En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Her ne kadar Komedi ve Aksiyon filmlerini sevsemde böyle efsane olmuş aşk filmlerinide seviyorum. İzledikten sonra bütün gün böyle bi aşkı bende yaşayabilecekmiyim diyorum :D

Ryan Gosling ve Rachel Mcadams uyumu çok iyiydi, özellikle Gosling reyizin kavga ettikleri sahnede kıza bakışları müthişti adma o duyguyu yaşamış resmen.

Sonu biraz klişe bitsede ben beğendim.

8.5/10

HABABAM SINIFI
1397546066_386.jpg

Bazılarınız bu kadar yıldır izlemedin mi diyebilir. :D Tabi ki izledim ama öyle baştan sona izlemedim. Daha doğrusu unutulmaz repliklerini pek hatırlamıyordum, belki de o sahneleri izlemedim.

Neyse bugün baştan sona oturdum güzelce izledim. Star Tv saolsun HD vermiş, internete düşmüş. :D Film çok güzeldi, ne varsa eskilerde var. Özellikle o esprilere bayıldım, 40 yıl düşünsem aklıma gelmez. Bu yeni filmlerdeki espriler bu kadar güldürmüyor. :(

Filmin müzikleri zaten efsanedir, söylemeye gerek yok bile. :)

10/10

Her ne kadar Komedi ve Aksiyon filmlerini sevsemde böyle efsane olmuş aşk filmlerinide seviyorum. İzledikten sonra bütün gün böyle bi aşkı bende yaşayabilecekmiyim diyorum :D

Ryan Gosling ve Rachel Mcadams uyumu çok iyiydi, özellikle Gosling reyizin kavga ettikleri sahnede kıza bakışları müthişti adma o duyguyu yaşamış resmen.

Sonu biraz klişe bitsede ben beğendim.

8.5/10
Ne güzel bol bol film izliyorsun, yerinde olmak isterdim doğrusu. :D Arşivinde izlediğin kaç film var? (b)

V
HABABAM SINIFI
1397546066_386.jpg

Bazılarınız bu kadar yıldır izlemedin mi diyebilir. :D Tabi ki izledim ama öyle baştan sona izlemedim. Daha doğrusu unutulmaz repliklerini pek hatırlamıyordum, belki de o sahneleri izlemedim.

Neyse bugün baştan sona oturdum güzelce izledim. Star Tv saolsun HD vermiş, internete düşmüş. :D Film çok güzeldi, ne varsa eskilerde var. Özellikle o esprilere bayıldım, 40 yıl düşünsem aklıma gelmez. Bu yeni filmlerdeki espriler bu kadar güldürmüyor. :(

Filmin müzikleri zaten efsanedir, söylemeye gerek yok bile. :)

10/10

Ne güzel bol bol film izliyorsun, yerinde olmak isterdim doğrusu. :D Arşivinde izlediğin kaç film var? (b)
Valla işyerinde vakit oldukça izliyorum, yoksa zaman geçmiyor :D

500'ü geçti :D

Western filmlerini izlemem genelde ama bu filmi hem yorumlardan dolayı hemde Eastwood reyizin hatırına izledim. İlk 1 saati beklediğimden daha iyiydi ama son 30 dk. hiç geçmedi bayaa sıkıldım nedense.

Clint reyiz acayip karizmaydı. Silahı birden çıkarıp herkesi öldürmesi filan bayaa iyiydi :D

8/10

Ve gelelim Dünyanın en iyi filmi olarak gösterilen neredeyse herkes tarafından büyük beğeni toplayan ve @mrt-06 nın izle dediği İnception :A

Filmi aslında daha önce 10 dk falan izlemiştim ama pek beğenmemiştim tabi o zaman pek yoğunlaşmamıştım şimdi oturdum ve yeniden bir şans verdim.Film güzeldi öncelikle iyi bir bilim kurguydu aksiyon sahneleri de fena değildi ama film çok abartılmış pek bir albenisi yoktu Matrix`in çakması neredeyse baya bir esinlenmişler.Aynı yılda çıkan bir başka Leonardo filmi Zindan Adasının bence yanına bile yaklaşamaz.Ben onu daha çok beğenmiştim.

Oyunculuklar ise Leonardo biraz sönük kalmıştı onun dışında pek ön plana çıkan yoktu zaten.Herkes görevini sırıtmadan yerine getirmiş

Sonu çok açık uçlu bitmiş seyirciye bırakılmak istenmiş belli ki.Öncelikle bence rüya değil çünkü rüya olsaydı uçakta uyandığını hatırlamazdı havaalanı sahneleri falan hepsini yaşamazdı.Birde sonda o fırıldak baya yalpaladı bu bile rüyada olmadığının kanıtı gibi :D

Puanım: 8

Sefiller

«Dünyanın renkleri her gün değişiyor...
Kırmızı, öfkeli insanların kanı!
Kırmızı, doğmak üzere olan bir dünya! Siyah, nihayet biten karanlık gece!

- Kırmızı!
- Ruhum alev alev yanıyor!
- Siyah!
- Onsuz dünyam kararıyor!
- Kırmızı!
- Arzunun rengi!
- Siyah!
- Çaresizliğin rengi!

Kırmızı, öfkeli insanların kanı!
Siyah, geçmiş zamanların karanlığı!
Kırmızı, doğmak üzere olan bir dünya! Siyah, nihayet biten karanlık gece!«

Destansı hikaye, destansı oyunculuk, destansı müzikler. . . Eserin destansılığının hakkını veren mükemmel bir çalışma, gelmiş geçmiş en iyi uyarlamalardan biri.

Adalete, eşitliğe, özgürlüğe karşın bir başyapıt! İyi bir insan olma üzerine verilmiş ölümsüz eser.

Elbette film de mükemmeldi, her ne kadar kitabın bir özeti gibi olmuş olsa bile baştan sona kadar hakkını tamamen vermişler. Helal olsun!

Baştan sona bütün oyuncuları tebrik etmekle birlikte, kendisi iyi yazgısı kötü kahramanımıza hayat veren Hugh Jackman, tam bir kanun köpeği ama gerçek bir kanun adamı Javert'i canlandıran Russel Crowwe ve filme başlamadan önce hiç böyle mükemmel bir oyunculuk beklemediğim, gerek kitapta gerekse filmde en çok içimizin burkulduğu, Eponine'nin acıklı kişiliğine bürünen Samantha Barks'ı ayrıca tebrik ediyorum.

Russel Crowe ve Hugh Jackman'ın karşılıklı müzikal konuşma sahneleri efsaneviydi.

Hiçbir sahnesi yok ki ruhumuza işlemesin, bu filmden sonra artık ne mümkün müzikale eskisi gibi ilgisiz durmak. İlk fırsatta Sefiller'in müzikal oyununu izleyeceğim 25.yıl özel gösterisi. Bundan sonra da komedi-romantik gibi türler hariç bütün kaliteli müzikallere kapımı açtım. Hele bu yapıt gibi dramatik müzikaller varsa ne âlâ!

Filmin başındaki yani bayrağı kaldırdığı sahnedeki destansı müzik hâlâ aklımdan çıkmadı. Kitabın ruhuna, bu dramanın gözler önüne serilen destanına o kadar uygun ki! (ilk 25 saniye)

Elbette yaklaşık 1800 sayfa ve hatta daha da çok sayfaya sahip bu yapıtın birebir uyarlaması beklenilmezdi. Buna rağmen dört üçlük çok başarılı mükemmel bir uyarlama yapılmış. Arada ufak, keşke şöyle olsaydı dediğim detaylar olmadı değil. Mesela Cosetta'nın hancı Thenardier'lerden alındığı kısımlarda, kitapta efsane bir oyuncak bebek sahnesi vardı ki gözümden yaş akmıştı o kısımda ve kitap boyunca en etkileyici kısımdı şüphesiz. O oyuncak bebek sahnesi atlanmayabilirdi.

Marius'un Valjena tarafından kurtarıldığı sahnenin ertesinde Javert ile olan kısım tam olarak öyle değildi, Javert tesadüfen onu görüyordu lağımdan çıkarken ve ikisi birlikte götürüyordu Marius'u dedesine. Ardından bir takım detaylar geçiyordu, tabi çok büyük fark olmasa bile göze çarpmadı değil.

Oyunculukların hepsini tebrik etmiştim lakin sadece Marius'u oynayan oyuncu, acaba daha iyisi olabilir miydi? Olurdu muhakkak. Bence karakterin hakkını verememiş, bir eksimde buraya.

Filmin olay örgüsü eserle birebir olmasına karşın müzikal diyaloglar doğal olarak tamamen senaryodan türemiş ancak mükemmel türemiş ve mükemmel uymuş! Victor Hugo yaşasa ancak bu kadarını dahil ederdi heralde senaryoya.

Velhasıl, hakkında söylenecek çok söz, çıkarılacak çok ders olan bir dram hakkında ne desek az, ne desek yetersiz. Herkesin daha iyi bir insan olabilmek için muhakkak okuması gereken bir destan. İnsan ömrünün üç döneminde okunur böyle yapıtlar: çocukluk-gençlik dönemi, orta yaş dönemi ve ihtiyarlık dönemi. Her dönemde eminim alınacak zevkler farklı ve daha hoş olacaktır.

Bu, ruha hitap eden müzikalitesiyle yılın son gününü bir nebze olsun huzurlu kılan uyarlama hakkında emeği dokunan herkesi tekrardan tebrik ediyorum. :)

8.7/10

Filmi aslında uzun süredir izlemek istiyordum ama sürekli erteliyordum.Nihayet o eşsiz kar yağışı da yağarken filmi izleyeyim dedim :D

Öncelikle ilk yarım saat film çok sıkıcıydı konuya bir türlü giremedim.Ama sonra bir açıldı ki hele son 1 saati resmen efsaneydi.İki tarafın içindeki köstebeklerden hangisi yakayı ele verecek diye beklemek resmen gerdi :A

Oyunculuklar çok şahaneydi hele DiCaprio ve Jack reyiz resmen filmde devleşti.İkisinin oyunculuğu şahaneydi. :D
Filmin sonunda neredeyse ölmeyen adam kalmadı hepsi öldü :A asansör sahnesindeki art arda kafaya sıkma sahneleri resmen gülmemi getirdi ama Leonun ölümüne üzüldüm adam her filmde başarıya bir adım kalmışken ölüyor :( Neyseki yüzbaşının yardımcısı kötü köstebeği öldürdü de kanı yerde kalmadı :A

Puanım: 8.5

İNCİR REÇELİ 1
incir_receli_2nin_fragmani_yayinlandi13916085580_h1124487.jpg

Filmi daha önce izlemiştim hatta bu başlık altına yine yorumumu yapmıştım. İkincisini izlemeden önce bunu yeniden izlemek istedim, o nedenle açtım. :D

Daha önce yorumladığım için kısaca geçiyorum: Filmi beğendiğimi ve son sahnede duygulandığımı söyleyeyim. Bazı sıkıcı/boş sahneleri vardı fakat ben direkten yani sıkılmadan izledim. Melike Güner özellikle döktürmüştü, kendisini özledim bu arada. :(

Halil Sezai zaten iyiydi, ''İsyan'' şarkısı da filme damga vurdu. :F

İkinciye geçiyorum...

8/10

İNCİR REÇELİ 2
incir-receli-2-fragman_7777727-20160_1280x720.jpg

İlk filmin yanında bir hiç gibi kalmış bence. :) Gereksiz de olmuş, yapmasalardı bu filmi olurmuş da.

Şafak Pekdemir fena sayılmazdı oyunculukta ama öyle çok iyi değildi. Yani bir Melike Güner edememişti. :( Halil Sezai bu filmde daha sönük kalmıştı ister istemez ama ısınamadım burada kendisine.

Filmde bol müzik vardı, müziğe doyacaksınız ama izlemeyin bence. İncir Reçeli 1 filmi yeterlidir.

6.5/10

İzleyeli 1 ay falan oldu herhalde ama yorum yapmayı unutmuşum, aklıma gelmişken yapayım. :)

Yavuz Turgul ve Şener Şen'in bugüne kadar izlediğim tüm filmlerine bayıdığımdan bu filmi de seveceğimi düşünüyordum. Zaten yıllardır her yerde filmle ilgili övgülere rastlıyordum ama ne yazık ki hayal kırıklığı oldu.

Klasik şöhret olma hikayesi, şöhret olunca değişen hayatlar ve kişilikler falan filan. Doğrusu bu filmin neresinin büyütüldüğünü anlamadım. İlk kez bir Yavuz Turgul filmini pek sevemedim...

6/10

DİCaprio`nun oynadığı filmler hiç kötü olur mu bu filmde çok iyi hatta bir BAŞYAPIT BAŞYAPIT BAŞYAPIT

Film Afrika`nın durumunu gerçekten çok iyi özetlemiş.Birkaç elmas ve para için yitip giden onca canlar.Bizim ülkemizdeki pırlanta yüzük sevdalılarına izletilmesi lazım.Onlar pırlanta yüzük takıp hava atmak isterken farkında olmuyorlar ki binlerce Afrikalının perişan olduğunu.

Filmde asiler sözde sömürgeye karşı ama sömüren devletlerden aldığı silahlarla kendi halkını öldürüp onları köle gibi çalıştırıyor birkaç elmas için.Çocuklarında beynini yıkıyor onları ölüm makinesi haline dönüştürüyor.Bütün terör örgütlerinin taktiği aslında.Pkkdan bir farkı yok yerel halkı kurşuna diz çocukların beynini yıka kardeşi kardeşe kırdır.

Filmin süresi çok uzundu ama bence süre sorunu yoktu aktı gitti zaten.Kahramanımız Afrikalı adamın bulduğu en büyük elması gömdüğünü öğrenmesi üzerine ona ailesini verme karşılığında elmasın yerine götürmesini istiyor.Onların elmasın yerini bulmak isterken yaşadıkları maceralara tanıklık oluyoruz.Aksiyon sahneleri resmen şahane.Kurgu ve müziklerde resmen olağanüstü.O dram çok iyi bir şekilde yansıtılmış.

Leonardo yine sonda ölüyor :( Üstelik elması tam buldukları esnada ama bir aileyi kurtarmış oluyor ölümü ile.Salomun ise hem ailesine hemde zenginliğe ve itibara kavuşuyor.Son sahne efsaneydi gözlerimi doldu izlerken.Leonun ölmeden önceki konuşması ise efsaneydi.

Leonardo Dicaprio Jennifer Connelly ve Djimon Hounsou efsane ötesi bir performans göstermişler.Jennifer Connely güzelmiş baya bir çekiciliği vardı :bhr: Seniriste yönetmene diyecek söz yok kusursuz bir yapım izlemeyen çok şey kaybeder.Keşke bizim sinemamız da bayat komediler yerine böyle filmler yapmayı tercih etse.

1010

Son düzenleme:
Geçen yıl dizilere ağırlık vermiştim bu yıl da filmlere ağırlık vermeye karar verdim. İlk filmimizle başladık bakalım :)

Pawn Sacrifice ( Sah Mat )

Dünyanın en genç satranç ustası olarak bilinen Boby Fischer'ın, Soyvet Dünya Şampiyonu olan Boris Spassky'i yenerek dünya şampiyonu olmasını anlatan bir filmdi ve filmde hayatı ve ruh sağlığı ile ilgili kesitlere de yer vermişler.

Filmde Boby Fischer'a hayat veren Tobey Maguire'nın iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum.

7 / 10.​

Son düzenleme:

Filmde insanların küresel ısınmaya karşı önlem almak için yaptığı deneylerin başarısız kalması sonucunda buzul çağına girilmesi anlatılıyor. Bu olay sonucunda trendekiler hariç dünyada ki herkes ölüyor.

Film genel anlamda iyiydi ama finali basit ve fazla sıradandı.

7,5 / 10.

Yani gösterinin güldüren 3-4 harbi kaliteli ve güldüren yeri vardı iyi güldüm ama diğer yerleri bana çok klasik ve basit geldi. :D Şimdi Cem Yılmaz bu mesajımı okusa öyle mi bebe Ruhi'ye bak der Hakan Hepcan'a dediği gibi ama öyle abi bana öyle geldi yani en azından. :D
Zaten her zaman çoğu insandan farklı olarak Cem Yılmaz'ın filmleri bana gösterilerinden daha komik gelmiştir. :) İmdb'deki 9.3 çok abartı geldi Cem Yılmaz'ın bundan daha kaliteli şovları var o zaman onlar da 12.5 falan mı yani?

Benim puanım 7

Ekstrası gösterinin kendisinden komik diyorlar onu da uyanınca izleriz artık. :D

Filmi Serkan Keskin ve Ertan Saban'dan dolayı izlemeyi düşünüyordum her seferinde ertelemiştim. Bu kez izleyebildim sonunda. Filmde aradığımı pek bulamasam da normaldi, kötü değildi. Serkan Keskin ve Ertan Saban'ın oyunculuk performansı ve aralarındaki uyum da iyiydi.

7 / 10.

Güzel bir filmdi ama abartıldığı kadar da iyi değildi. Filmle ilgili yorumları okurken bayaa heyecanlanmıştım ama millet abartmış yada bana öyle geldi. Bazı yerlerinde sıkıldım bazı yerleride çok iyiydi.

Hilary Swank müthişti, kadında nedenini bilemediğim bi çekicilik var izletiyor kendini :D

7/10

Chris Evans'ı Yenilmezler 1 ve 2'de çok sevmiştim. Bu filmi izleyince daha da çok seveceğimi biliyordum ve öylede oldu :D Adam resmen Kaptan Amerika için doğmuş müthişti. Steven'in makinaya girip uzun boylu ve kaslı olarak çıktığı sahnede tüylerim diken diken oldu, daha önce Hızlı ve Öfkeli 7 de Paul reyizin otobüsten koşup atladığı sahnede böyle olmuştum :D

Filmin geneli hem komedi hemde aksiyondu. Steven'in Peggy Carter'le olan konuşmaları çok iyiydi :D Filmin sonuda müthişti :D

9/10