FF Sorgu Odası - Hafta 1 - Sorgudaki İsim: OzaN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
biraz soru sorayım
eğer fb'li olmasaydın hangi takımlı olurdun
en sevdiğin yaş dönemi
favoriforumum tahmini olarak kaç yıl sonra zirveye çıkar ve en parlak ve en karanlık yılı
forumda ileride reyting bölümü dışında atak yapacağın üç bölüm sayar mısın?
osmanlı devletinin hayranı mısın?
keşke o devirde yaşasaydım dediğin devir var mı
dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu,basketbolcusu
geniş aile'de en çok kime gülmüştün
pele artık yaşlandı mı

Avrupada en çok gol atan futbolcu Burak Yılmaz'sa Burak Yılmaz Avrupa'nın en iyi futbolcusu mu oluyor?
Nokta sona konulmasaydı nereye konulurdu?
Klavyende en çok bastığın tuş hangisi?
Dünyanın ortası neresi? sorusunda Nasreddin Hoca mantığına katılıyor musun?
Fetih 1453'ün dizi yapılmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Üniversitede küfretmeyen kaç kişi vardır?
AB'ye girmeli miyiz?
M.Serdar Kuzuluğlu'nu tanıyor musun?Görüşlerin nelerdir?

Evet bunlarda benim sorularım.

biraz soru sorayım
eğer fb'li olmasaydın hangi takımlı olurdun
en sevdiğin yaş dönemi
favoriforumum tahmini olarak kaç yıl sonra zirveye çıkar ve en parlak ve en karanlık yılı
forumda ileride reyting bölümü dışında atak yapacağın üç bölüm sayar mısın?
osmanlı devletinin hayranı mısın?
keşke o devirde yaşasaydım dediğin devir var mı
dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu,basketbolcusu
geniş aile'de en çok kime gülmüştün
pele artık yaşlandı mı

Real Madridli :)
Her yaşın bir güzelliği var. Ama 7-12 yaş arası küçük çocukluk dönemi bir ayrı güzeldi sanki :)
Bunu bilemeyiz. En parlak dönem belki de şu andır ve bu günleri bir daha göremeyiz belki de. :)
Film ve müzik bölümlerinin atak yapmasını isterim. Bizzat ilgili olduğum için ama onun dışında reyting bölümü gibi patlar dediğim bir bölüm yok. Zaten reyting bölümü de tesadüfen bu kadar iyi hale geldi gibi bir şey :)
Evet hayranıyım tabii ki başarıların ama o döneme ait çok büyük yanlışlar da var. Türkiye Cumhuriyeti'nin daha büyük hayranıyım. :)
Kendi izlediklerimden en iyi futbolcu Ronaldo (Brezilyalı olan) En iyi basketbolcu ise tartışmasız Michael Jordan.
Ulvi'dir büyük ihtimal :)
Yaşlandı ama futbolu bıraktığı için problem yok :)

Avrupada en çok gol atan futbolcu Burak Yılmaz'sa Burak Yılmaz Avrupa'nın en iyi futbolcusu mu oluyor?
Nokta sona konulmasaydı nereye konulurdu?
Klavyende en çok bastığın tuş hangisi?
Dünyanın ortası neresi? sorusunda Nasreddin Hoca mantığına katılıyor musun?
Fetih 1453'ün dizi yapılmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Üniversitede küfretmeyen kaç kişi vardır?
AB'ye girmeli miyiz?
M.Serdar Kuzuluğlu'nu tanıyor musun?Görüşlerin nelerdir?

Evet bunlarda benim sorularım.

Hayır olmuyor tabii ki. :)
Başa.
a
Katılıyorum. :)
Paragözlük gibi oluyor biraz ama böyle kaliteli işlerin çoğalmaya başlaması sevindirici.
Çok yoktur. :)
Beni ilgilendirmiyor.
Tanımıyorum.

30 saniyede bir arama yapılabilir ve 30 saniyede bir moderatöre mesaj bildirilebilir uyarılarını kaldırmayı düşünüyor musun ? Gün içinde çok fazla karşılaşmaya başladım da. :)

Soru odasına girmek istemeyenlere bir zorlama veya teşvik yapılacak mı ? :)

1-) Kazandığın parayı Duygusuz ile eşit olarak mı paylaşıyorsunuz ?

2-) Google neyi baz alarak ödeme yapıyor, 500 TL kazandıracak kadar reklamlara tıklanıyor olması bana çok ilginç geldi. Senin hiç tıklama işine destek olduğun olur mu ? :)

3-) Yazılan mesajların dil bilgisi ve yazım kuralları açısından inceleniyor oluşunu çok beğendiğimi ve ilk kez bu sitede gördüğümü söylemiş miydim ?

4-) Siteye günün birinde "editör" sıfatıyla yönetici almayı düşünür müsün ? Bazı sitelerde görüyorum da çok havalı duruyor. :)

5-) Moderatörlerin yaptığı her hareketi takip edebiliyor musun ? Sildikleri-değiştirdikleri mesajlar vs. sana rapor olarak geliyor mu ?

6-) Siteden kazandığın paralar üzerinde moderatörlerin hatta üyelerin de emeği var diye düşünüyor musun? Bu seni vicdanen az da olsa rahatsız ediyor mu ?

7-) Anketleri sadece üyeler açık tutmayı düşünür müsün ?

😎 Anketlere bazı üyelerin ip yenileyerek defalarca oy attığı hissine kapılıyor musun ? Böyle bir durum tespit edilebilir mi ?

9-) Facebook-twitter gibi siteler ayrılmak isteyenlere izin veriyor ve her türlü veriyi siliyorlar. Favoriforumum'dan da ayrılmak istediğini beyan eden biri için aynı hakkın tanınması gerekmez mi ?

10-) favoriforumum ve diğer sitelere google üzerinden girmeyi mi tercih edersin, yoksa adres çubuğuna mı yazarsın linki ?

11-) Programming languages 2 nasıl geçti ? Hoca sadece ingilizce mi konuşuyor ? Anlamada bir zorluk çektin mi?

Son düzenleme:
Tamam ozan tamam da. ben pek tatmin olamdım bu cevaplardan dostum. O yüzden birkaç soru daha soracağım sana.

1) Bi kere en önemli soruyu sormayı unuttum. Ya sen kaç yaşındasın? benden büyük değilsindir. Şaşırıyorum çünkü öyle cevaplar yazıyonki sanki 30-35 yaşlarında birisisin. Bu ne olgun cevaplar öyle kardeşim ya. Hayırdır öbür tarafı mı görmeye başladın daha şimdiden? Henüz üniv.de okuyon haksızmıyım? Bu ne ağır takılmalar öyle. Olmadı. Cevap lütfen.
2) Neeee 500 milyoncuk mu? Ya bunun için yorulmaya değermi?
3) Diğer adminler demişsin. Ya bir forumun bir tane admini olmaz mı? Ben yanlış mı biliyom? Hem bu para hanginize yetiyor?
4) Senin de dediğin gibi ben mesajları özenerek yazıyorum hem de forumdaki kimsenin özenmediği kadar. Eeee hani karşılığı nerde? Benim kendime ait sözüm var ''Emeğe sadece saygı yetmez aynı zamanda karşılık da gerekir.''
5) Bi kere ben senin foruma az girmiyorum. Sen benim haftada 90-130 kez senin foruma girdiğimi biliyon mu? Nerden bilecen. Sadece her seferinde mesaj yazmıyom okadar yani; çünkü zamanım olmuyor. Zaten başka foruma da girmiyomki. Ha ayrıca bu senin forum bugün ilk 2000 lerde ise eğer bunda benim de payım çok büyük. Haftada ortalama 100 kez, düşün yani ben o kadar googleye girmiyom. Daha ne olsun? EE sen bana favori üye en iyi mertebe diyon. neresi iyi be. O zaman moderatör, süper moderatörler ne oluyor Ozan bey? Zaten herkes favori üye. Her ay, her hafta kendine bir madalya, bir yıldız takmasını biliyon. Ne olur yani bize de bir tane taksan eline mi yapışır? Hayır yani biraz sevindirsen bizi ne olacakki? Senden istediğim bu kadar basit birşey. Ha eğer benim gibi bir üyeyi kaybetmeyi göze alıyorsan o ayrı mesele. O zaman da sana helal olsun derim başka da bişey demem bilesin.
6) Bu kadarla kurtulacağını sanma. Bu konu bitse bile ilerleyen zamanlarda forumla ilgili her türlü sorularımı sana iletmeye çalışacağım. Sonuçta akranız ikimiz.

Son düzenleme:
Öncelikle Duygusal x kişi beni flood yapmaktan kurtardığın için teşekkür ederim. Benim mesajlarımın arasına yine soru sıkıştırırsan memnun olurum. :)

Soru : Besalet'e kurada kazandığı oyunu gönderdin mi ? O oyunu parasını cepten ödeyerek mi aldın ?

Son düzenleme:
Öncelikle Duygusuz x kişi beni flood yapmaktan kurtardığın için teşekkür ederim. Benim mesajlarımın arasına yine soru sıkıştırırsan memnun olurum. :)

Soru : Besalet'e kurada kazandığı oyunu gönderdin mi ? O oyunu parasını cepten ödeyerek mi aldın ?

önemli değil dostum sen de benim mesajlarımı beğenirsin ödeşiriz.:)
ne oyunu bana mı soruyon. ben oyun falan göndermedim.
ya ayrıca ozan sorguda konusunu üst sıralarakim nasıl taşıyor? tekrar taşınsın da ozan bana cevap yazsın istiyom çünkü.

Öncelikle Duygusuz x kişi beni flood yapmaktan kurtardığın için teşekkür ederim. Benim mesajlarımın arasına yine soru sıkıştırırsan memnun olurum. :)

duygusuz değil duygusal :D

30 saniyede bir arama yapılabilir ve 30 saniyede bir moderatöre mesaj bildirilebilir uyarılarını kaldırmayı düşünüyor musun ? Gün içinde çok fazla karşılaşmaya başladım da. :)

Soru odasına girmek istemeyenlere bir zorlama veya teşvik yapılacak mı ? :)

Bu kurallar olmak zorunda, hemen hemen her sitede vardır. Sistemin aşırı yorulmasını önlemek amaçlı bir önlem :)

Girmek istemeyenlere bir zorlama olmaz herhalde. :)
1-) Kazandığın parayı Duygusuz ile eşit olarak mı paylaşıyorsunuz ?

2-) Google neyi baz alarak ödeme yapıyor, 500 TL kazandıracak kadar reklamlara tıklanıyor olması bana çok ilginç geldi. Senin hiç tıklama işine destek olduğun olur mu ? :)

3-) Yazılan mesajların dil bilgisi ve yazım kuralları açısından inceleniyor oluşunu çok beğendiğimi ve ilk kez bu sitede gördüğümü söylemiş miydim ?

4-) Siteye günün birinde "editör" sıfatıyla yönetici almayı düşünür müsün ? Bazı sitelerde görüyorum da çok havalı duruyor. :)

5-) Moderatörlerin yaptığı her hareketi takip edebiliyor musun ? Sildikleri-değiştirdikleri mesajlar vs. sana rapor olarak geliyor mu ?

6-) Siteden kazandığın paralar üzerinde moderatörlerin hatta üyelerin de emeği var diye düşünüyor musun? Bu seni vicdanen az da olsa rahatsız ediyor mu ?

7-) Anketleri sadece üyeler açık tutmayı düşünür müsün ?

😎 Anketlere bazı üyelerin ip yenileyerek defalarca oy attığı hissine kapılıyor musun ? Böyle bir durum tespit edilebilir mi ?

9-) Facebook-twitter gibi siteler ayrılmak isteyenlere izin veriyor ve her türlü veriyi siliyorlar. Favoriforumum'dan da ayrılmak istediğini beyan eden biri için aynı hakkın tanınması gerekmez mi ?

10-) favoriforumum ve diğer sitelere google üzerinden girmeyi mi tercih edersin, yoksa adres çubuğuna mı yazarsın linki ?

11-) Programming languages 2 nasıl geçti ? Hoca sadece ingilizce mi konuşuyor ? Anlamada bir zorluk çektin mi?

1. Evet eşit olarak. Sonuçta ortak olarak kurduk siteyi.
2. Tıklamalara göre veriyor parayı. Ben hiç tıklamam ve kimseyi de teşvik etmem reklamlar için. Kendi istekleriyle tıklayanlardan geliyor para. Yalnız 500 TL maksimumdu. Bazı zamanlar tıklama oranları çok düşük oluyor ve gelir de ciddi azalıyor. Son günlerde mesela oranlar çok düşük.
3. İyi bir şey varmış galiba bizim sitede ama neyin kastedildiğini anlamadım. :):)
4. Belki günün birinde. :)
5. Hayır her hareketlerini takip edebilmem mümkün değil.
6. Ciddi paralar kazansam rahatsız ederdi ama şu an rahatsız etmiyor. Zaten kazanılan paranın büyük kısmı site giderlerine gidiyor. Bize kalan kısımdan da bir kısımı ödül şeklinde veriyoruz. :)
7. Bazı bölümlerde zaten öyle. Ama bazı bölümlerde daha çok oy için ziyaretçilere de açık olması iyi oluyor.
8. Maalesef tespit edebilmek mümkün değil.
9. Forumlarda böyle bir sistem mümkün değil ve açıkçası gereği de yok. Sonuçta kendi kimliğinizle bulunmuyorsunuz burada. :)
10. Adres çubuğuna yazarak.
11. Dersin slaytları tamamen İngilizce. Hoca Türkçe konuşuyor ama birçok terimi İngilizce olarak söylüyor. Ortaya garip bir durum çıkıyor :) Anlamakta pek zorluk çekmedim.

Tamam ozan tamam da. ben pek tatmin olamdım bu cevaplardan dostum. O yüzden birkaç soru daha soracağım sana.

1) Bi kere en önemli soruyu sormayı unuttum. Ya sen kaç yaşındasın? benden büyük değilsindir. Şaşırıyorum çünkü öyle cevaplar yazıyonki sanki 30-35 yaşlarında birisisin. Bu ne olgun cevaplar öyle kardeşim ya. Hayırdır öbür tarafı mı görmeye başladın daha şimdiden? Henüz üniv.de okuyon haksızmıyım? Bu ne ağır takılmalar öyle. Olmadı. Cevap lütfen.
2) Neeee 500 milyoncuk mu? Ya bunun için yorulmaya değermi?
3) Diğer adminler demişsin. Ya bir forumun bir tane admini olmaz mı? Ben yanlış mı biliyom? Hem bu para hanginize yetiyor?
4) Senin de dediğin gibi ben mesajları özenerek yazıyıyorum hem de forumdaki kimsenin özenmediği kadar. Eeee hani karşılığı nerde? Benim kendime ait sözüm var ''Emeğe sadece saygı yetmez aynı zamanda karşılık da gerekir.''
5) Bi kere ben senin foruma az girmiyorum. Sen benim haftada 90-130 kez senin foruma girdiğimi biliyon mu? Nerden bilecen. Sadece her seferinde mesaj yazmıyom okadar yani; çünkü zamanım olmuyor. Zaten başka foruma da girmiyomki. Ha ayrıca bu senin forum bugün ilk 2000 lerde ise eğer bunda benim da payım çok büyük. Haftada ortalama 100 kez, düşün yani ben o kadar googleye girmiyom. Daha ne olsun? EE sen bana favori üye en iyi mertebe diyon. neresi iyibe. o zaman moderatör, süper moderatörler ne oluyor Ozan bey? Zaten herkes favori üye. Her ay, her hafta kendine bir madalya, bir yıldız takmasını biliyon. Ne olur yani bize de bir tane taksan eline mi yapışır? Hayır yani biraz sevindirsen bizine olacakki? Senden istediğim bu kadar basit birşey. Ha eğer benim gibi bir üyeyi kaybetmeyi göze alıyorsan o ayrı mesele. O zaman da sana helal olsun derim başka da bişey demem bilesin.
6) Bu kadarla kurtulacağını sanma. Bu konu bitse bile ilerleyen zamanlarda forumla ilgili her türlü sorularımı sana iletmeye çalışacağım. Sonuçta akranız ikimiz.

1. 20 yaşındayım ve bu konuların yaşla alakası olduğunu pek düşünmüyorum. :)
2. Yorulmak değil zevk almak diyelim. Dediğim gibi para için yapmıyorum bu işi. :)
3. İki kişi ortak olarak kurduk forumu. Bir admin olur diye bir kural yok. Büyük forumların neredeyse tümünde birden çok admin vardır. :) Paranın yetip yetmemesinin bir önemi yok. Hiç gelmese de olur yeter ki giderleri karşılasın. :)
4. Nasıl bir karşılık bekliyorsun ki ? :)
5. Forumda rütbe için giriş yapma sayının bir önemi yok. Önemli olan forumda aktif olduğun süre içerisinde neler yaptığın. Adminler dışında 6 yönetici var ve en az mesajı olanın bile 6000'e yakın mesajı var. :) Madalyaların ise belli şartları var. Ayın en çok mesaj yazanı, en çok konu açanı gibi özelliklere sahip kişilere veriliyor. Bunun dışında forum içindeki çeşitli yarışmalara veriliyor. Yoksa kimseye kafamıza göre madalya verdiğimiz yok. :)

Oyunların parasını forumun gelirinden ödüyorum. Besalet'in kazandığı oyunu göndermedim çünkü beklememi istedi. Bekliyoruz bakalım, istediği zaman alacak. :)

YA ÇOK SĞOLUN. PEKİM kim TAŞIDI KONUYU nasıl taşıdı. ben de öğrenmek istiyom arkadaşlar. lütfen cevap yazsın taşıyyan arkadaş??

Ozan da cevaplayacaktır ama bu seferlik bir istisna olsun, konular en son gönderilen iletinin tarihine/saatine göre otomatik olarak yer değiştirmektedir. Yani forumda en son gönderilen mesaj en üstte yer almaktadır. :)

Soru : Birileri en fazla 18 mi demişti ? Yeni tahminin kaç ?

vaybe demek 20 yaşındasın. çok şaşırdım. çok mu zekisin be kardeşim daha bu yaşta buişler. ben bu yaşıma kadar seninki kadar pek bişey elde etmedim. işte yeni sorular:

1)annen baban senin bu küçük yaştaki yöneticilik ruhunun farkınddalar mı? yani nasıl biiyorlar mı senin bu forumla zaman kaybttiğini. kızmıyorlarmı? ''oğlum bu yaşta ne bu lan git dersine .alış bu bomboş işlerle ne uğraşıyon?'' demiyorlar mı ? nasıl demiyorlar. bizim buralarda olsa ebeveynleriimiz bizi falakaya kaldırır internete gittiğimizde özellikle de bu yaşlarda. haksız mıyım??
2)ya sen nasıl bir karşılık bekliyorsun diyon? ya 5 saatir aralıksız senin kurdugun bu forumdayım daha ne istiyon. yav ne olur ki bir ödül veya madalya da bana versen. bak ben 24 yaşndayım ayıp değil mi 20 yaşındaki bir çocuğa ağız eğdirmeye. yakışıyor mu sana. ver işte ne olacak kimse bişey demez ve farkına varmaz.
3)dediğim gibi 5 sattir ararlıksız senin forumdayım. ama sen sadece cevap yazıp çıktın yani ben senden daha çok durdum senin forumda. sence hangimiz daha çok emektarız?? cevap veremen işte böyle tıkanırsın. ben şu an için daha vefalı gözüküyom. haksızmıyım??
4) konu açma sayısı için madalya veriliyormu? veriliyorsa genelde bu rakam kaç konu oluyor?

vaybe demek 20 yaşındasın. çok şaşırdım. çok mu zekisin be kardeşim daha bu yaşta buişler. ben bu yaşıma kadar seninki kadar pek bişey elde etmedim. işte yeni sorular:

1)annen baban senin bu küçük yaştaki yöneticilik ruhunun farkınddalar mı? yani nasıl biiyorlar mı senin bu forumla zaman kaybttiğini. kızmıyorlarmı? ''oğlum bu yaşta ne bu lan git dersine .alış bu bomboş işlerle ne uğraşıyon?'' demiyorlar mı ? nasıl demiyorlar. bizim buralarda olsa ebeveynleriimiz bizi falakaya kaldırır internete gittiğimizde özellikle de bu yaşlarda. haksız mıyım??
2)ya sen nasıl bir karşılık bekliyorsun diyon? ya 5 saatir aralıksız senin kurdugun bu forumdayım daha ne istiyon. yav ne olur ki bir ödül veya madalya da bana versen. bak ben 24 yaşndayım ayıp değil mi 20 yaşındaki bir çocuğa ağız eğdirmeye. yakışıyor mu sana. ver işte ne olacak kimse bişey demez ve farkına varmaz.
3)dediğim gibi 5 sattir ararlıksız senin forumdayım. ama sen sadece cevap yazıp çıktın yani ben senden daha çok durdum senin forumda. sence hangimiz daha çok emektarız?? cevap veremen işte böyle tıkanırsın. ben şu an için daha vefalı gözüküyom. haksızmıyım??
4) konu açma sayısı için madalya veriliyormu? veriliyorsa genelde bu rakam kaç konu oluyor?

4.sorunu ben cevaplıyayım :)

Ayın en çok konu açacına madalya veriliyor heralde, bu rakam aydan aya değişiyor mesela bu ay en fazla 600 konu açar 1. olan

Yarın sorgulamanın biteceğini biliyor muydun ?

Ozan da cevaplayacaktır ama bu seferlik bir istisna olsun, konular en son gönderilen iletinin tarihine/saatine göre otomatik olarak yer değiştirmektedir. Yani forumda en son gönderilen mesaj en üstte yer almaktadır. :)

Soru : Birileri en fazla 18 mi demişti ? Yeni tahminin kaç ?

20 olur herhalde :)

1. 20 yaşındayım dedim 10 değil. :) Derslere yine çalışıyorum zaten yeri geldiğinde. Zaten bence her bilgisayar mühendisi adayının internette bu tarz uğraşları olmalı. İnternet piyasasını ve webmasterliğe dair pek çok şeyi bu site sayesinde öğrendim. Hala da öğrenmeye devam ediyorum. Forumda yöneticilik yapmamın ailemi rahatsız edecek bir tarafı yok. :)

2. Kimseye torpil olmaz bizde. :)

3. 5 saattir forumdayım diyorsun ama bu sürede sadece 2-3 mesaj yazmışsın. Zamanını boşa harcıyorsun o zaman. :)

4. soru cevaa tarafından cevaplanmış zaten. :)

Torrent ne demek oluyor? Bu sitede de,çoğu yerde de sıklıkla görüyorum ama hiç bakmamıştım anlamına, sen açıklayabilir misin ? :)

Torrent ne demek oluyor? Bu sitede de,çoğu yerde de sıklıkla görüyorum ama hiç bakmamıştım anlamına, sen açıklayabilir misin ? :)

Torrent internetten dosya indirmeye yarayan bir sistem. uTorrent veya Bittorent adlı programlardan birini indiriyorsun öncelikle. Daha sonra ne indirmek istiyorsan ona ait torrent dosyasını indiriyorsun ve programla birlikte otomatik açılıyor ve indirme başlıyor. İndirme işleminin hızı başka kullanıcıların gönderme miktarına bağlı. Yani dosya sabit bir yerde durmuyor. Herkes birbirine gönderiyor ve devamlılığı sağlanıyor dosyanın. :)

Son dönemlerde daha fazla tercih ediliyor. Çünkü çok fazla artısı var. En önemli artısı tek bir part olarak iniyor. Mesela bluray bir film için normalde en az 7-8 part indirmek gerekirken torrentte öyle bir dert yok. Açıyorsun o kendi indiriyor tamamını. Hız limiti yok, istediğin zaman durdur, istediğinde devam et mesela. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum İstatistikleri

Konular
176,646
Üyeler
8,564
Son Üye
excelancy