Fav10 Film Kulübü 6. Sezon | Puan Durumu ve Film Önerileri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Eski adıyla FF Film Kulübü, yeni adıyla Fav10 Film Kulübü yenilenen formatıyla, altıncı sezona başladı. Bu sezon diğer sezonlardan farklı olarak filmler toplu olarak değil, her hafta ayrı ayrı seçilecek.

Etkinliği özetlemek gerekirse her hafta iki tane filmi izlemek üzere seçiyoruz, izledikten sonra beraber yorumlayıp puanlıyoruz. Etkinlik sonucunda ise ödül töreni ve puan durumu listeleriyle kazanan filmleri belirliyoruz. Hem keyifli vakit geçiriyoruz, hem film kültürümüzü arttırıyoruz...

Etkinliğe tüm Fav10 halkı davetlidir. Ayrıca bu başlıktan etkinlikte olması için film önerileri de yapabilirsiniz.

Etkinlikteki tüm filmlerin konularını görmek için: https://fav10.net/forum/forums/film-bilgileri-yorumları.729/?prefix_id=72

(Geçmiş haftaların filmlerini de istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.)

Şu ana kadarki oylardan oluşan puan durumu şöyle:

fav10f6.jpg


Sezon başlamadan önceki, sezona giriş yazısı:

Bir FavoriForumum geleneği olan FF Film Kulübü 6. sezonuyla büyük yeniliklerle birlikte geri dönüyor!

5. sezon hepinizin bildiği gibi çok parlak geçmedi, hem yanlış bir dönemde başladı ve tuhaf boşluklar vermemiz gerekti, hem de daha önemlisi film seçimlerimiz pek parlak çıkmadı ve çoğu film kimse tarafından beğenilmedi. Bu durum üzerine 6. sezonda yepyeni bir sisteme geçiyoruz...

Önceki sezonlarda bildiğiniz gibi film seçimleri sezon başında ve toplu halde seçiliyordu. Film seçme aşaması keyifli olmasına karşın filmleri detaylı inceleyemeden seçtiğimiz için kötü filmlerle karşılaşma ihtimalimiz söz konusu olabiliyordu. Bu sezon bu durum değişiyor. Bu sezonda her hafta, gelecek hafta izlenecek filmler için oylama yapılacak. Oylamaya 4 film katılacak ve bu filmden 2 tanesi haftanın filmi olarak seçilecek. Bu iki filmi hep beraber izleyip, yorumlayıp, puanlayacağız. Film seçimi sırasında filmlerin konu ve fragmanları da paylaşılacak. Ayrıca bu oylamaya katılacak 4 filmler dahi benim ön süzgecimden geçecek ve forum genelinin sevmeyeceği tarzdaki filmler oylamalara alınmayacak.

Peki 6. sezonda ne tarz filmler olacak? Tür olarak hemen her türden olacak, yine kaliteli ve ödüllü filmler, klasik Top 250 filmleri ve son dönemin önemli filmleri olacak. Tabii bu filmler herkesin izlediği en popüler filmlerden ziyade birazcık kıyıda köşede kalmış filmlerden olacak.


Anlayacağınız bu sezon iyi filmlerin olacağı, her haftaki film seçimiyle heyecanın sürekli zirvede tutulacağı güzel bir sezon olacak. Eğer sizlerin yoğun katılımı da olursa daha da güzel olacak. Film kültürünü arttırmak isteyen herkesin katılımını bekliyoruz. :)

@Titanium @sürgünüm @cevaa @Arslan Bey @BesaleT @Forumdash @gundix123 @berkann @Tolstoyevski @HeisenBerg @xdragxx @legolas9900 @destere @Danger UA! @Tzira @mrt-06 @Yiğitt @Aserat @crazymurat31 @Harunnn60 @Dr.Who

Ayrıca bu başlıkta etkinliğin 6. sezonunda olmasını istediğiniz filmleri yazabilirsiniz. Bu filmler izleyip çok beğendiğiniz filmler veya izlemek istediğiniz, forumun da beğeneceğini düşündüğünüz için birlikte izlemek istediğiniz filmler olabilir. :)
 

Ekli dosyalar

  • hafta1.JPG
    hafta1.JPG
    19 KB · Hit: 508
Son düzenleme:

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu arada buradan film severler için güzel bir haberi de paylaşayım. :)

IMDb eklentisiyle foruma eklenen filmler artık çok daha hızlı geliyor. Eskiden çok film eklenen konular bazen 1 dakikayı bulan sürelerde bile yüklenemiyordu. Şimdi 5-10 kat daha hızlı. Yine de aynı mesajda 5-10 tane birden olunca hafif yavaşlama olabiliyor, o kadarlık da olur. :):)
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Geçen yaklaşık 15 film önermiştim ve içlerinden yalnızca biri o da en olmasa da olur dediğim çıkmıştı. :D O yüzden film önermekten çekiniyorum, hiçbirinin seçilmeyeceğini bilsem de bu sefer yalnızca 5 film önereceğim ödevimi yerine getirmek maksadıyla. Yeni Şans kısmında çıkacaklardan The Man From Earth zaten direkt oylamaya girecek sanırım?
Umarım bilimkurgunun hor görülmediği, çeşitli türlerin olduğu güzel bir sezon olur. :)

Bir de IMDB kodunu mesaj yazma kısmında göremiyorum, acaba mobilde mi eksik? @OzaN


Film önerileri

Not : Film konuları tamamen alıntıdır, tabi sonuçta film konuları kişiden kişiye değişmiyor. :D

Melancholia (2011) - Lars Von Trier



2941-melancholia-melankoli.jpg

Melancholia - Melankoli
Justine Michael ile dünya evine girmek üzere ablasının evine gelir. Ablası Claire ile taban tabana zıt bir karaktere sahip olan Justin düğün gününde dahi melankoli içine girebilen bi yapıdadır. Bu sırada da dünyayı tehdit eden bir gezegen dünyaya yaklaşmakta iki kızkardeş ve aile üyeleri geçmişteki ve hala da süregelen çatışmalarıyla tam bir kaosun içine sürüklenmektedirler.

Yorumum : İzleyeceğiniz en gerçekçi kıyamet temalı film olacağının teminatını verebilirim. Adı gibi tam melankolik bir yapım, ölüm ksrşısında çaresizlik neymiş en iyi şekilde anlatıyor.

Dogville (2003) - Lars Von Trier




1469-dogville.jpg

Dogville
30’ların Amerika’sında Rock dağlarında bir kasabadayız. Peşindeki gangsterlerden kaçan güzeller güzeli Grace, bir kasabaya sığınmak zorunda kalır. Kadına acıyan kasaba halkı, başlangıçta iyi niyetlerle kadına sahip çıkar ve arasına alır. Fakat kadının konumunun kendileri açısından da bir tehlike arz etmesiyle, aralarındaki ilişki farklı boyutlar kazanmaya başlayacaktır. Grace, kasabalının öteki yüzünü görmeye başlar ve çaresizliği bir kurban konumu almasına neden olur. Her filmi olağanüstü bir heyecan yaratan, günümüz sinemasının dahi isimlerinden Lars Von Trier, bir kez daha kamerasını Amerika’ya çevirerek yeni bir üçlemeye başladı. Her filmde sınırları zorlayan deneysel bir üslupla karşımıza çıkan yönetmen, bir kez daha her anlamda sarsıcı bir yapıma imza attı.

Yorumum: Hayatınızda izleyeceğiniz en sıradışı 1.film olacak olması kaçınılmaz. Kesinlikle sinema tarihine geçmiş bir film. Süresi az uzun ama sonuçta film kulübü.


13.Kat (1999)- J. Rusnak

7489-the-thirteenth-floor-13-kat.jpg

The Thirteenth Floor - 13. Kat
Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir: Şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller öldürülmüştür. Üstelik hafızasında delikler oluşan Douglas da bir numaralı şüphelidir..

Yorumum : Efsane sonuyla akıllarda uzun zaman kalacak, yaşadığımız gerçekliği sorgulatacak başarılı bir yapım. Vanilla Sky, Matrix, Inception, Truman Show gibi filmler familyasından.


Dark City (199:cool: - A. Proyes

5729-dark-city-gizemli-sehir.jpg

Dark City - Gizemli Şehir
Bir gün uyandığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlayamayan bir adam aynı zamanda suçlu olarak da arandığını öğrenir. Bu çaresiz durumdan kurtulmak için çareler aramaya başlarken telekinetik güçlere sahip olup insan ruhuna sahip olmaya çalışan yaratıklara rastlar. Kendisiyle ilgili bilmecenin çözümüne yaklaşmışsa da, kendisini altından kalkması gereken zor bir görev bekliyordur.

Yorumum : Yine insana beyin fırtınası yaptıracak bir başka güzide yapıt. Fazlasıyla dikkate değer.

Jacob's Ladder (1990)- A. Lyne

7296-jacobs-ladder-dehsetin-nefesi_zps088ccb71.jpg

Jacob's Ladder - Dehşetin Nefesi
Kâbusları uyanıkken de devam eden evli ve bir çocuk babası Vietnam gazisi Jacob Singer (Tim Robbins), aklını kaçırdığını düşünmektedir. Yaşadıkları, Vietnam'da askerler üzerinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun yan etkileri midir? Yoksa sadece savaş sonrası sıkıntıları daha da mı kötüleşmiştir? Ya da Jacob tahminlerinin ötesinde, çok daha korkunç bir durumla mı yüz yüzedir? Dehşetin Nefesi gerçeküstüyle gerçeğin birbiriyle giderek kaynaştığı öyküsüyle seyirciyi her an diken üstünde tutmayı başarırken, kurduğu görkemli bulmacayı şok edici bir final ile kusursuz bir çözüme ulaştırıyor..

Yorumum : Filmi henüz izlemedim ama konusu ve hakkında yapılan yorumlar çok olumlu. İzlemeye değer gibi bence?
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Sistem değişikliği ilgiyi her hafta üstte tutacak cinsten olmuş. Filmler de iyi seçilirse, Oscar öncesi güzel bir hazırlık olabilir. :)
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Umalım ki arkadaşlar yine sırf oy kullanmak için oy kullanmazlar zamanında çok çektik çilesini. :)

(ağır sitem içerir)
 

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Hayırlı olsun daha önce katılmadım ama şimdi katılabilirim.Herkesle beraber izlemek , yorum yapmak çok güzel oluyor. :D
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Geçen önerdiklerimi yine öneriyorum. Hepsi de seyir zevki yüksek filmler. Hiçbiri sıkıcı değil. Hepinizin alttaki üç filme en az 8 vereceğine eminim.

Minority Report
Collateral
In Bruges

İzlemediklerim:

A History Of Violence (Uzun zamandır listemde. Baya övülen bir film)
Judgment At Nuremberg (Geçen oylamadaydı zaten)
A Bronx Tale (Robert De Niro'lu bir gangster filmi. Bu kez De Niro aynı zamanda yönetmen)
Pi (Geçen sefer de baya konuşmuştuk. Bilim Kurgu kontenjanından yazdım. İlginç bir filme benziyor)
The General (Top 250'den Charlie Chaplin tarzı sessiz komedi filmi)


@Tolstoyevski Dogville'yi izlemeyi düşündüm ama filme bir baktım stüdyoda çekmişler. Niye gerçek kasabada çekmemişler ki?
 
Son düzenleme:

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Umalım ki arkadaşlar yine sırf oy kullanmak için oy kullanmazlar zamanında çok çektik çilesini. :)

(ağır sitem içerir)
Oy kalitesini arttırmak için şöyle bir şey düşünüyorum. Etkinliğin önceki haftalarındaki filmlerin yarısını veya daha fazlasını izleyenlerin oyları 2 oy sayılacak. Böylece hem daha çok izlemeye teşvik, hem de oy kalitesinde Artış hedef. :)
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Geçen önerdiklerimi yine öneriyorum. Hepsi de seyir zevki yüksek filmler. Hiçbiri sıkıcı değil. Hepinizin alttaki üç filme en az 8 vereceğine eminim.

Minority Report
Collateral
In Bruges

İzlemediklerim:

A History Of Violence (Uzun zamandır listemde. Baya övülen bir film)
Judgment At Nuremberg (Geçen oylamadaydı zaten)
A Bronx Tale (Robert De Niro'lu bir gangster filmi. Bu kez De Niro aynı zamanda yönetmen)
Pi (Geçen sefer de baya konuşmuştuk. Bilim Kurgu kontenjanından yazdım. İlginç bir filme benziyor)
The General (Top 250'den Charlie Chaplin tarzı sessiz komedi filmi)


@Tolstoyevski Dogville'yi izlemeyi düşündüm ama filme bir baktım ama stüdyoda çekmişler. Niye gerçek kasabada çekmemişler ki?

İşte filmi özel yapan ve sinema tarihine geçiren detay da bu. :) Yönetmenin asıl amacı, sinemada mekan kullanılmadan da film çekilebiceğini göstermekti. Mekansız bir mekan yaratarak çok üstün bir iş başarmış oldu. İzleyiciyi direkt olarak filmin içine soktu, izleyen bütün olayları ve mekanları tek bir görüntüden görme olağına erişti.

Ancak sadece teknik açıdan üstün bir iş değil, senaryo ve kurgu olarak da on numara. Friedrich Nitszche nin görüşleri filmin ana fikri gibi bir şey.

Bu film anlatılamaz yalnızca izlenir bence. Filme düşük puan verecek olsanız bile böyle farklı bir yapımı izlemek hoşunuza gidecektir. :)

@OzaN sistemi tam anlayamadım, toplam kaç film olacak ve sezon iki yarıdan oluşup, ilk yarısında çok film izleyenler ikinci yarısında oy kullanma bakımdan avantajlı mı olacak? Bir de her hafta mı oylama yapılacak? Oylanacak 4 film de oylamaya girebilmek için oylanacak mı? :)
Oy kalitesini arttırmak için şöyle bir şey düşünüyorum. Etkinliğin önceki haftalarındaki filmlerin yarısını veya daha fazlasını izleyenlerin oyları 2 oy sayılacak. Böylece hem daha çok izlemeye teşvik, hem de oy kalitesinde Artış hedef. :)
 
Son düzenleme:

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
İşte filmi özel yapan ve sinema tarihine geçiren detay da bu. :) Yönetmenin asıl amacı, sinemada mekan kullanılmadan da film çekilebiceğini göstermekti. Mekansız bir mekan yaratarak çok üstün bir iş başarmış oldu. İzleyiciyi direkt olarak filmin içine soktu, izleyen bütün olayları ve mekanları tek bir görüntüden görme olağına erişti.

Ancak sadece teknik açıdan üstün bir iş değil, senaryo ve kurgu olarak da on numara. Friedrich Nitszche nin görüşleri filmin ana fikri gibi bir şey.

Bu film anlatılamaz yalnızca izlenir bence. Filme düşük puan verecek olsanız bile böyle farklı bir yapımı izlemek hoşunuza gidecektir. :)

@OzaN sistemi tam anlayamadım, toplam kaç film olacak ve sezon iki yarıdan oluşup, ilk yarısında çok film izleyenler ikinci yarısında oy kullanma bakımdan avantajlı mı olacak? Bir de her hafta mı oylama yapılacak? Oylanacak 4 film de oylamaya girebilmek için oylanacak mı? :)
Toplam 12 film. Yine 6 hafta. Her hafta benim seçtiğim 4 filmden 2 tanesini seçeceksiniz. Ilk yarı ikinci yarı yok. Mesela 3. Hafta oylamasında önceki iki haftadaki 4 filmden en az ikisini izleyenler avantajlı olacak. :)

Benim seçtiğim 4 film sizin önerdikleriniz, geçen sezondan kalanlar ve benim önerdiklerimden oluşacak. Yalnız önerilerde herkesin sevebileceği tarzda filmler önermeye çalışalım. Mesela geçen gün izlediğimiz The Seventh Seal herkesin sevemeyeceği bir film olduğu çok açık. O tarz filmleri etkinlikten uzak tutmak gerek. :):)
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Süreç nasıl işliyordu hatırlamıyorum ama anket sırasında filmler için daha ayrıntılı bilgiler vermek, şansımızı daha fazla arttıracaktır bence.

12 filmi de, uzun, aynı türden oluşan şeylere yönelmek yerine, ankette oy kullanacak arkadaşları bilinçlendirmek lazım. Kendim içinde söylüyorum. Misal forumun 3-4 kişisi ağır sinema ögesi severken buna yüklenilmesi bizleri eziyor veya tam tersi.
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Süreç nasıl işliyordu hatırlamıyorum ama anket sırasında filmler için daha ayrıntılı bilgiler vermek, şansımızı daha fazla arttıracaktır bence.

12 filmi de, uzun, aynı türden oluşan şeylere yönelmek yerine, ankette oy kullanacak arkadaşları bilinçlendirmek lazım. Kendim içinde söylüyorum. Misal forumun 3-4 kişisi ağır sinema ögesi severken buna yüklenilmesi bizleri eziyor veya tam tersi.
Eskiden 10-12 kadar filmden 4'er tane falan seçiyorduk. Haliyle o kadar çok filmi tek tek detaylı incelemiyorduk. Oyuncusuna yönetmenine belki afişine falan bakıp ona göre oy kullanıyorduk. Artık 4'ten 2 seçeceğiz. Konusunu, fragmanını inceleyip daha bir alıcı gözüyle bakabileceğiz. :):)

İki saati geçen filmleri almamaya çalışıyoruz zaten sanırım son iki sezondur. Bu sezon da iki saati geçen filmler ya olmaz ya da tek tük 1-2 tanecik olur. :) Her tarzdan herkese hitap edecek filmler olacak. :)
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
@Tolstoyevski

Övmek için övmek olmuyor mu bu biraz? Tamam senaryosu ve anlattıkları çok iyi olabilir de mekanı olmadığı için bir film özel olur mu? Zaten film olmaz ki o zaman tiyatro olur o.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
@Tolstoyevski

Övmek için övmek olmuyor mu bu biraz? Tamam senaryosu ve anlattıkları çok iyi olabilir de mekanı olmadığı için bir film özel olur mu? Zaten film olmaz ki o zaman tiyatro olur o.

Yani tamam, ben sürekli abartan ve abarttıkça abartan, kötü filmleri göklere çıkartan biriyim belki ama bu filme yapılmış onlarca, yüzlerce yorum ortada, hepsi mi abartmış buyur bakabilirsin? :)

http://www.turkcealtyazi.org/yorumlar/0276919/dogville.html
https://eksisozluk.com/dogville--384791?p=1 (upuzun sayfalar dolusu yorumlar , acaba kaçı yerden yere vurmuş? Tabi spoilerlere dikkat ederek kısa yorumları okumak yeterlidir :D)

IMDB puanı zaten ortada, 25 Bin kişi 10, 23 Bin kişi 9, 24 Bin Kişi 8 vermiş. Ortalama puanıyla birlikte yakınlarda Top 250 ye girmesi sürpriz olmaz hatta.

http://www.imdb.com/title/tt0276919/ratings?ref_=tt_ov_rt

Sadece şunu belirtiyorum, filmin tiyatrosal mekanda geçmesi inanın filmin amacı değil aracı. Filme güzellik katan detay. Ama asıl meselesi konu, kurgu ve mesaj. İnanılmaz müthiş harika bir film diyemem çünkü mükemmel değil tabi. Sonuçta kişiden kişiye değişir, genele göre öyle olsa bile. Ama Kubrick ve Tarantino film tarzını seven, bu filme de ısınır? Yüksek beklenti ile izlemezseniz tabi. Yüksek beklentinti ile izlenilen her film genelde beğenilmez. Bu filmi izleyip de yerden yere vuran bir yoruma rastlamadım henüz.

Filmin tek sıkıntısı süresi diyebiliriz ama hikaye anlatır gibi işlenildiğinden su gibi akıp gidiyor süre. :)

Edit : özellikle @Titanium için de öneririm. Tam sevebileceğin bir yapıt. Büyük ihtimalle etkinliğe seçilmeyecek ama yine de öneririm normal bir zamanda da çok iyi gider. :)
 
Son düzenleme:

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
12 film arasında 1 tane garanti, ana metni Müzikal olan bir film lazım diyerek, serinin 2 filminden birini öneriyorum.


Pitch Perfect (2012) Muhteşem Uyum
maxresdefault.jpg


Anna'nın zarifliği için bile izlenir ama neyse.. Konusu Üniverside bulunan şarkı gruplarının bir yarışmada ki mücadelerini anlatıyor. Kıvamında bir absürtlükle güzel bir iş çıkartmışlar.

Serinin 2. filminin yakın bir zamanda internete düştüğünü belirteyim...

=======================================================================

Aklıma şimdi gelen birde bilim kurgu yazayım..

Chappie (2015)

Yapay Zeka ne kadar ileri gidebilir sorunuzun cevabını veriyor.

Chappie-Mommy-Daddy-Poster.jpg

Bir yazılımcının geliştirdiği bir yazılım sonrası robot polisler üretilir. Ne dersen yapan cinsten fakat yazılımcının bir sonra ki geliştirdiği şey Chappie'yi yaratır. Ve filmin sonunda insanı şaşırtan ve gerçek olabileceğine dürten bir son.
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
12 film arasında 1 tane garanti, ana metni Müzikal olan bir film lazım diyerek, serinin 2 filminden birini öneriyorum.


Pitch Perfect (2012) Muhteşem Uyum
maxresdefault.jpg


Anna'nın zarifliği için bile izlenir ama neyse.. Konusu Üniverside bulunan şarkı gruplarının bir yarışmada ki mücadelerini anlatıyor. Kıvamında bir absürtlükle güzel bir iş çıkartmışlar.

Serinin 2. filminin yakın bir zamanda internete düştüğünü belirteyim...

=======================================================================

Aklıma şimdi gelen birde bilim kurgu yazayım..

Chappie (2015)

Yapay Zeka ne kadar ileri gidebilir sorunuzun cevabını veriyor.

Chappie-Mommy-Daddy-Poster.jpg

Bir yazılımcının geliştirdiği bir yazılım sonrası robot polisler üretilir. Ne dersen yapan cinsten fakat yazılımcının bir sonra ki geliştirdiği şey Chappie'yi yaratır. Ve filmin sonunda insanı şaşırtan ve gerçek olabileceğine dürten bir son.
2015 filmleri almıyoruz. Onlar Oscar etkinliğinin kapsamına giriyor. :) Chappie'nin konusu var zaten forumda. :) https://fav10.net/forum/threads/chappie-2015-film-bilgileri-yorumları.246874/


Pitch Perfect'i de tam dün izlemiştim. :D Müzikal pek sevilmiyorum forumda o film de zayıf kaçar birkaç kişi dışında beğenen çıkmaz maalesef. :(

Bu arada @berkann bu sezon Oscar hazırlığı olsun demişsin de bu konuda önereceğin filmler var mıdır? :)
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Araştırmadan önce daha çok öyle film çıkar diye düşünmüştüm ama pek bulamadım. :D @OzaN