FF Sorgu Odası-Hafta 71-Sorgudaki İsim S.G.A.T.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sincaplar hakkında ne düşünüyorsun severmisin :A :A :A @S.G.A.T.

Şu videoyu önce izleyip cevapla :A :A :A @Harunnn60

Hayır orda sana dedim ki "kafandaki sorular mı"
Kafanda başka soru var mı demedim :X

Hani turkler artık ingilizce kelime sokuşturur ya (karşiliği bile olsa) sizin oralarda hiç mi yok? Cümle arasına bir iki kelime sokuşturma filan:X
Yine anlamadım. :( Soruyu da yanlış yazdın sanmıştım :( Bahse girerim @Çiğdem- de anlamamıştır :A

Bayadır uğramıyordum odaya soru sormaya. Seni görünce ve askere gideceğini okuyunca uğrayayım dedim. Ne zamandır muhabbet de edemiyoruz çok uğrayamıyorum foruma, fark etmişsindir. Öncelikle hayırlı tezkereler diliyorum kardo. Hayırlısıyla yapıp gelirsin inşallah. @S.G.A.T.

Soruma gelecek olursam ben klişe sorular sormayı sevmem, sorduğum kişiler bilir zaten. Derin ve felsefik sorular tarzımdır. Hazırsan geliyor. :A

'Çaresizseniz çare sizsiniz' cümlesi vardır meşhurdur, hatta kitabı da vardır bilirsin. Peki insan gerçekten çaresiz kaldığı durumlarda çareyi nasıl kendinde bulabilir ki? Çaresizliğin altından kalkacak gücün kendinde var olup olmadığını nasıl tespit eder? Kendini yorumladığı için bu yorumu objektif olarak yapabilir diyebilir miyiz? Ve buna kendi açından bakarak kendi çaresizliğine çare olduğun durumlar oldu mu? Örnek de verebilirsin. :D
Teşekkür ederim çok sağ ol. Evet yoksun son zamanlarda. Sabah NBA yorumunu gördüm sonrası yok. :D Umarım döndüğümde konuşmak nasip olur. Seni daha yakından tanımak isterim.
İnsan doğası gereği hayatında bir hata olduğunda, bir şeyler ters gittiğinde önce etrafına bakar, sonra daha yakınına, zaman geçtikte sinirler gerilir ve sağduyunu giderek kaybedersin, mantıklı düşünemezsin, çoğu zaman kendine bakmak bu yüzden aklına gelmez. Kendimden örnek olarak üstümdeki telefonu uzun süre evde aramamı söyleyebilirim mesela. :D Çaresizlik de böyle bir şey bence, çareyi ararsın, ararsın etrafta bulamadıkça kendini daha da çaresiz hissedersin. Oysa senin bulamadığın çareyi başka biri daha erken bulabilmiş olabilir. Yani bir dönem sonra çareyi hiç denemediğin yeni bir insanda aramalısındır ve bu insanın her koşulda yardım etmesi muhakkak gerekir tabi. Kısa sürede bu kadar sana bağlanacak birini bulmak da mümkünsüz olduğundan insan yeni insan aramak yerine yeni bir ben yaratır, değişmiş bakış açısıyla yeni yola koyulur. Yani çare kalmadığında çare yine en yakınımızdaki biziz. :X

Teşekkür ederim çok sağ ol. Evet yoksun son zamanlarda. Sabah NBA yorumunu gördüm sonrası yok. :D Umarım döndüğümde konuşmak nasip olur. Seni daha yakından tanımak isterim.
İnsan doğası gereği hayatında bir hata olduğunda, bir şeyler ters gittiğinde önce etrafına bakar, sonra daha yakınına, zaman geçtikte sinirler gerilir ve sağduyunu giderek kaybedersin, mantıklı düşünemezsin, çoğu zaman kendine bakmak bu yüzden aklına gelmez. Kendimden örnek olarak üstümdeki telefonu uzun süre evde aramamı söyleyebilirim mesela. :D Çaresizlik de böyle bir şey bence, çareyi ararsın, ararsın etrafta bulamadıkça kendini daha da çaresiz hissedersin. Oysa senin bulamadığın çareyi başka biri daha erken bulabilmiş olabilir. Yani bir dönem sonra çareyi hiç denemediğin yeni bir insanda aramalısındır ve bu insanın her koşulda yardım etmesi muhakkak gerekir tabi. Kısa sürede bu kadar sana bağlanacak birini bulmak da mümkünsüz olduğundan insan yeni insan aramak yerine yeni bir ben yaratır, değişmiş bakış açısıyla yeni yola koyulur. Yani çare kalmadığında çare yine en yakınımızdaki biziz. :X
Haftada 20 30 40 arası mesaj yazıyorum iş hayatına başladıktan sonra pek zaman kalmıyor. Aslında zaman var da bir çok şeyle meşguliyet oluyor forumda uzun süre duramıyorum. Ama ben de daha çok sohbet edip yakından tanımak isterim dediğin gibi. Ki keyif de alıyorum muhabbetinden. :D

Olaya bakış açın gerçekten değişik olmuş. Çaresizliğe yaptığın benzetme özellikle. Örnek biraz basit kaçmış aslında ama olsun. Kendi çaresizliğine çare oldun mu sorusunun cevabı pek o olmadı gibi. :D Neyse ona takılmayalım hadi, çaresizliğe çareyi başka bir insanda aramak ve her koşulda ondan yardım istemek ve bunun mümkün olmaması. Doğru tespit olabilir. Yalnız şu da bir gerçek ki gerçek çaresizlik durumunda yeni bir benlik, yeni bir bakış açısı oluşturmak ve çareyi tekrardan kendi kafanda bulma tezi biraz yetersiz kalabilir. Çünkü çaresiz insan çözümü olmayan insandır. Çözümü başkasında arayıp sonra bulamayıp sonra yine kendisine döndüğünde daha büyük bir çıkmaza ulaşma ihtimali de var. Yeni bir bakış açısı oluşturma gücünü kendinde bulabilme ihtimali belki de zor olacaktır. Veya bu durum görecelidir, kişiden kişiye değişiklik gösterebilir de diyebiliriz.

Peki yukarıda cevapsız kalan soruyu tekrarlayayım. Kendin hiç çaresiz kaldığın bir durum olduğunda çareyi kendinde bulduğun oldu mu? :D

Burger King mi MCDONALD'S mı?

Azerbaycanda hangisi daha çok tercih ediliyor. Burger King gibi bir lezzet varken MCDONALD'S yada KFC gibi şeyleri insanlar sence neden tercih ediyor:)

Haftada 20 30 40 arası mesaj yazıyorum iş hayatına başladıktan sonra pek zaman kalmıyor. Aslında zaman var da bir çok şeyle meşguliyet oluyor forumda uzun süre duramıyorum. Ama ben de daha çok sohbet edip yakından tanımak isterim dediğin gibi. Ki keyif de alıyorum muhabbetinden. :D

Olaya bakış açın gerçekten değişik olmuş. Çaresizliğe yaptığın benzetme özellikle. Örnek biraz basit kaçmış aslında ama olsun. Kendi çaresizliğine çare oldun mu sorusunun cevabı pek o olmadı gibi. :D Neyse ona takılmayalım hadi, çaresizliğe çareyi başka bir insanda aramak ve her koşulda ondan yardım istemek ve bunun mümkün olmaması. Doğru tespit olabilir. Yalnız şu da bir gerçek ki gerçek çaresizlik durumunda yeni bir benlik, yeni bir bakış açısı oluşturmak ve çareyi tekrardan kendi kafanda bulma tezi biraz yetersiz kalabilir. Çünkü çaresiz insan çözümü olmayan insandır. Çözümü başkasında arayıp sonra bulamayıp sonra yine kendisine döndüğünde daha büyük bir çıkmaza ulaşma ihtimali de var. Yeni bir bakış açısı oluşturma gücünü kendinde bulabilme ihtimali belki de zor olacaktır. Veya bu durum görecelidir, kişiden kişiye değişiklik gösterebilir de diyebiliriz.

Peki yukarıda cevapsız kalan soruyu tekrarlayayım. Kendin hiç çaresiz kaldığın bir durum olduğunda çareyi kendinde bulduğun oldu mu? :D
Örnekleri genellikle basit vermeyi severim, daha anlaşılır oluyor. :D Tabi ki yeni bir insan olmayı başaramazsan yine başa dönersen ve bu sefer daha büyük çıkmaza girersin. Önemli olan başarmak. :D
Hayatımda bir çok kez çareyi kendimde aradım ve buldum. Örnek olarak sorarsan öyle büyük şeyler değil. Belki bir kaç kez spor konuları falan, bazen kültür amaçlı da kendimi zorluyorum. Kesinlikle ama bu konularda örnek birisi değilim. :D Umarım cevabım ikna edici olmuştur. :D

Burger King mi MCDONALD'S mı?

Azerbaycanda hangisi daha çok tercih ediliyor. Burger King gibi bir lezzet varken MCDONALD'S yada KFC gibi şeyleri insanlar sence neden tercih ediyor:)
İkisi de değil benim için. :D Ama bence de Burger lezzeti hiç birinde yok.
Burada da MC büyük farkla daha önde hepsinden. Burger da yeni sayılır gelmesi zaten. Bence sebep alışanlıklar. MC geçtiğimiz yüzyıldan beri mevcut olan bir marka. İnsanlar bir şeylere güvendi mi, taktı mı bırakamıyor pek, fiyatı da herkese uygun. Vazgeçmiyorlar. :)

Örnekleri genellikle basit vermeyi severim, daha anlaşılır oluyor. :D Tabi ki yeni bir insan olmayı başaramazsan yine başa dönersen ve bu sefer daha büyük çıkmaza girersin. Önemli olan başarmak. :D
Hayatımda bir çok kez çareyi kendimde aradım ve buldum. Örnek olarak sorarsan öyle büyük şeyler değil. Belki bir kaç kez spor konuları falan, bazen kültür amaçlı da kendimi zorluyorum. Kesinlikle ama bu konularda örnek birisi değilim. :D Umarım cevabım ikna edici olmuştur. :D
Tamam bu sefer ikna edici oldu. :D

Roller değişti artık. Bir BHND de ben alayım. :A
Evet değişti. :A
Forumun üye sorunu yaşadığı şu dönemde yeni nefes oldun. Senin kalitende 7-8 üye daha bulsak FF özlenen aktifliğine geri döner muhtemelen. :A Kültürlü birisin, güzel arkadaşlıklar kurdun kısa zamanda. Anlayışlı biri olduğunu düşünüyorum. Yorumlarını dikkatli bir şekilde takip ediyorum, bu konuda zirvedesin galiba, en fazla yorumlarını takip ettiğim üye sen olabilirsin. Genellikle arkadaşların tavırları bellidir çünkü. Sende pek öyle durum yok. Tasvip etmediğim yorumların mevcut, bunların çoğuna olmamış atarak, bazen alıntı yaparak tepki gösteriyorum. Hissetmişsindir. :D Bir kaç konuda eleştiri getirebilirim sana. Benim mantığımda karşındaki ne kadar haksız olsa, boş konuşsa bile ona insan olduğu için birey olarak saygı duyman gerekir. Bazen konularda haklı olduğunu düşünsem de karşındaki insanı küçümsediğini düşünüyorum. Bu hoş değil bence, doğru da değil.
Bazı üyeleri yanlış tanıdın bence ne kadar sana öyle olmadığına seni inandırmaya çalışsam da pek başarılı olamadım. :D Kimden bahsettiğimi anladın muhtemelen. :A
Özellikle dini ve kısmen de siyasi konularda bazen kendi fikrini belirtmek yerine karşı dinle veya siyasi örgütlerle dalga geçiyorsun gibi hissediyorum. Dini konularda bunu yaptığında pek hoşuma gitmiyor. İnanmıyor olabilirsin ama bu Sema dinlerinin bin yıllardır dünya çapında kabul gören dinler olduğunu ve ölmüş veya yaşamakta olan milyarlarca insanların bu dinlere inandığı ve inanacağı gerçeğini değiştirmez ve bunu kabul etmen gerekir. Biz kimiz ki İslam'a laf atalım di mi. :D Bu konuda İnşallah öz eleştiri çıkarırsın. :D
Bunların yanı sıra genel olarak baktığımızda kaliteli yorumları olan, esprili, kültürlü bir arkadaşımızsın. Gelir gelmez zaten çoğu kişinin saygısını kazandın, benim de. İnşallah yıllarca bizimle beraber kalırsın. :D

@S.G.A.T. Beni ne kadar seviyorsun :X
Ya sen sevilmeyecek insan değilsin :D Eğlencenin dibine vurulur seninle :D Olaylara mantıklı bakabiliyorsun ama hiç bir zaman karşındaki birisini etkilemeye çalışmıyorsun. Bu çok güzel bir şey. Geçen yaz da aramız iyiydi, bazı olaylarda aynı düşünmesek de bir kere kendi tarafınıza çekmeye çalışmadın beni. Muhtemelen taraf değiştirmem için epey uğraştığını düşünüyorlardır :A Oysa bir kere bahsi geçmemişti aramızda.. Gerçeği gördükten sonra "biz haklıydık sen haksızsın" imasında bulunabilirdin ama bir kere yüzüme vurmadın. Bunu diyebilirdin, hakkın vardı aslında. Mütevazi karakterini seviyorum, yıllar geçtikçe daha da sağlam karaktere sahip olacaksındır. Son gelişimle beraber en fazla mesafe kat ettiğim isim sensin. Pek bir alakamız yokken çok iyi arkadaş olduk. Keşke daha erkenden tanısaymışım seni kardeşim. Bunu isterdim gerçekten. İnşallah döndükten sonra da birlikte devam ederiz foruma.

Emekli olmadan önceki beni mi yoksa şimdiki beni mi daha çok seviyorsun. Ve farklarım neler. :A

İkisi de değil benim için. :D Ama bence de Burger lezzeti hiç birinde yok.
Burada da MC büyük farkla daha önde hepsinden. Burger da yeni sayılır gelmesi zaten. Bence sebep alışanlıklar. MC geçtiğimiz yüzyıldan beri mevcut olan bir marka. İnsanlar bir şeylere güvendi mi, taktı mı bırakamıyor pek, fiyatı da herkese uygun. Vazgeçmiyorlar. :)

Burger Türk damağına daha uygun bizim burada her caddede mahallede 2-3 Burger var MC daha az var. Özellikle belli caddeler dışında az görüyorum.:D

Emekli olmadan önceki beni mi yoksa şimdiki beni mi daha çok seviyorsun. Ve farklarım neler. :A
Kesinlikle şu andaki bence. :A Kendini tamamen saldın, rahatladın, takım elbiseni çıkartıp tişört şortla geziyorsun. :A Adminliğin bir ara seni bunalttığını düşünüyorum. Tabi 1 hafta önce senin admin olman için ısrar ederken şimdi bunları yazmam büyük biri ironi olarak görülebilir ama aslında değil. :A Forumun bir admine ihtiyacı var senin admine değil ama :A

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...