Tolstoyevski
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 39,954
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Bu filmi izlemiştim ama yorumlamayı unuttuğum çoğu sayıda filmden biri oldu
Sırf Johnny Depp oynuyor diye arşivime katmıştım bu filmi. Yönetmenin filmografisini izlemeye kalkmasaydım, muhtemelen bu filmi çok sonra izleyecektim. Evet, filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen isim Jim Jarmusch. Film boyunca duyduğunuz elektro gitar sesi de Neil Young'a ait, Neil Young filmin müziklerini yapan isim. Muhtemelen filmin bu kadar havalı olmasını sağlayan şeylerden birisi de kendisinin müzikleri olabilir. Bir diğeri de yönetmenin farklı bir şekilde Western türünü yorumlaması ve bu film, muhtemelen yönetmenin en iyi filmi olabilir.
William Blake isimli kişi hayatında hiç kimsesi olmayan, kendisini bir belgeyle kasabaya atan bir kişidir. O belge de hiçbir işe yaramayacağının, kendi benliğini değiştireceğinin bir belgesidir aslında. Blake birilerini öldürmesi ve beklenmedik bir şekilde vurulmasının ardından Nobody isimli bir Kızılderili ile tanışır. Nobody ismini duyunca aynı isimli şair olduğuna inanır ve hayatı değişmeye başlar.
William Blake kendisini "Dead Man" olarak tanımlar. Bundan sonra kendisi "kanla şiir yazan" adama dönüşür. Artık o da bir Kızılderili'dir ve silahıyla beyazları vurmaktadır. Artık o vahşi doğaya kendini kaptırıp vahşileşmiştir ve yepyeni bir adam olmuştur. Kızılderililer burada vahşi doğasıyla iyi adam, beyazlar ise kötü adam olmuştur. Öldürmenin bir insanı nasıl değiştiği ortaya konmuştur.
Bu arada Johnny Depp, kendisinde Kızılderili kanı olduğunu söylemiştir ve bu filmde oynaması kendisi için ilginç bir detaydır. Aynı zamanda kendisi Komançi Kızılderili Kabilesi tarafından fahri üyeliğe seçilmiştir.
8/10