En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@OzaN yaşayan en iyi kadın oyuncu Natalie Portman'dır bence? Bu serideki oyunculuğu gerçekten üst düzeydi ama her oynadığı filmde öyle. Film ne kadar kötü olursa olsun tek başına ışık saçıyor adeta. :)
Çok severim ama bence ilk 10'a bile giremez oyunculuk olarak. Meryl Streep var bir kere diğer herkesten önce. :):)

Tabii Natalie Portman'ın en dandik filmlere bile ciddi tat kattığı doğru. :):)

The Bells of St. Mary's (1945

başrolünde Ingrid Bergman ve Bing Crosby nin oynadığı harika bir film.. ingrid bergmanın pek öne çıkan filmlerinden değil ama muhteşem oynamış hem sempatik hem güzel ..
film kilisede öğretmenlik yapan rahibe nin çocuklara olan yaklaşımı ve aynı zamanda yeni atanan rahibin standartları aşan farklı dünyasını gözler önüne sermiş..

en sevdiğim sahneler rahibe benedict in dayak yiyen öğrencisine boks maçı öğrettiği sahne ve yine benedict in ufak çocuklara sergilettiği tiyatro bu iki sahne harikaydı, birde tabi ihtiyar zengin hulusi kentmen kılıklı bogardus un olduğu sahneler onun yandaki binayı okula bağışlaması için peder ve rahibenin ikna etme çabaları güzel sahnelerdi
ingrid bergmanın oyunculuk performansı destansı seviyorum kadını keşke günümüzde yaşasaydı :)
max1365037049-frontback-cover.jpg

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

Güç benimle oldu ve ikinci bölümü de izlemeyi başardım. Haftaiçi de işler yolunda gider ve seriyi tamamlarım umarım. (Diyelim ki haftaiçi olmadı haftasonu bitirdim, o da olumlu. :))

İlk bölüme göre biraz daha çok sevdim ama puana etki edecek kadar da bir değişiklik olmadı.

Bu Star Wars turumun bendeki en kalıcı etkisi Natalie Portman hayranlığımı arttırması olacak sanırım. Normalde çok da hayranı değilimdir ama bu seride çok harika gözükmüyor mu ya? :hearteyes:

Şu ışın kılıcı olayı cidden saçma. Millet kurşunlar atıyor birbirine bunlar gene ışın kılıcıyla kendi etrafında dönüyorlar. Bunun gibi mantık hatası sayılabilecek çok fazla şey varken bu seriye kusursuz bir başyapıt muamelesi yapılması enteresan. :):) (Gerçi sıkı hayranları bile bu ilk iki bölümü pek sevmiyor da benzer şeyler hatırladığım kadarıyla eski seride de vardı.) Yalnız ışın kılıcının saçma olmasına rağmen tuhaf bir cazibesi olduğunu da inkar edemem. :D Usta Yoda'nın ışın kılıcıyla olan kısımları falan iyiydi. Padme'nin fabrikayı andıran mekanik bir yerde olan aksiyon sahneleri de iyiydi. (Sade Padme yoktu tabii orada da en çok onun alttan geçme sahneleri falan hoşuma gitti. :D)

Bunun dışında R2 ve C-3PO'nun sahneleri keyifli oluyor. İlk filmde Jar Jar'ı da sevmiştim ama bu filmde pek aktif değildi o. :D

Fakat filmin sorunu bütünlük yok. Kurgu çok zayıf, sürekli filmden kopuyorum. Bazı sahnelerde aşırı sıkılıyorum ve bu sahnelerin sayısı epey fazla...

5.5/10

natalie portman lı star wars ın üç serisinide izlemiştim tabi yıldız savaşları filmi benlik olmamasına rağmen sırf natalie için izlemiştim :)
kadın yetenekli harika biri ama burda daha çok sempatikliğiyle ön planda özellikle 2. ve 3 te ilk star wars da fazla rolü yok :)

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

Wow, işte bunu beklemiyordum. İlk iki filmin yanında başyapıt resmen. :) Aslında yine ilk yarısı öyle hafif sıkıcı, bazen iyi falan şeklinde gidiyordu ama Darth Vader ortaya çıktıktan sonra işler çok ilgi çekici bir hal aldı. Müzikler falan da işin içine katılınca acayip sahneler çıkmış ortaya, saygı duydum. :):)

İşte prequel denilen olay yapılacaksa böyle yapılmalı, sonunu çok iyi bağlamışlar. Şimdi eski seriyi izlemek çok daha anlamlı ve ilgi çekici olacak. Yalnız o ilk iki filmi çekmeselermiş iyiymiş, neyse Natalie Portman izlemiş olduk. :kissingclosed:

Galiba eski seriyi izlemeyi bu haftaya yetiştiremeyeceğim, yani haftasonu yeni filmi izlemem çok zor. Sonraki haftaya kalırsa da o hafta çok yoğunum. Neyse bakalım buluruz bir yolunu. :)

7.5/10

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

Wow, işte bunu beklemiyordum. İlk iki filmin yanında başyapıt resmen. :) Aslında yine ilk yarısı öyle hafif sıkıcı, bazen iyi falan şeklinde gidiyordu ama Darth Vader ortaya çıktıktan sonra işler çok ilgi çekici bir hal aldı. Müzikler falan da işin içine katılınca acayip sahneler çıkmış ortaya, saygı duydum. :):)

İşte prequel denilen olay yapılacaksa böyle yapılmalı, sonunu çok iyi bağlamışlar. Şimdi eski seriyi izlemek çok daha anlamlı ve ilgi çekici olacak. Yalnız o ilk iki filmi çekmeselermiş iyiymiş, neyse Natalie Portman izlemiş olduk. :kissingclosed:

Galiba eski seriyi izlemeyi bu haftaya yetiştiremeyeceğim, yani haftasonu yeni filmi izlemem çok zor. Sonraki haftaya kalırsa da o hafta çok yoğunum. Neyse bakalım buluruz bir yolunu. :)

7.5/10

obiwankenobiyi desteklediğim için son seriyi sevmiştim bende diğer @Çiğdem- in parlağını lavların arasında yakmıştı :)
portman lı 2003 yapımı filmle 2005 yapımı filmin arasında geçen konuyu 2008 yapımı star wars da başka bir kadroyla çevirmişler :) bunların sıralaması biraz karışık :)

ama bana kalsa derim star wars ın natalie portman lı olanları yeter diğerlerine gerek yok :) 1970 li yıllar ilki olması açısında efsane olabilirde yalnız teknoloji çok gerilerde kalmış şimdi izlemenin tadı çıkmaz 2008 yapımı portman sız olan ise harika bir gişe ama kötü bir imdb notuna saip birde portman yok :))

bu sahnede natalie harikaydı :)

natalie-portman-on-the-set-of-star-wars-episode-ii_1.jpg

obiwankenobiyi desteklediğim için son seriyi sevmiştim bende diğer @Çiğdem- in parlağını lavların arasında yakmıştı :)
portman lı 2003 yapımı filmle 2005 yapımı filmin arasında geçen konuyu 2008 yapımı star wars da başka bir kadroyla çevirmişler :) bunların sıralaması biraz karışık :)

ama bana kalsa derim star wars ın natalie portman lı olanları yeter diğerlerine gerek yok :) 1970 li yıllar ilki olması açısında efsane olabilirde yalnız teknoloji çok gerilerde kalmış şimdi izlemenin tadı çıkmaz 2008 yapımı portman sız olan ise harika bir gişe ama kötü bir imdb notuna saip birde portman yok :))

bu sahnede natalie harikaydı :)

natalie-portman-on-the-set-of-star-wars-episode-ii_1.jpg
2008 yapımı dediğin dizi herhalde normal seriyle bağlantısız.

Eski serinin hikayesi önemli ya serinin aslı o. Teknoloji fena değil o zamanda da ve hikayesi önemli zaten. :) 2000'li yıllardaki seride o zamanın öncesini anlatıyor. Eski seriyi izledikten sonra yenisi daha anlamlı oluyor, yenisini izleyince de eskisi daha anlamlı oluyor. Öyle ilginç bir seri. O nedenle önce 4-5-6'yı izleyin sonra 1-2-3'ü izleyin sonra da tekrar 4-5-6'yı izleyin diyor herkes. :):) (4-5-6 eski seri oluyor)

2008 yapımı dediğin dizi herhalde normal seriyle bağlantısız.

Eski serinin hikayesi önemli ya serinin aslı o. Teknoloji fena değil o zamanda da ve hikayesi önemli zaten. :) 2000'li yıllardaki seride o zamanın öncesini anlatıyor. Eski seriyi izledikten sonra yenisi daha anlamlı oluyor, yenisini izleyince de eskisi daha anlamlı oluyor. Öyle ilginç bir seri. O nedenle önce 4-5-6'yı izleyin sonra 1-2-3'ü izleyin sonra da tekrar 4-5-6'yı izleyin diyor herkes. :):) (4-5-6 eski seri oluyor)

benim dediğim 2008 yapımı olanı filmdi, dizi değildi ya ? :)
Star Wars: The Clone Wars

konu olarak bu 2008 yapımı olan işte natalie portman lı 2003 yapımı filmle 2005 yapımı film arasını işliyor yani o aradaki klon savaşlarını ayrıca daha sonra farklı bir kadroyla film yapmışlar :)
ben numaralarını tam bilmiyorumda natalie li olan üç seri hangileri oluyor normalde 4,5, 6 mı 3,4,5 mi kafam karıştı :)

benim dediğim 2008 yapımı olanı filmdi, dizi değildi ya ? :)
Star Wars: The Clone Wars

konu olarak bu 2008 yapımı olan işte natalie portman lı 2003 yapımı filmle 2005 yapımı film arasını işliyor yani o aradaki klon savaşlarını ayrıca daha sonra farklı bir kadroyla film yapmışlar :)
ben numaralarını tam bilmiyorumda natalie li olan üç seri hangileri oluyor normalde 4,5, 6 mı 3,4,5 mi kafam karıştı :)
Animasyonmuş o da, boşver onları. :):)

Natalieli olanlar 1-2-3 :)

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

bu şekildemi izleyeceğim @OzaN :)

o zaman 1977 de çıkanı 2005 de çıkan filmi izlemeden anlamamaları lazımdı ? :) demekki anlaşılıyormuş :)

Beklediğim cevaptı. Belki başroldeki kadın fikrini değiştirir. :):)

http://www.imdb.com/name/nm5397459/
daisy varsa ben anlamadanda izlerim :))

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

bu şekildemi izleyeceğim @OzaN :)

o zaman 1977 de çıkanı 2005 de çıkan filmi izlemeden anlamamaları lazımdı ? :) demekki anlaşılıyormuş :)

daisy varsa ben anlamadanda izlerim :))
Evet orijinal sırası o. İlk üçünü izlemezsen dördü anlarsın zaten ben önce dördü izlemiştim birkaç yıl önce, ama ilk üçünü izleyince karekterlerin doğum aşamasını görünce dördü izlemek daha çekici. :) Bu şuna benziyor Gotham'ı izledikten sonra Batman serisini izlemek daha ilgi çekici, çünkü karakterlerin eski hallerini çocukluklarını falan biliyorsun.

Yalnız şu da var dördü izlemeden direkt biri izleyince neyin çocukluğunu, doğuş aşamasını izlediğini bilmiyorsun. Öyle çelişki dolu karmaşık bir iş işte. :D

Evet orijinal sırası o. İlk üçünü izlemezsen dördü anlarsın zaten ben önce dördü izlemiştim birkaç yıl önce, ama ilk üçünü izleyince karekterlerin doğum aşamasını görünce dördü izlemek daha çekici. :) Bu şuna benziyor Gotham'ı izledikten sonra Batman serisini izlemek daha ilgi çekici, çünkü karakterlerin eski hallerini çocukluklarını falan biliyorsun.

Yalnız şu da var dördü izlemeden direkt biri izleyince neyin çocukluğunu, doğuş aşamasını izlediğini bilmiyorsun. Öyle çelişki dolu karmaşık bir iş işte. :D

yani şimdi yeni çekilen filmde daisy nin oynayacağı karakter, padme nin kızı olamaz o zaman :) ben öyle bir devam bekledim :)
araya üç film ve sürüyle konu girmişsse padmenin torununun torunu anca şimdi yayınlanacak filmde oynuyordur :)

yani şimdi yeni çekilen filmde daisy nin oynayacağı karakter, padme nin kızı olamaz o zaman :) ben öyle bir devam bekledim :)
araya üç film ve sürüyle konu girmişsse padmenin torununun torunu anca şimdi yayınlanacak filmde oynuyordur :)
Torunu olabilir bilmiyorum ben de yeni serinin konusunu ama gelecekte geçtiği kesin. Kızı 4. filmde. :):)

Star Wars: Bölüm VI- Jedi'nin Dönüşü

Hele şükür bu üçlemeyi de ikinci kez bitirebildim. Bu bölümü İlk izlediğimde de beğenmiştim yalnız ilk izlediğimde nasıl izlemişim bilmiyorum. Resmen birçok detayı yeni öğrendim, o yüzden bu üçlemeyi ilk defa adam gibi izlemiş oldum.

İMDB'si düşük olsa bile bana göre serinin en iyi bölümü buydu. Belli 3.Filmle kıyaslanabilir. Daha önce de dediğim gib Star Wars'ın her seri başı bölümü kötü, seri sonu filmi ise çok iyi oluyor.
Normalde bugün gidip izleyecektim yeni çekilen bölümü ancak araya hastalık girince ertelemek zorunda kaldım, kısmetse önümüzdeki hafta gideceğim, eğer üşenmezsem İstinye Park'a gidip hayatımda ilk defa Imax izleyebilirim.

Filmin sonunda Anakin'in gençliğini görmek baya şaşırttı. Uzak çekim olduğu için yeni serideki Anakin'i oynayan oyuncuya o kadar çok benziyor ki. Resmen bu o dedim, adam 15-20 yılda hiç yaşlanmamış olsa gerek. Tabi ki değil ancak bu ayrıntı çok hoşuma gitti, ilk izlediğimde hiç dikkat etmemiştim.

8.2/10

0076759.jpg
Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut - Star Wars (1977)
Türü: Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim-Kurgu
Yönetmen: George Lucas
Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Peter Cushing, Alec Guinness
IMDb Sayfası

hayatımda izlediğim en berbat filmdi bitmez tükenmez 2 saatlik bir çile sırf yeni versiyonu izlemek için yer yer atlatarakta olsa bitirmeyi başardım ..
o zamanın yani 77 lerde bu filmi izlemek için sinemaya gidip para verenlere acıyorum :) izlerken @OzaN ın kulağını bol bol çınlatmışımdır buna eminim illaki eskileri izle yeni filmi anlayasın dedi aha izledim noldu şimd?i bu eziyeti çekmesem olmazmıydı :)
bunun 5 ve 6 . serilerinide atlatarakta olsa izlemeye çalışacağım maksat Daisy Ridley i izlemek yani başkada çekilmez bu çile :)
sith in intikamından sonra buna dönmek güzel oldu konu bütünlüğü yaşadık desemde zaman mekan ve oyuncuların değişmiş olması çok saçma sahnelerin ortaya çıkışı, ( zaten harrison ford bile bu role seçilirken senaryoyla dalğa geçtiği için seçilmiş biz geçmeyelimde napalım :)) filmi çekilmez kılıyor
o dönemin teknolojisi berbat hele burdan oraya bakınca 30 yılda neler neler değişmiş ?
efektler çekilmez durumda dinazor yapmışlar aynı kuklalar gibi içi samanla doldurulmuş giysiler? hareketler kısıtlı, filmin bir son 20 dakikası aynı japonların pearl harbour baskınını andıran çekilmez bir uçak bombardımanı sahnesi ?

anakinle padmenin oğlu luke ve kızları prenses leiga organa pek bir katkı sağlamamış filme biraz han solo karakteri renkli zaten onun tutmasıda bu farklılığından sanırım, yine bizim bodur artu ile aptal teneke sitripyo arasındaki duygusal sahneler tam bir felaket
@Tolstoyevski izlemiş o da benim gibi kzazedelerden :) birde imdb puanı 8.7 iyimi :))
ayrıca filmi @xemrexxx @Harunnn60 @Çiğdem- ve @sokak sanati na acilen tavsiye ediyorum:)
bu çileyi çeken nadir kişilerden biri olmak beni son derece üzdü kendime arkadaş bulmam lazım :))

0076759.jpg
Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut - Star Wars (1977)
Türü:
Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim-Kurgu
Yönetmen: George Lucas
Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Peter Cushing, Alec Guinness
IMDb Sayfası

hayatımda izlediğim en berbat filmdi bitmez tükenmez 2 saatlik bir çile sırf yeni versiyonu izlemek için yer yer atlatarakta olsa bitirmeyi başardım ..
o zamanın yani 77 lerde bu filmi izlemek için sinemaya gidip para verenlere acıyorum :) izlerken @OzaN ın kulağını bol bol çınlatmışımdır buna eminim illaki eskileri izle yeni filmi anlayasın dedi aha izledim noldu şimd?i bu eziyeti çekmesem olmazmıydı :)
bunun 5 ve 6 . serilerinide atlatarakta olsa izlemeye çalışacağım maksat Daisy Ridley i izlemek yani başkada çekilmez bu çile :)
sith in intikamından sonra buna dönmek güzel oldu konu bütünlüğü yaşadık desemde zaman mekan ve oyuncuların değişmiş olması çok saçma sahnelerin ortaya çıkışı, ( zaten harrison ford bile bu role seçilirken senaryoyla dalğa geçtiği için seçilmiş biz geçmeyelimde napalım :)) filmi çekilmez kılıyor
o dönemin teknolojisi berbat hele burdan oraya bakınca 30 yılda neler neler değişmiş ?
efektler çekilmez durumda dinazor yapmışlar aynı kuklalar gibi içi samanla doldurulmuş giysiler? hareketler kısıtlı, filmin bir son 20 dakikası aynı japonların pearl harbour baskınını andıran çekilmez bir uçak bombardımanı sahnesi ?

anakinle padmenin oğlu luke ve kızları prenses leiga organa pek bir katkı sağlamamış filme biraz han solo karakteri renkli zaten onun tutmasıda bu farklılığından sanırım, yine bizim bodur artu ile aptal teneke sitripyo arasındaki duygusal sahneler tam bir felaket
@Tolstoyevski izlemiş o da benim gibi kzazedelerden :) birde imdb puanı 8.7 iyimi :))
ayrıca filmi @xemrexxx @Harunnn60 @Çiğdem- ve @sokak sanati na acilen tavsiye ediyorum:)
bu çileyi çeken nadir kişilerden biri olmak beni son derece üzdü kendime arkadaş bulmam lazım :))

70'lerde çekilmiş en iyi bilimkurgu serisi Maymunlar Gezegeni'dir bana göre. İzlemediysen tavsiye ederim eski seriyi, her bir bölümünü zevkle izlemiştim. Yeni serisi yanına bile yaklaşamaz. Kadın ve erkek maymunun günümüz dünyasına gelip popüler olması filan baya efsane detayları vardı. Gelecekte maymunların insanları tutsak etmesi, insanların ilkelleşmesi ve ilkel kadının güzelliği... :)

images

70'lerde çekilmiş en iyi bilimkurgu serisi Maymunlar Gezegeni'dir bana göre. İzlemediysen tavsiye ederim eski seriyi, her bir bölümünü zevkle izlemiştim. Yeni serisi yanına bile yaklaşamaz. Kadın ve erkek maymunun günümüz dünyasına gelip popüler olması filan baya efsane detayları vardı. Gelecekte maymunların insanları tutsak etmesi, insanların ilkelleşmesi ve ilkel kadının güzelliği... :)

images

maymunlar cehennemi en sevdiğim filmlerden tüm eski seriyi izlemişimdir en güzeli ilkiydi :)