30 saniyede bir arama yapılabilir ve 30 saniyede bir moderatöre mesaj bildirilebilir uyarılarını kaldırmayı düşünüyor musun ? Gün içinde çok fazla karşılaşmaya başladım da.
Soru odasına girmek istemeyenlere bir zorlama veya teşvik yapılacak mı ?
Bu kurallar olmak zorunda, hemen hemen her sitede vardır. Sistemin aşırı yorulmasını önlemek amaçlı bir önlem
Girmek istemeyenlere bir zorlama olmaz herhalde.
1-) Kazandığın parayı Duygusuz ile eşit olarak mı paylaşıyorsunuz ?
2-) Google neyi baz alarak ödeme yapıyor, 500 TL kazandıracak kadar reklamlara tıklanıyor olması bana çok ilginç geldi. Senin hiç tıklama işine destek olduğun olur mu ?
3-) Yazılan mesajların dil bilgisi ve yazım kuralları açısından inceleniyor oluşunu çok beğendiğimi ve ilk kez bu sitede gördüğümü söylemiş miydim ?
4-) Siteye günün birinde "editör" sıfatıyla yönetici almayı düşünür müsün ? Bazı sitelerde görüyorum da çok havalı duruyor.
5-) Moderatörlerin yaptığı her hareketi takip edebiliyor musun ? Sildikleri-değiştirdikleri mesajlar vs. sana rapor olarak geliyor mu ?
6-) Siteden kazandığın paralar üzerinde moderatörlerin hatta üyelerin de emeği var diye düşünüyor musun? Bu seni vicdanen az da olsa rahatsız ediyor mu ?
7-) Anketleri sadece üyeler açık tutmayı düşünür müsün ?
😎 Anketlere bazı üyelerin ip yenileyerek defalarca oy attığı hissine kapılıyor musun ? Böyle bir durum tespit edilebilir mi ?
9-) Facebook-twitter gibi siteler ayrılmak isteyenlere izin veriyor ve her türlü veriyi siliyorlar. Favoriforumum'dan da ayrılmak istediğini beyan eden biri için aynı hakkın tanınması gerekmez mi ?
10-) favoriforumum ve diğer sitelere google üzerinden girmeyi mi tercih edersin, yoksa adres çubuğuna mı yazarsın linki ?
11-) Programming languages 2 nasıl geçti ? Hoca sadece ingilizce mi konuşuyor ? Anlamada bir zorluk çektin mi?
1. Evet eşit olarak. Sonuçta ortak olarak kurduk siteyi.
2. Tıklamalara göre veriyor parayı. Ben hiç tıklamam ve kimseyi de teşvik etmem reklamlar için. Kendi istekleriyle tıklayanlardan geliyor para. Yalnız 500 TL maksimumdu. Bazı zamanlar tıklama oranları çok düşük oluyor ve gelir de ciddi azalıyor. Son günlerde mesela oranlar çok düşük.
3. İyi bir şey varmış galiba bizim sitede ama neyin kastedildiğini anlamadım.

4. Belki günün birinde.

5. Hayır her hareketlerini takip edebilmem mümkün değil.
6. Ciddi paralar kazansam rahatsız ederdi ama şu an rahatsız etmiyor. Zaten kazanılan paranın büyük kısmı site giderlerine gidiyor. Bize kalan kısımdan da bir kısımı ödül şeklinde veriyoruz.

7. Bazı bölümlerde zaten öyle. Ama bazı bölümlerde daha çok oy için ziyaretçilere de açık olması iyi oluyor.
8. Maalesef tespit edebilmek mümkün değil.
9. Forumlarda böyle bir sistem mümkün değil ve açıkçası gereği de yok. Sonuçta kendi kimliğinizle bulunmuyorsunuz burada.

10. Adres çubuğuna yazarak.
11. Dersin slaytları tamamen İngilizce. Hoca Türkçe konuşuyor ama birçok terimi İngilizce olarak söylüyor. Ortaya garip bir durum çıkıyor

Anlamakta pek zorluk çekmedim.
Tamam ozan tamam da. ben pek tatmin olamdım bu cevaplardan dostum. O yüzden birkaç soru daha soracağım sana.
1) Bi kere en önemli soruyu sormayı unuttum. Ya sen kaç yaşındasın? benden büyük değilsindir. Şaşırıyorum çünkü öyle cevaplar yazıyonki sanki 30-35 yaşlarında birisisin. Bu ne olgun cevaplar öyle kardeşim ya. Hayırdır öbür tarafı mı görmeye başladın daha şimdiden? Henüz üniv.de okuyon haksızmıyım? Bu ne ağır takılmalar öyle. Olmadı. Cevap lütfen.
2) Neeee 500 milyoncuk mu? Ya bunun için yorulmaya değermi?
3) Diğer adminler demişsin. Ya bir forumun bir tane admini olmaz mı? Ben yanlış mı biliyom? Hem bu para hanginize yetiyor?
4) Senin de dediğin gibi ben mesajları özenerek yazıyıyorum hem de forumdaki kimsenin özenmediği kadar. Eeee hani karşılığı nerde? Benim kendime ait sözüm var ''Emeğe sadece saygı yetmez aynı zamanda karşılık da gerekir.''
5) Bi kere ben senin foruma az girmiyorum. Sen benim haftada 90-130 kez senin foruma girdiğimi biliyon mu? Nerden bilecen. Sadece her seferinde mesaj yazmıyom okadar yani; çünkü zamanım olmuyor. Zaten başka foruma da girmiyomki. Ha ayrıca bu senin forum bugün ilk 2000 lerde ise eğer bunda benim da payım çok büyük. Haftada ortalama 100 kez, düşün yani ben o kadar googleye girmiyom. Daha ne olsun? EE sen bana favori üye en iyi mertebe diyon. neresi iyibe. o zaman moderatör, süper moderatörler ne oluyor Ozan bey? Zaten herkes favori üye. Her ay, her hafta kendine bir madalya, bir yıldız takmasını biliyon. Ne olur yani bize de bir tane taksan eline mi yapışır? Hayır yani biraz sevindirsen bizine olacakki? Senden istediğim bu kadar basit birşey. Ha eğer benim gibi bir üyeyi kaybetmeyi göze alıyorsan o ayrı mesele. O zaman da sana helal olsun derim başka da bişey demem bilesin.
6) Bu kadarla kurtulacağını sanma. Bu konu bitse bile ilerleyen zamanlarda forumla ilgili her türlü sorularımı sana iletmeye çalışacağım. Sonuçta akranız ikimiz.
1. 20 yaşındayım ve bu konuların yaşla alakası olduğunu pek düşünmüyorum.
2. Yorulmak değil zevk almak diyelim. Dediğim gibi para için yapmıyorum bu işi.

3. İki kişi ortak olarak kurduk forumu. Bir admin olur diye bir kural yok. Büyük forumların neredeyse tümünde birden çok admin vardır.

Paranın yetip yetmemesinin bir önemi yok. Hiç gelmese de olur yeter ki giderleri karşılasın.

4. Nasıl bir karşılık bekliyorsun ki ?
5. Forumda rütbe için giriş yapma sayının bir önemi yok. Önemli olan forumda aktif olduğun süre içerisinde neler yaptığın. Adminler dışında 6 yönetici var ve en az mesajı olanın bile 6000'e yakın mesajı var.

Madalyaların ise belli şartları var. Ayın en çok mesaj yazanı, en çok konu açanı gibi özelliklere sahip kişilere veriliyor. Bunun dışında forum içindeki çeşitli yarışmalara veriliyor. Yoksa kimseye kafamıza göre madalya verdiğimiz yok.
Öncelikle Duygusuz x kişi beni flood yapmaktan kurtardığın için teşekkür ederim. Benim mesajlarımın arasına yine soru sıkıştırırsan memnun olurum.
Soru : Besalet'e kurada kazandığı oyunu gönderdin mi ? O oyunu parasını cepten ödeyerek mi aldın ?
Oyunların parasını forumun gelirinden ödüyorum. Besalet'in kazandığı oyunu göndermedim çünkü beklememi istedi. Bekliyoruz bakalım, istediği zaman alacak.