Formula 1 ve Diğer Motor Sporları - Genel Yorum & Sohbet Konusu

Evet, harika yarıştı. Özellikle Hangar düzlüğünün sonundaki geçişleri çok beğendim. Verstappen liderliğini Russell efsanesine karşı her tur korudu. Hamilton ise Russell'ı geçemedi. Ricciardo sonunda parladı güzel yarıştı.
Günün Sürücüsü yaptığı mükemmel savunmalarla ikinciliği garantileyen CORC RASIL

En hızlı turu atan S500 Mazepini es geçtin

Reactions: bazinga and XanTier
Yaşlı kurt emekliliğini ilan etmiş, bir devrin sonu... Yalan yok ilk yıllarında sevmezdim kendisini ama zamanla istikrarına büyük saygı duymaya başladım. Neyse ki Alonso geri döndü de iyice yaşlı hissetmemek için bir sebep var.

Yerine Bottas gelecek çok yüksek ihtimal...

https://twitter.com/x/status/1433112228518154241

Checo Bey ne yapıyorsunuz Red Bull ile Q1'de elenmek nedir?

Ocon gibi yeni sözleşme sonrası rehaveti çöktü galiba. Fakat Red Bull acımaz sözleşmeyi bozup Gasly'yi getiriverir.

Reactions: BARON疼痛
Gasly, Horner'a "başkanım beni al" mesajı yolladı adeta.

Ferrariler şaşırtıcı derecede iyiydiler.
Norris geçen haftayı atlatamamış belli ki. Biraz da Williamsların kurbanı oldu.

Günün yıldızı Giovinazzi oldu. Alfa Romeo için Alex Albon - Bottas dedikoduları artarken "daha bitmedim" dedi...

Yarın iyi yarış olacak Verstappen korur inşallah ilk sırayı.

Antoniooo Giovinazziii Alfa Rome ile McLaren,Alpine,Aston Martin geçmeye başardı resmen harika bir tur attı helal olsun.

Max favori girdi ve pole aldı ama son anda Lewis ben de buradayım dedi +0,038 fark ile,umarım yarın heyecanlı bir yarış izleriz ama biraz zor strateji çok önemli olacak.

Leclerc'in Q2'de attığı tur Q3'ten daha hızlı ama yinede beklediğim sonuçlar oldu 5-6 yarışta biri Gaslyi geçerse güzel puanlar toplanırlar McLaren'e karşı.

Alpha Tauri sezon başladığından beri hızlı sadece pilotlar kendini sürekli gösteremiyor özellikle Tsunoda çok kötü ama en azından Gasly sık sık iyi yarışlar çıkartabiliyor.

McLaren için çok kötü bir seans oldu Aston Martin ve Perez ile beraber günün kaybedenleri bence.

Reactions: 12.Adam and bazinga
Bu birliktelik ne getirir, ne götürür?
Bottas çok iyi bir ikinci adam ve takım arkadaşıydı, hem Hamilton hem de Mercedes için müthiş bir huzur ortamı vardı takım içerisinde yıllardır. Bu da takımlar şampiyonasında ciddi avantaj sağlıyordu bence Mercedes’e, verilen her talimatı dinleyecek iyi bir ikinci pilot bulmak kolay değil.

Russell’ın gelmesiyle beraber bu durum tersine dönebilir, Hamilton’la daha rekabetçi olacaktır diye düşünüyorum arabayı da tanıdıkça/alıştıkça. Verilen her talimata uyma konusunda, gerekli anlarda Hamilton’ın önünü açma konusunda Bottas kadar uyumlu olmayacaktır. Bunun Mercedes için olumlu mu olumsuz mu olacağını ise zaman gösterecek…

Reactions: 12.Adam
Bizim kırmızılar için de birşey demeyecek msn?

Bottas'ın Alfa Romeo'da neler yapacağını merak ediyorum. Yıllar sonra çok farklı bir meydan okumanın ortasında bulacak kendisini. Alfa Romeo'nun diğer pilotunu da merak ediyorum. Alex Albon gelirse eski Red Bulllu ve eski Mercedesliden ilginç bir ekip olacaklar.
Williams Latifi - Nyck de Vries ikilisine kalacak gibi.

Mercedes, yavaş yavaş Hamilton'dan sonrasını düşünmek zorunda o nedenle Russell riskini almak zorundaydı. Russell'ın da özellikle ilk yılında ben çok fazla sorun çıkaracağını sanmıyorum takım emri konularında. Fakat özellikle sıralama turlarında Hamilton'ı epey zorlayacağı kesin. Bunun neticesinde de gelecek yıl şampiyonluk yarışında üç pilot görmemiz olası...