Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Güç benimle oldu ve ikinci bölümü de izlemeyi başardım. Haftaiçi de işler yolunda gider ve seriyi tamamlarım umarım. (Diyelim ki haftaiçi olmadı haftasonu bitirdim, o da olumlu.
)
İlk bölüme göre biraz daha çok sevdim ama puana etki edecek kadar da bir değişiklik olmadı.
Bu Star Wars turumun bendeki en kalıcı etkisi Natalie Portman hayranlığımı arttırması olacak sanırım. Normalde çok da hayranı değilimdir ama bu seride çok harika gözükmüyor mu ya?
Şu ışın kılıcı olayı cidden saçma. Millet kurşunlar atıyor birbirine bunlar gene ışın kılıcıyla kendi etrafında dönüyorlar. Bunun gibi mantık hatası sayılabilecek çok fazla şey varken bu seriye kusursuz bir başyapıt muamelesi yapılması enteresan.
(Gerçi sıkı hayranları bile bu ilk iki bölümü pek sevmiyor da benzer şeyler hatırladığım kadarıyla eski seride de vardı.) Yalnız ışın kılıcının saçma olmasına rağmen tuhaf bir cazibesi olduğunu da inkar edemem.
Usta Yoda'nın ışın kılıcıyla olan kısımları falan iyiydi. Padme'nin fabrikayı andıran mekanik bir yerde olan aksiyon sahneleri de iyiydi. (Sade Padme yoktu tabii orada da en çok onun alttan geçme sahneleri falan hoşuma gitti.
)
Bunun dışında R2 ve C-3PO'nun sahneleri keyifli oluyor. İlk filmde Jar Jar'ı da sevmiştim ama bu filmde pek aktif değildi o.
Fakat filmin sorunu bütünlük yok. Kurgu çok zayıf, sürekli filmden kopuyorum. Bazı sahnelerde aşırı sıkılıyorum ve bu sahnelerin sayısı epey fazla...
5.5/10