FF Sorgu Odası-Hafta 71-Sorgudaki İsim S.G.A.T.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle genel açıklamaların için teşekkür ediyorum. Bazısı mutlu etti.

Ben karşımda tartıştığım bir insanı küçük düşürmem. O benimle tartışmaya girmek gibi yanlış bir hataya düştüğü için otomatikmen kendini küçük düşürmüş oluyor zaten.
Ki tartıştığım konularda üstüne basa basa söylüyorum ki ben hiçbir zaman hiçkimsenin lafına karışmadım, sadece benim lafıma karışanlara tepki gösterdim.

Burada herkese en pozitif açıdan bakmaya çalışıp onları doğru tanımaya çalıştığımı düşünüyorum, eğer aksini iddia ediyorsan o zaman o arkadaşlar kendini yanlış tanıtmıştır.

Dini konularda da herkesin ayrı bir görüşü var ve herkes de bunu ifade etme özgürlüğüne sahip, ben bu görüşümü her zaman her konuda en doğru şekilde ifade ettim ve etmeye de devam edeceğim. Hiçbir dine doğrudan hakaret etmedim etmem, baştan beri hep genelleme yaparak ortaya konuşmuşumdur ve bunun yanlış olmadığını düşünüyorum.

Onun dışında herkesle güzel vakit geçirip herkes gibi forumda bir renk olmaya çalışıyorum işte, umarım ilerde de burada kalmaya devam ederiz.

Son düzenleme:
Buram buram narsizm koktu buralar.

Küçük düşürüyorsun demiyorum küçümsüyorsun.

Dini konularda bazen saygısızlık ettiğini düşünüyorum, dalga geçiyorsun bazen @DarkLegenD e uyup. Ona da ayrı bir ayar çekeceğim ben gider ayak az kaldı.
Bununla ilgili tartışamayız. Çünkü sen yazdığını kabul ediyorsun ama onun hakaret olmadığını düşünüyorsun. Buna artık bir şey diyemem. Mesaj üzerinden tartışmak daha faydalı olacaktır. Burada saat bayağı geç oldu iyi geceler dilerim sana

Hocam biz dalga geçmiyoruz, olan, yazan şeyleri söylüyoruz.

Küçük düşürmek ve küçümsemek aynı şeyler zaten.

Yazdıklarımı yanlış bulabilirsin ama hakaret ettiğimi savunamazsın.
Rahatsız olduğun yorumlara olmamış atıyorsun zaten.
Neyse iyi geceler.

Hocam biz dalga geçmiyoruz, olan, yazan şeyleri söylüyoruz.
Neyi olan şekilde yazıyorsun? "Allah diyorsa mantıklıdır. Sorgulama. Hem İsveçteki insanlar 21-22 saat tutacakmış, onlarınki kat kat bereketli olacak. Çok şanslılar." Bunu sen yazmadın mı? Bunun tartışılacak hiç bir yanı yok, alay ediyorsun. Etik değil aynı zamanda inanlara saygısızlık.

Aynı şey değil yahu onu nereden çıkardın?
Birisini küçümseyebilirsin ama sen küçümsüyorsun diye küçük düşmez.

Tatlı rüyalar

Allah diyorsa mantıklı değil midir? Sorgulanabilir mi? Şanslı değiller mi?

2-3 sure okumuşsunuz onun üzerinden tüm kitabı yorumlaya çalışıyorsunuz.
Öyle cevabı basit sorularla tartışmak istiyorsun ki insan zamanına kıyamıyor.
Merak etme, 45-50 tane ayet okumuşumdur şimdiye kadar. Bırak sureyi, 'tek bir ayetle' bile kitabın tüm gerçekliği uçup gider.

Sorularıma niye cevap vermedin?

Merak etme, 45-50 tane ayet okumuşumdur şimdiye kadar. Bırak sureyi, 'tek bir ayetle' bile kitabın tüm gerçekliği uçup gider.

Sorularıma niye cevap vermedin?
Ayet demedim zaten sure dedim.

"Bırak sureyi, 'tek bir ayetle' bile kitabın tüm gerçekliği uçup gider." Bir sure ile Kuran yorumlanamaz bu cahillik olur hem de haksızlık. Nasıl ki bir insanın sadece sağ kulağının ucuna bakarak tüm yüzünün resmini çizemezsin bir ayetle de 6000den fazla ayetin olduğu kitap hakkında bir düşünceye sahip olamazsın, yorum hiç getiremezsin.

Soru değil alay konusuydu o. Öyle bir geyik konusunda ne işim var benim.

Ayet dedin demedim. Anlıyorum hocam, iyi günler.

Son düzenleme:
Hani bir tane ayet üzerinden kitabı yorumlayamazdık? Neyse, bundan sonra cevap yazmayacağım tekrardan iyi günler.
ayet değil zaten ayetler üzerinden
Kısım kısım inceleyebiliriz. Çarpıtma dediklerimi
Keşke bu konularda kültürlü, uzman birisi olursa forumda. Netten hiç tanıdığım biri yok yüksek dini kültürü olan. Bazen kendimi bazı sorular karşısında aciz hissediyorum. Bazı sitelere başvurmadan çözemiyorum. Neyse tamam yazma 5e geliyor zaten saat burada da gidip biraz uyuyacağım. Hayırlı sabahlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...