel sahnelerdi. :)
9/10

S05B04

G.o.T'a göre ortalama bi bölümdü.
Gelin kaynana savaşları devam ediyor.Olan yavrucağa oluyor.Gülerek acıdım Tamer mi Tomer mi ne haltsa

Jamie'nin savaş sırasında protezi kalkan görevi işlevindeydi:X ha kılıçla savaştın ha kılıç kalkanla.Adam donanımlı tabi kendini geliştirmeleri.Dediği gibi şanstı.

Jon az daha ateşli kadın ile işi pişirecekti.Kadın starklarla yatmayı seviyor:X Stannis'e de üzülüyorum yada kızına bilemedim.

Sansa ile Kuşçu mu diyim Serçe mi diyim bilemedim ama öptü kızı yaa[emoji34]

Obreyn'nin karısı ve kızlarına bittim :X umarım konusu iyi işlenir ve güzel bi seyir olur bizim acımızdan.

Deanerys'in abisi güzel şarkı söylermiş.İlk bölümlerdeki hali flashback gibi beynimde belirdi.[emoji23] [emoji23]
Cüce ejderhaların anasına gidiyormuş.Geçen hafta da tahmin etmiştik. Cücemizin yaptıgı en iyi şey ne?Taktik başka napacak ki? Cüce verecek taktiği Ejderhaları da anası yönetecek birlikte ........ Deanerys ve Tyrion el ele hep beraber finale [emoji122] [emoji122]

Unutmadan Arya yooodu bu bölüm:( İğnesini bulamazlar inş.

8/10
oberyn in ailesini seven bir ben değilmişim :))
tommen di o veledin ismi:) tommiks, tomkek bir sürü şey saymışsın bir türlü tommen e sıra gelmemiş :)

5x4

Uhuu ne bölümdü la öyle son anlarda bildiğin nefesim kesildi. :)

Yine sevdiğimiz karakterler bir bir ölüyor. Bi bitmediniz be arkadaş. :(

Harpiyan'ın oğulları nerden çıktı ya! Lekesizleri dar yere çektiler mizrak dar alanda etkisizdir bu şekilde güçlerini düşürdüler ince bi strateji yapmışlar.

Saldır kızım sende ejderhalarınla.. bırak bu hanımefendi ayaklarını. :)

Stannis'in kızıyla yaptığı konuşma çok iyiydi adama helal olsun duygulandım.

Baelish'in Sansa'yı öpmesi, Obreyn'in karısı ve kızları, Tyrion'lu sahneler ile Jmie ve Bron'un atlılarla mücadelesi çok güzel sahnelerdi. :)
9/10
çipoğlan snow la kızıl kadının mercimeği fırına vermeye çalıştıkları sahnede çipoğlanın dürüstlükten veya beyinsizlikten fırını elinin tersiyle ittiği sahneyi ya izlemedin yada bahsetmeyi unuttun oysa bölümün görüntü kalitesine direk etki eden güzel bir sahneydi :)

oberyn in ailesini seven bir ben değilmişim :))
tommen di o veledin ismi:) tommiks, tomkek bir sürü şey saymışsın bir türlü tommen e sıra gelmemiş :)

çipoğlan snow la kızıl kadının mercimeği fırına vermeye çalıştıkları sahnede çipoğlanın dürüstlükten veya beyinsizlikten fırını elinin tersiyle ittiği sahneyi ya izlemedin yada bahsetmeyi unuttun oysa bölümün görüntü kalitesine direk etki eden güzel bir sahneydi :)
Ygritte bitti Melisandre başladı. Jon Snow'da tam "beni çok kırdılar, o yüzden artık kadınlara güvenemiyorum Melis. Lütfen sen de beni üzme olur mu? :)" tipi var.

Ygritte bitti Melisandre başladı. Jon Snow'da tam "beni çok kırdılar, o yüzden artık kadınlara güvenemiyorum Melis. Lütfen sen de beni üzme olur mu? :)" tipi var.
o kadar temkinli yaklaş yaklaş sonunda temkinden dolayı gelen şansları bir bir harcamış olursun :)) kızıl kadın o halde kimin kucağına gitse o kabul eder tekrar dönüpte çipoğlana gelecek değil şansı tepti bir kere :))

5x4
Şükür bilgisayardaki sorunları aşıp dizilere geri dönebildim :d
Bir gün geç kalmanın bedeli ağır oldu. Bir arkadaş sağolsun spoiler verdiğinden bölümü sırf izlemiş olmak için izledim :T:
Stannis adam gibi adam. Kızına karşı tutumu takdir edilesi.
Şarkı söyleyen adam Çılgın Kral mı 😱 Bir de öldürmeyi sevmiyormuş bak bak :D
Jon Snow neredeyse testosteron hormonuna kurban gidiyordu :F Jorah tam bir mal.
8/10

5x4

Güzel bir bölümdü.

Jon Snow adamsın lan öyle bir kadına karşı koymak çok zordur ama Snow reyiz başardı helal olsun :D Hiçbirşey bilmiyorsun Jon Snow kısmı güldürdü :D

Tyrion reyizde Khaalesi'ye doğru gidiyor, sezon sonuna kadar anca gidecek heralde :D

Stannis'in kızıyla konuştuğu sahne güzeldi.

En sonda ki dövüş sahneleride iyiydi.
8/10

S05B05

Kimse izlemedi mi? Yoksa sıkıldınız mı?

Daenerys ve ejderha sahneleei yine muhteşedi, Tyrion sahnesi de heycanlandırdı.Gri hastaliğini ben kızın yüzündeki izden ibaret sanıyordum ama öyle değilmiş.Taş adam diyorlar.Tyrion'un gördüğü ejderha kaçak ejderhaydı?

Sönük bi bölümdü benim için.

5x5

Pek bi olay olmadı ama yer yer heyecan vardı. :)

Arkadaş o gri kabuk nasıl bir virüstür dokununca adamı taşa çeviriyor. Jorah'ın hastalığa yakalanıyor olması çok kötü inşallah iyileşir...

Sansa partner seçmede bir numara. Ramsey Bolton yeni Joffrey. Sinir oluyorum ben şahsen, ayrıca vampir filmlerinde oynayabilecek bi yüz tipi var.

Sevdiğini söylemek bu kadar güzel işlenir. Gri solucan Utandım, ölümden korkmadım seni bir daha göremeyeceğim için korktum. vay be.

Tyrion boğulurken ben boğuluyormuş gibi oldum yaa.

8.5/10

5x5

Kaderde gece yarısı Game of Thrones izleyip sabah sabah yorumunu yazması da varmış. :)

Uzun bir aradan sonra kavuştuk diziye ama çok durgun bir bölümdü. Sezonun en durgunuydu herhalde. Bilmiyorum belki biraz uykulu olduğumdandır ama dizinin ortalamasına göre düşük buldum. :)

Tyrion'ın ejderhanın geçişine tanıklık olduğu kısım harikaydı. Taş adam olayı da ilginçti. Jorah'ın yakalanması kötü oldu. :(

Açıkçası bahsetmeye değer başka bir şey gelmiyor aklıma. Hepsinin sahneleri çok durağandı ve sanki normalden uzundu. Özellikle Sansa ve Boltonlar ile ilgili kısım çok uzun sürdü. Az daha Lannister görmeden bölümü bitirecektik ama son anda Tyrion koştu yardıma. :):)

8/10

5x5

Son kısmı hariç durgun bir bölümdü.

Khaalesi'nin sahneleri pek ilgi çekici gelmiyor artık, onun yerine Arya'yı koysalar daha iyi olur.

Tyrion reyizin sahneleri yien bölümün en iyisiydi. Ejderhayı gördüğü sahne ve Taş adamlardan kaçışı süperdi :D
7.5/10

5x5
Dün gece Outlander'la birlikte izledim üşendim yorum yapmaya gece :X
Jorah ince hastalığa yakalandı. :( Ona üzüldüğümden değil de Tyrion'a bir şey olacak diye korkuyorum. Eskiler ve Yeniler Tyrion'ı korusun.ss
Sansa'nın Reek'le olan sahnesi güzeldi. Hak ettiği yeri bulmuş. :D
Khaleesi'nin ejderhaları beslediği sahne müthişti :bhr: Khaleesi Meereen'den bir adamla evlencekmiş öbür adam ne der bu duruma? :d
8/10

5x5

Önceki bölümlere göre bir durgunluk vardı ama iyiydi yine de.

Bölümün sonu gerçekten güzeldi. Jorah'ın hastalığa yakalanması üzücü gerçekten. :(

Daenerys'in bazı sahneleri iyiydi ama bazı sahnelerini de beğenmedim, sıkıcı geldi.

Jon Snow da yeni bir maceraya atılıyor. Zaten sürekli olarak bir yerde tıkılı kalacağını düşünmüyordum. Dizinin başından beri genel olarak yerinde durmayan, hareketli bir karakterdi çünkü. :D

Stannis ordusuyla yola koyuldu. Kuzey iyice hareketlenecek. :)

Puanım: 8.5/10

5S5B

Güzel bölümdü.

Starklar unutulmaz. Bence o Sansalı sahneler geçmişi hatırlatması falan efsaneydi. Çok duygulandım.:T

Sansa cidden partner seçmede felaket.:( Ama Ramsey Joffrey kadar ileri gitmez bence ki iyi şeylerde yapıyor. Stannis geliyor sonuçta.:D Snow ne yapıp eder alır kaleyi diyecektim ama saçma sapan bir yere gitti yine. Duvarın arkasında ne işin var senin be adam.:( Sansa orada ölecek.
Sansa iyi Reek'in karşılaşması da etkileyiciydi. Sonrasında Greyjon'un halleri üzdü ama Stark'ların intikamı yerde kalmadı. Ramsey'i bu yönden seviyorum.

Brienne'nin sahnesi de iyiydi. Eddard'ı sorması ve Starkların unutulmadoğını görmemiz şahaneydi. Çok duygulandım.:T

Son sahne çok iyiydi. Jorah Khaleesi'sine kavuşup ölecektir. O an Khaleesi bir şeyler yapıp yardım ederse eder yoksa ölür.
Tyrion'ın ejderhayı görmesi enteresandı. Zaten yeni sezon fotolarında Tyrion ile Ejderha fotoğrafları vardı. Şaşırtmadım çok kaçak ejderhayı görmesine.

Adalet direğimiz Khaleesi orada zenci soylu ile evlenmesi ilginç oldu.:F Daha iyi partner bulmalıydılar.ss Dragon'dan sonra yetmez ona.:F
O değilde o soylunun Valar Morgales Demesi ilginç değilmiydi. Arya yoktu bölümde ama aklıma getirdiler.:D

Neyse çok güzel bir bölümdü. 9.3/10

Son düzenleme: