Fragmanı ilgimi çekiyor benim aslında sadece şimdi gündemime alamam@Forumdash fena halde laf soktu bize.
Fragmanı ilgimi çekiyor benim aslında sadece şimdi gündemime alamam@Forumdash fena halde laf soktu bize.
Belki ben de bir gün risk alıp izlemeye kalkarım. @bazinga sen de davetlisin bu risk almaya. Biraz film zevkimizi gözden geçirelim.Fragmanı ilgimi çekiyor benim aslında sadece şimdi gündemime alamamTavsiye olarak aldım ama@The_Erinch
Vallahi çok değişikti..Fragmanı ilgimi çekiyor benim aslında sadece şimdi gündemime alamamTavsiye olarak aldım ama@The_Erinch
İzlemeden başkalarının verdiği puana göre bir filmin gömülmesini sevmediğimi senle daha önce çok konuştuk, başkalarına göre değil kendime göre karar vermek en iyisi değil mi 🤷🤷🤷Belki ben de bir gün risk alıp izlemeye kalkarım. @bazinga sen de davetlisin bu risk almaya. Biraz film zevkimizi gözden geçirelim.
Başkalarının dediğine göre tabii ki karar veren biri değilim ama zaman kaybına uğramamak için puanları da izleme yolunda kıstas alıyorum. Tabii ki atomu parçalara ayırmayacağım kazandığım süre zarfında ama yapacak bir şey yok. En azından "zaman kaybı" diye tabir ettiğim süre zarfında daha iyi şeyler yapabilirim. Mesela kitap okuyabilirim, belgesel izleyebilirim, daha iyi bir film izleyebilirim.Vallahi çok değişikti..
Ama renk ve zevk işte sonunda. 🙃
------
İzlemeden başkalarının verdiği puana göre bir filmin gömülmesini sevmediğimi senle daha önce çok konuştuk, başkalarına göre değil kendime göre karar vermek en iyisi değil mi 🤷🤷🤷
Hepsi harika kültürel hamleler dostum 👍Başkalarının dediğine göre tabii ki karar veren biri değilim ama zaman kaybına uğramamak için puanları da izleme yolunda kıstas alıyorum. Tabii ki atomu parçalara ayırmayacağım kazandığım süre zarfında ama yapacak bir şey yok. En azından "zaman kaybı" diye tabir ettiğim süre zarfında daha iyi şeyler yapabilirim. Mesela kitap okuyabilirim, belgesel izleyebilirim, daha iyi bir film izleyebilirim.
Şaka bir yana, sebep o yani ama sonuca bakmak gerekirse ben neden böyle saçmalıyorum bilmiyorum.Hepsi harika kültürel hamleler dostum 👍
Geçmiş olsun, filmlerle dizilerle geçen günlerin olsun.
1994 yapımı olan versiyonuna gel hele bir sen, bak bakayım nasıl, gör bakayım Abbas dede ne yapmış.
And Life Goes On (1992)
Where Is the Friend's House'u aşırı beğendikten sonra izlemek istediğim bir filmdi, nihayet izleyebildim.
Kiarostami'nin araba sevdası sanırım bu filmde başlamış. (Daha önceki filmlerinin tümünü izlemiş değilim tabii.)
İlginç bir film olmuş. Filmin yarısı ana karakterimizin "Köker nerede" diye sorup durmasıyla geçiyor.Yarı belgesel havasında, korkunç bir deprem sonrasındaki İran atmosferini incelemiş yönetmen. Bunun üzerinde de en büyük facialar sonrasında bile hayatın bir şekilde devam ettiği, insanların Dünya Kupası'na ilgisinden bir şey kaybolmadığını göstermiş. Öyle de olmalı zaten, en dik yokuşlara rağmen tırmanmaya devam etmeli hayatta...
İlk yarısını beğendiğimi söyleyemem ama Köker'e yaklaştıkça film çok güzelleşti. Yönetmenlik açısından şov yaptığı anlar var Kiarostami'nin.
7/10
Sayın admin güncelleri tüketip ait olduğu yere geri dönmüş.
And Life Goes On (1992)
Where Is the Friend's House'u aşırı beğendikten sonra izlemek istediğim bir filmdi, nihayet izleyebildim.
Kiarostami'nin araba sevdası sanırım bu filmde başlamış. (Daha önceki filmlerinin tümünü izlemiş değilim tabii.)
İlginç bir film olmuş. Filmin yarısı ana karakterimizin "Köker nerede" diye sorup durmasıyla geçiyor.Yarı belgesel havasında, korkunç bir deprem sonrasındaki İran atmosferini incelemiş yönetmen. Bunun üzerinde de en büyük facialar sonrasında bile hayatın bir şekilde devam ettiği, insanların Dünya Kupası'na ilgisinden bir şey kaybolmadığını göstermiş. Öyle de olmalı zaten, en dik yokuşlara rağmen tırmanmaya devam etmeli hayatta...
İlk yarısını beğendiğimi söyleyemem ama Köker'e yaklaştıkça film çok güzelleşti. Yönetmenlik açısından şov yaptığı anlar var Kiarostami'nin.
7/10
Aynen, 2021 sezonunu yolunu gözlediğim 5-10 film harici temizledim. Buralarda daha sık gözükeceğim bu ara.Sayın admin güncelleri tüketip ait olduğu yere geri dönmüş.
@bazinga ve @Dosi koşun, @Tolstoyevski film izliyor.
Hem görsel şölen hem müzikal şölen olarak muhteşem bir filmdi. İzlerken eşsiz bir tat aldım filmden, Kieslowski'nin neredeyse her filmini çok sevmişimdir ama bu film A Short Movie About Love'dan sonra en sevdiğim ikinci filmi oldu. Kieslowski sinema tarihinin en büyük erken kayıplarından biriymiş, keşke bu kadar erken ölmeseydi...
Şu müziğin muhteşemliği ve o malum sahne...
8.8
Bunu da bu kadar geç izlediğime, keşfettiğime şaşırdım. Anime sineması alanında başyapıtlardan biri olduğu kesin, @MEnes nasıl bana bunun varlığını haberdar etmedin anlamadım
İki farklı şehirde birbirini hiç tanımayan bir kızla bir erkek. Rüyalarında birbirlerinin yerlerine geçiyorlar, bedenleri değişiyor yani ama aslında rüya değil gerçekten de değişiyorlar. Ve daha ilginci farklı zamanlar söz konusu… Leyla ile Mecnun’da geçen izlediğimiz bölümün ağababası aslında bu animenin konusuydu.
8.5
Ben 7 puan vermiştim ama zor bir film olduğu için, sonlara doğru epey saçmalamışlardı ama yine de kurgusu iyiydi.
Barda (2007)
İzlemediğim ünlü yerli filmlerdendi, BluTV'ye gelmişken bunu da aradan çıkardık...
İzlediğim en sert yerli filmdi sanırım. Şiddet sahneleri amaçlandığı şekilde rahatsız ediciydi. Gerçekten insanı germeyi başardı. İnsanı rahatsız eden de bunların gerçek olma ihtimalinin yüksekliği, böyle saf kötülerin gerçekten var olduğunu bilmek...
Filmin kötü tayfasının oyunculukları çok iyi, fakat iyiler diyebileceğimiz kısmın oyunculukları çok kötü. Melis Birkan dışında tabii ki.İyilerle ilgili giriş kısmı da çok kötü kurgulanmış, filmin ilk kısmı çok etkisizdi...
Filmin bir diğer zayıf tarafı eldeki konunun nasıl bir mesajla yoğurulacağıyla ilgiliydi. Toplumsal sınıf ayrılığının yer açtığı korkunç tablo olarak bakınca film bence yetersizdi. En azından sunduğu kısımlar yetersizdi. Adalet sistemi üzerine söylemleri de karmaşık. Adalet sistemi yetersiz, kötüleri yenmenin en iyi yönü sanatçılara dövdürmek mesajı çıkıyor.
Neticede ne çok iyi ne kötü diyebileceğim, çok çarpıcı ve akılda kalıcı bir filmdi...
6/10
Atlamadım şu kısmı yazdım ya.Ben 7 puan vermiştim ama zor bir film olduğu için, sonlara doğru epey saçmalamışlardı ama yine de kurgusu iyiydi.
Bu arada hapishanedeki yönetmen detayını nasıl atlarsın? Dikkat etmedin mi? Koskoca Zeki Demirkubuz, Çağan Irmak gibi isimler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?