Yeni sezon ilk bölümünü az önce izledim. Dizi 6 yıl zaman atlaması ile başladı. Zaman atlamaları genelde pek sevilmez ama diziye yeni hikayeler kattığı da bir gerçek.
4 sezon içerisinde açılış olarak en sönük olanı olmuş bence. Yine de ekranlarda izlenilebilecek en iyi dizilerden bir tanesi.
Çocuk oyuncular diziye uyum sağlamış ancak çok fazla ön plandalardı, biraz daha geri olanlarda olmaları gerektiğine inanıyorum ki ilerleyen bölümlerde öyle olacaktır. Veysel'in çocuğunu seçtikleri oyuncu daha önceki bölümlerde Veysel'in çocukluk halini oynuyordu ama gerçekten benziyor. Mantıklı da bir hareket yapmışlar böyle yaparak.
Selma-Taner olayı yeni sezonda fazla uzamayacak gibi duruyor. Zaten uzamış uzayacağı kadar. 6 sene az mı?
Ağıtçı Hüseyin'in evlenmesine anlam veremedim ama Süeda Çil'in oynadığı karakter ile bir yakınlık kuracak gibi duruyor. Günşıl'ın ölüm sebebi daha gerçekçi olabilirdi. Geçmişe dönük bir cenaze sahnesi bekliyorum, Ramazan'ın annesini kaybedişindeki duygusal halini de izleyebiliriz.
Ramazan'ın Ramot olayını yeni sezonda yarıda bırakmazlar umarım.
Amcaoğullarının, babaları gibi davranmaları hiç sempatik durmuyor. Umarım bir daha olmaz.
Rıfat-Mihriban sahneleri güzeldi. En azından devamlı bir çift oldular.
Elif-Kenan sahneleri yarım kaldı. Belki de Kenan da ayrılır diziden.
Selami ve Sefer yalnız kaldılar. İkisi de aynı eve çıkıp, beraber dursunlar, iki kader yoldaşı olarak.
Erkan'ın büyüklüğünü oynayan Burak Can da diziye renk kattı. Role uygun olduğunu düşünüyorum.
Divane ve Ciritçi sahneleri her zamanki gibi güzeldi.