2013 The Secret Life of Walter Mitty (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0359950.jpg


Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı - The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Türü: Macera, Komedi, Dram
Yönetmen: Ben Stiller
Senaryo: Steve Conrad, James Thurber

Oyuncular:
Kristen Wiig
Ben Stiller
Sean Penn
Adam Scott
Kathryn Hahn

Filmin Özeti
Fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek "Life!" dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca internetten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.




Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,122
Reaksiyon puanı
49,788
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Birkaç gün önce izlemiştim konu açılmadan önce. Yaptığım yorumu kopyalayım. :)


İlk gördüğümden itibaren olumlu baktığım ve sevebileceğimi düşündüğüm bir filmdi. Fantastik bir film zannediyordum fakat içinde fantastik şeyler barındıran fantastik olmayan bir filmmiş. O nasıl oluyor derseniz filmi izleyenler anlayacaktır. :):)

Film dikkat çekici bir şekilde başladı özellikle stüdyo adı vs isimlerin özel olarak yazılması çok hoşuma gitti. :)

Hayal gücüyle ilgili şeyler çok eğlenceliydi iyi espriler de vardı içlerinde. En çok Conan ve Benjamin Button'u beğendim. :D

Ortalarından itibaren adamın maceraya açılmasıyla birlikte beni yer yer sıktı film. Fakat özellikle sonlarına doğru yeniden çok hoşuma gitmeye başladı.

Telefonla konuştukları elemanla o şekilde buluşmaları çok iyiydi. :D

Ben Stiller'ı dizilerde konuk oyuncu olarak falan izlemişim ama ilk kez başroldeki filmini izledim. Ekstra bir durumu olmasa da iyiydi. :)

Altın Küre ödüllerinde Will Ferrell ile yaptıkları sunumuyla kendine hayran bırakan Kristen Wiig'i ilk kez izledim sanıyorum. Daha önce animasyon filmlerinde sesini duymuşum pek çok kez. Filmi sevmeme neden olan isimlerden biri oldu. Bundan sonra bulunduğu filmler benim için artı puan kazanır. :):)

Sonlara doğru Sean'ın Sean Penn çıkması çok iyi sürprizdi. :)

Ödül mevsiminde boy gösterememesi normal. Ödüllük bir durumu yoktu hiçbir yandan. Görsel efektlerini başarılı bulmadım ama pek sırıttığı söylenemez.

Sonuç olarak sıra dışı, eğlenceli bir filmdi ama daha da iyi olabilirmiş. Yer yer sıkıcıydı ve senaryoda bazı sorunlar vardı bence. Bu tarz filmleri seven biri olarak 8-9 puanlık bir film olabilirdi istediğim gibi olsaydı ama bu haliyle de sevdim genel olarak ve puanım:

7/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Ben Stiller'in filmlerini incelerken bir anda kendimi bu filmi izleme ihtiyacı duydum ve izledim de. İzlediğimden de hiç pişman değilm. Mükemmel bir iş çıkmış ama herkesin anlayabileceği ve sevebileceği bir iş değil.

Filmde en sevdiğim noktası da şuydu; çok fazla ters köşe yapıyordu. Mesela bu filme farklı bir bakış açısı getiriyor. Hem de baştan sona ters köşe yapıyor. Bir anda hayal gücüne yenik düşüyor ve bir anda biz de inanıyoruz. Hayal gücünün içindeki fantastiklik gerçekten çok iyiydi. Maceraya atıldığı andan itibaren film bambaşka bir boyut kazanıyor. Maceralı sahneler izlenmeye değer. Walter Miltty'nin dünyası gerçekten o sahneler ile bir anda renkleniyor. Bu renkli hayatı hayaller üzerinden değil; gerçekler üzerinden gidiyor. Filmde aynı zamanda mesajlar da içeriyor ve filmin sonunda iyi bir bağlantı kuruluyor.

Bu tarz filmleri hep sevmişimdir ve bu filmi de sevdim. İçinde her türlü öğeyi barındırıyor; dram, komedi, macera ve fantastik yanları da var. Geçmişte yapılan bir işin yepyeni bir versiyonu olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Bu iş birçok yönetmenin elinden geçebilirdi ama Ben Stiller'a nasipmiş.