Carol'ın yönetmenini tanımıyordum ben. O yüzden Oscar'a hazırlık yapalım demiştim ama diğerleri tanıdıkmış.Galiba yönetmenleri hep tanıyoruz artık. Gidip David O. Russell'ı tanımaya çalışacak halimiz yok.
Carol'ın yönetmenini tanımıyordum ben. O yüzden Oscar'a hazırlık yapalım demiştim ama diğerleri tanıdıkmış.Galiba yönetmenleri hep tanıyoruz artık. Gidip David O. Russell'ı tanımaya çalışacak halimiz yok.
Onu inceledim biraz da bir filmi vardı fena gözükmeyen adaylara alabiliriz belki.Carol'ın yönetmenini tanımıyordum ben. O yüzden Oscar'a hazırlık yapalım demiştim ama diğerleri tanıdıkmış.
Onu inceledim biraz da bir filmi vardı fena gözükmeyen adaylara alabiliriz belki.
I'm Not There de fena değil gibi. Christian Bale, Cate Blanchett ve Heath Ledger?Todd Haynes'in bir tek Far From Heaven filmi başarılı o da The Hours gibi ağır bir filme benziyor.
I'm Not There de fena değil gibi. Christian Bale, Cate Blanchett ve Heath Ledger?
Puanı fena değil başka sitelerde daha yüksek. Sinemalar'da 8.0 mesela ama süresi düşündürücü gerçekten.Kadro iyi de hem puanı düşük hem de süresi uzun.
Bilmiyorum, bence etkinlikte izlemeye değer bir film değil. Bir de 45.000 oyda 7 puan almış. 100.000 olsa 6.8 falan olacak. Eğer Bob Dylan hayranı olan varsa o ayrı tabi.Puanı fena değil başka sitelerde daha yüksek. Sinemalar'da 8.0 mesela ama süresi düşündürücü gerçekten.
Haklısın daha iyilerini bulabiliriz. Ben daha çok kendim için düşünüyorum o iki filmi izlerim belki Oscar dönemine kadar eğer daha çok izlemek istediğim şeyler çıkmazsa.Bilmiyorum, bence etkinlikte izlemeye değer bir film değil. Bir de 45.000 oyda 7 puan almış. 100.000 olsa 6.8 falan olacak. Eğer Bob Dylan hayranı olan varsa o ayrı tabi.
Yok öneriler kapanmadı tabii. Aksine daha çok öneri lazım. Bu sezon ince eleyip sık dokuduğumdan film bulmakta birazcık zorlanacağım gibi.Şu iki filmi de unutmuşum, eğer öneriler kapanmadıysa dikkate alınabilir filmler? Gerçi nasılsa hiçbiri seçilmeyecek ben öneriyorum diye, o yüzden boşa kürek.
Sleepers
(Ünlüler geçiti ve çok sağlam bir kurgu)
K-Pax
(Kavin Spaceay faktörü + üst düzey bir yapım, Lost gibi her izleyen farklı teori söyleyecektir)
@OzaN
His Girl Friday nereden ilgini çekti merak ettim.İzlemediğim siyah beyaz filmlerden birkaç tane yazayım:
1) His Girl Friday
2) On the Waterfront
3) The Grapes of Wrath
Bu filmler listemde ama bir türlü izlemeye kısmet olmadı.
His Girl Friday nereden ilgini çekti merak ettim.
The Grapes of Wrath olabilir. Süresi iki saati geçiyor birazcık ama eski filmleri izleyenler zaten sorun etmez onu.
On the Waterfront zaten geçmiş sezonlardan birinde vardı.
Bilgim yok filmle ilgili. O şekil bir araştırma sonucu bulduysan normal. Çünkü Top 250'de yok, Oscar almamış ve Cary Grant ile de bir yakınlığın yok o yüzden sordum.Daha önce nette siyah beyaz filmleri araştırmıştım. Aşk üçgeni üzerine kurulu bir film değil mi? Birkaç tane daha var onları da yazayım mı?
Umarım birkaç tane siyah beyaz film alırsın izlemek için.
Siz Oscar almış ya da aday olmuş filmler arıyorsunuz ama ben pek o gözle bakmıyorum. Benim ilk tercihim eski filmler ama çoğunluğa da uyarım tabii, sıkıntı yok benim açımdan.Bilgim yok filmle ilgili. O şekil bir araştırma sonucu bulduysan normal. Çünkü Top 250'de yok, Oscar almamış ve Cary Grant ile de bir yakınlığın yok o yüzden sordum.
Siyah-beyaz filmler olacak mutlaka adaylar arasında ama bu sezon biraz daha az olacak gibi. Çünkü pek çok kişi siyah-beyaz filmlerden çekinip etkinliğe soğuk bakıyor. Birkaç tane daha öneri alabiliriz tabii.
Özel olarak Oscar takıntımız yok etkinlikte Oscarla hiç alakası olmayan onlarca film vardı.Siz Oscar almış ya da aday olmuş filmler arıyorsunuz ama ben pek o gözle bakmıyorum. Benim ilk tercihim eski filmler ama çoğunluğa da uyarım tabii, sıkıntı yok benim açımdan.
His Girl Friday nereden ilgini çekti merak ettim.
The Grapes of Wrath olabilir. Süresi iki saati geçiyor birazcık ama eski filmleri izleyenler zaten sorun etmez onu.
On the Waterfront zaten geçmiş sezonlardan birinde vardı.
The Grapes Of Wrath yani Gazap Üzümleri, John Steinbeck in en ünlü başyapıtlarındandır ve dünya klasiklerinin sayılı kitaplarından biridir. Amerika'daki Büyük Buhran dönemi, İşçi -İşveren, Saniyeleşme- Tarım, Kapitalizm - Sosyalizm gibi kavramları ele alan, 20.yy genel anlamda en başarılı romanlarından biri olarak kabul ediliyor. Okuyucuya çok şey katacak klasik, tıpkı Fareler ve İnsanlar gibi.
Kitap ne zamandır okuma listemdeydi, bu klasiğin kitabını okumadan filmini izlemek büyük ölçüde hem filme hem kitaba olumlu yansımaz, ama film kesin seçilecekse saygı duyarım hatta oylarım. Yalnız, etkinliğin sonlarına doğru seçilmesi çok hoş olurdu, eğer kesin düşünüyorsanız kitaba yakın zamanda başlar muhakkak filmin seçildiği haftaya yetişirim, yaklaşık 500 sayfa sürüyor çünkü. @sürgünüm @Danger UA!
Yok öneriler kapanmadı tabii. Aksine daha çok öneri lazım. Bu sezon ince eleyip sık dokuduğumdan film bulmakta birazcık zorlanacağım gibi.
Valla kimin oy vereceğini bilemem o yüzden seçilir falan diyemem ama ben aday göstereceğim. Madem öyle, son hafta aday gösteririm.The Grapes Of Wrath yani Gazap Üzümleri, John Steinbeck in en ünlü başyapıtlarındandır ve dünya klasiklerinin sayılı kitaplarından biridir. Amerika'daki Büyük Buhran dönemi, İşçi -İşveren, Saniyeleşme- Tarım, Kapitalizm - Sosyalizm gibi kavramları ele alan, 20.yy genel anlamda en başarılı romanlarından biri olarak kabul ediliyor. Okuyucuya çok şey katacak klasik, tıpkı Fareler ve İnsanlar gibi.
Kitap ne zamandır okuma listemdeydi, bu klasiğin kitabını okumadan filmini izlemek büyük ölçüde hem filme hem kitaba olumlu yansımaz, ama film kesin seçilecekse saygı duyarım hatta oylarım. Yalnız, etkinliğin sonlarına doğru seçilmesi çok hoş olurdu, eğer kesin düşünüyorsanız kitaba yakın zamanda başlar muhakkak filmin seçildiği haftaya yetişirim, yaklaşık 500 sayfa sürüyor çünkü. @sürgünüm @Danger UA!
Lucky Number Slevin ve Awakenings aday göstermeyi düşündüğüm filmlerdendi zaten, Tom Hanks'in iki filmini de izledim. The Terminal en sevdiğim filmlerindendir, seçilirse seve seve tekrar izlerim. Gerçekten çoğunluğun sevebileceği filmdir ama herkes izlememiş midir ki?Madem öyle ben de birkaç ekleme yapayım elinde dursun. Bu arada Minority Report ve Collateral hala geçerli mutlaka bir Tom Cruise filmi girsin. Bu arada bu filmlerin hiç biri sıkıcı değil onu söyleyeyim
Lucky Number Slevin
Identity (90 dakikalık bir gerilim-gizem)
Road To Perdition (Tom Hanks-Paul Newman-Jude Law başka bir şey söylememe gerek yok herhalde)
Awakenings (Bence Robert De Niro'nun en iyi performansını gösterdiği film. Diğer başrol de Robin Williams)
I Am Sam (Bu film de Sean Penn'in en iyi performans gösterdiği film)
The Terminal (Çok eğlenceli bir filmdi. Tom Hanks döktürüyor.)
Bu filmleri 614 film arasından seçtim. Hepsi de çok iyidir. Boş bir zamanın olduğunda incelersin ben hepsi hakkında teker teker bilgilendirme yapamadım.