FF Sorgu Odası (88. Bölüm) Bayram Özel - Sorgudaki İsim: xdragxx

Yok o konuda itirazım yok sıkılmıyorum bu arada futbolu severim ben :A

Ama Ronaldo Portekizle her turnuvaya katıldı Messi de Arjantinle bu iki takım hangi format olursa olsun zaten Dünya Kupasına katılırlar Messi vs Ronaldo konusu değil bu yani. Format değişebilir bence yani mahsuru yok o konuda.
Ama yinede Arjantin özelinde bana bir tık daha kolay bir şekilde Dünya Kupasına geliyor hissiyatı var. Tâbi bu herkes için farklı. Portekizin sürekli bir cebelleşme üzerinde olduğunu görüyoruz. O yüzden Arjantinin Dünya Kupasına gittiği gruplar bana samimi gelmiyor. Yani geldiği klasman belli. Arjantin ve Brezilya her türlü geliyor. Gelemediği sene var mı? Yok sanırım. Brezilya hepsine katılmış mesela. Bolivya ile falan oynuyor. Süpriz olursa yine Avrupa kısmından oluyor. Diğer kıtalar için her şey güllük gülistanlık. Buda bence rekabeti öldürüyor. Türkiye liginin son 3 senesini düşün 2 takım var sadece. Peki bu insanlar tarafından seviliyor mu? Bana kalırsa hayır.

Messi konusunda da değinmek istediğim konu bu aslında. Yani İspanya liginde Barça,Real ve son yıllarda Atletico Madrid yarışa girebildi. Bu noktada hep bilindik takımların rekabetinin geçeceğini bildiğimiz tek bir yerde oynadı Messi.
PSG de aslında favori takıma gitti. Garantiye oynadı. Ama İngiltere, İtalya öyle değil. Ronaldo buraları denedi ve bize kendisi hakkında genel varsayımlara varabileceğimiz doneler sunduğu için Ronaldo benim gözümde hep bir numara. Belki dediğin gibi Messi saf bir yetenek ama cesaret olarak da sıfır bir adam. Ronaldo'nun cesaret gücü Messi de yok. Ayrıca çok çalışarak, futbolda inanılmaz yetenekli birisinin istatistiklerine ulaşabileceğini de görmüş olduk. Messide böyle bir durum yok. Diğer liglerde neler yapabileceğini hiçbir zaman bilemeyeceğiz. O yüzden Ronaldo benim için bir numara.

• Güldürdün
Reactions: xdragxx