oncelikle, drive , -minimalist arthouse kafasinda bir is. slowburn olmasi da beklenen bir durum.
kanimca tipik yonetmen dolayli izlenecek islerden. yonetmene ozgu *dokunuslarin bastan sona oldugu bir konsept. . .
islenen konu olarak ise - hikaye bence klise olsa da ,
saf sinematografik kalitesi ve muzikleri dolayli aldigi ovguleri hak eden bir is -drive.
< +olarak ,yapim butcesi de goz onune alindigin da kiymeti daha da anlasiliyor alinan basarilari baglaminda...
yonetmenin diger islerinde de benzer vibe mevcut. misal neon demon, only god forgive ilk aklima gelenler. yonetmenin dokunusuna ve basta dedigim tarza *uzak olanlarin bu filmlere odaklanmalari ne derece olur -yoruma acik.
< benzer, baska bir yonetmenin filmini izlemistim, ana karakterler ve hikaye nin ozu dolayli hosuma gitmisti. bu tarzi begenmeyecegini varsayip,filmin ismini oneri yapmamayi uygun gordum.
ha, dinamik, daha eglenceli bir is dersen oneri baglaminda -drive filmine kontra olarak : baby driver filmini izlemeni tavsiye edebilirim.
<yonetmenin brit etiketli kimi kaliteli islere imza attigini da dip not olarak eklemek gerekir. b d filminde her karesinde yonetmenin a klas dokunuslari mevcut.
yonetmen edgar wright. < kendisinin kult eseri shaun of dead filmini de bonus olarak onerebilirim.
ara parantez,
misal, twin peaks / true dedective vibe'in de olan(dark/noir vb) yonetmenler den birinin benzer konulu bir isine denk gelmistim - beklentimin uzerinde bulmustum. (bagimsiz sinema kategorisin den) .
son olarak ,genele donersek ;
son mesajin da belirtmissin - taksi soforu filmini de izlemissin .
tezlik kult bir efsane - taxi driver . bence kendi basliginda ayri yorumlanasi ozel islerden.