Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

Süperdi, muhteşemdi harikaydı.:D

Son sahnede ben müthiş mutlu oldum.:Z Khaleesi'ye geçen sezon çok kıl olmuştum devamlı özgürlük şeyleri falan çok sıkıcı buluyordum ama bu sezon, özellikle 7. bölümde olan bulışmadan sonra müthiş bir sempatimi kazandı.:D Neyse spoiler'a geçelim.:A

Arya'nın Tyrell'lardan olan adam ile olan sahnesi ürkütücüydü. Subyancı pislik.Bir an Arya'yı alacaklar sandım.:T Ama olmadı.:Z

Jemie'de iyiydi. Catelyn Stark ile olan sözleşme serüveninden sonra gitgide sempatimi kazanan Jemie iyice sevdirdi kendini.:X Myrcella'yı kurtardı Dorne'dan. Prensin Krallığa gelmeside güzel oldu. İyi bölümler olacak ileride.

Stannis benim içinde artık ölü bir kral. Kızıl kadını severdim ve hala seviyorum ama Stannis'i bunu o masum kıza yapmayacaktı.😡
Balton'lar ve Ramsey bunun imanı gevretir umarım. Ama bu seferde Sansa yaşa basmış olacak:T Off midemde deli duygular.ss

Jon Snow'da bu sezon sempatimi kazandı. Bu bölümde de çok reis davrandı.

Veeee efsane olabilecek muhteşem Düello sahneleri ve isyan...
Öncelikle Düellolar şahaneydi. Çok iyi hazırlanılmış bir arena vardı. Bayıldım. Khaleesi'nin boynundaki ejderhalı broş gibişey çok cool duruyordu. Khaleesi'ye hayran bıraktırdı.
Sonrasında Jorah reis harikaydı. İsyanda Khalessi'yi mızrak ile başlayan koruma sürüveni şahaneydi. En son pusuya düştüklerinde dedim bunları ancak Kayıp Dragon kurtarır vee öyle oldu. Ejderha Annesini kordudu.:bhr: Sonra Annede mızlarklardan Ejderhayı korudu ve duygu seli.:bhr::F Karnıma ağrılar girdi mutluluktan. :Z

Bu şahane bölüme 10/10:X

5x9

Gözünü kapattığı an tahmin edebilmiştim böyle bişiyin olacağını. :D Gözler yaşlı sayın seyirciler. :D

Stanis gg. Küfür bile edebilirim, bitmiştir benim gözümde. Kesinlikle en başından beri yapmaz diyordum.

Umalım ki Snow destek getirmez ölür gerizekalı orada. Yabanilerde sevmiyo zaten stanisi. Sonra snow tek başına kovasın krallığı. Vurde vuralım reyiz.

Tagaryan kızı bu adamın değerini bilemedi işte daha kaç kere kurtarsın hayatını adam. Zaten son günlerini yaşıyo. :(

5x9

Güzel bölümdü yine.

Maalesef istenmeyen olaylar oldu. Tahtın gerçek varisi olarak gördüğüm ve neredeyse dizinin başından beri desteklediğim Stannis bu bölümle beraber benim için de bitti. Dizide geçen bölüme kadar ölümüne en çok üzülebileceğim karakterdi. Ben son ana kadar bir şekilde olaya müdahale eder dedim ama olmadı. Maalesef şaşırttı. :(

Puanım: 9/10

5x9

Never piss off the Mother of Dragons.

9. Bölümlere yakisir bir bölümdü. Tamam belki önemli kimse ölmedi katliam yapilmadi ama yinede GoT geleneklerinde 9. Bölümlere yakisir bir Bölümdü.

Bu arada Doran Martell, Ned Stark kadar Babacan fakat Taht oyunlarinin sinsiliklerini bilen biri diye tanitan insanlar olmustu. Kardesinin ölümünün üzerine bu kadar sakin kalip böyle hamleler yapmasi sasirtici ve kuskuya yol acacak hamleler bence. Doran Martell bana kalirsa birseyler bekliyor ve önümüzdeki sezonlarda dahada aktif rol almaya baslayacaklar diye düsünüyorum. Merakla bekledigim konulardan biridir bu.

Stannise diyecek söz bulamiyorum, icim acidi o sahnede kizin cigliklarini duyunca. Antik cagdaki insanlar gibi "Tanriya kurban" verdiler kizi.

Bu sezon cidden cok az ölüm yasandi fazla karakterler ölmedi, hepsini sezon finaline mi sakladilar acaba?

Bakalim sezon finalinde neler olacak. Bran Stark bu sezon hic gösterilmeyecegini önceden duymustum gelecek sezon onunda sahneleri izleyecegiz, fakat Three-Eyed Ravene gitme hikayesi pek heyecanli degildi sahsen.

5x9

Başları durgundu yine Arya vardı zaten daha sonrasında da durgun devam etti ta ki Stannis'e kadar diyebilirim Stannis de kıydı kızına Stannis'in sağ kolu yaşlı adam -adını hatırlayamadım- o gelince Stannis'ten daha fazla üzülür eminim.

Tyrion, Khaleesi sahneleri iyiydi Sör Jorah da affedildi sevindim ama taş adam olacaktı o ne oldu bilmiyorum. Ejderha ile işleri ilerletmesi de iyi oldu bi ara ölecek sandım Drogo ama yırttı yine. :) Aklıma Pokemon'daki Ash ile Pidgeotto sahneleri aklıma geldi üstüne atlayıp uçması falan. :D

İlk başları 7.5/10
Sonları 9.5/10

Total: 8.5/10

5x9

Bu sezon 5x8 den daha iyi bölüm olmaz diyordum ama yanılmışım. Her geçen bölüm üzerine katarak ilerliyor! Ne dehşet ne efsane bir bölümdü! Şundan kesin eminim, yaşayan efsane Game Of Thrones!

Şu son iki bölüm bence dizi tarihinin en iyi ilk 5 bölümünden biri, hatta abartıyorum, en iyi 2 bölümü, belki zamanla etkisi geçer mi bilinmez.

Sonuna Kadar Stannis Barethoon!

Bence suç Stannis in değil, kızıl kadının (mı acaba?) (Belki gerçekten doğaüstü bir olay olacak bu sayede, zaten geçen sezonlarda kızıl kadının doğaüstü güçleri olduğunu görmüştük)' (zaten kızı doğaüstü güçleri ile kurtaran kızıl kadındı, Efsanelerde her daim doğaüstü güçlerle ölmekten kurtulan bebekler, büyüyünce kurban olmuştur)

Stannis,
ülküsü için kızını kurban etti.
? Romantik yaklaşmayalım olaya, eğer Stannis in yerinde ben olsaydım kesinlikle müsade etmezdim kızımın ölmesine, ama Stannis kadar da başarılı olamazdım.
Zaten Stannis in kızı kimin sayesinde yaşadı? Kime kurban gitti?'

Amaca giden her yol mübahtır

Stannis bize göre büyük yanlış yaptı. Güzelim kızcağızı vahşice katlettiler. Ama bize göre tabi. Bu olay bence İbrahim peygamber ile oğlu İsmail'in olayından alınma, elbet bunda son anda ilahi bir emir alması sonucu vazgeçip, koyun kesmedi, tümüyle alıntı değil birazcık uyarlamışlar işte. sonuçta dizide inanılan ateş tanrısından ne beklersin :D

Son sahne unutulmazlar arasına girdi. 3x9 dan sonra en etkiliyici final sahnesi idi
hain illuminatici kılıklı tarikatcılar gördü Dragon'un gününü
Şerefsizce geberirlerken ne sevindim ama:)

Bir de Dragon u yaraladılar, eğer orada Dragon ölseydi Ned Stark'ın ölümünden bile daha çok üzülürdüm

Arya'nın olayı ne sezon finalinde öğreneceğiz. Yalnız şu İstiridye,Midye, Taraak deyişi :D

10.2/10

Son düzenleme:
5x9

Bu sezon 5x8 den daha iyi bölüm olmaz diyordum ama yanılmışım. Her geçen bölüm üzerine katarak ilerliyor! Ne dehşet ne efsane bir bölümdü! Şundan kesin eminim, yaşayan efsane Game Of Thrones!

Şu son iki bölüm bence dizi tarihinin en iyi ilk 5 bölümünden biri, hatta abartıyorum, en iyi 2 bölümü, belki zamanla etkisi geçer mi bilinmez.

Stannis bize göre büyük yanlış yaptı. Güzelim kızcağızı vahşice katlettiler. Ama bize göre tabi. Bu olay bence İbrahim peygamber ile oğlu İsmail'in olayından alınma, elbet bunda son anda vazgeçip koyun kesmedi, sonuçta ateş tanrısından ne beklersin :D

Son sahne unutulmazlar arasına girdi. 3x9 dan sonra en etkiliyici final sahnesi idi
hain illuminatici kılıklı tarikatcılar gördü Dragon'un gününü
Şerefsizce geberirlerken ne sevindim ama:)

Bir de Dragon u yaraladılar, eğer orada Dragon ölseydi Ned Stark'ın ölümünden bile daha çok üzülürdüm

Arya'nın olayı ne sezon finalinde öğreneceğiz. Yalnız şu İstiridye,Midye, Taraak deyişi :D

10.2/10
İbrahim'den alınmış olabileceğini pek düşünmüyorum ben. :D Zaten İbrahim orada ilahi sandığı bir emri yerine getirmeye çalışıyordu Stannis denen herif tamamen taht hırsı için :S

İbrahim'den alınmış olabileceğini pek düşünmüyorum ben. :D Zaten İbrahim orada ilahi sandığı bir emri yerine getirmeye çalışıyordu Stannis denen herif tamamen taht hırsı için :S
Bildiğim kadarıyla Ibrahim Peygamber çocuğu olmadığı için Allah'a "çocuğum olursa onu sana kurban edeceğim" demiş. Yani bir amaç ve sonuç ilişkisi. Gün gelmiş çocuk olmuş, boy atmış. Allah, Ibrahim Peygamber e bunu rüya yoluyla hatırlatmış. Işte sonrası malum, tam kurban sırasında ilahi bir emir gelmiş. ..

Bu dizide ise öyle bir emir gelmedi, tümüyle Ismail olayından alınma değil ama uyarlanma diyelim. Bu kız ilk doğduğunda çok hastaymış, ölmek üzereymiş. Bu kızıl kadın gelmiş, bir takım güçleriyle kızın kurtulmasını sağlamış. Ama demiş, gün gelecek kızını kurban edeceksin..
Ben olayı böyle biliyordum. Yani bu olay kaçınılmazdı.

Bildiğim kadarıyla Ibrahim Peygamber çocuğu olmadığı için Allah'a "çocuğum olursa onu sana kurban edeceğim" demiş. Yani bir amaç ve sonuç ilişkisi. Gün gelmiş çocuk olmuş, boy atmış. Allah, Ibrahim Peygamber e bunu rüya yoluyla hatırlatmış. Işte sonrası malum, tam kurban sırasında ilahi bir emir gelmiş. ..

Bu dizide ise öyle bir emir gelmedi, tümüyle Ismail olayından alınma değil ama uyarlanma diyelim. Bu kız ilk doğduğunda çok hastaymış, ölmek üzereymiş. Bu kızıl kadın gelmiş, bir takım güçleriyle kızın kurtulmasını sağlamış. Ama demiş, gün gelecek kızını kurban edeceksin..
Ben olayı böyle biliyordum. Yani bu olay kaçınılmazdı.
Geleneksel anlayış öyle ama ayetler değil, Saffat (37. sure) suresinin 100-107 ayetleri arasında anlatıldığına göre İbrahim peygamber bir çocuk istemiş sonra çocuk büyüyünce rüyasında onu boğazladığını görmüş ve bunu Allah'ın emri sanıp uygulamaya çalışmış, tabii ki Allah gerçekten çocuğunu öldürmesini isteyecek değil.

Kızıl kadın hem Shireen'in hayatını kurtardı hem hayatını aldı..

5x9

Bölüm yine şahaneydi ama Ak Gezenler bir başka be abi. :D

Stannis kesinlikle bitmiştir bu bölümde benim gözümde sezon finalide Dragon gelsin yaksın. :D :D

Arya meselesi kabak tadı verdı bence geçen sezon çok daha iyiydi Clegane varken. Jon reyiz fazla gözükmedi sezon finalinde hareket bekliyoruz. Son 20 dakika çok iyiydi özellikle Sör Jorah şov yaptı ama arena sahneleri hiçbir zaman bir Spartacus etmez bu açık. :D

Tabi ki son sahne değinmeden olmaz yine en zor durumda Dragon yardıma yetişti sezon finali sahnesi tadındaydı haftaya neler olacak bakalım.

5x9

Bölüm yine şahaneydi ama Ak Gezenler bir başka be abi. :D

Stannis kesinlikle bitmiştir bu bölümde benim gözümde sezon finalide Dragon gelsin yaksın. :D :D

Arya meselesi kabak tadı verdı bence geçen sezon çok daha iyiydi Clegane varken. Jon reyiz fazla gözükmedi sezon finalinde hareket bekliyoruz. Son 20 dakika çok iyiydi özellikle Sör Jorah şov yaptı ama arena sahneleri hiçbir zaman bir Spartacus etmez bu açık. :D

Tabi ki son sahne değinmeden olmaz yine en zor durumda Dragon yardıma yetişti sezon finali sahnesi tadındaydı haftaya neler olacak bakalım.
Aynen biz Spartacus, Crixus, Gannicus gibi efsaneleri izlemis adamlariz böyle yapmacik Arena dövüslerinin bizi etkilemesine imkan yok :D

Yine komikli ve spoi'li 5x9 paylaşımı :F
11401421_1483951438563646_178212145404701776_n.jpg

5x9

Bölümü izleyip yatacaktım bilgisayarı da kapamıştım ama bölümün sonunda öyle bir gaza geldim ki soluğu burada aldım. :):)

Bölümün çoğu ortalama gidiyordu ama sonu muhteşemdi, mükemmeldi, unutulmazdı. :):)

Dizi adeta şov yapıyor iki bölümdür. Geçen bölüm ak gezenlerimiz var dediler bu bölüm ise ejderhalarımız var dediler. :)

Ejderhaya oklar saplandıkça bana da bir şeyler saplanmış gibi oldum. :( Sir Jorah yine adamlığını gösterdi. Ona veya Missandei'ye bir şey olacak diye baya korktum.

Stannis bizimle değilsin artık. Seni başkan yaptırmayacağız. :(

Arya'ya bir şey olacak diye de korktum. Kaç kızım oralardan ne işin var öyle adamların etrafında. :):)

Bazen bir sahne gelir ve 10 puanı kapar. :) Bir önceki bölüme göre daha düşüktü ama muhteşem bir final varken 9 puan veremem bu bölüme. :)

10- /10

S05B09

Harika harika harika harika harika!

Bana ejderhalı bölüm koyun tüm gün yine sıkılmam yine sıkıntıdan patlamam!
Başları sönüktü.Stannis gittmiş artık.Allah yardımcısı olsun diyelim.

Drogon neydi öyle yaa! Daerneys kızın elini tuttuğu an ejderha anasını hissetse de uçsa da gelse dedim[emoji16]Muhteşem sahnelerdi.Falso aradım efekti ama bulamadım, yada gözden kaçti.Yine efekte muazzamlardı.

Arya sahnesi bi eyvah dedirtti ama iyi ki olmadı öyle bişey, abla bacı bu sezon gidiyorlardı[emoji23]

9.9/10

5x9

Harika süper ne diyeceğimi bilemiyorum özellikle sonu muhteşem. :)

Stannis Baratheon, Melissandre'ye uyup bu yaptığıyla gözümdeki gerçek kral imgesini tamamen sildi. Shireen'in anasını hiç sevmezdim ama işte bak ana yüreği yine dayanamadı.

Benim kadar dua eden yoktur la Dragon gelsin Dragon gelsin diye o kükreyiş süperdi. Sonra Drogon'a ok saplanınca çok korktum kendi evladım gibi. Khaleesi'nin üstüne atlayıp uçmasıda ayrı bir güzeldi. :)

En nihayetinde son iki bölüm acayip güzeldi, izlerken yerimde duramadım. :)
10/10

Bu arada 5x9 un sonu ile ilgili şu olay kafama takıldı?

hani biz Daanerys'in 3 ejderha sayesinde krallığa oturacağını düşünüyorduk, güya ejderhalar toplu katliam filan yapacaktı. Yahu en güçlüsü olan Dragon bile birkaç amatör köylü adamın mızraklaması sonucu sendeledi, koskaca krallıkların ordularıyla nasıl mücadele etsin?' Bir gülle topluk canı var gibi.

Tek çare 3 ejderha değil, ejdarhalar ordusu!

Bu arada 5x9 un sonu ile ilgili şu olay kafama takıldı?

hani biz Daanerys'in 3 ejderha sayesinde krallığa oturacağını düşünüyorduk, güya ejderhalar toplu katliam filan yapacaktı. Yahu en güçlüsü olan Dragon bile birkaç amatör köylü adamın mızraklaması sonucu sendeledi, koskaca krallıkların ordularıyla nasıl mücadele etsin?' Bir gülle topluk canı var gibi.

Tek çare 3 ejderha değil, ejdarhalar ordusu!
Şuanda amatör daha dur :D Hem diğer ikisiyle birlik olunca üç ejderha durdurulamaz olur :D