Etkinliğin bu hafta aday olan ama seçilemeyen üç filmi hakkında yazayım. Laf aramızda seçilmemesi özellikle ikisi için doğru karardı.
2h 52m | 12
www.imdb.com
Cloud Atlas (2012)
Çok zor ve gereğinden çok daha karmaşık bir film. Anlatmaya çalıştığı şeyleri, yola çıkış amacını çok sevdim. Fakat filmde bir bütünlük yakalayıp tüm kısımları iyi anlamak çok zor. Arada kaçırdığın bir şeyler olunca da filmden kopuyorsun ve her kısımından zevk alamıyorsun...
Filmin en çok sevdiğim yanı çok iyi çekilmiş sahneleri olması. Gerçekten yönetmenlik açısından şahane sahneler var. Zaman geçişleri arasındaki bazı montajlar muazzam. Müzikler çok başarılı. Pek çok yönden destansı hissettiriyor ama işte keşke daha derli toplu olsa, biraz daha kolay anlaşılır olsaymış.
Oyuncu kadrosu da çok iyiydi. Tom Hanks'in herhalde kariyerindeki en farklı karakterlerin çoğu bu film içerisinde. Zaten bu filmden sonra üst üste ödüllük performanslara imza attı ve bir röportajında bu filmin o performanslar için de çok iyi bir zemin hazırladığını söylemişti. Hugo Weaving de çok iyiydi, hep en farklı karakterleri ona vermişler. Güzel olmuş.
7/10
2h | 12
www.imdb.com
Rust and Bone (2012)
İlk sahnelerden itibaren izleyiciyi yakalayan güzel bir film. Marion Cotillard'ı izlemekten hep keyif alıyorum zaten de burası kariyerinin zirve noktalarından biri. Matthias Schoenaerts'i ise normalde sevmezdim ama burada sevdim. Sonlara doğru biraz film dağılıp tempo düşürmeye başladı. Daha etkili bir son yapabilse daha yüksek bir puan alabilirdi benden.
7/10
1h 54m | 6
www.imdb.com
The Secret Life of Walter Mitty (2013)
Ben bu filmi daha çok sevdiğimi sanıyordum. Çok fazla abartıyla dolu, Çılgın Bediş'e bol bol selam çakan, güzel mesajları olsa da genel olarak pek tat alamadığım bir film. Bir daha dönüp yüzüne bakacağımı sanmıyorum.
6.5/10