Directed by Glenn Ficarra, John Requa. With Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone. A middle-aged husband's life changes dramatically when his wife asks him for a divorce. He seeks to rediscover his manhood with the help of a newfound friend, Jacob, learning to pick up girls at...
Crazy, Stupid, Love.
Çook uzun zamandır listemde olan bir türlü izleyemediğim bir filmdi ve nihayet izledim.
Yani iyi bir filmdi genel olarak ama ben komedi dozu daha yüksek bir şey bekliyordum. Hiç güldürmedi, yine de vakit geçirmelik izlenebilecek bir film. En azından konusu çok sıradan değildi ve iyi oyuncu kadrosunun da etkisiyle sıkmadan izlettirdi kendini.
Steve Carell'in buradaki rolü The Office'teki rolüne benziyordu az çok. Ryan Gosling'in karakterini pek sevmesem de fena iş çıkarmamış. Emma Stone her zamanki gibi harikaydı ama süresi fazla değildi. Analeigh Tipton'u da görmek güzeldi, filmin başlarında uzun süre nereden tanıdığımı düşünüp bulamamıştım. IMDb yardımıyla Manhattan Love Story'deki kız olduğunu anladım.
6/10
Melancholia
Çok acayip bir filmdi. Bu filmle birlikte şunu anladım ki Lars von Trier muhteşem bir yönetmen. Bazı yönetmenler üstü kapalı mesaj vereceğim, imge kullanıp orijinal olacağım diye kafalarına estiği gibi acayiplikler çekiyorlar ama Lars von Trier öyle değil. Gerçekten izlenebilir olan, sürükleyici bir şekilde olay örgüsüne sahip arka planda da düşünmeye iten ilgi çekici filmlere imza atıyor...
Filmin tek kötü yanı depresyona sokması.
Gerçekten ağır depresif bir film ve doğru bir zamanda izlenmeli. İki farklı film gibi ilerliyor aslında ve özellikle ikinci kısımdaki düşünce çok orijinal ve ilgi çekici. En azından daha önce böyle bir şey izlediğimi hatırlamıyorum. Dünyanın sonunu beklemek?
Kirsten Dunst muhteşemdi. Geçen hafta Eternal Sunshine of the Spotless Mind'da hayran kalmıştım, bu haftada burada hayran kaldım. Bence Oscar adayı da olmalıymış o yıl. Neyse ki Cannes'da kazanmış ödülü.
Charlotte Gainsbourg da çok iyiydi tabii hakkını vermek gerek.
8/10