"Smiley" demek yerine "ifade" demeyi daha doğru bulur musun ?
Yabancı dildeki kelimeleri Türkçe yazılarda kullanmamaya özen gösterir misin ?
Sence argo kötü bir şey midir, yoksa bir dilin güzelliği midir ?
"İfade" demek daha doğru aslında ama "smiley" şeklinde kullanımına alştığımız için o şekilde kullanıyoruz. Bunda pek bir sakınca görmüyorum.
Pek özen göstermiyorum o konuda ama aşırı derecede kullandığımı düşünmüyorum.
Argo genellikle kötü bir şey bence. Pek bir güzelliği olduğunu da düşünmüyorum. Özellikle "küfür" olarak nitelendirdiğimiz argo kelimelere kesinlikle karşıyım ve asla kullanmam.
evet kuzeyin de dediği gibi ''şimdi sıra bende.''
adminim ozan, ben 16 sayfayı okudum ve senle ilgili merak ettiğim birçok şeyi öğrendim. ve şunun farkına vardım. belki forumdaki en az beğenisi, en az mesajı, en az konusu vs olan kişi benim hem yaş ve hem okul olarak en rütbeliniz benim. bunu bi kere bilesiniz. ben harran üniv. kimya bölümünden geçen yıl mezun oldum. pedagojik eğitim formasyon aldım ve bu yıl ise aynı üniv.de master (yüksek lisans) yapıyorum. forumunuz güzel ama benim bu tarz şeyler hakkında pek bilgim yok. ve ben forumdaki üyeleri ve seni çok daha yaş olarak daha büyük tahmin ediyordum.
şimdi kafamdaki soruları sıralayacağım.
NOT: lütfen bu 10 soruma diğer üyelere yaptığın gibi samimi bir şekilde geniş ve uzun cevaplar vemeni istiyorum. eğer zamanın kısıtlıysa hemen cevap verme. vaktinin bol olduğu bir zamanda yaz lütfen. çüünkü benim en çok sini olduğum şey: birine uzun bir mesaj yazdığımda bana kısacık cevap verme durumudur. çünkü emeğe sadece saygı yetmez aynı zamanda karşılık da gerekir diye düşünüyorum...şimdiden cevapların için teşekkür ediyorum.
1) bu forumdan maddi kazanç elde ediyor musun? parayı nerden kimden nasıl alıyorsun? ne kadar alıyorsun?(mutlaka cevap lütfen)
2)diğer yöneticiler de ne demek oluyor? bu iş tek başına yürütülemiyor mu? bilmediğim için soruyorum yanlış anlama. onlar da para kazanıyorlar mı?
3)beni yalnız çarşamba günü yazdığım için eleştiriyorlar. ama ben hergün yazıyorum fakat sadece çarşamba için yazıyorum o ayrı mesele.
4)sadece çarşamba için yazmama rağmen çok vakit kaybediyorum. sen nasıl hergün uğrşıyorsun anan baban kızmıyormu kardeşim? ha eğer para kazanıyorsan bir şey diyemem.
5)kusra bakma bunu söylemek zorundaydım çünkü vakit benim için çok değerlidir. çünkü ben senin o bilmediğin sınavlara(ÜDS, ALES, KPDS) hem hazırlanıyorum hem de hepsine girdim de.ÜDS=62.5 ALES=75 ve daha da arttırmak için gireceğim ama şu günlerde kuzey güney yüzünden senin forum bana epey zaman kaybettiriyor haberin ola. ama olsun kuzey güneye değer. ne düşünüyorsun bu konuda.?
6)ha bu arada kuzey güney ile ilgili ne düşünüyorsun. sence ileride muhtş. yuzyılı geçermiyiz? hangisi daha kaliteli? tavsiyelerin ve görüşlerin
7) ya Allah aşkına ben hiç bir şey bilmiyom. nasıl konu açılır? nasıl favori üye olunur? konuyu üste taşıma ne demek nasıl oluyor? ve senin bilip te benim bilmediğim forumdan daha iyi nasıl veri alınır ve forumla ilgili ne varsa ban özel olarak yazarmısın lütfen.(bir üye olarak bunları bilmeye hakkım var dimi o halde lütfen cevap yaz buna.)
8) peki gelecek hafta kim sogu odasına alınacak? ben ne zaman alınacağim?
9) beni nasıl buluyon bir üye olarak? insanın kendini övmesi doğru değil ama forumdaki yazılara bakıyorum da en güzel, en doğru düzgün Türkçe ile yazılaın(imla ve yazım kuralları) , en göze hoş gelen, en adaplı, yazılar hep bana ait. AMA bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. çünkü kimse benim yazılarımı beğenmiyor. hadi onları geçtik enler kısmı diye bir yer varmış. oraya en azından beni alabilirdin veya alabilirsin. şimdiye kadar almaman ayıp. yani illa yalvarak mı?
10) ee yaşımız(24) ve okul kıdemimiz belli. sence bana daha iyi bir ünvan vermen gerekmiyormu dostum? yeniyiz diye hep böylemi kalacağız. bu böyle olmaz? bir an önce bir müdahalede bulunman lazım...
1. Forumun elbette bir getirisi var reklamları boşa almıyoruz ama bu getiri düşük düzeyde. Açıkçası benim bu forumdan beklentim maddi kazanç değil o nedenle gelen parayı genellikle yine foruma harcadım. Ama bir öğrenci için harçlık olacak nitelikte bir getirisi var. Parayı, Google bankaya yatırıyor. Oradan alabiliyorum. Para kazanmaya son 1 yılda başladı forum. Özellikle son 4-5 ayda aylık 500 TL'yi gördük getiri olarak. Ama bu paraların büyük bir kısmı sitenin giderlerine gitti. Ben şu ana kadar 5 TL bile harcamadım forumdan kazandıklarımdan ama yeni bir laptop almayı düşünüyorum biriken parayla
2. Tek başına yürütülemiyor çünkü forumda yapılacak çok şey var. Mesajları kontrol edecek, yeni konu açacak, iyi yorumlar yapacak birçok kişiye ihtiyaç var. Ben ve diğer admin dışındakiler tamamen gönüllülerden oluşmakta. Para almıyorlar çünkü zaten dediğim gibi biz de pek para kazanmıyoruz.
3. Burada bir soru yok.

İstediğin gün yazabilirsin tabii bu bizi ilgilendirmez. O şekilde eleştirilmen doğru değil.
4. Aslında o kadar da vakit gerektiren bir iş değil. Ben zaten bilgisayar mühendisliği okuduğumdan ötürü vaktimin büyük bir kısmını bilgisayar ile geçiriyorum. Forumu arada bir kontrol ediyorum ve yazılması gereken mesajları yazıyorum. Bu işi yıllardır yaptığımdan dolayı hızlı bir şekilde yapabiliyorum ve vaktimi almıyor.
5. Sınavlarında başarılar. Dediğim gibi benim pek vaktimi almıyor. Senin neden çok vaktini aldığını da anlamadım aslında. Sonuçta çok fazla mesaj yazmıyorsun. Demek ki mesajları çok özenerek yazıyorsun.
6. Kuzey Güney'i izlemiyorum ama güzel bir dizi gibi gözüküyor. Muhteşem Yüzyıl, evde izlendiği için arada sırada gözatıyorum ama çok beğendiğim söylenemez. Osmanlı'da anlatılacak onca şey varken tamamen harem hayatına odaklı bir dizi olması rahatsız edici. Yine de ekrandaki pek çok diziden daha kaliteli. Hangisi daha kaliteli diye bir yorum yapamam. Ama ikisi de uzaktan görüldükleri kadarıyla kaliteli diziler. Reytinglerde Muhteşem Yüzyıl'ı geçmesi ise bence çok çok zor, neredeyse imkansız. Muhteşem Yüzyıl, her kesime hitap eden bir dizi ama Kuzey Güney büyük oranda gençlere hitap eden bir dizi. O nedenle bu sonuç normal. Yine de Kuzey Güney iyi reyting alıyor. Özellikle son haftalarda toparlandı.
7. Forumu baştan aşağı anlatmak zor bir iş ancak anlamadığın noktaları cevaplayabilirim. Konu açmak için anasayfadan ilgili bölüme girmen ve orada "Yeni Konu Aç" butonuna tıklaman gerekli. Favori Üyeliği biz kendimiz aktif gördüğümüz üyelere veriyoruz.
8. Gelecek hafta Fks14 olacak. Bildiğim kadarıyla. Ondan sonra da diğer aktif kişilerden birileri olacaktır. Sana sıra gelmesi uzun süre alabilir çünkü senden daha fazla aktif olan çok kişi var.
9. Kuzey Güney yorumları dışında çok fazla bir mesajını göremedik şu ana kadar. Ama özellikle foruma ilk geldiğin dönemde Muhteşem Yüzyıl izleyicileri hakkında çok ağır yazılar yazıyordun ve bunlar hiç hoş değildi. O nedenle en adablı kısmına katılmıyorum. Ayrıca Türkçeye uymaktan da bahsetmişsin ama cümle başlarının büyük harfle yazılması kuralına bile uymamışsın.

10. Zaten şu an favori üyesin ve olunabilecek en yüksek rütbe bu. Yaş ve diplomaların bizim için pek bir önemi yok. İş başvurusu almıyoruz sonuçta.