Oradaki sanatçıların orada bir figür olduğunu unutmamak lazım. Sonuç olarak o detayı dikkat edenler biliyor sanatçı olduklarını.Atlamadım şu kısmı yazdım ya.
Bu arada gerçek bir olaydan etkilenme var filmde. Zamanında filmle ilgili yaptığım yorumda yazmıştım bununla ilgili bir şeyler. Hatta yorumdan bir kısım yazayım.
Yıl 1997, Ankara'nın Gaziosmanpaşa ilçesindeki Şapka Bar'da birtakım kişiler, 17 saat boyunca dayak, elektrik, tecavüz gibi olaylara karışmıştır. Hatta anlatılanlara göre bu kişiler "Rahşan Affı" ile çıkmış.
www.hurriyet.com.tr/kelebek/17-saat-dayak-elektrik-tecavuz-bize-bunu-yapanlar-rahsan-affiyla-cikti-5850513
Filmin esin kaynağı da buradaki yaşanan bu olay. Serdar Akar'ın efsane 1998 yapımı, en az bu film kadar cesur işi "Gemide" isimli filmi gerçekte yaşanan olaydan bir yıl sonra vizyona girdi. Bu olaydan 10 yıl sonra da "Barda" isimli bu film vizyona girdi.
www.hurriyet.com.tr/kelebek/17-saat-dayak-elektrik-tecavuz-bize-bunu-yapanlar-rahsan-affiyla-cikti-5850513
Filmin esin kaynağı da buradaki yaşanan bu olay. Serdar Akar'ın efsane 1998 yapımı, en az bu film kadar cesur işi "Gemide" isimli filmi gerçekte yaşanan olaydan bir yıl sonra vizyona girdi. Bu olaydan 10 yıl sonra da "Barda" isimli bu film vizyona girdi.
Filme dair gerçek olayı atlamamak lazım. Serdar Akar o olaydan ne kadar etkilendiyse, esinlenip bu filmi çekmiş. Kurgusu iyi tabii ama sonlara doğru düşüşe geçiyor, sıkıntısı buydu filmin bence.