En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Atlamadım şu kısmı yazdım ya. :A

Oradaki sanatçıların orada bir figür olduğunu unutmamak lazım. Sonuç olarak o detayı dikkat edenler biliyor sanatçı olduklarını. :D

Bu arada gerçek bir olaydan etkilenme var filmde. Zamanında filmle ilgili yaptığım yorumda yazmıştım bununla ilgili bir şeyler. Hatta yorumdan bir kısım yazayım.

Yıl 1997, Ankara'nın Gaziosmanpaşa ilçesindeki Şapka Bar'da birtakım kişiler, 17 saat boyunca dayak, elektrik, tecavüz gibi olaylara karışmıştır. Hatta anlatılanlara göre bu kişiler "Rahşan Affı" ile çıkmış.

www.hurriyet.com.tr/kelebek/17-saat-dayak-elektrik-tecavuz-bize-bunu-yapanlar-rahsan-affiyla-cikti-5850513

Filmin esin kaynağı da buradaki yaşanan bu olay. Serdar Akar'ın efsane 1998 yapımı, en az bu film kadar cesur işi "Gemide" isimli filmi gerçekte yaşanan olaydan bir yıl sonra vizyona girdi. Bu olaydan 10 yıl sonra da "Barda" isimli bu film vizyona girdi.

Filme dair gerçek olayı atlamamak lazım. Serdar Akar o olaydan ne kadar etkilendiyse, esinlenip bu filmi çekmiş. Kurgusu iyi tabii ama sonlara doğru düşüşe geçiyor, sıkıntısı buydu filmin bence.

• Beğendim
Reactions: bazinga

Son Durak 1

Çocukluğumun unutulmaz filmini seneler sonra ilk kez doğru düzgün oturup izledim ve yine müthiş keyif aldım. Tek kelimeyle kült bir yapım. Ölümden kaçışın olmadığı gerçeğine dair izlenebilecek en iyi gerilim filmlerinden. İzlememiş olanlara tavsiye etmiş olayım. @bazinga @Dosi @The_Erinch

7.7

• Beğendim
Reactions: The_Erinch and Dosi

Son Durak 1

Çocukluğumun unutulmaz filmini seneler sonra ilk kez doğru düzgün oturup izledim ve yine müthiş keyif aldım. Tek kelimeyle kült bir yapım. Ölümden kaçışın olmadığı gerçeğine dair izlenebilecek en iyi gerilim filmlerinden. İzlememiş olanlara tavsiye etmiş olayım. @bazinga @Dosi @The_Erinch

7.7
Hiç bana hitap etmeyen bir şeye benziyor ya. Çocukken sevmiş olmanın duygusal etkileri olmasın? :A

• İlginç
Reactions: Tolstoyevski
Hiç bana hitap etmeyen bir şeye benziyor ya. Çocukken sevmiş olmanın duygusal etkileri olmasın? :A
Elbette çocukluk sevgisi etkisi var ama gören de 9-10 verdik sanacak gayet mütevazi bir puan vermişim bence çocukluk sevgime rağmen :A

Ama hayır film gerçekten oldukça sürükleyici ve hitap etmese bile izlemeye değer diyecektim ama senin film listen dolup taşmış olabileceği için bir şey diyemiyorum :A

• Güldürdün

Son Durak 1

7.7
Tüm bölümlerini 2 yada 3 kere izledim :Z:Z:Z
Güya 2021 Yenisi gelecekti ama Pandemi öteletti.

Hem görsel şölen hem müzikal şölen olarak muhteşem bir filmdi. İzlerken eşsiz bir tat aldım filmden, Kieslowski'nin neredeyse her filmini çok sevmişimdir ama bu film A Short Movie About Love'dan sonra en sevdiğim ikinci filmi oldu. Kieslowski sinema tarihinin en büyük erken kayıplarından biriymiş, keşke bu kadar erken ölmeseydi...
Şu müziğin muhteşemliği ve o malum sahne...

8.8

Bunu da bu kadar geç izlediğime, keşfettiğime şaşırdım. Anime sineması alanında başyapıtlardan biri olduğu kesin, @MEnes nasıl bana bunun varlığını haberdar etmedin anlamadım :A

İki farklı şehirde birbirini hiç tanımayan bir kızla bir erkek. Rüyalarında birbirlerinin yerlerine geçiyorlar, bedenleri değişiyor yani ama aslında rüya değil gerçekten de değişiyorlar. Ve daha ilginci farklı zamanlar söz konusu… Leyla ile Mecnun’da geçen izlediğimiz bölümün ağababası aslında bu animenin konusuydu.

8.5
Offf ne filmdi be... Gerçekten müthiş keyif alarak izlemiştim, kesinlikle anime sinemalarının başyapıtları arasına girer... Orjinal bir konu ve harika görseller ve harika müzikler ve çok etkileyici bir hikaye...

• Harika
Elbette çocukluk sevgisi etkisi var ama gören de 9-10 verdik sanacak gayet mütevazi bir puan vermişim bence çocukluk sevgime rağmen :A

Ama hayır film gerçekten oldukça sürükleyici ve hitap etmese bile izlemeye değer diyecektim ama senin film listen dolup taşmış olabileceği için bir şey diyemiyorum :A
Geçen gün sadece MUBI'deki film listemi saydım 200'den fazla film çıktı. BluTV + Netflix listem de 100 civarı vardır. Bein Connect'te de 200+ vardır kesin. Daha Disney+ ve HBO Max'i bekliyoruz bir de... :A

• Güldürdün

Sitcom (1998)

François Ozon'un ilk uzun metrajı sayılabilecek bir film. Hem sitcom canavarı hem François Ozon seven biri olarak merak ettiğim bir filmdi. :A

Yönetmen aykırılığını ve cesurluğunu ilk filminden net şekilde göstermiş. İzledikten sonra "ne izledim ben" diye düşündüren tuhaflıklarla dolu ama bir o kadar da eğlenceli ve ilgi çekici bir filmdi. Tümüyle sevdiğimi söyleyemem ama izlemeye değer.

6/10

• Güldürdün
Güneşe Yolculuk

1999’un İstanbul’una dair çok net görüntüler var, öyle ki resmen o dönemi hissettiriyor. Görüntü yönetmenliği gerçekten çok iyi. Filmin hikayesi ise yabancılaşma ve öze dönüş temalı. Ama bazı detaylar gereksiz politik yanlılıkta ve bu açıdan bu kadar yanlı olmasaydı da olur dedirtti.

Ama yönetmenliğini sevdim filmin. Sadece ses problemi az da olsa vardı, ki tüm bağımsız yerli filmlerin ortak problemi bu ses olayı. Filmin Kürtçe kısımlarında Türkçe alt yazı koymamışlar nedense o yüzden İngilizce alt yazılı izlemek şart oluyor o sahneler adına.

Bu filmde en çok hoşuma giden şey de o genç kızın aşkıydı. Gerçekten böylesine sevilmek başlı başına büyük şans aslında.

6.6

• Beğendim

In the Mood for Love (2000)

İzlemediğim önemli filmlerdendi. Kar-Wai Wong'un önceki izlediğim filmi Chungking Express'in hiç bana hitap etmeyen tarzda oluşu nedeniyle beklentim düşüktü. O filmden iyi bulsam da filmi genel olarak overrated buldum.

Filmin müzikleri, sountracki şahane. Görüntü yönetmenliği çok başarılı. Evliliğe dair birkaç iyi repliği var. Fakat genel anlamda çok ağır, hiç akmayan, senaryosu yok denecek kadar az bir filmdi ki bu hiç benim tarzım değil. Kar-Wai Wong'un muhtemelen diğer filmlerini hiç izlemeyeceğim...

5.5/10

Playtime (1967)

Charlie Chaplin etkisinde olduğu çok açık görülse de izlediğim en özgün filmlerden biriydi. Chaplin'in sessiz dönem tarzını alıp daha modern tekniklerle ve tabii pahalı bir prodüksiyon ile birleştirmiş Tati.

Çok eğlenceli sahneler vardı filmde ve müzikler şahaneydi. Keşke olay örgüsü daha sürükleyici bir şekilde kurgulansaymış. Bu haliyle her şey aşırı dağınıktı...

Yine de yönetmenin diğer filmlerini de izlemek isterim zaten birkaç tane ünlü uzun metrajı varmış...

6/10

1644681515761.jpeg

Sonunda beyin yakan Parametrus misali değişik bilimsel bir olaya bağlanmaya çalışılan bir bilimkurgu,aksiyon filmi olmuş.

Görsel olaylar ve zaman zaman yükselen aksiyon ve heyecan dışında çokda kazanım sağlayacak bir film değil.

Arkasında doğal afet ,felaket filmlerinin yönetmeni Emmerick olduğu için tercih ettim.

10 üzerinden 6 yeterlidir.

Halle Barry i bu filmden sonra yakın zamanda Batman dede izlemek hoş olacak.

The Spanish Apartment (2002)

Fav10 Üyeleri Aynı Evde'yi andıran fena sayılmayacak bir filmdi. :A

Erasmus'a hiç gitmedim, hatta üniversite yaşamını da aktif yaşamadım ama Erasmus yaşamının pek çok kişi için az çok bu filmdeki tarzda olduğunu tahmin etmek güç değil.

Film teknik açıdan özgün ve başarılıydı. Oldukça eğlenceli sahneleri vardı fakat bütün olarak konu ve bağlandığı nokta yeterince tatmin etmedi. Daha iyi bir senaryoyla bir üst seviyeye atlayabilirmiş...

6/10

lalhayal_1200x628-1130x628.jpg

Lal Hayal

10 gün önce izlemiştim fazla gecikmeden kısa bir yorum yazmak istiyorum. Kısaca bir kadın cinayetini, daha doğrusu bir kadının hayattan nasıl yavaş yavaş kopmaya başladığını oyuna adını veren karakterin perspektifinden ve hayatındaki bir grup kadın üzerinden kısa ama öz şekilde elen alan bir oyundu. Zaten çok sevdiğim Songül Öden'i canlı canlı izlemek ve mükemmel performansına şahit olmak çok özel bir deneyimdi. 60 dakika boyunca her karakteri muhteşem bir şekilde canlandırarak hem güldürdü hem de yürek burktu. Hele ki Almancı rapçi karakteri harikaydı. :A Keşke oyun biraz daha uzun olsaydı ve bu kadınların hikayesine daha çok ortak olabilseydik zira tadı damağımda kaldı diyebilirim. Bir de en önlerde oturduğum için ışık kullanımı bayağı gözümü yordu ama yine de izlediğime çok memnun olduğum oyunlardan biriydi.

8/10

• Beğendim

Facing Windows (2003)

Yaşasın, yeni bir sevdiğim yönetmen buldum. :) Ferzan Özpetek'e karşı neden bilmiyorum ama biraz ön yargılıydım, fakat uzun süredir de bir filmini izlemek istiyordum. Başlangıç için çok iyi bir film seçmişim.

Baştan sonra çok ilgi çekici bir konuya sahip, iyi yönetilmiş bir film. Serra Yılmaz'ı görmek, Sezen Aksu esintilerini duymak güzeldi. Başroldeki oyuncu Giovanna Mezzogiorno çok güzeldi...

Biraz kısa ve tırt bir yorum oldu ama ilerleyen filmlerine daha iyi yorumlar yaparım inşallah. :A

7.5/10

• Beğendim
Reactions: Araf

Facing Windows (2003)

Yaşasın, yeni bir sevdiğim yönetmen buldum. :) Ferzan Özpetek'e karşı neden bilmiyorum ama biraz ön yargılıydım, fakat uzun süredir de bir filmini izlemek istiyordum. Başlangıç için çok iyi bir film seçmişim.

Baştan sonra çok ilgi çekici bir konuya sahip, iyi yönetilmiş bir film. Serra Yılmaz'ı görmek, Sezen Aksu esintilerini duymak güzeldi. Başroldeki oyuncu Giovanna Mezzogiorno çok güzeldi...

Biraz kısa ve tırt bir yorum oldu ama ilerleyen filmlerine daha iyi yorumlar yaparım inşallah. :A

7.5/10
Ben de son zamanlarda BluTV üyeliğimin bitmesine yakın, bir Ferzan Özpetek turu yapmıştım. Bu film de aralarındaydı ve beğenmiştim. Hazır yorum yapmışken, yorumunun altına yorumumu bırakayım. :A

Facing Windows, Ferzan Özpetek'in Gianni Romoli ile birlikte yazdığı ve kendisinin yönetmen olarak gördüğümüz bir filmi ve ödüllü ve en popüler filmlerinden birisi. Filmin müziklerini birçok Hollywood filminin müziklerini de yapan, Ferzan Özpetek'in bazı filmlerinin de müziğini yapan Andrea Guerra yapıyor ve filmin müziklerini etkileyiciydi.

(Filmden etkileyici bir müzik.)

Filmde Giovanna ile kocası Filippo'nun tesadüf eseri karşılaştıkları yaşlı bir adamla karşılaşmaları ve o yaşlı adamın hafızasını o an yitirmesiyle, o yaşlı adamın ailenin evine girmesiyle birlikte yaşadıkları anlatılıyor. Bir de dokuz yıllık evliliği ve iki çocuğu olan Giovanna'nın evliliği sıradan gitmektedir. "Karşı pencere"deki merak ettiği gizemli adama karşı platonik aşk beslemektedir, ilgi duymaktadır. 1943 yılına gidip gelen o yaşlı adamın Giovanna'nın hayatına girmesiyle birlikte hayatı değişmeye başlayacaktır, bilhassa duygusal anlamda değişim geçirecektir, bir şeylerin farkına varacaktır, değişmeye başlayacaktır.

Bana biraz "A Short Film About Love" filmini anımsattı. Belki esinlenme vardır ama bu yetişkin modeli ve bu çok daha başka. Yaşlı adam karakterinin gizemli bir şekilde olaya dahil olup filme yön vermesi iyiydi. Filmde gizemli bir yönü var. İnanılmaz bir şekilde yükseklere çıkmıyor ama çok alçakta da gitmiyor.

O yaşlı adamı oynayan "İtalyan sinemasının Paul Newman'ı" olarak nitelendirilen Massimo Girotti, film tamamlandıktan sonra hayatını kaybetti. Filmle ilgili üzücü bir detay. Filmde başarılı bir performans sergiliyordu.

7/10

08.02.2022

• Beğendim

Analyze This (1999)

De Niro'nun izlediğim 12173294. filmi oldu. :A

Sopranos izlemiş bünyeler için fazla hafif kalan bir komedi olmuş. Tabii Sopranos'tan önce çekildiği hesaba katılırsa fena fikir ve uygulama değil. Fakat çok daha iyisi olabilirmiş. Fena vakit geçirmesem de daha fazla eğlendirebilirdi...

5.5/10

• Beğendim

Analyze This (1999)

De Niro'nun izlediğim 12173294. filmi oldu. :A

Sopranos izlemiş bünyeler için fazla hafif kalan bir komedi olmuş. Tabii Sopranos'tan önce çekildiği hesaba katılırsa fena fikir ve uygulama değil. Fakat çok daha iyisi olabilirmiş. Fena vakit geçirmesem de daha fazla eğlendirebilirdi...

5.5/10
Devam filmini de izle, puanı daha düşük ama bence aynı tarz. İki filme de 6 puan vermiştim. :A Bu arada bence bunu komedi diye değil de, aksiyon dizisi diye çekseler dramın da içinde olduğu, ortaya çok iyi bir iş çıkabilirdi. Bence bu kadroya iyi giderdi. The Sopranos kafası zaten ama komedi ağırlıklı kafa. :D The Sopranos'un komedi şubesi gibi olmuş. :D

• Beğendim
Devam filmini de izle, puanı daha düşük ama bence aynı tarz. İki filme de 6 puan vermiştim. :A Bu arada bence bunu komedi diye değil de, aksiyon dizisi diye çekseler dramın da içinde olduğu, ortaya çok iyi bir iş çıkabilirdi. Bence bu kadroya iyi giderdi. The Sopranos kafası zaten ama komedi ağırlıklı kafa. :D The Sopranos'un komedi şubesi gibi olmuş. :D
Sopranos'un da içinde komedi var aslında. Devamını izlemeyi düşünmüyorum, yetti bu. :A

• Güldürdün