Harry Potter serisine başladım sıkıntıdan gerçekten olağan üstü bir film yapmışlar hogwarts okulu gibi bir okulumun olmasını isterdim
8/10
Ne güzel tozpembe gidiyordu film, sonlara doğru akışını baya değiştirdiği bir filmdi.Match Point (2005) - IMDb
Match Point: Directed by Woody Allen. With Jonathan Rhys Meyers, Alexander Armstrong, Paul Kaye, Matthew Goode. At a turning point in his life, a former tennis pro falls for an actress who happens to be dating his friend and soon-to-be brother-in-law.www.imdb.com
İzlediğim en iyi Woody Allen filmiydi. Bundan önce bir tek Midnight In Paris'i beğenmiştim. Woody Allen'dan böyle bir film beklemezdim.
Film ilk yarısı yine aşçı-bahçıvan tadında bir Woody Allen filmiydi. Çok klişe şekilde başladı ama 2. yarısında film tam da şöyle olsa ne güzel olurdu diye iç geçirdiğim bir noktada o hale geldi. Zaten Allen'ın anlatımına hayran kaldım. Film boyunca vurgulanan 'şans' kavramı bu kadar iyi anlatılamazdı. Ayrıca teknik olarak da çok başarılı bir anlatım olmuş. Gayet oturaklı ve düzgün bir anlatımı vardı.
Filmde bolca Suç ve Ceza esintisi var. Ayrıca ben Hithcock tadı da aldım. Hem başkarakterin Strangers on a Train'deki gibi tenisçi olmasından dolayı ve aynı zamanda hikayeden dolayı.
Sonu mükemmeldi.
Chris yüzüğü fırlattığında yüzük bariyere takılıyor ve denize düşmüyor. O anda seyirci Chris'in yakalanacağını düşünüyor ama yüzüğün takılması işine geliyor. Güzel bir ters köşeydi. Ama bir de şu yönden düşündürmesi açısından mükemmel buldum o sahneyi: Aslında Chris kaybetti. Hem doğmamış çocuğunu hem de sevdiği kadını öldürdü ve bir bakımda ruhunu satmış oldu.
Karakterin en sonda vicdanıyla hesaplaşıp vicdanını yendiği sahneyi de çok beğendim.
Scarlett Johansson'a rolünün en yakıştığı film olmuş bence. Jonathan Rhys Meyers'i pek beğenmedim.
Sonuç olarak izlediğim en iyi Woody Allen filmiydi. Bundan sonra Woody Allen'a daha farklı gözle bakacağım.
8.5/10
İzlerim onu da ama yakın zamanda olmaz muhtemelen. Bu arada çok ilginç iki film de sadece yönetmen dalında Oscar adayı olmuş. Normalde o dala aday olan filmler başka dallara da aday olur hatta en iyi filme aday olur genelde. Enteresan.@OzaN Blue Velvet de güzel. Bu filmle aynı hissi veriyor ama anlaşılır bir film.
Filmler tam yönetmen filmi, ondan olabilir. Filmleri pek beğenmeseler de Lynch'i göz ardı edememiş olabilirler.İzlerim onu da ama yakın zamanda olmaz muhtemelen. Bu arada çok ilginç iki film de sadece yönetmen dalında Oscar adayı olmuş. Normalde o dala aday olan filmler başka dallara da aday olur hatta en iyi filme aday olur genelde. Enteresan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?