FX Fargo 1. Sezon Yorumları

yoo o nerden çıktı ben anlayabiliyorum.:A
bizim dizilerde olsun dünyanın heryerinde olsun filmlerde dizilerde asıl heyecan kasırğasını yaratan kötülerdir , kötü karakterlerden nefret ettikçe diziye daha çok asılırız mesela bir karadayıda savcı turgut çıktı dizi foka sardı yada bir OHB de efsun olmazsa dizinin gazı uçar, kötü her zaman heyecanın kaynağıdır ne kadar iyiyi desteklesekte asıl izletenler kötülerdir :)

bizim dizilerde olsun dünyanın heryerinde olsun filmlerde dizilerde asıl heyecan kasırğasını yaratan kötülerdir , kötü karakterlerden nefret ettikçe diziye daha çok asılırız mesela bir karadayıda savcı turgut çıktı dizi foka sardı yada bir OHB de efsun olmazsa dizinin gazı uçar, kötü her zaman heyecanın kaynağıdır ne kadar iyiyi desteklesekte asıl izletenler kötülerdir :)

Amam bazı diziler aşıklar kavuşunda kötüler kaybedinle daha çok izleniyor.:D

Amam bazı diziler aşıklar kavuşunda kötüler kaybedinle daha çok izleniyor.:D
o dediklerin anca dizilerin bitimine doğru gerçekleşir neden mutlu sonu herkes izler çünkü iki yada üç sezon içinde kötülere karşı öyle bir nefret ve kin besleyip büyütürki seyirci sonunda kötünün ölmesini görmek için iki eli şeyinde olsa bile (kanda) koşturarak ekran başına üşüşürler :)
rekorun sebebide kötülerdir :)

o dediklerin anca dizilerin bitimine doğru gerçekleşir neden mutlu sonu herkes izler çünkü iki yada üç sezon içinde kötülere karşı öyle bir nefret ve kin besleyip büyütürki seyirci sonunda kötünün ölmesini görmek için iki eli şeyinde olsa bile (kanda) koşturarak ekran başına üşüşürler :)
rekorun sebebide kötülerdir :)

Yani bizim şu psikopatı sev diyorsun.:F

sonunda anlatabildim :)
he yani kısaca malvo bizim kötüler gibi kapı pencere dinleyerek kötülük yapan pis beceriksiz tiplerdende değil:) işini soğukkanlılıkla ve temiz bir şekilde hallediyor:)

Bizimkiler daha eğlenceli ama.:F Akın olarak onların ki daha iyi olabilir.:D

Bizimkiler daha eğlenceli ama.:F Akın olarak onların ki daha iyi olabilir.:D
bizim senaristler tam kafadan çatlak sadece kötülerimizde değil iyilerimizdede sorun var :)
mesela bizde iyi karakterler adam öldürmez karşıdaki kötü karakter ,iyinin anasını avradını yedi ceddini rahatsız etmeden, iyi karşıdakine kötülük yapmaz yaparsa boncukları dökülür :)
karadayıda herkesin kahraman iyi karakteri mahir 2 sezon boyu anasının emdiği sütü burnundan getiren kötülere karşı hamlede bulunamadı bir türlü çünkü mahir karakteri kötüyü ortadan kaldırsa katil damgası yiyip yaşlı teyzelerimizin kafasındaki nur yüzlü iyi tipinden ayrılacaktır bu endişeyle hareket eden senaristler mahirin düşmanlarınıda diğer bir kötü karakter nejdetin eliyle yok ettiler mahire ise iki sezon boyu bol bol ferideyle bakışma görevi düştü :)

bizim senaristler tam kafadan çatlak sadece kötülerimizde değil iyilerimizdede sorun var :)
mesela bizde iyi karakterler adam öldürmez karşıdaki kötü karakter ,iyinin anasını avradını yedi ceddini rahatsız etmeden, iyi karşıdakine kötülük yapmaz yaparsa boncukları dökülür :)
karadayıda herkesin kahraman iyi karakteri mahir 2 sezon boyu anasının emdiği sütü burnundan getiren kötülere karşı hamlede bulunamadı bir türlü çünkü mahir karakteri kötüyü ortadan kaldırsa katil damgası yiyip yaşlı teyzelerimizin kafasındaki nur yüzlü iyi tipinden ayrılacaktır bu endişeyle hareket eden senaristler mahirin düşmanlarınıda diğer bir kötü karakter nejdetin eliyle yok ettiler mahire ise iki sezon boyu bol bol ferideyle bakışma görevi düştü :)

Konuda Karadayı örnekleri verip Fargo'dan tiksindiriyorsun.bziim Semadan ne bekliyorsun.:F

Konuda Karadayı örnekleri verip Fargo'dan tiksindiriyorsun.bziim Semadan ne bekliyorsun.:F
fargo karadayıdan üç gömlek bir fistan iki don daha kaliteli ona şüphe yok :)
karadayı ülke standartlarına göre güzel dizidir tabiki.. izliyorum nede olsa, kimse izlediği kaba pislemez:) benimki sadece yorum :)
fargo konusunda karadayıdan bahsetmem ise sadece tesadüftür yoksa elmalarla armutları karıştıracak değilim :)

fargo karadayıdan üç gömlek bir fistan iki don daha kaliteli ona şüphe yok :)
karadayı ülke standartlarına göre güzel dizidir tabiki.. izliyorum nede olsa, kimse izlediği kaba pislemez:) benimki sadece yorum :)
fargo konusunda karadayıdan bahsetmem ise sadece tesadüftür yoksa elmalarla armutları karıştıracak değilim :)

Ben nefret ediyorumda.:D

Dizinin dün gece 4. 5. ve 6. bölümünü izledim.

Konu yavaş yavaş açılmaya başladı. 4. bölüm güzel başladı ve bitti ve bunun hızıyla 5. bölüme giriş yaptım oda güzel başladı özellikle Lester'ın elinin yara olma sahnesi fazlasıyla etkileyiciydi ama çok geçiştirilmiş final kısmı olmamıştı. O nedenle 6. bölümü sonra izlerim dedim ve sabah izledim 6. bölümü.

Karakterlerede yavaş yavaş kanım kaynamaya başladı. Çoık belirsiz ve anlamsız bölümleri atlattık sonunda.:D

6. bölüm yorumum.

Güzel bir bölüm olmuştu özellikle cinayet alaborası neydi öyle.
Bizim psikopatın tuzakta etkileyiciydi ama çok salak yerine konma olayları vardı bir kaç sahnede.
Özellikle Şerifin Lester'a fazlasıyla inanması çok salak yerine konmaktı mesela şu Kamera olayıda çok saçmaydı. Açık seçik oradaydı işte psikopat neden inanmadılar bizim hayvan polisine anlamadım. Çok vasattı ve saçmaydı neymiş benzemiyormuş benziyordu işte.:mad.
Bu olayı bizim kadına vereceklerdiki diyordum ama oda öldü iyice küplere bindim artık. Kafasından vurulmuştu kesin öldü o polis kadın. Birde bizim polis öldürdü iyice dalavere oldu son sahne.

Lester'ın kurgu müthişti o pislik ağabey haketmişti bunu.:AAma muhteşemdi.:D

Birde bizim süper marketçi var onada üzüldü be. O kadarda didiniyor.:( Kan sahnesi bözek sahnesi güzeldi. Balıkların sahnede olabildiğince iyiydi ve oğlu öldü..Bundan sonra ne oalcak bilemedim o marketçiye.

4. bölüm: 7.5/10 (Genel oalrak sevdiğimi hatırlıyorum.)
5. Bölüm: 6.5/10 (İlk sahne haricinde pek sürükleyici değildi.
6. Bölüm: 8.5/10 (Muhteşemdi.)

@destere eetiketliyeyim dedim. Bundan sonrası için umutlarımı büyültüyorum zaten 6. bölümden daha azını beklemiyorum.:D

Diziyi bitirdim. Aslında pen son 4 bölüm beklentiyi baya üst düzeyde tutmuştum ama çok şaşırmadım finale kadar olan süreçte.

7. 8. 9. ve 10. Bölüm:

Lester'ın inanılmaz planı çok iyiydi sonunda kurtuldu. Kardeşine sinir oluyordum zaten.:D

Malvo'nun binaya baskın sahnesi inanılmazdı. Dışarıya kurşunlar sıçrıyor ama kimse bir şey duymuyor inandırıcı değildi ama yaşanmış olay orasını bilemeyeceğim.

Bizim Molly'e bıraksak çözecek olayıda çok saflar be bu şef.:( Bne 6. bölümde öldü sanmıtım iyi yırttı yine.:D

Dizi bir anda bir yıl sonrasına gitti inanılmaz olaylar oldu.
Psikopatı ilk gördüğümde tanıyamadım off yeni karaktermi derken o olduğunu zor anladım.:F Asansör sahnesi iyiydi. Lester'ın arkadan vurmasıda iyiydi.

Karsını oraya yanlız gönderdi acayip sinir oldum ve beklene oldu öldü.

Polis Gus postacı oldu. Mutluluğu azda olsa göstermeleri iyi.
Molly ile evlenmiş çocukta olacakmış güzeldi.

Ve final bölümü. Çkeik gözlü öldü sıra Lester'daydı ama o cinayet Lester'a kaldı gibiyken bizim kadın polis Molly basit bir plan ile kuşu kafese çekmek istedi ama Psikopat olayı bozdu ama Psikopatıda Lester. Güzel olaylar yaşandı orada ve gerilimi hissettirdiler.

Bizim eski polis Gus beklenmeyecek şekilde ama şok etmeden geldi vurdu Malvo'yu. İçimin yağları eridi. Lester'de geçde olsa hakettiğini buldu.

Var mısın Yokmusunu izlemeleri güldürdü.:F

Dizinin sonunda Lester'ın giydiği mont yine Turuncu yani karısının kafasında patlayan monttu bence o renk olmamalıydı.:(

7. Bölüm: 7
8. Bölüm: 7.5
9. Bölüm:8
10. Bölüm: 9 paun.

Dizinin ilk 6 bölümünü izledim. 1. ve 6.bölümler en iyi bölümlerdi. 1.bölümde o kadar olay olmasını beklemezdim. 6.bölümde de dizi tavan yaptı.

Moly'e kötü oldu umarım ölmez. Gus'la sevgili olur diye düşünmüştüm ama Gus vurdu kızı. Buna benzer bir sahne Insomnia'da da vardı.

Baskın sahnesi mükemmeldi. Lester da artık mantıklı düşünmeye başlıyor onun sonunu çok merak ediyorum.

Diziye ilk 6 bölüm itibariyle 8.5 puan veriyorum. Ama finali iyi olursa yükseltebilirim.

Dün 7.bölümü ve bugün de 8,9 ve 10. bölümleri izleyerek diziyi bitirdim. Daha önce izlediğim True Detective ve Hannibal'ın gerisinde kalsa da gayet iyi bir dizi. Lorne Malvo ve Lester Nygaard çok iyi karakterler. Kurgu biraz zayıf, oyunculuklar iyi ve filmin içindeki kara mizah da diziyi kendisine bağlayan etkenlerden.

Final ile ilgili:

Lester müthiş bir karakter değişimi geçirdi. Martin Freeman sempatik oyunculuğuyla müthiş canlandırmış. Lester'ın sonuna üzüldüm. Loser bir tip olduğu için kendisine çok üzülüyordum ve yükselişine çok sevinmiştim. Ama keşke 2.karısını ölüme yollamasaydı.:(

Gus ve Molly'e gelirsek tüm bu olaylar onların işine yaradı sanki. Tanışıp aile kurmuş oldular iyi de oldu.

Lorne Malvo ise yazılmış en sosyopat karakterlerden biri. Yapabildiği karakter değişimleri, insanlara acı çektirmeyi sevmesi, manipüle etme yeteneği ve bunları sonradan dinleyip zevk alması ve acımasızlığıyla en kült karakterlerden biri. İleride kendisi ile ilgili bir spin-off olursa kimse hayır demez.

Evet diziye genel puanım:

8.5/10

Dün 7.bölümü ve bugün de 8,9 ve 10. bölümleri izleyerek diziyi bitirdim. Daha önce izlediğim True Detective ve Hannibal'ın gerisinde kalsa da gayet iyi bir dizi. Lorne Malvo ve Lester Nygaard çok iyi karakterler. Kurgu biraz zayıf, oyunculuklar iyi ve filmin içindeki kara mizah da diziyi kendisine bağlayan etkenlerden.

Final ile ilgili:

Lester müthiş bir karakter değişimi geçirdi. Martin Freeman sempatik oyunculuğuyla müthiş canlandırmış. Lester'ın sonuna üzüldüm. Loser bir tip olduğu için kendisine çok üzülüyordum ve yükselişine çok sevinmiştim. Ama keşke 2.karısını ölüme yollamasaydı.:(

Gus ve Molly'e gelirsek tüm bu olaylar onların işine yaradı sanki. Tanışıp aile kurmuş oldular iyi de oldu.

Lorne Malvo ise yazılmış en sosyopat karakterlerden biri. Yapabildiği karakter değişimleri, insanlara acı çektirmeyi sevmesi, manipüle etme yeteneği ve bunları sonradan dinleyip zevk alması ve acımasızlığıyla en kült karakterlerden biri. İleride kendisi ile ilgili bir spin-off olursa kimse hayır demez.

Evet diziye genel puanım:

8.5/10
gus ve molly li kısımlar dizinin kalitesini biraz düşürüyordu yoksa harikadır fargo .. lorne malvo tek başına dizinin herşeyi gibiydi ...

Fargo 1x1
İlk bölüm başları biraz yavaş gibi geldi ama sonra bir açılı tutabilene aşk olsun. Aşırı beğendim yarın 2.bölümden devam :D Lester denen adam pısırıkken ne hale gelecek acaba ? @sürgünüm @destere

Fargo 1x1
İlk bölüm başları biraz yavaş gibi geldi ama sonra bir açılı tutabilene aşk olsun. Aşırı beğendim yarın 2.bölümden devam :D Lester denen adam pısırıkken ne hale gelecek acaba ? @sürgünüm @destere

Sen ne ara izlesin.:F Hiç sana uygun değil bu dizi.:A Bir de beğenmişsin.😱

Sen ne ara başladın.:F Hiç sana uygun dizi değil bunlar :A

Sen ne ara başladın.:F Hiç sana uygun dizi değil bunlar.:A

Aaa şaka gibi cevap yazılmıyor.😱