Harika Şeyler Listesi
Tiyatro güncelerim devam ediyor. Kısaca konudan bahsetmek gerekirse annesinin intihar teşebbüsünden sonra onu hayata döndürmek için harika şeyleri kendince listelemeye başlayan bir çocuğun gençlik + yetişkinliğe uzanan öyküsünü izliyoruz. Hikaye 90'ların İngiltere'sinde geçse de her yaştan her kesimin kolayca sevebileceği şekilde Türkçeye aktarılmış. Üstelik sadece oyuncu değil izleyicilerin interaktif katılımını da izlediğimiz için işler daha eğlenceli bir hal alıyor. Benim izlediğim gösterimde seçilen seyirciler hikayeye öylesine çabuk adapte oldu ki oyundan aldığımız keyif iyice arttı. Zaten Bora Akkaş da yüksek enerjisiyle izleyicinin oyundan kopmasına izin vermiyor. Aslında kendisinin televizyon nezdinde biraz şanssız olduğunu düşünüyorum çünkü kendini gösterebileceği işlerde (hele o İçimizden Biri faciası neydi öyle..) göremiyoruz. Oysa Annemin Yarası, Yeşilçam ve buradaki performansları gösteriyor ki aslında kendi jenerasyonunun en yetenekli oyunculardan biri. Sonuç olarak tıpkı adıyla olduğu gibi içeriğiyle de insana mutluluk verip pozitif enerji yükleyen çok tatlı bir oyundu o yüzden mutlaka izlenmesini tavsiye ediyorum.
Not: İzleyiciler arasında Sevinç Erbulak da vardı ve oyunun kısa bir parçasına o da katıldı. Kendisinin tiyatro efsanelerinden biri olduğunu biliyorum ama henüz herhangi bir oyununu görme şansım olmadı. Kim bilir belki bir gün onu da sahnede canlı izlemek nasip olur.
8/10