En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yoo, Esaretin Bedeli'ne 10, Fight Club'a 9.5, American Beauty'e 9... diye uzanır gider liste. Hak eden filmlere hak ettiğini veriyoruz.
The Shawshank Redemption'a demek 10 puan verdin, ki genelde kimisi tarafından ağır eleştirilere maruz kalır. Peki The Godfather serisi?

------

Climax, yönetmenin marifetlerini net bir şekilde gösterdiği bir film değil ki. Climax, Enter the Void karşısında çizgi film kalıyor.

Merak ettim, 2-3 gün içinde izleyip yorumumu yapacağım.

Geçen sana The Godfather en sevdiğim 2.film demiştim ya. Çoğunluğun eleştirdiği Part 3'e bile 10 puan veririm ben.

Reactions: Araf and Sherlock
Reactions: Sherlock
Merak ettim, 2-3 gün içinde izleyip yorumumu yapacağım.

Geçen sana The Godfather en sevdiğim 2.film demiştim ya. Çoğunluğun eleştirdiği Part 3'e bile 10 puan veririm ben.
Baştan söyledim, @Tolstoyevski'yi de etiketle hatta yorumuna.

The Godfather ilk ikisi 10, üçüncüsü 8 puan bende.

------

Tamam işte, çok daha uygun bir tercih yönetmenle tanışması için.
@phoebebuffay
------

Merakla bekliyoruz, beğenmezsen de yap ama yorumunu.
@Araf'ın oyununa gelme.
Biz en iyisi @Tolstoyevski'ye yönlendirelim. Bence Enter the Void, @Tolstoyevski için belki Climax olur. Senin için Climax. Oy birliğiyle karar verelim.

Baştan söyledim, @Tolstoyevski'yi de etiketle hatta yorumuna.

The Godfather ilk ikisi 10, üçüncüsü 8 puan bende.
Part 3 niye bu kadar kötüleniyor, anlamıyorum. Sürü psikolojisi gibi geliyor bana. Bence ilk 2 parttan çok aşağı kalır bir film değildi.
Seriyi tekrar izlemeyi düşünüyorum birkaç haftaya, özledim.

Gaspar Noa filmlerinin hayranı olarak bana göre en ağırı ve izlemesi zor olanı Enter The Void, en izlemesi kolay olanı Climax, en yönetmenlik şovunun yapıldığı Irreversible ve en +18'i ise Love
@phoebebuffay

Böyle absürt ve aykırı filmleri pek sevmem, yorumuma ona göre hazırlayın kendinizi.

Özür de dilemedi hala ama kendisinin bana yaptığa zorbalığa boyun eğmeyip yorumlarımı yapmaya devam edeceğim.
Benlik bir şey yok ya, benim özel bir hayranlığım yok yönetmene ve filmlerine.
Hatta aykırı bir tarzı olduğu için biraz abartılıyor diyeceğim de demeyeyim.

Gördüm yorumları, @bazinga'ya bile baş kaldırmış.
Kendi sevdiği filmlere kötü yorum yapılmasını asla kabullenemiyor, benim de uzun süredir bu başlık altında film yorumlamamın sebebi @Araf zaten.
Yaklaşık 1 yıl önce bana da tıpkı sana verdiği tepkileri vermişti...

Reactions: phoebebuffay
Gaspar Noa filmlerinin hayranı olarak bana göre en ağırı ve izlemesi zor olanı Enter The Void, en izlemesi kolay olanı Climax, en yönetmenlik şovunun yapıldığı Irreversible ve en +18'i ise Love
@phoebebuffay
Climax ile başlayalım o zaman. Filmlerinde nasıl bir aykırılık var anlamadım ama spoiler vermeyin, sürpriz olsun.

@phoebebuffay
Irreversible kurgusu çok iyi ama tabii ve bir sahne var ki, için gider.

Bence şov yaptığı Enter the Void. O kamerayı nasıl kullanıyorsun be mübarek, içim dışıma çıkmıştı.

Ben senin hiç kalburüstü bir filmi kötülediğini görmedim.

Reactions: Sherlock
Climax ile başlayalım o zaman. Filmlerinde nasıl bir aykırılık var anlamadım ama spoiler vermeyin, sürpriz olsun.
Aykırılık deyince aklına ne geliyor? Sanırım Tarantino gibi kanlı filmler ama burada da kan oluyor ama daha başka şeyler de oluyor. Teknik olarak da adam başka boyut. İğrendirmeyi amaçlıyor, adam bir kere böyle tanınıyor.

Tarantino aykırı değil bence. En aykırı filmi Kill Bill'di, o da kendisinin sevmediğim tek filmi olur.

Reactions: Araf
Aykırı derken kanlı ve vahşeti seviyor diye ama tabii Gaspar Noé'nin yanında filmleri çizgi film kalıyor.
Kill Bill dışındaki diğer filmlerinde abartı derecede kan ve vahşet yoktu.
O kadar abarttınız ki sevemeyeceğimden emin bir şekilde izleyeceğim filmi, belki ters etki yaratır.

Kill Bill dışındaki diğer filmlerinde abartı derecede kan ve vahşet yoktu.
O kadar abarttınız ki sevemeyeceğimden emin bir şekilde izleyeceğim filmi, belki ters etki yaratır.
1 puan vereceğini düşünüyorum da, hata kaza 6'nın altına düştün diyelim, dediğim gibi @Tolstoyevski görmesin.

Dancer In The Dark beni kısa bir süreliğine hayattan soğutmuştu, ona bile 3 vermiştim. Onun kadar nefret edeceğimi düşünmüyorum.
Lars von Trier'in melankolik tarzıyla alakası yok tabii, burada hep diyoruz ya "aykırılık" var. Aykırılığı da işte film esnasında görürsün.

Climax'i düşünürsek; başta çok sıradan başlıyor, sonradan başka boyuta taşınıyor ve o alışık olduğumuz renkler, kamera hareketleri gibi şeyler geliyor. Bu arada gerçek olaydan esinlenildiğini de belirteyim. Filmle ilgili yorumumu da paylaşmıştım, onu da bulursun.

Tamam izledikten sonra forumda aratıp yorumlara bakarım.
İlk defa bir filmi sayenizde hiç sevmeyeceğime emin bir şekilde izleyeceğim sanırım.